Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Ja osobne si neviem predstavit dalsi mesiac s Matovicom. Uz tam nebude, Vam nevadil februar? Vraj 90% ludom  Matovic vadi,neviem si predstavit ze bude premierom este na konci marca.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, slimak napísal:

Ja osobne si neviem predstavit dalsi mesiac s Matovicom. Uz tam nebude, Vam nevadil februar? Vraj 90% ludom  Matovic vadi,neviem si predstavit ze bude premierom este na konci marca.

ja si neviem predstavit v pozicii premiera ani jedneho z tejto sebranky, co mementalne sa "snazi" spravovat veci verejne....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak,  Matovic sa teraz stal hromozvodom.  A uznavam ze aj ja tazko viem oddelit moje pocity k nemu a objektivnu realitu,  jednoducho mu prajem vsetko co zaziva, kedze to je vysledok jeho stylu komunikacie.   Karma je zdarma.

Ale  zrejme objektivne aj keby tam bol niekto iny, tak by vysledok nebol zasadne odlisny.   Problem je ze jedina funkcna strategia je ROR a jej uspech zalezi na ludoch. A ich ochota dodrziavat opatrenia je velmi zavisla od toho co hovoria politici ktorym veria,  a matovicovi veri len jeho tvrde jadro 10 percent.  To je zufalo malo,  a matovic nebol schopny ziskat pre podporu opatreni dalsich ( a ani sa nepokusil,  nejde teraz o kotlebu tam to sotva bolo mozne. Ale koalicne strany boli ochotne, aj Pelegrini aj madari aj progresivci. Len by sa musel chovat ako zjednotitel a nechat im politicke body, nie ich neustale "porazat" a "urazat".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Matovič si to proste len odsral, rovnako by sme boli na tom aj za Prndolliniho. Na jar ľudia poctivo dodržiavali opatrenia, lebo boli posratí z toho, čo sa sem valí. Detol sa vypredal jak banány za komunistov, následne sme jar ustáli a skoro sme nakazených vynulovali (bolo ich okolo stovky). Jeseň opisovať nebudem, vieme ako to dopadlo, podceňovanie vírusu a ľahostajný postoj k obmedzeniam špecialistami s vysokou školou života (teda indivíduami bez dokončeného základného vzdelania) už len rozbehli kolotoč, ktorý sa krúti doteraz. Následne šancu zacítili potkany z minulej garnitúry, ktoré zavetrili šancu na nové voľby a šancu vyhnúť sa návštevám NAKA, ktorá si pre nich začala chodiť. O tomto to je po celý čas. Škoda, že to takto vyšlo, ak to má preferenčne posilniť smeráckych zmrdov, tak sa ich už tak skoro nezbavíme, namiesto toho, aby sa riešili ich roky neriešené kauzy, riešime ako Matovič nerieši krízu a smerácke potkany zatiaľ čakajú zalezené v dierach na svoju príležitosť, aby sme s nimi zažívali ďalšie roky politického marazmu.

Som zvedavý či toto vyjde:
https://dennikn.sk/2298290/mame-dobre-spravy-peklo-s-vyse-sto-mrtvymi-denne-sa-coskoro-skonci/?ref=mpm

  • Páči sa mi to 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 47 minútami, tyso napísal:

 

Ale  zrejme objektivne aj keby tam bol niekto iny, tak by vysledok nebol zasadne odlisny.   Problem je ze jedina funkcna strategia je ROR a jej uspech zalezi na ludoch. A ich ochota dodrziavat opatrenia je velmi zavisla od toho co hovoria politici ktorym veria,  a matovicovi veri len jeho tvrde jadro 10 percent. 

Nie je to jedina funkčna strategia, to je nezmysel. Je to zakladna strategia, ked ludia nedodržujú nariadenia tak to ma svoje dôsledky. Riadenie pandemie je komplexná vec/záležittosť, zavísi na veľa premenných a vláda je v tomto ohlade silna premenná, ktorá zlyhala úplne. Neposkytla kvalitne a správne rišenia včas. Nie je to vec len ROR.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ano,  ror je dobre doplnit a podporit. To je pravda. Ale ak nefunguje ror, tak to vela nepomoze. Napriklad trasovanie by malo rychlo stiahnut nakazenych do karanteny, ale ak nie je dodrzany distanc od ludi tak ani nevie koho nakazil. Atd. znizovanie mobility, testovanie to tiez fajn. Ale stale to potrebuje ten zaklad aby sa ludia spravali pricetne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, robopol napísal:

 Riadenie pandemie je komplexná vec/záležittosť, zavísi na veľa premenných a vláda je v tomto ohlade silna premenná, ktorá zlyhala úplne. Neposkytla kvalitne a správne rišenia včas. Nie je to vec len ROR.

Ústrednou témou médií na Slovensku je, ako Matovičova vláda zlyhala v boji s pandémiou. Ak si chceme vytvoriť reálny obraz a nie situáciu popisovanú médiami, tak si pozrime dáta:

Ak sa pozrieme na kumulatívny počet úmrtí na milión v krajinách Európy https://ourworldindata.org/covid-deaths?country=IND~USA~GBR~CAN~DEU~FRA , tak sa nedá tvrdiť, že Slovensko, v porovnaní s inými krajinami, zlyhalo. Ak by sme to tvrdili podľa počtu úmrtí na milión, potom zlyhalo aj  Španielsko, Portugalsko, Británia, Taliansko,  Belgicko, Bulharsko, Maďarsko, Česko. Navyše, počet úmrtí závisí aj od úrovne zdravotnej starostlivosti a tá nie je na Slovensku najvyššia. V počte vakcinovaných patríme v EU k tým lepším, porovnateľne napríklad s Nemeckom.

Tá denno denná masáž v médiách ma jediný cieľ a ten je politický.    

coronavirus-data-explorer (2).png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono

mas pravdu vsetko je to politika a boj o moc.....tak isto je to z masirovanim o vakcinacii, ako jedinej zachrane civilizacie....tiez masirovanie od principala a jeho "vedeckych" poradcov o atomovej zbrani proti covidu v podobe testovania....a tiez ak sa nezavakcinujes nedostanes covid pas.....a ak sa zavakcinuje vakcinou z "nepriatenej" krajiny tak ta postihne to iste....skratka biznis v priamom prenose a obete sa hodia do statistiky.... :((((

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 11 hodinami, tyso napísal:

 Ale stale to potrebuje ten zaklad aby sa ludia spravali pricetne.

Aby sa ľudia správali príčetne, musia vidieť že je to na niečo dobré, že to prináša nejaké výsledky.

Ale.. Ten kto sa správa príčetne, alebo tak len hovorí, spravidla sa dozvie že "kráka jak vrana na vedení".

Lebo "nešíri správne pozitívne keci". (to sa tu stalo mne..)

..

Veľa elitárskych jalovcov tu kydá na "národ".. Je to taký elitársky folklór u nás kydať na zaostalý, nedisciplinovaný a sprostý "ľud"..

Ja takéto kydanie pokladám za prejav intelektuálnej jalovosti. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mali viac medializovat a dokazovat základne ROR a nie len to. Mali viest odborne debaty a pripravovat sa na vlny a opatrenia. Nič z toho to nefungovalo, nefunguje efektívne. Mali nastavit vyssie pokuty, ako aj system kontroly. Znova nič. Mali nastavit system boja proti pandemii, nenastavili, leen tu oneskorene a nedostatočne reagovali nedostatiočnými, alebo nezmyselnými opatreniami. Mali vytvoriť kvalitne tresovanie (system aj kapacittu). Nič z toho tu nebolo dotiahnute a nie je dotiahnute. Aký ma zmysel zavádzat lockdowny, ked nemajú systém ako udržať pandemiu, aby nevytvorila následný rast? Jedine, čo tu fungovalo je polovičné lockdowny, ktorých efekt bol v dočasnom spomalení, nič viac. To je výsledok mnohých štátov a je nechutne, aby selánka niečo riadila na základe politických hlasov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@robopol

Montovne..

Taký robotník vidí všetky tie "opatrenia", všetko je zavreté, nemôže sa dať ani len ostrihať v holičstve..

Ale môže - musí chodiť do roboty, do montovne.. A tam si musí loziť po hlavách a chrbtoch so stovkami ďalších kolegáčov v pridrbaných podmienkach v ktorých žiadne protiCOVID opatrenia NEFUNGUJÚ..

NEVADÍ TO VLÁDE, NEVADÍ TO ODBORNÍKOM..

A už absolútne to nevadí tým pseudointelektuálnym elitám, od ktorých sústavne počúva iba to že je "zaostalí, primitívny a sprostý" atď..

Čo si o tom potom myslí?

O vláde, o odborníkoch,  o "intelektuálnych elitách"?

"k.k.ti.."

Cirkus.. Absurdný nezmyselný cirkus v ktorom klaunov šéfujú opice..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 hodinami, Tono napísal:

Ústrednou témou médií na Slovensku je, ako Matovičova vláda zlyhala v boji s pandémiou. Ak si chceme vytvoriť reálny obraz a nie situáciu popisovanú médiami, tak si pozrime dáta:

Dobre píšeš, často sa prehliada niekoľko faktov, čo by sa nemalo:

Slovenské zdravotníctvo si prešlo rokmi tunelovaním smeráckych "našich ľudí", kauza CT bola z jedných dôvodov, prečo ľudia vyšli do ulíc. Na východe si Paška (nech úspešne horí v pekle naďalej) zo zdravotníctva spravil súkromný biznis. Slovenské zdravotníctvo je dlhé roky výrazne poddimenzované, čo je dôsledok ficovych vlád, do čoho treba počítať aj to, že na Západ odišli stovky, ak nie tisíce lekárov a zdravotných sestier - na slabú úroveň slovenského zdravotníctva sa upozorňuje už dlhé roky - a to bolo ešte v čase, keď sa Fico v médiách chvastal, že Slovensko zažíva najlepšie ekonomické roky v histórii. Už v lete 2019 sa upozorňovalo, že Ficov populizmus je nebezpečný pre ekonomiku, keďže ekonomické dáta naznačujú ochladenie globálnej ekonomiky, ale COVID to urýchlil. Matovičova vláda prišla k moci práve v čase, keď sa u nás začali objavovať prvé prípady a zdedil rozkradnutú krajinu, ktorú si podelili "naši ľudia" - namiesto toho, aby sa riešilo toto, tak sa rieši, ako to Matovič nezvládol, písal som o tom vyššie, pokračovanie nižšie ↓

Citát

Tá denno denná masáž v médiách ma jediný cieľ a ten je politický.

Netreba zabúdať hlavne na silu sociálnych sietí, kde masáže mozgov a populizmus sa úspešne etablovali už za ficovej vlády. Facebook je priam zamorený falošnými účtami, ktorých jedinou úlohou je znevažovať všetko, čo robí Matovič a do nebies vychvaľovať Fica alebo Prndolliniho, ako dobre by to zvládli oni, hoci Fico nám už v roku 2009 ukázal ako krízu nezvládol on a Prndollini COVID krízu odštartoval s rozkradnutými štátnymi rezervami, na viac už chvalabohu nemal čas, lebo títo dvaja zapredaní sviniari nemohli odovzdať krajinu v lepšom čase ako v marci 2020 - bola šanca smerákom zlomiť väz, bohužiaľ momentálne majú našliapnuté na to, aby sa vrátili so všetkou pompéznosťou a ľahké to s nimi mať nebudeme, pretože ak niečo bude zle, tak budeme celé roky počúvať výhovorky na dôsledky Matovičovej vlády, tak ako sme celé roky počúvali výhovorky na dôsledky druhej Dzurindovej vlády. Tej istej vlády, ktorá odovzdala integrovanú krajinu do európskych štruktúr a s rozbehnutou ekonomikou.

K Matovičovi mám neutrálny postoj, ten jeho "žartík" so Zakarpatskou Ukrajinou bol extrémne nemiestny, pre Ukrajinu je to citlivá záležitosť, prišla o Krym, nad východnými oblasťami nemá kontrolu a Matovič ešte vypotí toto. To Nemcom potom môže sľúbiť Sudety a Maďarom celý juh Slovenska aj s Galantou a @Tomáššom dokopy (čo by v tomto smere nebolo až také zlé). 

pred hodinou, alamo napísal:

Ale môže - musí chodiť do roboty, do montovne.. A tam si musí loziť po hlavách a chrbtoch so stovkami ďalších kolegáčov v pridrbaných podmienkach v ktorých žiadne protiCOVID opatrenia NEFUNGUJÚ..

Keď sa ti nepáči, daj výpoveď. Keď sa pozatvárajú kľúčové fabriky, ktoré sa podieľajú významným podielom na raste HDP, tak ekonomický kolaps tu máme do niekoľko mesiacov a to čo bude nasledovať potom, to nebude chcieť zažiť nikto, ani si len predstaviť. Bez holiča sa zaobídeš, kúp si zastrihávač cez eshop.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Sniper

O čom to pindáš?

Stále nie je povinné ani len testovanie priamo vo firmách.

Kontroly dodržiavania opatrení na pracoviskách neexistujú. 

Sú firmy kde chodia do zamestnania ľudia bez testov, alebo aj s pozitívnymi testami, lebo to nikto nekontroluje.

A ty tu pindáš o zodpovednosti..

..

A najhorší pindač je @robopol.

Furt pindá o klimatických zmenách a ničení prírody.

Ale Slováci musia chodiť do montovní a montovať SUVčka aj keby sa mal južný pól roztopiť. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak nepindaj a upozorni svojho zamestnávateľa na riešenie nedostatkov. Nerozumiem k čomu sú tvoje sťažnosti na Fóre a keď ťa niekto na ne upozorní, tak to označíš za pindanie. Problémy si rieš tam, kde treba, lebo inak je to len pindanie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Sniper

Môj zamestnávateľ žiadne zákony neporušuje.

Nič ho nenúti ani organizovať testovanie zamestnancov. 

Dokonca ani len ako pracovnú pomôcku, keďže respirátory sú v uzavretých priestoroch už povinné, tie respirátory nakupovať a prideliť ich zamestnancom.

Prečo je to tak?

Pretože Slovenské "intelektuálne elity" a iný Sniperovia o zodpovednosti akurát tak pindajú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To sa spýtaj svojho zamestnávateľa, prečo nedodržuje nariadenia. Nerozumiem, čo vlastne chceš na Fóre riešiť v ohľade tohto. Takže stále platí to, čo som napísal vyššie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, zjavne mas dnes pindaciu naladu.  Ale  v zasade suhlasim,  pracoviska su urcite jednym z miest sirenia.   Ale zrejme nemas udaje o tom ako velmi.

Mame tu par odlisnosti :  Pracovisko je do znacnej miery bublina,  stretavaju sa ti isti ludia.  Na rozdiel od nocneho baru kde sa stretnu kazdy den uplne nahodni ludia.  

Dopad na ekonmiku zavretim vsetkeho je enormny a realne sa to da spravit na par dni, potom to uz ide samospadom dole.  

A testovanie na pracoviskach, trasovanie a pod.  Ano je to potrebne, ale je pravda ze to velmi zalezi na povahe prevadzky a asi to nema zmysel nastavit vyhlaskou.  Ale fajn by to bolo podporit case by case.

 

Ale inak,   tvoje tezy su uplne sialene.  Chudak vykoristovany robotnik musi ist do prace a tak ma pravo kaslat na bezpecnost.  Sice ide o jeho zivot a zivot blizkych ale aj tak nema co stratit, len svoje okovy.  

No. jo.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

Keď fyzicky pracuješ a dýchaš, to rúško alebo respirátor je po hodine vlhký ako stará ochcaná handra.. A nemá nijakú účinnosť..

Iba ako akési "amulety", pre kľud manažmentu.

Tie opatrenia a povinnosti ktoré boli vyhlásené sa dodržiavajú, v praxi sú však proti nákaze účinné asi ako vyhláška o všeobecnom zákaze nosenia zelených a červených čiapok a povinnom nosení čiernych klobúkov.

...

Otázkou je ako veľmi sa ešte musí situácia zhoršiť.. Aby ste uznali,  že bez obmedzenia prevádzky montovní, sa zlepšovať nezačne?

Ak sa bude situácia stále zhoršovať,  škody s predlžovania tohto akože lockdownu ktorý nič nerieši budú vyššia ako pri skutočnom  lockdowne. 

Podľa mňa skutočný lockdown bude s obmedzením nepodstatnej výroby bude na koniec, nutné aj tak prijať..

A čím dlhšie sa toto bude odkladať, tým to bude horšie.. Aj ekonomické škody budú vyššie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,  ten zakladny problem je ze ide o tvoj jasne zaujaty nazor. A ze chybaju udaje, kua. Kolko je nakazenych co pracuje v takychto prevadzkach? Ako vyzeraju trendy? Ako uspesna je tam karantena?  

Ja z rozpravania viem ako to funguje v jaguari a tam tie opatrenia vyzeraju rozumne, maju skupiny cca 15 ludi co pracuju spolu a nestretavaju sa s inymi ( organizacne opatrenia pri vstupe, odchode a obede) pri pozitivite je pretestovana cela skupina a nahradena inou.   A podla toho usudzujem ze nejde o plosny problem ale ze ide o to ako to zvladli jednotlive firmy. A tam kde je problem, to by malo byt vidiet na cislach a tam cielene ma zasiahnut hygiena. A kludne aj zavriet prevadzku na nejaky cas. 

alamo a k ucinosti respiratorov. Ak ide o znizenie dosahu TVOJICH virusov, tak je dost jedno ci je prepoteny alebo nie.  dolezita je vzdialenost a vetranie. Ak ide o uzavrety priestor, tak bez ohladu na ruska je tak po hodine ci par hodin koncentracia dostatocna aby ostatnych nakazila. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso

A prečo nie sú údaje? Kto je za to zodpovedný? 

U nás vo firme (už som to spomínal vyššie) sa firemné testovanie zrušilo, každý sa od vtedy musí dať testovať individuálne kde sa bude dať..

Pretože po štyroch týždňoch testovania vo firme, sa takmer 10% zamestnancov ocitlo v karanténe.. A bolo by nutné ďalej redukovať výrobu..

Tak sa testovanie zrušilo a žiadne údaje ,ani dôkazy že sa ľudia nakazili pri práci vo firme už ani nebudú..

He..

Ako toto mám ovplyvniť ja ako zamestnanec? 

..

No áno..

Mala by nás hygiena zavreť..

Lenže to by si musel zavreť, aj VW aj Škodovku v Česku..

My tam totiž pre nich vyrábame JIT.. Keď sa to zastaví u nás a kamióny prestanú od nás jazdiť, o pár hodín stojí aj celé VW a kopa ďalších subdodávateľov ako my..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, keď už ste sa tak do alama pustili, nejde mi do hlavy, že prečo majú v práci výnimku športovci... pri prepínaní programov občas v vidím v TV pobehovať futbalistov či bežcov, a ani jeden z nich nemá na hube respirátor! vie neikto prečo?

pred 1 hodinou, tyso napísal:

Ak ide o uzavrety priestor, tak bez ohladu na ruska je tak po hodine ci par hodin koncentracia dostatocna aby ostatnych nakazila. 

to mi je jasné odkedy sú tie rúška povinné, len to zaboha nedokážem vysvetliť v robote tým pokemonom, ktorí ich chodia kontrolovať, a furt nás buzerujú že ich nemáme...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 5. 3. 2021 at 11:06, Tono napísal:

Verejnosť je už médiami masírovaná tak, že za stav pandémie na Slovensku je zodpovedný iba Matovič a Krajči. Ich odchodom a rekonštrukciou vlády sa vraj situácia vyrieši. To je argumentácia, ako keby bolo Slovensko izolovaným ohniskom nákazy, kde ľudia trpia a zomierajú, pre nekompetentnosť politikov.

toto ti nic nevravi?.....iba teraz je spolocnost masirovana?.....

https://www.facebook.com/cirkus.politika/photos/a.272943113193739/1055717561582953/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov