Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

pred 4 hodinami, slimak napísal:

Sulík navrhol Matovičovi, že ak by nemal náhradu za ministra Krajčího, prevzal by riadenie ministerstva zdravotníctva on sám. „Premiér to odmietol,“ povedal Sulík. Tiež dodal, že odteraz nemieni preberať spoluzodpovednosť za vývoj pandémie.

To nieje az tak sialeny napad. Iste lepsie ako to je dnes. Nik iny normalny by to nezobral. Ako klon mareka sa najdu 1000. Ale Sulik bude mat Matovica v pazi. Tato pandemia nekonci, mi sa este len splhame na vrchol. Ona bude trvat aj rok. A mozno by to Sulik dal dole za polroka.

viditelne cim dalej, tym viac, im zacina d r bat vsetkym...dosial sa tento zhulenec javil, ako najmenej vysinuty, no teraz to uz celkom zabil....urcite si nieco "slahol"... :))))))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 23. 2. 2021 at 16:31, Tono napísal:

Skutočne alarmujúci fakt je počet úmrtí na 100 000 obyvateľov. V súčasnosti je na prvom mieste na svete Slovensko, Česko je druhé.

Asi pojde o pocet umrti administrativne udavanych ako obete covidu, ktorych pocet zavisi od zvolenej metody. Nezavislejsi udaj je celkovy pocet umrti z akejkolvek priciny, ktory je jednoznacnejsi.

Bohuzial Slovensko ani Cesko tieto udaje neposkytuju EU : https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/

Ale samozrejme prve miesta ukazuju, ze sme na tom velmi zle: denne na umiera 3x viac ludi nez celkovo za prvu vlnu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V podstate tato tema ma prestava bavit(prestava byt pre mna zaujimava , uz niekedy zaden ani neviem kolko sme mali v revucej nakazenych), v pondelok mi nepojde elektrika, vymenia mi stlp,teda zasadim si sklenik. Ale utorok si spravim posledny prehlad testov. Otec uz pomaly bude aj druhy krat zaockovany, zena bola dnes prvy krat. Sme doma na homeofficoch. Ako budeme az do leta.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

koho uz len zaujmaju nejake obete?......Mengeli zarabaju a to je podstatne....nieco nezabera?.......na vine su obcania.......dojde testovanie a nastupi "dobrovolne" ockovanie....chcete mat slobodu?..... tak sa ockujte a najlepsie kazde tri-styri mesiace....kto odmietne je fasista.....Groling tiez nejako divne zacina riadit slobodne akademicke institucie.....zacina nam tu prevladat duch ohrozenia a stagnacie......treba preto prinutit obcanov, aby sa zacali udavat a sledovat.....v skolstve zasa treba statu (ministrovi) podriadit akdemicke senaty a rozhodovat za ne.....uff....ved to nam sa tu zavadzaju metody fasistov.....ale ved ti su udajne v opozicii...divne.... :))))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som este nebol testovany   a ockovaciu davku dostanem mozno v septembri. Tie data pozitivnych su stale zle. A nielen v Revucej. Ja som dufal,ze Sever to bude mat za sebou(ani nie kvoli cadcanov, Oravcom Si bardejovcanom,ci presovcanom) mali to raz sa to tam uz nevrati. To co ma na tom nebavi,ze sa to tam vracia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 23. 2. 2021 at 16:31, Tono napísal:

Skutočne alarmujúci fakt je počet úmrtí na 100 000 obyvateľov. V súčasnosti je na prvom mieste na svete Slovensko, Česko je druhé.

Podľa https://www.worldometers.info/coronavirus/ je Česko štvrté, Slovensko je až na 24. mieste. Neviem odkiaľ sa berú tie hoaxy, ale nepočujem to prvý krát, aké je Slovensko v tejto štatistike najhoršie, ale ešte som nevidel ani jeden zdroj, ktorý by to potvrdzoval.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To nie su hoaxy. To je pravda. Ak niesi matovicova ovca, ta statistika je za poslednych 7 dni, v mrtvych aj v hospitalizovanych sme na milion najlepsi. v mrtvych asi posledne dva,tri tyzdne a posledny tyzden aj v hospitalyzovanych. Ved to co mas na Worldmeter si prepocitaj na milion obyvatelov za poslednych 7 dni. To je tazke, na poslednych 7 dni prepocitat cely svet, na to su tie stranky,ale aj na Worldmetri mas statistiku za den, ci vies ktomu pripocitat aj predchadzajuci den.

Stranku(kde bola ta statistika) neviem najst, zacinala na samohlasku, mna zaujimalo by najst dobru stranku alternativu na predpoved pocasia okrem SHMU, minuly rok som mal taku jednu , tam si mal celu planetu a vedel som si tam pozriet aktulne udaje o pocasi aj dalsie na 10 dni - predpoved,ale tam by som si vedel ak kliknut Revucu(hocikde na mape,mna San francisko,ci kahira nezaujima) a tam to bolo, tiez sa to zacinalo na samohlasku, ci na nejake cudne pismeno, ci cudny to malo nazov. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No dobre ti ovca,si prejdem len vcerajsi den najviac umrti na svete. tam sme 22. na svete za vcerajsok.

Teda. Slovensko je22 na svete s 84 mrtvymi. Teda co su vysie ich v prepocte naobyvatelov mat musia mat menej.

Pod nami Rumunsko malo 81 mrtvych. Teda na milion obyvatelov su na tom lepsie ako Slovensko, ja to uz len prebehnem a napisem,len kto moze byt horsi. Nik ma nenapada. Teda mozno niekto pod Rumunskom.

Aky chces doveryhodny zdroj? Dal som ti ten tvoj. Chces lepsi,zavolaj do Trnavi. takto ked si spocitas aj 15 dni umrti na milion obyvatelov,aj na tomto tvojom zdroji. Kedy sme niekoho naposledy krizili Portugalsko(oni boli istu dobu najhorsi), druhe najhorsie po nas je Cesko.

Alebo aby si pochopil, na od januara omiera 100 denne. Najdi este jednu krajinu co ma 5 milionov a im umiera 100 ludi denne. Su dve 10 milionove a to portugalsko a Cesko,co snami boli ci su podobne. Cesi maju dlhodobo cca odhad 150, portugalci ak maju 10 milionav tak ja cez 200 mozno aj 300 mrtvych,to o ziadnej inej krajine od januara sa neda povedat.

Mna ine krajiny nezaujimaju,mna zaujima moja krajina ako sa to tu vyvija a moj okres. Moj okres je na tom na hovno,ale aj Trencin, co som dufal,ze to uz maju zasebou. preco ma zaujima moja krajina aj trencin? Lebo podla toho sa budeme mat. Ak to tak to pojde dalej,deti do skoly nepojdu a futbalisti, si mozu hladat iny konicek. Na jesen sme nedohrali 3 zapasy. Prvy co neprisiel, bol velky krtis. Pred dvoma tyzdnami velka hviezda-  a mozno v aprili by sme proti nim mohli hrat,ale oni zas budu pozitivni.

Teda mna sere tato situacia, aj co je u nas, aj v Krtisi aj trencine aj vsade. Inak Ag testy rastu vsade, na Revucej ma sere, je po 6 tyzdnoch neklasesaju.

Slovakia.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sniper, zdroj mas ten isty. Len pohlad je iny.  Ty pozeras celkovy pocet od zaciatku, slimak hovori o poslednych 7 dnoch

tu je animacia

https://public.flourish.studio/visualisation/5344782/?fbclid=IwAR1Xx5Brdb2KinpxKD50pN1xJ6Jpgm3f4rnvK_qHM8MTDw6KasQWriEBhXw

A v tomto tempe budeme rychlo aj absolutni vitazi vo vsetkych kategoriach

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je nič nehovoriaci údaj, počet hospitalizácii nehovorí o miere zamorenia populácie vírusom. V iných krajinách chorých izolujú doma, u nás vďaka špičkovému zdravotníctvu, ktoré tu zanechala bývalá vláda na čele so smerákmi, si môžeme dovoliť hospitalizovať viac ľudí ako inde.

Slovensko tam povyskočilo posledných pár dní, iné krajiny sa tam držali oveľa dlhšie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sniper klud. Sa ti stalo nieco zle? Mne to nehovor. Si z niecoho vystraseny,mne to nehovor. Zdas mi byt,ale mne to nehovor. Obrat sa na niekoho koumu doverujes. Ja to nechcem zlahcovat ani nezhlacsujem,ja neviem ani nechcem vediet.

Na umrtia oproti cesku sme horsi, aj na hospitalizacie. Cesi vniecom mozu byt horsi ako my, hoapitalizacie- ze tam maju este vacsi bordel ako my. Ze mali aj  8000 hospitalizovanych a dnes 6000, pritom su v nemocniciach v krize,neviem mozno Morava je dnes v pohode. Ale to je ich kapusta. Ako sa snou poperou, nakupuju lieky.

Tyso,ten tvoj link mne nefunguje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://video.aktualne.cz/dvtv/prozili-jsme-si-peklo-bouchne-to-vsude-bojujeme-o-padesatnik/r~5a540260761d11eb89ccac1f6b220ee8/

Primar Sokolovskej nemocnice. kde maju plno hovori,ze ziadna fakultna nemocnica im nepomohla, nezobrala pacientov,len male nemocnice,spomenul aj Znojmo. To je nieco ako keby z nemocnice v Skalici(snad tam maju nemocnicu, v Senici nemaju) pomohla nemocnica v Krompachoch. 

Teda v Cesku maju bordel, najviac zasiahnuty je zapad,juhozapad,preto im aj moravska nemocnica vedela pomoct. Ale fakultne maju kapacity sa nanich toto.

A spomenul ze do marca umrie tolko ludi ako normalne za rok. Teda do konca marca budu mat 1%,kvota splnena.

A vlastne zaujimave,ze cisla na umrtia na Covid budu ovela vacsie, kvoli 1.ludom co zomreli a neboli testovani, 2.mali ho v nemocnici a PCR test az na 4.ty pokus ukazal ze je pozitivny(ze umrel clovek aj ked ho testovali bol negativny) a 3.vylieceni do mesiaca,do dvoch umru. Maju na h..pluca.

A pre Axela.

https://www.facebook.com/databezpatosu/photos/a.103138461600623/191719129409222/?type=3&theater

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pred pol rokom všelijakí dezinformátori vykrikovali, prečo sa z toho robí také haló, keď vraj na chrípku (a iné, aj neinfekčné(!) choroby) zomiera viac ľudí. Bez akýchkoľvek štatistík. Keď vláda vyzývala ľudí, aby obmedzili sociálne kontakty na maximálnu možnú mieru, tí istí dezinformátori vykrikovali čosi obmedzovaní slobody a fašizme. A teraz keď už máme cez sto ľudí denne mŕtvych, tak opäť tí istí dezinformátori vykrikujú, že to vláda nezvládla. Pravdou je, že to nezvládli dezinformátori.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ten tvoj Matovic rozpraval ako nedopusti aby mu tu umierali stovky ludi. Dva mesiace sa tak deje a nejaky ludia tomu tlieskaju. Zatlieskajte si aj zajtra. A prilezitosti budete mat este dost.

Umiera na Slovensku za posledny mesiac najviac ludi na milion obyvatelov? Pochopil si tabulku?

Tak vraj sa to narodilo. V pondelok vam to mozno oznami.

Citát

 

DOBRÁ ROBOTA SA PODARILA

V utorok som pozval 20 vedcov, aby sme spolu hľadali odpovede na “záhadu”, ako je možné, že máme 10 týždeň lockdown, po ktorom všetci volali ... máme Covid Automat, po ktorom všetci volali ... a stále napriek tomu rastie počet pacientov v nemocniciach.

Nakoniec sme spolu strávili nie len utorok, ale aj stredu a štvrtok ... v piatok a sobotu sme zľadili finálny návrh ... a pred chvíľou sa mi ho podarilo presadiť na vláde. Som veľmi rád a verím, že naše spoločné návrhy na zmeny pomôžu. #ZaZdravéSlovensko

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10221560369691064

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 minútami, slimak napísal:

 

Umiera na Slovensku za posledny mesiac najviac ludi na milion obyvatelov? Pochopil si tabulku?

Úmrtnosť na vírus závisí na type vírusu a nie od Matoviča. Počet mŕtvych samozrejme závisí aj od zdravotnej starostlivosti, technickom vybavení, kapacít lôžok, teda na úrovni zdravotníctva. A za túto úroveň môže vládnutie hlavne strany SMER, ktorá tu 12 rokov vládla. Podľa teba je to aj tak lepšia alternatíva, ako táto vláda.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved na teba axel reagoval,aby si mu dal zdroj ci na Slovensku zomiera najviac ludi daj mu ten graf z ourworldindata.org. Premna nieje lepsia alternativa pelegrinovcov,ficovcou. Ci co tu bolo dosial. Ale Matovica sa musime zbavit,je to v nasom zivotnom zaujme(vsetkych). Mne by stacilo zbavit sa samotneho Matovica ako premiera. Dalsi premier nech si tam dosadi dohodne ludi.

Krajci a Heger su uplne nekonpetentni. Vies kedy sa podava danove priznanie na dan z motorovych vozidiel? Tohto roku sa to posunulo o 2 mesiace,kvoli neschopnosti Hegera.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 35 minútami, slimak napísal:

Ale Matovica sa musime zbavit,je to v nasom zivotnom zaujme(vsetkych). Mne by stacilo zbavit sa samotneho Matovica ako premiera. Dalsi premier nech si tam dosadi dohodne ludi.

Lenže demokracia tak nefunguje, ako si to ty predstavuješ. Ja som Fica nevolil a 12 rokov som musel akceptovať výsledky parlamentných volieb. Musel som akceptovať, ako sa Slovensko mení na mafiánsky štát, ako prekvitá korupcia v polícii, justícii, ako sa na úkor štátu nabaľujú oligarchovia a "naši ľudia". Tiež som mohol povedať, "Ale Fica sa musime zbavit..."  Matovič môže odstúpiť sám a možno to aj urobí. Ale z ohľadom na výsledky volieb, je zodpovedný predovšetkým svojím voličom. A ak cíti, že ich podporu stratil, mohol by podať demisiu a mala by padnúť celá vláda. Keby sa porušovali demokratické princípy, bol by to chaos. Ak by pandémia po výmene ministra zdravotníctva neustupovala, alebo s niečím nie sme spokojný, budeme znovu žiadať "hlavu" ministra, alebo premiéra? U nás zatiaľ funguje zastupiteľská demokracia a nie vôľa ľudu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 32 minútami, tyso napísal:

Tono,  zabudol si na vstupny parameter kolko ludi sa nakazi.   A ten vieme ovplyvnit opatreniami.  A za ich nastavenie a dodrziavanie je vlada spoluzodpovedna.

V počte infikovaných na 100 000 nie sme na tom najhoršie. V okolitých krajinách bol ešte nedávno podiel Britskej mutácie 20%, keď u nás už bol 75%. Uvidíme, ako to bude prebiehať tam, ak aj tam podiel Britskej mutácie dosiahne 75%. Či tam tiež budú požadovať demisiu vlády. V Česku už vymenili ministra zdravotníctva 3x a počet infikovaných ďalej rastie. 

Najhorší sme v počte úmrtí na 100 000. Ale to je skôr vizitka stavu nášho zdravotníctva, do ktorého sa dostalo vinou predchádzajúcich vlád. A tie strany, ktoré to zapríčinili, tu môžeme mať znova.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 36 minútami, tyso napísal:

tono, problem je ze pocet infikovanych je jeden z udajov ktory nevieme. mozeme sa drzat len hospitalizovanych a mrtvych.

To máš do určitej miery pravdu. Porovnávanie krajín nie je celkom relevantné, lebo počet hospitalizovaných závisí aj od počtu lôžok v nemocniciach. Ak je ich málo, tak lekári príjmajú len najurgentnejšie prípady, teda často krát už dosť neskoro. Mám s tým vlastnú skúsenosť. Bol by možno zaujímavý údaj, počet mŕtvych na počet hospitalizovaných. Lenže to závisí od toho, kto musí byť už hospitalizovaný. A nie je ani jednoznačne pravidlo, či sa v jednotlivých krajinách za úmrtie na Covid považuje aj úmrtie s Covidom. Počet úmrtí totiž súvisí aj s vekovou štruktúrou populácie a jej zdravotným stavom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak by sme počítali počet infikovaných iba z počtu mŕtvych, bez ohľadu na iné faktory, ktoré úmrtnosť ovplyvňujú, tak v porovnaní s inými krajinami, kde je zdravotná starostlivosť najlepšia a úmrtnosť najnižšia a poznáme tam reálny počet potvrdených infikovaných, potom poznáme aj percento úmrtia na Covid. To sa pohybuje tak cca 1%. Napríklad Nový Zéland, kde je zrejme slušná úroveň zdravotníctva a aj tesovanie a trasovanie obyvateľstva. Realita  počtu úmrtí na počet infikovaných bude ale aj tam nižšia, lebo všetkých infikovaných sa nedá zachytiť. Určite je ich viac, ako dvojnasobok, ak predpokladáme, že u mnohých je priebeh bezpriznakový. Môžeme teda odhadnúť úmrtnosť na maximálne 0,5%. Denne na Slovensku zomrie cca 100 ľudí. Podľa takéhoto výpočtu sa tu denne infikuje 20 000 ľudí. Ak by to bola pravda, tak je testovanie dosť neefektívne, ak sa z 20 000 infikovaných denne zachytí iba cca 8000. Krivku to ale stlmí.

Od začiatku decembra, čo je už 3 mesiace, by sa pri takýchto odhadoch infikovalo už takmer 1.8 milióna ľudí. To by už bolo celkom slušné premorenie. Ak do toho prirátame 300 000 zaočkovaných a mladších, ako 40 rokov, už by sme mali zaznamenať pokles hospitalizovaných a mŕtvych, aj bez očkovania. Samozrejme, úmrtnosť na Slovensku je vyššia, asi 2.5%. Počet reálne infikovaných je určite vyšší, ten však nepoznáme. Úmrtnosť na Slovensku nie je teda relevantný údaj na stanovenie počtu infikovaných.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov