Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

16 hours ago, slimak said:

Mali ste 4 testovania a kde ste? Presne na tom istom

slimak, ale to je v podstate dobry vysledok.  Nikto nevie ci je to dosledok testovania ale ak by bol, tak je to vyborny sposob ako splostit krivku.  Znamena to totiz ze nemocnice sa nedostali do kolapsu.  Bez opatreni by cisla dalej rastli exponencialne.

slimak,  toto by bolo velmi dobre zistit.  Ale  zda ze to nevedia ani inde vo svete,    https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/children-and-school-settings-covid-19-transmission

Ale ak sa  spusti otvorenie skol s takto nastavenym protokolom, tak to to snad zistime.   Problem je ze u deti to velmi casto prebieha bez vaznych priznakov a tak ked sa to objavi v rodin, tak nevies ci to donieslo dieta,  trasovanie zacina od toho kto mal prvy priznaky. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak, ale toto je ina situacia,  bez testovania nejde do skoly.  To nie je dobrovolne.  Neviem ako to dokazu spravit legislativne ale v logike veci to je nariadene,  deti sa budu povinne testovat a ich rodicia sa otestuju prvy raz aby sa system rozbehol.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 31 minútami, tyso napísal:

  Znamena to totiz ze nemocnice sa nedostali do kolapsu.  Bez opatreni by cisla dalej rastli exponencialne.

Tak to je fakt, môžeme to porovnať s ostatnými krajinami.  10 dňová karanténa aj pre členov rodiny je možno lepšie ako tvrdý alebo čiastočný locdown.

Ohľadom očkovania, mne to už pripadá, že bez vakcinácie už náš organizmus nebude môcť normálne fungovať. Evolučný mechanizmus to predsa nadstavil inak, či ? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

buky, evolucny mechanizmus je v tomto pripade trochu kruty,  s mrtvymi a postihnutymi. A obetovat ostatnych je take informatorske a obetovat seba je hlupe a zbytocne. Aj pri infekcii pouzivas antibiotika a nenechavas to na prirodu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 minútou, tyso napísal:

, evolucny mechanizmus je v tomto pripade trochu kruty,  

Ano je a Homo sapiens proti tomu bojuje. Tento "iný princíp" očkovacej látky sa mi zdá už  moc.  Samozrejme ide len o laický názor. Čas ukáže.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tych ockovacich latok mas aj ty plno.

Som bol este v septembri u zubarky(vedel som ze uz musim ist ,ze neskor to tu bude psycho,este vtedy ked premier povedal nevestam,ze dobre bude), sestricka mi naliala poldeci na nu kukam, ze aby som prekloktal. Teda lekarka uz vtedy vedela,ze to asi zabera. Chranila sa.

Druha vec, spravila zubny kamen a ze mam prist o rok. Mozno skor,ze ci ma neboli 8micka,ze tu treba vytrhnut. Teda aj tu sa chranila,normalne by som tam bol kazdy mesiac.

To testovanie,celotriedne kloktanie si myslim je dobry napad. Sparanie v nose aj rodicov - matovicova blbost.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 55 minútami, tyso napísal:

buky, evolucny mechanizmus je v tomto pripade trochu kruty,  s mrtvymi a postihnutymi. 

To je pravda, ale evolúcia "nastavila" dĺžku nášho života, čo je tiež "kruté". Je to ako zo starým autom, čím je auto staršie tým náročnejšia a drahšia je jeho údržba. A bojovať proti neduhom staroby je rovnako márne, ako boj s veternými mlynmi. Obmedziť celú spoločnosť, a hlavne školskú dochádzku, kvôli riziku úmrtia starých (ktoré aj tak s vekom rastie), je hazard z budúcnosťou.  

Obmedzenie školskej dochádzky kvôli zníženiu rizika úmrtia starých je egoistické. Možno tu budem ešte 10 rokov „vegetovať“. Mentálne toho už v tomto veku veľa nedokážem a fyzicky tiež nie. Lenže deti vylúčené z vyučovania strácajú hodnoty a návyky, ktoré im budú chýbať ďalších 50 rokov produktívneho života.

Chcel by si sa dať operovať absolventom medicíny, ktorý študoval dištančnou formou? Vybudovať "raj na zemi" bolo vždy agendou demagógov. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Experti zvažujú, že hranica na otvorenie škôl bude otestovanie 70 až 80 percent rodičov. „Školy sa otvoria tam, kde je komunita nastavená tak, že jej záleží na tom, aby deti išli do škôl, a chce sa pretestovať,“ vraví Elena Prokopová z konzília odborníkov.

dennik n

 

Toto je sialene. Expertov a odbornikov nezaujima ,kde kolko je nakazenych a to dlhodobo aspon tri mesiace. Pre nich je hranica na otvorenie skol otestovat 70 - 80 percent rodicov. 

O co im ide? O minutie 8 milionov testov?

Ja sa vydierat nedam. Aj keby som tam prisiel,skolu aj tak neotvoria. Spiny fasisticke.

Polovica deti nevidela jedneho svojho rodica.

Preco 70-80% - preco nie 100percent hned by bolo jasne o co ide. Preco tu to podmienku nedaju pre vstup do kostola? Ci vstup do VW Bratislava? Zamestnanec tam moze vstupit,ked bude pretestovana cela jeho rodina(aspon do druheho kolena). Inak ich to napadne a to budu chciet.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, tyso napísal:

.........obetovat ostatnych je take informatorske a obetovat seba je hlupe a zbytocne. Aj pri infekcii pouzivas antibiotika a nenechavas to na prirodu

pocuj ty Mengeleho "vedecky" pohrobok.....aargumentujes ako kazdy ochranarsky zmrd.....ci uz nejakeho lesneho porastu alebo nejakeho hlupeho tetrova.....logika (tebe to nic nevravi) ukazuje, ze ochranari privedu prirodny proces do agonie a ludstvo sa vakcinaciou privedie k harakiri.....postupne strati imunitu a bude ho zabijat obycajny sopel....tak isto sa to bude diat v ochranarmi vybudovanej "diverzite" v prirode....evolucia je ozaj neuprosna.....len nie v tom zmysle, ako si ty predstavujes....covid tu nie je nejaky novo vzniknuty utvar, ale je to zmutovany starousadlik...a tie tvoje vedecke tezy sposobom pokus-omyl sa casom obratia proti nam a aj proti ostatku organickej a aj neorganickej casti planety Zem....tak sa snaz, aby si dokazal, ze si ozajstny "vedec" a dokazal si nemozne....znicit planetu na dokazanie pravdivosti svojej tezy..... :(

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Oprávnene sa dnes s bojíme pojmov, ako fašizmus, eugenika a ideológií, ktoré sa v minulosti zvrhli k potláčaniu ľudských práv, slobôd a zákonite tak viedli k rasizmu a intolerancii. Chceli by sme vybudovať spoločnosť, v ktorej budú mať rovnaké práva starí, mladí. Spoločnosť v ktorej bude tolerancia k náboženskému vyznaniu, sexuálnej orientácii. Tomu sa nedá odporovať, ale s Covidom sme konfrontovaní s evolučnými zákonmi, ktoré nerešpektujú žiadne etické princípy. Veríme vo vedecký pokrok, vakcináciu, ktorá nám zaručí, že etické princípy dokážeme obhájiť aj v budúcnosti. Ak nie, tak budú platiť zákony evolúcie. Lenže etickým princípom je aj schopnosť obetovať sa. V dnešnej sekulárnej konzumnej spoločnosti už pojem obety stráca zmysel. Cieľom konzumného života je iba hedonisticky vyťažiť maximum z toho, čo materiálny život ponúka.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak to bol taky jasny informatorsky antivedecky vykrik. nevzdelana luza. ockovanie imunitu posiluje ako kazda choroba ktoru uspesne prekoname. to je tak ked hlupak sa vyjadruje a nema ani zaklady biologie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 5 minútami, tyso napísal:

tak to bol taky jasny informatorsky antivedecky vykrik. nevzdelana luza. ockovanie imunitu posiluje ako kazda choroba ktoru uspesne prekoname. to je tak ked hlupak sa vyjadruje a nema ani zaklady biologie.

dal si sem pohlad do okien vesmiru z "vedeckeho" oka Mengeleho obdivovatela....ano, moj nevzdelany antivedecky pohlad je opacny.....umela imunita je docasny projekt sebaochrany....dokazom mojej pravdy je aj terajsia "vedecka" anarchia s covidom, co sem dosiel z Marsu....teda este neokukany novotvar...:(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono, to co hovoris nedava zmysel. tu predsa nejde o nejake abstraktne prava,  tu hovorime o normalnej spolocnosti kde sa snazime minimalizovat skody epidemie. co to ma spolocne s hedonizmom ci konzumnym zivotom?  v case moru sa stredoveka spolocnost zrutila pretoze nikto nechce zomriet. a od cias osvietencov sa stat snazi bojovat s epidemiami. Absurdne je ze napriek celemu pokroku su tu ludia ako informator a spol co proti tomu bojuju. jeho duchovni predkovia lyncovali zidovskych doktori ktori ockovali deti, burili sa pri chlorovani studni a pod. 

pocuvaj hlupak, v com je ta imunita umela?  neuveritelny hlupak si a rozhodne nie umely. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 30 minútami, tyso napísal:

tono, to co hovoris nedava zmysel. tu predsa nejde o nejake abstraktne prava,  tu hovorime o normalnej spolocnosti kde sa snazime minimalizovat skody epidemie.

V podstate celý svet sa spolieha na to, že v budúcom roku tu bude účinná vakcína. Ja tomu verím a nemám problém sa dať zaočkovať. Mne išlo o to, že pandémia Covid nastolila aj etické a právne otázky. Politici a vedci sú dnes konfrontovaní s realitou a bez viery v účinnú vakcínu sú ich opatrenia kompromisom, ktorý by sa bez účinnej vakcíny nedal predlžovať do nekonečna. (ak by sa nič nepodniklo, výsledok by nebol podľa mňa  príliš iný) Trpezlivosť ľudí, školská dochádzka, ekonomika, je na hranici únosnosti. Nie som presvedčený, že tieto obete sú úmerné dôsledkom tejto pandémie.     

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Tono

Ja sa obávam že ani vakcinácia nebude fungovať ako deus ex machina. 

Citát

https://zurnal.pravda.sk/rozhovory/clanok/569702-virologicka-dobre-a-zle-spravy-o-covid-19/

Virologička Tatiana Betáková: Dobré a zlé správy o COVID-19

Pre anglických vedcov bolo veľkým sklamaním, že sa nepotvrdila ich teória o kolektívnej imunite, pretože iba 9 až 10 % ľudí, ktorí prekonali COVID-19 v prvej vlne, malo protilátky. Takže veľa ľudí tam zomrelo úplne zbytočne.

Očakávať že očkovanie bude fungovať lepšie a dlhodobejšie, keď si dostatok ľudí nedokáže udržať ani len protilátky s priamo prekonanej choroby?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono,  tak si predstavme ziadne opatrenia,  prudko vysokoci umrtnost, skolabuju nemocnice a nasledne zacnu ludia panikarit a spustia skutocny lockdown,  skolabuje zasobovanie,  uzavru sa dediny a ludia sa zacnu branit.   To je ten cierny scenar,   predstava ze ludia budu zomierat ale hrdinsky si to nebudu vsimat je malo pravdepodobna.  Ludia  maju problem uverit ze to hrozi,   kedze nic take nezazili.  Skoly by potom boli posledny problem co by nas trapil.

Vakcina je riesenim, ale bez nej  prebieha "vakcinacia"  tym ze sa nakazis a prezijes.  A keby nebola ina sanca, tak by sme postupne tu imunitu ziskali aspon ciastocne.    

Nevidim ale eticky problem,   su tu legislativne otazky ktore su nejasne a zrejme by to chcelo sprecizovat,  su otazky ci su opatrenia rozumne a ci su adresovane v spravnom pomere atd.  Ale eticky problem nie je,  teda iny ako obycajne.     Samozrejme politici nehovoria radi o tom ze zdravotnictvo  nie je odlisne od inych ekonomickych oblasti,   su tam naklady a prinosy a kedze zdroje nie su neobmedzene tak je potrebne to zvazovat.  Ale to nie je nic nove, to je  pravda od cias vzniku verejneho zdravotnictva.    A standartne sa vycisluje  pomer ( roky zivota)/naklady,  Ak za rovnake naklady zachranis viac rokov zivota  ( co je sucin poctu ludi * ocakavany  prirastok veku dozitia pri aplikacii )  tak je to lepsie.   To co povazujeme za neeticke je pri tom zohladnovat  rasu, inteligenciu, volebne preferencie  atd.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 52 minútami, Tono napísal:

Oprávnene sa dnes s bojíme pojmov, ako fašizmus, eugenika a ideológií, ktoré sa v minulosti zvrhli k potláčaniu ľudských práv, slobôd a zákonite tak viedli k rasizmu a intolerancii. Chceli by sme vybudovať spoločnosť, v ktorej budú mať rovnaké práva starí, mladí. Spoločnosť v ktorej bude tolerancia k náboženskému vyznaniu, sexuálnej orientácii. Tomu sa nedá odporovať, ale s Covidom sme konfrontovaní s evolučnými zákonmi, ktoré nerešpektujú žiadne etické princípy. Veríme vo vedecký pokrok, vakcináciu, ktorá nám zaručí, že etické princípy dokážeme obhájiť aj v budúcnosti. Ak nie, tak budú platiť zákony evolúcie. Lenže etickým princípom je aj schopnosť obetovať sa. V dnešnej sekulárnej konzumnej spoločnosti už pojem obety stráca zmysel. Cieľom konzumného života je iba hedonisticky vyťažiť maximum z toho, čo materiálny život ponúka.

 

pred 34 minútami, tyso napísal:

 co to ma spolocne s hedonizmom ci konzumnym zivotom?  

Veľa, konzumný život = ekonomika, biznis. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zelená krivka je podľa mňa výsledok karanténnych opatrení. Po čase sa zelená krivka zrejme vráti k modelu, ktorý znázorňuje situáciu, keby sme žiadne karanténne opatrenia nerobili. Uvidíme, čo ukáže budúcnosť. Ale ak by sa zelená krivka vrátila k modelu, stálo to všetko za to? Ak by sa zelená krivka vrátila k modelu, znamenalo by to, že sme karanténou nezmenili celkový počet infikovaných, iba sme zelenú krivku - počet infikovaných "predĺžili v čase".

Cesko.jpg

Slovensko.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo,  toto uvidime a predpokladam ze to je obsahom testovania.   Osobne si to nemyslim,  nedavalo by to zmysel.   Ale osobne som ochotny sa nechat preockovavar aj kazdy pol rok ak to bude treba.  Rizika covidu osobne vyhodnocujem ako o dva rady vyssie ako rizika vakcinacie.  ( Minimalne,)  A mam kolegu, ktory prekonal covid a dorazne odporuca ockovanie, stale ma nasledky. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov