Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

V čase prvej vlny len EU iniciovala akciu , kde vyzbierala 7.5 miliardy na vývoj vakcín. Dnes sú vakcíny na svete a výrobcovia nechcú poskytnúť licencie, aby si vakcíny mohli krajiny vyrábať doma. Je to ich duševné vlastníctvo. Úžasná zmluva.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

su vakciny, kde je licencia dostupna, napriklad od Johnsona.  Ale to je zastupny problem,   skutocny problem su vyrobne kapacity ( ak aj dostanes licenciu, tak  nemas volnu fabriku na vyrobu).

A prekvapuje ma ze na to prisli teraz,  na zaklade coho firmy slubovali dodavky ?  Ved snad poznali svoje vyrobne moznosti a nie ze teraz prestavuju linky.  Tomuto nerozumiem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tyso

Neviem posúdiť, ako je náročná výroba vakcíny na Covid, ale nemalo by to byť problém pre firmy, ktoré už vyrábajú iné vakcíny. V https://www.aktuality.sk/clanok/862435/prezidentka-vyuzije-medzinarodne-kontakty-aby-sa-vakcina-vyrabala-aj-na-slovensku/ prezidentka apelovala, aby sa vakcína vyrábala aj na Slovensku. Buď si nepreverila, či je to technologicky možné, alebo je problém skôr v licencii. Kúpiť licenciu pre malé Slovensko by bolo asi drahé. Môžeme ale ponúknuť kapacity. Vývoj vakcín financovalo mnoho krajín a darcov. To by chcelo nejaký názor odborníka. V Česku sa to už podarilo.

Ursula von der Leyenová priznala, že otázku výrobných kapacít podcenili. No to sa snáď dá zmeniť. EU predsa nie je Slovensko.

Ide o čas, nie len kvôli ochrane po vakcinácii,  ale aj o čas, kedy potenciálne môžu vzniknúť nové mutácie. Výrobcovia tvrdia, že prispôsobiť mRNA vakcínu novej mutácii je otázkou dní. No výroba upravenej vakcíny by trvala opäť pridlho na to, aby znovu nevznikla nová mutácia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som zvedavy ako upravili kovid automat. Lebo povodny mal byt pri 4  najhorsich urovniach varovania rovnaky pre cele Slovensko. 

Asi nebude,ale po 4 mesiacoch,ze ich to napadlo super. Ja neverim datam,co budu ladovat do automatu. Lebo ich nepoznaju, ci pokrivia, ci aj regionalne urady sami mozu rozhodnut na 20% ako ich pokrivia. Teda to co Matovic robil doteraz sam. To mozu aj regionalne urady. 

Pokrivit to mozu aj samotne nemocnice - hospitalizovanymi,zrejme to aj robia. Overit si nevies ani pocet Ag ci PCR testov v regione. Taka blbost ale nieje dostupna. Pocet hospitalizovanych za region. Tiez tu statistiku nemas dostupnu. Hodia stromcek a kukaj sa.

Pocet na 65 rokov hospitalizovanych,ci pozitivnych(v brezne najdu 10 pozitivnych ,v B 6krat tolko,ale brezno bude na tom horsie) - tam mas koeficient 4. To kto vie overit? 

------------

Od pondelka budú môcť byť otvorené záhradkárstva. „Aby sa ľudia dostali k sadeničkám,“ povedal minister Marek Krajčí.

Marekovi bolo smiesne ze uz teraz v zime maju taku potrebu. Marek vieme,ze si ovanuty vankom, tvoj predseda asi pri narodeni spadol na hlavu. Tak ako vasi volici. 

Ja mozno vo februari budem orat. Nie spievat halejuja.

-----------------

Mna by zaujimalo a nepadla ani otazka od novinarov, kto dnes hlasoval za uznesenie. Groling a do nohy obycajni a kto este?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak nepomaha ani plosne testovanie. Aj ked z nemocnic pustaju ludi,neviem ci zivych ci mrtvych. Stale mame cez 5 000 pozitivnych. Som zvedavy na dalsi stromcek. Kde bude stacit 3tyzdne nejaky papier.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 hodinami, Sniper napísal:

Vedci objavili látku, ktorá ničí koronavírus

nesranduj. zmatkovič by sa picol keby to fungovalo a on by potom nemohol organizovať ďalšie kolá spartakiádneho nosobrania :biggrin:

ale nejaká mimovládka sa prebrala zo zimného spánku, a došlo im to, čo už je aj kotlebovcom v robote pomaly jasné

Citát

Povinné testovanie na týždennej báze porušuje ľudské práva. Tvrdí to mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv (IĽP). Podľa analýzy pravidiel, ktoré majú vstúpiť do platnosti od pondelka (8. 2.), zistil inštitút viacero možných porušení ľudských práv zo strany štátu. Ako TASR v nedeľu informoval riaditeľ inštitútu Peter Weisenbacher, plánujú sa obrátiť na Ústavný súd SR.

„Vláda a parlament môžu a robia správne, že niektoré práva a slobody obmedzujú. Obmedzovanie ľudských práv a slobôd však musí priamo súvisieť s účelom, teda bojom proti pandémii a musí rešpektovať integritu každej osoby,“ uviedol Weisenbacher.

IĽP podľa neho pripravuje ústavnú sťažnosť. Začalo tiež komunikovať s Európskym súdom pre ľudské práva. Zdôraznil, že predpisy sú v rozpore ako so zdravým rozumom, tak aj s Ústavou SR a sú prejavom svojvôle vlády.

Podľa koordinátorky analýzy Aleny Krempaskej je zákaz pohybu v prírode či individuálnych športov pre osoby bez testu neadekvátnym a disproporčným zásahom do ľudských práv a slobôd.

„Množstvo ľudí pracuje z domu alebo sú s deťmi, nemôžu teda nákazu ani teoreticky šíriť, a preto nejestvuje dôvod, prečo by sa mali zúčastniť na testovaní. Práve, naopak, účasť na testovaní ich potenciálnemu riziku nákazy vystavuje,“ povedala.

Právnička Andrea Salibová doplnila, že dobrovoľnosť znamená absenciu sankcie. Myslí si, že ak sa ľuďom, ktorí pracujú z domu, zakáže bez testu vychádzka do prírody, ide o trest. „Takéto opatrenie je plošné, disproporčné a podľa môjho názoru predstavuje neadekvátny zásah do ľudských práv a slobôd, a to aj v tejto pandemickej situácii,“ mieni.

Poukázala aj na nízku presnosť antigénových testov, ktorých výsledok môže podľa právničky dávať ľuďom bez príznakov falošný pocit, že sú negatívni, ich nemožno arbitrárne odlišovať od ľudí, ktorí sa na antigénovom teste nezúčastnili.

„Je teda možné povedať, že vláda prostredníctvom Úradu verejného zdravotníctva SR porušuje ľudské práva,“ uzavrela.

https://www.aktuality.sk/clanok/863161/povinne-testovanie-porusuje-ludske-prava-tvrdi-ludskopravny-institut/?utm_source=azet.sk&utm_medium=magaziny-top&utm_content=clanok3&utm_campaign=HP-azet-new

 

  • Díky! 1
  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vedci vyslany WHO do Ciny na zistovanie povodu "sarscov2" zistili nic.....zda sa, ze to, co bolo pred mesiacmi hoaxom, je teraz faktom....virus bol umelo vytvoreny a niekym zamerne vypusteny....ja tipujem ze to bola nejaka farmafirma......alebo nejaka konkurencna sila v oblasti ekonomiky....no netreba zabudat Fuciho......cakam este verdikt od liberalnych "demokratov" o znicujucom biologickom utoku v rezii Putina.... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

19 minutes ago, informator said:

vedci vyslany WHO do Ciny na zistovanie povodu "sarscov2" zistili nic.....zda sa, ze to, co bolo pred mesiacmi hoaxom, je teraz faktom....virus bol umelo vytvoreny a niekym zamerne vypusteny....ja tipujem ze to bola nejaka farmafirma......alebo nejaka konkurencna sila v oblasti ekonomiky....no netreba zabudat Fuciho......cakam este verdikt od liberalnych "demokratov" o znicujucom biologickom utoku v rezii Putina.... :)

Alebo si zase naletel svojom sefom,  alebo klames umyselne. Stale to iste, ze ?  Idiot alebo klamar. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Od pondelka je uz 15 okresov ciernych a od dalsieho pondelka ich uz bude aspon polovica. Tvrdosin ma 7 dnovu incidenciu 40 PCR a 80 AG testov na 100 000. Teda na 14 dni nech maju 300/100 000. Ako sa oni mozu dostat na 6 stupen(druhy najhorsi)? Slovensko ma take cisla za den co oni za 7 dni. Realne cislo mali 100 pozitivnych(na PCRaj AGtestoch spolu) za poslednych 14 dni. To musia byt vsetci nad 65 rokov a byt hospitalizovani.

Slovensko take cisla nebude mat ani na konci marca. A to by uz mohli byt zaockovani zdravotnici,dochodcovia nad 75 a ucitelia(prvy stupen,druhy stupen to nebude potrebovat,lebo nebudu ucit prezecne). Ich je spolu 500 000. Neviem ci budu mat milion vakcin do konca marca. Dnes je zaockovanych 227 000.

Od 22 . 1 .(ked sme zacali testovat)  mali sme 4 000 pozitivnych v priemer(na Ag + PCR test) mame stabilnych   5 000 uz vyse dva tyzdne. Pocet mrtvych stabilnych 100.

https://www.scribd.com/document/493925157/Epidemicka-situacia-na-Slovensku#fullscreen&from_embed

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, tyso napísal:

Alebo si zase naletel svojom sefom,  alebo klames umyselne. Stale to iste, ze ?  Idiot alebo klamar. 

ak moji sefovia z WHO klamu, tak potom klamem aj ja...... :)   toto snad pochopi aj taky vedecky trud, ako si ty....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 hodinami, tyso napísal:

tak cituj:) pisali ze to nebolo z labaku. teda to co sa predpokladalo. Ak hovoris ze who povedalo ze je to umely virus tak si klamar. Ako obycajne.

nebolo z labaku a ani nenasli ziadnu pritomnost virusu u skumanych zvierat...co sa vyparil?....a tym umelym som mal na mysli nielen umele "stvorenie" toho virusu (co ale nevylucujem), ale skor jeho "umele" vypustenie do zivota v reale....

pred 10 hodinami, robopol napísal:

krasna ukažka ako si informator vysvetluje pravdu po svojom, nezaleži čo WHO povie, ale to, že informator akekolvek informácie prekruti je 100% istota.

a aku pravdu teda ty vidis v tom vyhlaseni o zisteni toho nic?....

 

...a tu je ten vtedajsi hoax, ktory sa teraz javi, ako mozny fakt....

Citát

„Tým, kto priniesol epidémiu do Wu-Chanu, mohla byť americká armáda. Buďte transparentní! Zverejnite svoje údaje. USA nám dlžia vysvetlenie,” napísal Čao, ktorý je podľa agentúry známy svojimi provokáciami.

zdroj...

https://www.defencenews.sk/aktuality/cina-siri-hoax-ze-za-virus-moze-americka-armada/

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dokonca 14 dnova incidencia je 229/100 000. Jediny zly parameter je zmena 7 dnovej incidencie je 1,9. Neviem, ked posledny tyzden mali 120 ,tak ten predtym museli mat 109. Podla mapky tie tyzdne boli rozdelene posledny na 150 a predtym 79 na 100 000.

A zle maju aj hodnotenie od RUVZ. 15 hospitalizovanych je asi velke cislo  na 90  pozitivnych 16,6% je tiez dost vela(asi nechcu mat prazdnu nemocnicu v Trstenej,ale vraj je vnej len 12 ludi,reprof. miest maju 90), normal je cca 6%. 44 hosp je aj z Namestova. A ze 4 maju nad 65 rokov je asi  normalne.Tvrdosin.thumb.png.35cc33d42a4ff10ab93a7933f2035e4c.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

WUHANske laboratorium tvrdilo ze tento virus neskumali a nemali ziadne zviera s virusom,   co nove si sa dozvedel ? To ze virus preskocil zo zvierata na cloveka je stale platna hypoteza, je to najbeznejsi sposob.

A k USA,   to je pre zmenu cinska propaganda, ale samozrejme nesedi casova os.   Vieme kde sa rozbehla epidemia,  keby to bolo USA, tak by sme to vedeli tiez.   Takze klames a umyselne siris klamstva.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Revuca ma 14 dnovu pozitivitu na 100 000 ..2821. Poctom obyvatelov sme rovnaky okres ako Tvrdosin.  Teda realne sme mali 1130 pozitivnych. To kludne sedi. Len na scriningu po dva predlzene vikendy nasli po 400 AG pozitivnych( PCR testy za 14 dni 344 pozitivnych). Ale hospitalizovanych je 20. A pripadov nad 65 rokov je 33. 

Teda v Revucej je hospitalizovanych 1,7% a v Tvrdosine skoro 17% z poctu  pozitivnych. Teda tu nieco nehra. Predpokladam ,ze z Revucej su presnejsie cisla. Teda na Orave maju realne viacej pozitivnych, co si nemyslim. Resp. nebude to ten hlavny dovod,iste sa v Revucej teraz viac testovalo aj PCR testami. Ale keby sme mali mat take percento hospit z nakazenych ako tvrdosin,nebolo by ich 20 ale 200. Vyvoj v pozitivite od zaciatku januara v Tvrdosine aj Revucej je stabilizovany - teda priblizne taky ako je teraz. Tvrdosin mal male cisla a v Revucej je nakaza cely januar.

https://korona.gov.sk/koronavirus-na-slovensku-v-cislach/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak, to je casova odozva.   Kym sa zvysia pocty v nemocnici, to trva cca 3 tyzdne.    Ale rozdiel moze byt aj v spadovosti.  mozno pacientov vozia do vacsich nemocnic, kde su covid oddelenia. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, tyso napísal:

WUHANske laboratorium tvrdilo ze tento virus neskumali a nemali ziadne zviera s virusom,   co nove si sa dozvedel ? To ze virus preskocil zo zvierata na cloveka je stale platna hypoteza, je to najbeznejsi sposob.

A k USA,   to je pre zmenu cinska propaganda, ale samozrejme nesedi casova os.   Vieme kde sa rozbehla epidemia,  keby to bolo USA, tak by sme to vedeli tiez.   Takze klames a umyselne siris klamstva.

 

 

tak tu mas to s prvej ruky.....toto dokazuje, ze si obycajny vedecky trud a hlupak....ja len ze sa tu hras na premudeleho  a kazdeho poucujuceho svojou rozhladenostou, ktora je asi tak na urovni hranic tvojho okresu....

https://www.ta3.com/clanok/1202731/hlavne-spravy-z-9-februara.html

....cca od 13:40 min....

a co sa tyka tej cinskej propagandy, tak  ta v supereni s tou propagandou z USA (minimalne v tejto teme) taha za kratsi koniec "motuza"....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A tak len pre zabavu,  ako si to pochopil ty ?  

Sprava je  o tom ze vyhlasili ze je velmi nepravdepodobne ze by virus unikol z laboratoria,  A ty to povazujes za potvrdenie toho ze bol umelo vytvoreny a vypusteny.     Pozri to ze si idiot neschopny chapat  informacie  to nie je take vynimocne.  Ale tvoje presvedcenie ze to tak nie je, to je  ta smutna sprava o novom svete.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov