Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

To len nechapes matematike.    ak rychlost  rastu klesne pod 1, tak zacne pocet nakazenych ubudat.   A ROR k tomu poklesu pod 1 dost prispieva.   To je stala zahada,  kde sa zobrala v zapadnom svete tak rozsiahla antivedecka cast populacie ?  Preco mame tak vela ludi co veria hlupostiam, konspiraciam ? 

Virus nie je slon, ale siri sa medzi ludmi a staci dodrziavat naozaj jednoduche pravidla aby sa to sirenie stazilo.    Nie LGBT ale tato neschopnost pouzivat rozum  postupne zlikviduje zapadnu civilizaciu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

My potrebujeme v hornej polovici tabuľky žiadne zlé správy, v strede samé dobré správy a spodkom sa musíme prestať zaoberať. Štatistika je surová veda. Veľa čísiel. Žiadne emócie. Veľa, málo, nič.

https://databezpatosu.sk/2020/11/29/bratislavsky-puchov-a-puchovska-bratislava/#more-684

 

Nemyslim,si ze autor textu je fasista, spodkom sa musíme prestať zaoberať on to mysli tak ,aby nam politici dali pokoj - z ich n.. atomovymi zbranami. Ano atomove zbrane aj tie v Matovicovych rukach na Slovensku zaposobia ako maju. Zahlusia vsetko. 

Mne uz o skoly, a dnesne vymyslanie Grolinga na testovanich 70% ziakov a polovici rodicov, ani nejde(na dva tyzdne to nema zmysel). Ja sa testovat nepojdem ani 1.3.2021.

Este ten co si nemyslim,ze je fasista napisal toto a ja zvyraznim co si myslim co je asi podstatne. Rozmyslel som si to,lebo by som to asi ciernoval cele. Ked mate premiera akeho mate a cakate nieco rozumne,tak cakajte.

Spomenul Gemer,tak inak, Chudák zelené okresy, v niektorých corona ani “nebola”, ale ako spravny obcan zo Ziliny tam nedal do grafu Gemer. Tak boli by sme na spodku,zrejme stale pod 10,snami sa netreba zaoberat.

 

Citát

 

Všetky dobré výsledky prisudzujeme testovaniu.

Nerozumieme, že máme silné ohniská.

Nechápeme, že tam musíme infikovaných izolovať.

Spoliehame sa 3 mesiace na sebadisciplínu.

Nevieme trasovať – dohľadávať a doplatíme na to.

Stále sa pozicionizujeme ako víťazi.

Zozbierané dáta nepublikujeme okamžite a ani nekonáme.

Ak vlastné dáta publikujeme, tak neskoro a stále nekonáme.

Ak ich publikujeme neskoro, nechceme ich analyzovať.

Ak ich niekto analyzuje, tak je kuvik a múdrosráč.

Ak je niekto kuvik, tak s ním nespolupracujeme, je bludár.

Ak je niekto bludár, tak ho označíme a likvidujeme.

Ak bludárov nevieme zlikvidovať, tak ich aspoň pošpiníme.

Zatiaľ nám horia veľké a izolovateľné ohniská, ale už netestujeme.

Sľubujeme testovanie, ale o niektoľko týždňov a “možno”.

Prehlasujeme testovanie ako jedinú možnú vec.

Zamysleli sme sa nad sprísnením opatrení, ale nie lokálne.

Ak niečo sprísniť tak “lockdown” a celoplošne a všade.

Chudák zelené okresy, v niektorých corona ani “nebola”.

Bedári tie okresy, čo sa zodpovedne izolovali, obmedzili kontakty, veľa a draho samoplátcovsky testujú a čakajú uvoľnenie.

Chudáci tí, ktorým sa situácia zhoršuje, ale niet im pomoci.

Hrôza pôjde z nemocníc, ktoré nie a nie sa uvoľňovať, aj keď uniformovaný minister Milan Krajniak to vidí inak.

Nepríjemných je 20 a dnes už 30 úmrtí denne, ale hroby má ísť kopať veď viete kto.

Zomierajú nám zbytočne ľudia, lebo sa dostali do nemocníc, kde im už nie je pomoci (tam sa vojna nedá vyhrať a je to štatistika), lebo sa nakazili od ľudí, ktorých síce otestovali, ale neizolovali.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ze dnes zrusili ustredny krizovy stab som aj rad. Nemusim sa jedovat.  Dnes na Kladensku vypadla 15 rocna dievcina zo 4teho poschodia(v skole),umrela. A to tam boli prvy den.

 

Vcera isli za sebou dve dobre filmy, som si ich s detmi pozrel,aspon na to je dobre to distancne vzdelavanie. Na 8,9 hodinu rano sa vykopu z postele. V minulosti o 6, aby stihli nachovat zver a ist na 7.15 do skoly. Tak zvelicujem dnes uz 7.15 chalan isiel odhrabavat sneh(ale keby mal hrabat listie nepride ani na pol tretiu),zas velaho nieje a ,dcera po 10 minutach nachovala zver.

Filmy Herec a Ucitelka. Pri ucitelke chlapec nezaspal(normalne o polcase o 10tej zaspi,film siel do polnoci), film z jeho prostredia. Ludia pod tlakom a hlavne mladi ludia sa spravaju.. nevedia si rady.

Chalan(co mu je triedna moja zena) sa ospravedlnuje,ze sa nezobudil na budik(ci budik mu nezvonil),kedy si sa zobudil o5 minut 12. No vtedy uz nemohol zachytit ziadnu distancnu hodinu. Co som pocul na chalanovej hodine. Chalan sa ospravedlnuje ucitelovi,ze musi na chvilu odbehnut,uz sa nevratil. Som sa spytal svojho chalana,ci isiel varit? Na tych hodinach u mojho syna je vcelku zabava. Preberali slovicka,pre mna nezmyselne(koho to zaujima to uz davno vie,mna to nezaujima ale viem to) slovicka z hudby, radii -pre toho co sa chce venovat biologii,matematike absolutne nepodstatne. Country,ze vlastenecka,spievala to taka blondina - Shakira(tie hluposti davali chalani,ale hlupe slovicka boli aj vej lekcii,ja som sa nesmial na tom ucitelovi(on to robil dobre,ale bielovlasu country spevacku si tiez neviem predstavit),on sa snazil,len to bolo smiesne). A to maju mladeho ucitela. S chalanom sme sa rehnili,az nam to ucitel zakazal,lebo nevypol zvuk,ze to vsetci pocuju. Tak som odisiel.

Na tieto bludy ministra skolstva sa mi nechce ani reagovat,lebo to nema zmysel. Skoly otvorene aj tak nebudu ani po troch kraloch. Moj syn sa prisie pozriet akaje situacia na Slovensku,cakal  ze sa to zlepsi - unas nema co,ale ze bude moct ist do skoly,uz to asi dva tyzdne ma tam kde premier,ci Sulik.

Citát

 

"Prečo sa zrušil dnešný krízový štáb, sa budem dopytovať ministerstva vnútra. Faktom však je, že každým jedným dňom odkladu sa znižuje šanca na realizáciu, a teda aj šanca na návrat detí do škôl do Vianoc," uviedol Gröhling.

Minister školstva mal v pondelok na ÚKŠ predstaviť plán na návrat žiakov do škôl. Zasadnutie štábu však bolo zrušené. Podľa informácií by sa malo rokovanie ÚKŠ uskutočniť v utorok popoludní.

Ministerstvo navrhuje dobrovoľné skríningové testovanie. Pilotné kolo by sa malo konať 4. - 6. decembra, ďalšie 7. - 9. januára 2021. Testovať sa majú žiaci druhého stupňa základných škôl a študenti stredných škôl, k žiakovi jeden rodič zo spoločnej domácnosti, zamestnanci školy.

Materské a špeciálne školy, praktické školy a odborné učilištia majú mať zo skríningového testovania výnimku. Testovať by sa malo v mobilných odberových miestach (MOM).

Pokiaľ sa v školách pretestuje dostatočný počet žiakov (aspoň 70 percent), môžu sa deti vzdelávať opäť prezenčne. Inak sa zostanú učiť doma.

Do škôl by sa takto mohli vrátiť od 8. decembra. Pri prezenčnej forme vzdelávania by sa školy riadili semaformi. Ak nie je o prezenčnú výučbu dostatočný záujem, riaditeľ školy nemusí iniciovať testovanie.

Skríningové testovanie by podľa návrhu nepotrebovali tí, ktorí budú mať aktuálny negatívny PCR alebo antigénový test, ako aj tí, ktorí ochorenie nedávno prekonali, prípadne im ho diagnostikovali. Výnimku z testovania by mali ľudia so stredne ťažkým či ťažkým mentálnym postihnutím, ľudia so závažnou poruchou autistického spektra, s imunodeficitom, onkologickí pacienti. Na skríning nemajú ísť ani ľudia, ktorí sú v karanténe.

Ministerstvo navrhuje po januárovom testovaní aj priebežné regionálne pretestovanie na základe rizikovosti regiónov. Rizikovosť by určoval semafor schválený Ministerstvom zdravotníctva SR. Od toho, v akom regióne sa škola nachádza, by závisela frekvencia testovania. V zelenom regióne by ďalšie kola neboli. V oranžovom by sa testovalo raz mesačne, v červenom každé dva týždne.

Okrem toho ministerstvo navrhuje zriadiť školskú sestru v škole nad 300 žiakov, ktorá by mohla robiť štandardné zdravotné úkony aj antigénové testovanie. A to aj bez nutnosti zriadenia MOM. Ministerstvo by chcelo aj zriadiť úrad hlavného školského hygienika s hlavným školským hygienikom v rámci rezortu školstva.

https://najmama.aktuality.sk/clanok/307558/koronavirus-na-slovensku-v-cesku-uz-uvolnuju-opatrenia-u-nas-sa-situacia-bude-zhorsovat/?utm_source=aktuality.sk&utm_medium=zona-hp&utm_content=box-crosspromo-hp-new&utm_campaign=cross&_ga=2.68221912.855407680.1606403770-1719904047.1516959723

 

A podla mna toto sa tu deje davno. Uz od aprila tohto roku.

Citát

 

„Ak je čo len štipka pravdy na chodbových rečiach, že hlavnú úlohu pri zrušení rokovania krízového štábu nehrali ani tak termíny a okolnosti otvárania škôl, ale egá a mocenské vojny v rámci vlády, tak je táto časť vládnej politiky najväčším dôvodom na hanbu a zatratenie.“

https://dennikn.sk/2165057/newsfilter-minister-skolstva-ma-plan-ale-premier-ma-borisa-kollara/?ref=mpm

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 hodinami, informator napísal:

ale v tom letnom case sa ludia spravali ako videli u nasich vladnych a vedeckych elit.....teraz je to uz uplne ine,

To by som netvrdil. Včera  5 nakazených žien. Jedna z nich oslavovala 50 a v práci gratulácie objímania. Ľuďom akoby je.alo. Ja to už beriem tak, že každý každého je možné potenciálne nakaziť. Nerobím paniku, ale beriem to ako fakt.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak,  k testovaniu: testovanie rodicov je fajn opcia ale zda sa ze nalada je proti,  z pohladu dosledkov to znamena len to ze nabeh bude kostrbatejsi kedze sa castejsie najdu pripady covidu a zavretie triedy. Ale s tym sa da zit. Ak dobre chapem, tak si skoly nevedia predstavit ako by mali organizovat testovanie, a to je bod kde skutocne chyba pricetne ministerstvo, ktore by malo zabezpecit logistiku ( a to fakt nevyzera ako raketova veda, potrebujes odberove misky, zvoz do labaku a koordinatora na hygiene) 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 21 hodinami, tyso napísal:

......  Preco mame tak vela ludi co veria hlupostiam, konspiraciam ? 

Virus nie je slon, ale siri sa medzi ludmi a staci dodrziavat naozaj jednoduche pravidla aby sa to sirenie stazilo.    Nie LGBT ale tato neschopnost pouzivat rozum  postupne zlikviduje zapadnu civilizaciu. 

no asi preto ich je tolko, lebo mozno zistili, ze tie hluposti a konspiracne teorie, nie su az tak hluposti a konspiracne teorie....

ano, virus  nie je slon a ani prachova castica.....

a nemoze to byt tak, ze vdaka LGBT sa nepouzivanie mozgu pretavilo do apokaliptickeho scenara zapadnej civilizacie?....ak este vobec sa da hovorit o nejakej zapadnej civilzacii... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dovolim si prerusit tuto intelektualnu rozpravu svojimi grafmi. Na slovensku nakazlivost stale klesa, aj ked jej pokles sa spomaluje, a zatial to vyzera, ze sa ustali na poklese polovicky nakazenych za 3 tyzdne.  V Cesku nakazlivost rastie, 14-denny fit je uz tesne pod stabilnou hranicou growth-rate 0.0 (alebo reprodukcne cislo R = 1.0), fity za kratsie obdobia uz tuto hranicu preokonali a naznacuju narast az na R=1.3 .

Uvolnovanie opatreni v Cesku planovane na stvrtok je podla mna sposobene skor spolocenskymi poziadavkami ako dobrou epidemiologickou situaciou: e-shopy a donaskove sluzby kolabuju, nezvladaju predvianocne nakupy. Obavam sa, ze tento pristup sa bohuzial vymsti, a tak za mesiac-dva sa bude zase hasit katastrofalna situacia - ale rad by som sa v tomto mylil. Nemam z toho dobry pocit. :sad:

Slovensko by si nejake predvianocne uvolnenie mohlo snad mohlo na chvilu dovolit dovolit, ale s tym, ze by sa to po novom roku asi zase vratilo naspat.

growth-rate-16.png

 

Reprodukcne cislo, Cesko:

r-cz-03.png

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Podľa https://www.aktuality.sk/clanok/844764/koronavirus-online-slovensko-2-december-2020/

"Minister zahraničných vecí Ivan Korčok uviedol, že je za otvorené lyžiarske strediská v rámci zachovania bezpečnosti s čo najnižším rizikom nákazy koronavírusom... "

ale

"Stredoškoláci a žiaci 2. stupňa základných škôl sa do nich zatiaľ nevrátia."

Podľa https://www.aktuality.sk/clanok/844758/koronavirus-minister-krajci-uz-pripusta-povinne-testovanie-na-skolach/

Krajčí upozornil, že sa deje presne to, čo odborníci predpokladali. 

„Epidemiologická situácia nie je priaznivá. V tejto situácii pustiť ďalšie deti do škôl by znamenalo, že sa začne hrozivý trend napĺňať,“ poznamenal.

Podľa neho má hlavný hygienik právo zatvoriť školy, keď je zlá situácia. A to platí aj dnes.

Právo zatvoriť školy Mgr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD nepochybne má, ale za dlhodobé následky svojho rozhodnutia zodpovednosť nenesie. To nie je hrozivý trend, čo prinesie dlhodobé zatvorenie škôl? Mikas už má dosť titulov a ďalší titul by sa mu pred a za meno ani nezmestil. Podľa počtu titulov si zrejme vzdelanie váži a mal by ho dopriať aj iným. 

Aké vedecké argumenty majú títo odborníci v rukách? Každé ráno sa pozerajú, koľko pozitívnych PCR testov pribudlo a podľa toho sa rozhodujú? Ich rozhodnutia sú kompromisom v koaličných škriepkach a nie výsledkom vedeckých argumentov. A v konečnom dôsledku sa všetci spoliehajú na vakcínu. Na 1. stupni prebieha prezenčné vyučovanie, podobne škôlky, lebo rodičia nemôžu nechať malé deti doma bez dozoru, ako na 2. stupni. Takže kompromis. A rovnaký kompromis očakávam, pri rozhodnutí o otvorenie lyžiarských stredísk. Lyžovať sa bude, ale študenti zostanú minimálne do konca roka doma. Na Slovensku zrejme vzdelanie nepredstavuje prioritu. Veď tituly sa tu dajú "kúpiť", alebo získať, ako politická trofej, podobne, ako výložky kapitána. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vela veci sa da dokazat aj bez grafov.....

 

Citát

Čínske laboratórium Wuhan v skutočnosti vlastní spoločnosť Glaxo, ktorá zhodou okolností vlastní spoločnosť Pfizer, ktorá zhodou okolností spravuje financie spoločnosti Black Rock, ktorá zhodou okolností spravuje financie spoločnosti Open Foundation Society (Soros), čoje zhodou okolností záujmom francúzskej spoločnosti AXA, ktorá je zhodou okolností nemeckou spoločnosťou. Winterthur postavil čínsku dielňu, ktorú náhodne kúpila nemecká Allianz, a zhodou okolností má ako velkého avantgardného akcionára, ktorý má zhodou okolností akcionára Black Rock, ktorý kontroluje centrálne banky a spravuje 1/3 globálneho investičného kapitálu, ktorý do Chance je veľkým akcionárom spoločností Microsoft a Gates, ktorý je zhodou okolností akcionárom spoločnosti Pfizer a v súčasnosti prvým sponzorom WHO. Ak nie je dosť jasné, prečo prišiel netopier, ktorý hada chytil a nakazila sa celá planéta „.

https://qactus.fr/.../q-infos-le-laboratoire-chinois-de.../

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, zase.  A to len tak uveris kazdej hluposti ?   Tak rychly faktchceking,    laboratorium WUHAN vlastni cinska akademia vied,  Glaxo nevlastni Pfizer ( je mensinovym akcionarom)

Atd.   Aj bez grafov sa da teda dokazat ze ti sefovia klamu a ze veris klamstvam.  A to preto ze nie si schopny si overovat fakty a rozumiet textu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hirosima.. Ozaj tu Oravu nemohli zavriet uz v septembri? Testovat a vyriesit? neslo to na Orave,nepojde to na celom Slovensku. Vcera,dnes boli po 3500 objavenych pozitivnych, pekne rastu umrtia. Ked sa dari tak sa dari.

nemocnice.png

orava.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, tyso napísal:

no, zase.  A to len tak uveris kazdej hluposti ?   Tak rychly faktchceking,    laboratorium WUHAN vlastni cinska akademia vied,  Glaxo nevlastni Pfizer ( je mensinovym akcionarom)

Atd.   Aj bez grafov sa da teda dokazat ze ti sefovia klamu a ze veris klamstvam.  A to preto ze nie si schopny si overovat fakty a rozumiet textu.

takze zdroj klame a pravdu mas ty......hm....ale kedze ty si pre mna bulvar ponukajuci fakty, zostava mi len ten zdroj, co som uviedol.....ty si ma doteraz nepresvedcil v nicom, ze sa mylim.....vzdy casom vyjde najavo, ze blizsie k pravde som bol ja.....

pred 57 minútami, robopol napísal:

Umelý povod vírusu nie je vylúčený, dokazy však nespočívajú na vlastníckych pomeroch, ale analyzou genomu.

ked je nieco umele, tak to moze byt cielene.......preto som sem dal tento "vlastnicky" list.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

spýtaj sa jeho príbuzných, čo by dali za týždeň navyše s milovaným človekom len s ostatnými zdravotnými problémami, nehovoriac o chorom, keby mal možnosť si dopriať aj čo i len jeden deň...

https://domov.sme.sk/diskusie/dpl/28815865/koronavirus-pribudlo-dalsich-32-obeti-a-takmer-dvetisic-nakazenych-minuta-po-minute.html

 

Co by dali za ten tyzden? Dali to niekomu,niekam? Nie nedali nic. Susedovi umrela manzelka na rakovinu,mi rozpraval,ze je to tak lepsie(ako to dopadlo),lebo sused ponize(lekar) mu povedal,ze by sa strasne trapila a on tiez, ze si to zazil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator, to si len ty neschopny overovat fakty. ja som si pozrel stranku wuhanskeho institutu a akcionarov pfizeru. co si urobil ty? uveril klamstvu a siris ho.   a nikdy si sa k pravde ani neblizil, ale ani to nevies zistit. Ako aj, ked nevies overit fakty a nevies pouzit logiku?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Pilotné testovanie v školách by malo cez víkend prebehnúť v Starej Ľubovni. Pre Denník N to potvrdil primátor mesta Ľuboš Tomko (nezávislý). Podľa neho majú všetko pripravené, čakajú však na rozhodnutie ministerstva školstva.

Premiér Matovič v stredu ohlásil, že cez víkend by malo prebehnúť pilotné testovanie v jednom meste a tiež na súkromnej škole v Trnave, ktorú navštevujú jeho dcéry.

Testovanie by tak malo prebehnúť práve v Starej Ľubovni. Primátor Tomko tvrdí, že má dostatok zdravotníkov aj kapacít na odberových miestach. Potrebuje však rozhodnutie ministerstva školstva, na základe ktorého bude môcť školy v pondelok otvoriť pre pretestované deti.

Podľa aktuálne platného rozhodnutia sa totiž druhý stupeň základných škôl vzdeláva dištančne.

https://dennikn.sk/minuta/2170632/?ref=mpm

 

Stara Lubovna to vie. Takze ako som predpokladal styri skoli,jedna matovicovych deciek a tri v Starej Lubovni.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no ver tomu....

Citát

Aj PCR testy môžu vykazovať falošnú negativitu ak sa ľudia testujú príliš skoro pred objavením sa klinických príznakov. Lekári z nemocnice v Bostone sledovali viac ako 15 tisíc pacientov, ktorí mali príznaky alebo predpoklad infekcie. Takmer 2700 ľudí malo prvý test negatívny. Do dvoch týždňov si nechali urobiť druhý test a falošnú negativitu zaznamenali u 60-tich z nich. 52 (87 percent) malo klinické príznaky COVID-19, no tretina bola testovaná príliš skoro pred objavením sa príznakov a tretina príliš neskoro po nástupe príznakov.

....a nahod do grafu  cisla, co ti vyjdu dnes a zajtra neplatia.....

nezabudni na záchranu v podobe očkovania....

Citát

Viacero vakcín voči COVID-19 je v záverečnej fáze pred masovým použitím. Okrem ich samotnej zdravotnej bezpečnosti je nevyhnutné pripraviť aj kvalitné logistické plány očkovania. Ako prví prídu na rad pravdepodobne zdravotnícky pracovníci, ktorí sa starajú o pacientov nakazených novým koronavírusom. Mnohí z nich sa však takisto infikovali a ak aj nemajú príznaky ochorenia, živí vírus v ich tele buď stále existuje, alebo sú krátko po prekonaní ochorenia............

....tak neviem, ale ten "JESUS ROSTAS" nebude len tak hocijaky "vedecky" pracovnik..... :)

https://www.postoj.sk/67000/falosna-pozitivita-pcr-testov-globalizacia-a-demencia?fbclid=IwAR2gMFY7CrJxwAWub7WpX71SpyYKuUGMcBOYZ6rqazQAYKybEyvCG3UST9A

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov