Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

cital som nazor ze ak mas covid bez priznakov alebo s minimalnymi tak sa neaktivuje specificka imunita, kedze ta potrebuje silnejsi impulz a dlhsi cas.  V takom pripade ale ziadnu imunitu vlastne nemas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved preto sa maju ockovat zdravotnici. Aby to uz v buducnosti nedostali. Cibulkova bola skor ockovana,ako zacali ockovat v nemocnici v Ruzomberku(to nieje nejaka posledna nemocnica,liecili tam v druhej vlne ako prvi a najviac Oravcov). Absurdne.

Zdravi dochodcovia su az 4 kole? Lebo v II.su len chori ci v DSS. Nic sialenejsie nieje. Tych co mame chranit su nakonci. V Izraeli dnes zacali ockovat od 55rokov vyssie. 2 miliony uz preockovali. Zaockuju este tych 5rocnikov,ci 10,neviem ako to mali skalovane a uz mozu skoncit,ci zvolnit(otvorit). Mladsi v podstate neumieraju.

 

Matovic informoval,ze Vas bude testovatasi do konca..keby tam nik neprisiel, skoncilo byt rychlo,mali by sme pod 0,5. Vraj chce zacat uz tnto vikend? i buduci?

Ale hlavne co ma zaujalo,na konci februara bude na Slovensku zaockovanmych 3% ludi. Chapete preco ste potrebovali masivnu kampan s papalasmi? Presne preto,lebo do konca februara bude zaockovanych 3%. Teda oni chcu byt medzi 3%, na zdravotnikov a dochodcov oni kaslu.

Este jedna poznamka, dnes mame presne rovnaky pocet aktivne pozitivnych ako 31.10.2020(ked atomofka zabrala). Preco dnes nam nepomoze jedno kolo(v 10 - 20tich okresoch ani to prve kolo nebolo potrebne ako neskor na to prisli)? Ci dva ako to genius myslel a boli by sme pod 500 ludi na vianoce? Teraz slubuje len pot,slzy a krv? A na konci februara mozno? Kedy bude referendum? 

Najkrajsie klamal,ked porovnaval co stal PCR test v lete,tolko isto ako v oktobri. A kolko celostatne testovanie. Povedal,ze vlete na jedneho zisteneho sme dali 10 000 euro a celostatny antigen vysiel na nejake stovky. Realita je ale opacna. Presne tak isto klame pri vsetkom, a preto to tak aj dopada a dopadne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a co tu vsetci ocakavate od gangu styroch opic.....aj to teatro nesvojpravneho klauna z TT a neschopneho milovnika mikrofonov, je zohrata akcna komedia pre tlkov, teda volicov tejto mafianskej skupinky.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak nech sa paci....nove zistenia a nejako z ineho kontinentu a nie z Ciny.....alebo su to tiez hlupaci?....tysove oblubene argumentacne vyvazene oslovenie podobnych vedcov...

Citát

Skupina talianskych vedcov vydala štúdiu, v ktorej upozornili na nový najstarší prípad nákazy koronavírusom v Taliansku. Podľa ich zistení sa dvadsaťpäťročná žena z Milána nakazila už v novembri roku 2019. Podľa Milánskej univerzity to tak je najstarší zdokumentovaný prípad koronavírusu u človeka. Taliansko bolo jednou z prvých európskych krajín, kde sa koronavírus začal šíriť na komunitnej úrovni. Prvé prípady nákazy novým koronavírusom boli ale zaznamenané na začiatku decembra 2019 v čínskom meste Wu-chan.

Vedci štúdiu publikovali v odbornom časopise British Journal of Dermatology. Skúmali vzorky kože odobratej pacientom, ktorí trpeli rôznymi druhmi kožných chorôb. Podľa vedúceho výskumu Raffaela Gianottiho z Milánskej univerzity si výskumníci všimli, že u časti pacientov s covidom-19 sa ochorenie prejavuje práve kožnými ochoreniami.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/574209-online-pocet-nakazenych-koronavirusom-prekrocil-90-milionov/

uverejnené......

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/bjd.19804?af=R

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 24 minútami, tyso napísal:

a co si z toho pochopil a co to podla teba znamena?

ze Cinsky netopier nespustil tu "hnusobu"...teda minimalne je to teraz spochybnene...ale urcite to zistili a publikovali nejaky hlupaci...za vsetko moze Putin a Cina....

pred 3 minútami, robopol napísal:

ja sa čudujem, že sa niekto s týmto vyšinutým trolom ešte baví, melie piate cez deviate a nevie, čo vlastne chce povedat.

ostali ti nejake komplikacie po corone?......alebo ta tento vyskum celkom domotal?.... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Matovič zase gembli, všespasujuce testovanie to vyrieši, isteže na par dni, v tejto nechutnej krajine s nechutným osadenstvom sa nosia taketo plagatiky:

kde bol tento fake mgr. ked bolo treba zasiahnut? no nič, kde bol ked bol december? trucoval a teraz ide spasit slovensko.

 

6753026_1200x.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je od nemocnice k nemocnici. Ak chces cislo tak 3500? Inak dnes s pacientmi co nemaju este potvrdeni virus ich je 3 383. Som tu daval reportaz RTVS z nemocnice Novych Zamkoch. 14.11.2020 nemali este ziadneho covid pacienta,od 22.11.2020 mali 80-90 pacientov,myslim,ze vtedy a dva tyzdne dozadu mohol  byt natoceny ten dokument. Uz vtedy to bolo pre nich narocne a vycerpavajuce. Od 25.12.2020 skocili od 117 k dnesnym 145 pacientov. Kapacitu maju vraj 237, neviem ci sa tomu da verit. 

Taka Nitra 23.12.2002 prekrocila 200 pacientov od vtedy tam maju cca do 250 pacientov - myslim,ze to je ich strop. Dost zle su na tom Kosice. Tam ale isto to vedia rozsirit.

https://approvalbook.sk/COVID-19/Charts/dashboard.php

Tato stranka je aktualizovana,ked som zacal pisat aj KE mesto bolo cierne(farby su podla incidencie) a ta ich najvacsia nemocnica podla potreby vie zvacsovat kapacity.

 

Ked si kliknes na okres,potom na nazov okresu vidis obsadenost nemocnic. Obsadenost,kapacita aj incidencia 7 dnova a jej vyvoj(prepocitany na 10 000obyvetelov a porovnanie ku SR,co je pre mna zbytocny udaj). Vyvoj pacientov,za jednotlive nemocnice(okresy) je tu. Rozkliknut pocet hospitalizovanych a prejst na 2.stranu. Vybrat okres.

https://covid-19.nczisk.sk/sk

Citát

 

V Čadci otvorili v pondelok všetky materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Možnosť poslať deti do školských zariadení poskytli všetkým pracujúcim rodičom.

"Rozhodli sme sa neselektovať deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre, alebo tých, ktorým povaha ich povolania nedovoľuje vykonávať prácu z domu. Záujem zo strany rodičov nebol v mestskej časti Milošová, tam sa nenazbieral dostatočný počet detí na otvorenie prevádzky," uviedol čadčiansky primátor Milan Gura.



Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22570849/koronavirus-slovensko-pripady-nitra-lockdown-covid-12-01.html

 

Som zvedavy co bude robit Namestovo,ked im vyjde po testovani 0,5% pozitivnych. Oni to dosahuju s velkou pravdepodobnostou uz teraz. Ci si nespravia tiez svoj vlastny semafor a pustia deti aj do skoly.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aha takže až teraz niekde sa začíname blížiť k limitom. 10 dni a sme na limite.

par mesiacov dozadu všetci vehemetne tvrdili, že corona je celkom stabilny RNA virus s menším počtom mutácii. Keed som písal už neviem presne kde to bolo, že lenže dôležitá je aj velkosť populácie, tak nikto tomu nevenoval pozornosť. Lenže to je priamo dôsledok, dnes je kolonia SARS -2 obrovská, o zmutovaných, vylepšených vírusov nebude núdza. To, že svet synchronne nezablkokoval a neeliminoval vírus v počiatočnej fáze umožnil tak vytvoriť obrovské kolónie, ktoré tak môžu čoskoro vyradiť aj vakcínu. Je len otázka času, aká mutácia to musí byť, čo vyradí aj vakcíny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to anketa co si odbornici myslia o Matovicovom napade.

https://www.postoj.sk/69507/je-dnes-celoplosne-testovanie-vhodnym-riesenim

Po zohladneni tohto vikendovom testovani v Puchove, Nitre a v Kosiciach. A prepocitani na 7,ci 14 dnovu incidenciu to nema zmysel. Teda uz dnes by mali menej ako 0,5% teda 500/100 000(uz dnes by mali menej ako 0,5% Namestovo, Snina, Sobrance, V Krtis, Stiavnica,Roznava). Vsetky okresy co maju dnes ci vcera incidenciu z PCR 7 dnovu 170 ludi(pri sedem dnovej na 10 000 ako je dole na mapke je to cislo 17),ci 14 dnovu 360. Inak vo vsetkych mestach nasli menej pozitivnych ako ked brali aj okolie( v NT 2,1% vs 2,44%cely okres, KE mesto 1,7, vs US Steel 3%, Puchov 1 vs 1,1%). Teda fabriky su viac zamorene. 

https://approvalbook.sk/COVID-19/Charts/dashboard

Dnes som ten link uz daval,ale pridali tam medzicasom aj 14dnovu incidenciu.  Teda v zltych okresoch to ma zmysel pri velkych fabrikach nad 200 -300 ludi ,nad 50 ludi nech sa pretestuju v par MOM v mestach zamestnanci. Deti ,dochodcovia, ti co robia z HO tam nech ani nepachnu.

Myslim,ze silvestrovky lockdawn celkom zabera, teda o dva tyzdne bude zltych okresov viac. Dnes je ich 24. Na hrane su spiske okresy, Humenne , Michalovce , Komarno aj Prievidza a Partizanske,tam to iste zmysel ma pri fabrikach,inak su to okresy co maju vacsie fabriky. Keby sa to urobilo aj hned.

https://www.tyzden.sk/podlampou/70126/pod-lampou-matovicov-graf-verzus-vedecka-pravda/

Smatana rozobera Matovicove klamstva s grafom Pod lampou,ten si 4 roky v statnej sprave nepichne,mozno u nejake SAS nominanta na BA VUC, ci magistrate. Ale co mna neprestava prekvapovat,ze nikto nepovie,ze v septembri to bol oravsky problem a oktobri nakaza bola mozno v zilinskom kraji. Dam nemocnicu v Ruzomberku,kde ich brali najskor,ked nestihala im pomohla Martinska, Zilinska ci Povazska B tam mali vtedy leharo, v Nitre ani nevedeli co je Covid.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nitra vtedy mala 3,4 krat menej vaznych stavou ako Martin. A vtedy Nitra pozberala vsetkych kaslajucich z okolia 100 km,zrejme najviac Prievidzi. Nove zamky a Levice,ziadnych Covid pacientov nemali. Potom to v Martine a Ruzomberku kleslo,asi len v dvoch nemocniciach, cast vyliecili a cast umrela. Aj Povazska najprv brala pacientov z Cadce(ked ta nemocnica nestihala) az neskor mala problemy na Povazi.Mesiac a pol po prvych problemoch na Orave a mesiac po problemoch v Cadci.

Ruzomberok.png

Martin.png

Zilina.png

Povazska Bystrica.png

nitra.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jo jo, ten to v tej lampe celkom vysvetlil aspon v tom hrubom približení ako Matovič chápe pravdu..

Mňa na tom pobavilo hlavne to, že:

Nič z toho grafu nie je pravda. No najlepšie na tom je odratavat z paralelného vesmíru "efekt plošného testovania" s našim vesmírom. Teda priatelia efekt plošného testovania je potrebné odčítať z ineho paralelneho vesmiru kde šiel exp. hore a potom dna s našou realitou. TEDA EFEKT treba brat multivesmírne

Screenshot - 13_ 1.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takze od buduceho tyzdna zacne zrejme na celom Slovensku k testovaniu. Bude povinne, podobne ako je to teraz v Nitre. V Nitre ucast minuly vikend bola 95 000,v novembriv v I.kole 99 000. Rozdiel kludne su ludia v karantenach,ci to mali posledne 3 mesiace. Tie 3 mesiace moze byt slabina celeho zameru. Incidencia minuly tyzden do piatku bola 1 022 v Nitre. A dosiahli pozitivitu Ag testovanim 2,44.

Na Orave bola v Tvrdosine 7 dnova incidencia,pred pilotom 1 537(v absolutnych cislach 606 za 7 dni) a cisla jednotlivych kol 4,84% ... 1,99%.... 0,8%.  

                           v Namestove 7/100 000         1058(658)   4,77%   ... 1,8% ..... 0,55%.

                            V Dolnom Kubine                     1102 (399)  3,13% ........ 1,44% .......... 0,57%.

Teda v najzamorenejsich okresoch aj teraz ocakavam aspon 3 kola(uvidime,aku zmenu spravi britsky virus). Orava,bola zrejme silno premorena a tam v karantene bolo mozno 20% ludi. 5+2+1 + nejaky uz z PCR testami a rodinny prislusnici. 

 

Uvidime ako to vypali ,ale ak to chcu dat pod  0,5% ,inak ako testovanim to dlhodobo nepojde. Podobne cisla by sme mali aj dva mesiace. Deti do skol chodit isto nebudu este aspon mesiac. Je mozne,ze niektore okresy sa dlhodobo nedostanu pod 0,5%,ale po troch, 4 kolach to odpiskaju. 

A nahravka "usvedcujuca" Sulika ku klamstvu. O tom si spravte a o celom to sam nazor. Ale zaujimave su vety,ze dnes pripravia zmeny a zajtra to hodia do parlamentu a samosprava dostane prikaz,ze bude musiet prikazom vykonavat pokyny MZ,MO. Vlastne nik nehlasoval,len Sulik tam vletel,inak by slovo asi ani nemal. Ci hlasovali?

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

plošne testovanie nemá žiaden zmysel, má zmysel iba tam kde je vysoka incidencia. Vzhľadom na to, že je zima, lepší vírus výsledky budú slabé a len krátkodobé. V oblastiach s malou incidenciou žiadne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved ked to uvolnia(podla mna to ani velmi uvolnovat nebudu) tak to hned vyleti. Ale aspon uvidime ako to bolo s tou Oravou a celym Matovicovym grafom. Mozno sa ta Nitra dostane za dalsie tri kola pod 0,5%,ale o dva tyzdne bude na tom istom.

Ako ze to bude neefektivne to je snad jasne.

K tej Orave som presvedceny, ze tam robili malo PCR testov(ci ziadne). Ovela menej ako inde na Slovensku(vsade to znizili,ale tam museli ocividne),lebo kopec ludi by si mal pozitivnych, aj ked uz po 10-20 dnoch, teda neinfekcnych. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Obavam sa, že teraz je situacia zla, sme v lockdowne, znižena mobilita a nijak vyznamne sme neklesli, skreslené testovania, po plošnom testovaní sa začalo malo testovat, dáta sú skreslené pomiešané s AG testami, celé zle. Dalo sa to očakávať s neschopnými politkmi, že takto dopadneme.

Ani efekt na orave nie je možné pripísať len testovaniu, čo je dôležitejšie sú tie karantény a dodržiavanie karantén a lockdown, znížená mobilita ludi. Matovič si uzurpuje podiel vylučne testovaním, čo je nezmysel, klamstvo, zavádzanie.

On to testovanie ani nezrealizuje, je už veľa odporu a vyčerpanosti na strane zdravotníkov aj ludi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Kollár odkazuje vláde, ktorej je koaličným poslancom, že stačilo. „Vaše slová svedčia o bezprecedentnom nepochopení postavenia a úloh samosprávy, jej legitimite a hlavne o úlohe, ktorú zohrala v doterajšom zvládaní pandémie. Mimochodom, otvorte si ústavu a pozrite si, či tam náhodou nenájdete územnú samosprávu ešte pred výkonnou mocou,“ píše na Facebooku.

„Nebyť mojich kolegov starostov a primátorov (a našich ženských kolegýň), nebolo by žiadne plošné testovanie ani v prvom kole. Všetci sme si išli nohy, ruky polámať, aby sme to napriek organizačnému a informačnému chaosu, ktorý okolo toho vládol, zvládli tak, aby sme neohrozili našich občanov a malo to nejaký zmysel. Máte pravdu v tom, čo hovoríte – už stačilo. Takto sa to ďalej nedá. Dajte pokoj primátorom a starostom. A prestaňte urážať odborníkov, ktorí majú relevantný a odborne podložený názor na to, ako je možné limitovať obete pandémie. Nebyť úsilia ich všetkých, ktorí mesiace sanujú mismanažment pandémie z centrálnej úrovne, boli by jej dôsledky v našej krajine ešte fatálnejšie.“

https://dennikn.sk/minuta/2224293/?ref=mpm

 

Poslanec Kollar odkazuje vlade.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ono,  najvacsi problem je zjavne kontrola opatreni.  To testovanie nespasi,   moze pomoct v oblastiach kde je vysoka incidencia ale bez dorazu na dodrziavanie opatreni to  nezaberie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Ako portálu Webnoviny.sk povedali dôveryhodné zdroje z prostredia vládnej koalície, Matovič narazil na nevôľu koaličných partnerov SaS, Sme rodina a Za ľudí, aby sa uskutočnilo celoplošné testovanie.

https://www.webnoviny.sk/koalicia-matovicovi-vypovedala-poslusnost-nechce-celoplosne-testovanie/

 

Hlavne  ze Sulik je klamar bravcova opiciacka hlava. Vsetci suhlasili v pondelok.

Citát

 

„On explicitne povedal, že je za návrh predsedu vlády,“ poznamenal Naď. Pokračuje, že následne sa z médií dozvedel, že Sulík je proti plošnému testovaniu.

„Stalo sa to x-krát, na vláde bolo povedané niečo, čo bolo potom mediálne prezentované inak zo strany Sulíka,“ hovorí minister obrany s tým, že jeho „to už prestáva baviť“. Naď zároveň informoval, že plošné testovanie by najbližšie víkendy malo prebiehať v gescii samospráv.

https://www.dnes24.sk/nada-to-uz-so-sulikom-prestava-bavit-podla-matovica-naraba-s-pravdou-svojskym-sposobom-379903

 

Mne je to aj luto,ze nebude celoslovenske testovanie. Ale ved klamstva z grafu pana premiera sa ukazu na priklade z Nitri.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov