Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

smiley

Krivka denného počtu testovaných úzko koreluje s počtom infikovaných. Logiku to má zrejme v tom, že ak stúpa počet odhalených infikovaných, tak stúpa aj počet nových kontaktov, čo sa zas prejaví na trasovaní v nasledujúcich dňoch. Preto narastie aj počet testov, alebo naopak. Tak sa dajú vysvetliť pomerne veľké fluktuácie denných meraní. Kĺzavý priemer lepšie naznačuje priebeh infekcie, ale posúva - spozďuje trendovú čiaru (posun zavisí od počtu vzoriek, z ktorých sa počíta priemer), na čo netreba zabúdať. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

„V druhom kole sme tu mali 154 cezpoľných a 265 našich ľudí. Podstatne to zmenilo výsledky,“ hovorí s tým, že z domácich nebol nakazený nikto a z cudzincov piati. Z celkovo 419 testovaných sa tak dostali nad hranicu jedného percenta.

„Ak nás budú nútiť, tretie kolo tu jednoducho nebudem robiť. Napísala som to aj vojsku, nech nás z toho láskavo vynechajú,“ povedala. Armáda jej síce zatiaľ nič neavizovala, no o svojom postoji ju radšej informovala v predstihu.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/568806-starosta-mozu-ma-aj-zavriet-dalsie-testovanie-odmietam/

 

Tito vedia aspon pocitat.

 

Ze nemali domaceho nakazeneho,uz ho po testovani mozu mat.

Citát

 

Milí rodičia, chcete vedieť, či sa pôjde do školy?
Chcete vedieť, či sa Váš školák niečo ešte tento rok naučí? Či sa vôbec Váš siedmak tento rok niečo naučí po 7 mesiacoch nechodenia do školy?

Najprv si dnes pozrite na kľúčovej tlačovke ministra zdravotníctva p. Krajčiho prednášku z infektológie k najnovšej štúdii Ch. Dorstena o AntiG testovaní, v našej hantírke o atómovej bombe.

Ak vydržíte prvých 15 minút, dozviete sa o dierach v lodi. O čerpaní vody. O potrebe testovacej stratégie. Na zdravie🦠

Zostupné rameno krivky by sme mohli mať strmé, ale to by sme museli celo a plošne a testovať. Atómová bomba zabrala a čísla sú stále vysoké.

Deti na I. stupni stále chodia do školy a rodičia do roboty a preto nám stúpla mobilita. A už aj švécko je červené. To je toto🔴. To nie je švecko, to je červená.

Pacienti a 🦠 sa transportujú do južných regiónov. Nie lekári, ale pacienti migrujú a vozia sa.

Máme 689 úmrtí “s” alebo “na” 🦠 “Na” je 491.

Postupný návrat 🚦. Prejde sa naň vtedy, keď bude 7 dňový priemer na 750 za celé Slovensko. Semafor Vám ukážem na budúci týždeň. Medián sme pochovali. Sulik vykopal hrob a medián tam padol. Už nebude. Toto je víťazstvo. Medián sa mení na priemer. V matematike sa to nedá, ale v hlave určitých ľudí áno. Všetko meriame stále na celoslovenskej úrovni. Okresy zabudnite.

K školákom: predpokladám, že začneme dávať celoslovenské známky. Zo slovenčiny bude známka 2,1. Kvôli maďarom. Z matematiky bude 3,2 lebo spod slnečníka zatiaľ nemáme urobenú domácu úlohu. Zrejme príde z nejakou treťou zbraňou. Prvou sú masívne zatvorené prevádzky, druhou sú masívne AntiG testované prevádzky. V prvom rade pôjde o DKK, divadlá, kiná a kostoly.

Začne aj hokejová a futbalová liga, čo je nádych slobody. Zima bude dlhá. Vzhľadom na Richarda Sulika ale nevieme ľudí poslať do škôl a deti do reštaurácií, rišo!

Prístup ku okresom nie je dobrý, lebo to by bolo akokeby na hornej palube Titaniku bola oslava a spodná paluba horela. Nie. Sa potápala.

Budú výnimky pre pendlera. Pri vstupe na🇸🇰 len s pcr testom nie starším ako 48 hodín alebo s AntiGénom nie starším ako 2 týždne.

Už to nevládzem pozerať, idú dokončovať vyhlášky. Ozaj: Čadca hori🔥

Aj pacienti skončia v jednom ekosystéme. Boli aj pukance, ruky hore, blikajúce kontrolky, červené módy a horiace brzdy. A deti, čo majú kovit sú asymptomatické, odovzdajú ho rodičom. Vo fabrikách nie, tam si neodovzdávajú a ani I. stupeň žiaci si neodovzdávajú. Až od 10 rokov. Pacienti nad 65 sa násobia 4-mi.

Iba Rožňava by bola OK. Ale žiadne, že dajme deti do škôl. Grohling!

Takto: V Nemecku chodia VŠETKY DETI DO ŠKOLY. Od 7. triedy majú max 6 hodín a poobede žiadne group activities. Do 6. triedy aj družina, aj group activities. Got it? U nás zavreté školy a otvorené kostoly. Inde zavreté kostoly a otvorené školy. V NEMECKU má 300 okresov zo 410 Incidenciu za 7 dní na 100 tisíc obyvateľov nad 100. Sto je hranica tých 750 za deň pre celé Slovensko (750 x 7) / 5,457 mil. x 100,000 = 96. Takže my by sme v Nemecku zavreli školy v 300 okresoch. Oni to majú ZLE a MY to máme DOBRE. Budú kopať hroby tí nemci, budú, lebo Grohling a aj Cigániková. Rišo automaticky.
Nemci tu: https://www.zdf.de/…/landkreise-lockdown-zahlen-karte-100.h…

A Sulik stojí v šíku s Kotlebom, Ficom a Pelegrinim. Slovensko je odsúdené sa motať na periférii všetkého, čo má zmysel, nedotkne sa vzdelanosti a vypadne aj zo šiestej okresnej ligy. Všetkého. Nezostala mi nádej a opustili ma sily. Zbohom🙏

 

To je zrejme ten co pise data bez patosu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Za prvých 5 dní testovania sa do rúk hasičov zverilo 29 tisíc ľudí 💪🏻👨🏻‍🚒

Zo včerajšieho počtu 6332 testovaných bolo 104 osôb pozitívnych (1,64%). V testovaní budú hasiči pokračovať aj dnes od 12.00 - 20.00 hod.

️V nedeľu bude všetkých 25 odberných miest ZATVORENÝCH

https://www.facebook.com/prezidiumhazz/?fref=mentions

 

Kedze tie stanice su len v "zelenych okresoch". Kde priemer v I. kole bol mozno 0,4%. Vcelku dost,aj ked sa chodia testovat vo vacsej miere(oproti celostatnemu testovaniu) symptomaticky. Na jednu stanicu vyjde ,ze za den otestuju cez 250 ludi. Takze ludia im chodia. A to tych stanic,kde robia ag testy,je ovela viac (u nas nemocnica  a HAZZ, v Roznave navyse Slov. cerveny kriz). 

https://www.health.gov.sk/Clanok?AG-testovacie-miesta-komplet

Keby som prepocital,ze v okrese Revuca sa dalo pretestovat 400 ludi tak za 7 dni by boli pozitivni asi 40 ludi. V I.kole nasli 58 mali sme najmensie cisla premorenia (0,27%). Keby ti hasici mali cisla zachytu 2% ci viac neviem ci by som bol na Matovicovom mieste spokojny. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Par otazok a odpovedi co ma zaujali,co si chcete precitat na postoji si to precitate.

Citát

 

Máme 14 dní po celoplošnom testovaní, azda už nastal čas aj na prvé predbežné vyhodnotenie. Viete na základe dát aspoň približne odhadnúť, aký bol epidemiologický prínos celoplošného testovania?

Som nešťastný z toho, že dáta, ktoré sme pred dvomi týždňami v sobotu získali, sme nevyužili hneď v nedeľu. 

Ako to myslíte?

Dobrým príkladom je obec Čirč. V sobotu pred dvomi týždňami sme zistili, že v nejakej obci je veľmi veľa pozitívnych ľudí - a táto identifikácia bola naozaj skvelá vec. No už hneď v nedeľu tam mala prebehnúť nová akcia, pozitívni zo soboty mali byť otestovaní PCR testami a následne sa malo pretestovať celé okolie infikovaných. Stačilo by to spraviť aj antigénom, keďže sme sa naučili, že antigén v ohnisku je relatívne spoľahlivý. 

Nebola však tak či tak väčšina týchto ľudí otestovaných v priebehu soboty a nedele?

Napríklad v Čirči nie, predstavte si, že tam bola účasť len 51 percent! Keby bola taká účasť v Leviciach, kde mali nízke čísla, nemusí nás to vôbec trápiť, ale v obciach, ktoré sú ohniskami, mali byť otestovaní všetci. To sa malo jednoducho nariadiť, tak ako to funguje na úrovni DSS alebo škôl, kde vieme pretestovať všetkých učiteľov, celú triedu a nariadiť celoškolskú desaťdňovú karanténu. 

To sa malo udiať aj v Čirči, už pred dvomi týždňami tam mali otestovať celú obec. A nie čakať na ďalšie kolo a vytešovať sa, že infikovaných je menej, hoci ich bolo stále veľmi veľa.

Ale čo sa týka dát, spravilo nám to chaos. Poviem to obrazne - ak sme dovtedy zisťovali prítomnosť alkoholu odoberaním krvi, zrazu sme to zisťovali tak, že sme všetkým dali fúkať dregerom, a možno nie úplne spoľahlivým. Na krv sa už nechodilo, zvyškový alkohol sme zistili tam, kde sa vo veľkom žúrovalo, a na odber krvi už chodila iná vzorka ľudí, vystrašení či takí, ktorí potrebujú test do roboty alebo cez hranicu.

A čo je ďalší problém, za týždeň do 13. novembra máme 16-percentnú pozitivita PCR-testov, to je príliš veľa.

Takže vravíte, že sme vlastne stratili obraz o epidemiologickej situácii?

Žiaľ, stratili sme ho a v niektorých okresoch kompletne. Z Tvrdošína či okolia Ľubovne sme mali v nedeľu nula hlásených prípadov, veď to je nezmysel. Prestali tam testovať, lebo kto by teraz chodil na PCR testy, takže z niektorých miest máme nízke dáta.

Čo to znamená pre vás ako dátového analytika, ktorý robí na základe toho predikcie? Dá sa na teraz na nejaké čísla spoliehať a vyvodzovať z nich závery?

No znamená to, že nemôžem robiť nič, akurát si dať kávu a vyložiť nohy. (Úsmev.)

---------

Tu len moja poznamka Tvrdosin, Stara Lubovna a myslim,este jeden oravsky okres asi DK mali v PCR testoch nejaky den 0. Snad nikto neveri,ze tam nie je nik nakazeni. Preco sa prestalo testovat? Nik sa nehlasi?

--------------

Richard Kollár prišiel pred pár dňami so šiestimi scenármi možného vývoja a má úplnú pravdu. Ale chápete to? My sme chceli niektoré scenáre eliminovať, teraz ich máme viac, je to akoby vám niekto zobral teplomer, neviete, aká je teplota vonku a mali by ste predikovať počasie na tri dni dopredu. 

Toto sú červené regióny, ešte sa vráťme k tým zeleným, medzi ktoré patrí väčšia časť juhu Slovenska. Premiér Matovič už od pondelka avizoval otváranie kín, divadiel a kostolov do 50 percent ich kapacít. Rovnako športové kluby do šesť ľudí či ligové zápasy. Čo by ste odporúčali vy ako kritéria otvárania?

Stanovil by som 7-dňovú incidenciu prípadov niekde na 10 nových prípadov na 10-tisíc obyvateľov asi v kombinácii so 14 dňovou na čísle 20. 7-dňová nikdy nie viac ako 30 a so stabilne klesajúcim trendom aspoň tri týždne. A toto vieme Richardovi Sulíkovi čisto matematicky navrhnúť, ale potom by sa na to musel ešte pozrieť epidemiológ.

Bolo by fajn, keby sme vyskúšali istý proces uvoľňovania, nie ísť na to takto zhurta. Všetci hovoria, že na uvoľňovanie opatrení treba ísť opatrne. Pomaly skúšať a odsledovať, čo spôsobí problém a čo naopak problém nespôsobí.

Vždy tam však bude nejaké riziko. Čo dnes podľa vás stojí za otváranie?

Z Dánska či Fínska máme dobré štúdie, čo sa dialo, keď sa postupne otvorili školy, ale do určitého veku, maximálne do 16 rokov. Zatiaľ štúdie neukázali, že by vírus malé deti masívne šírili. Kým my sme mali ešte desať týždňov po Veľkej noci zavreté školy a rozmýšľali sme, či vôbec otvoríme prvý stupeň, v Dánsku sa už vo veľkom učilo, a veľký epidemiologický problém to nespôsobilo.

Aj my by sme mali spraviť niečo podobné. Nebude to diskotéka ani bar, ani rodinné oslavy pomiešaných príbuzných z celého Slovenska. Ale pri školách by sa tá debata mala otvoriť. Školská dochádzka je predsa povinná.

V Bratislave by ste teda školy už otvárali?

Selektívne, teraz máme pomýlené dáta, možno počkajme ešte týždeň. V polovici novembra sa na dáta pozrime, či niekde skutočne vidíme trvale dobrý vývoj. Ale stále pôjde skôr o okresy ako Revúca, Rožňava, Lučenec, Nové Zámky, Šaľa, Levice či Komárno. To sú stotisícové klastre. Skúsme práve tu otvoriť základné školy bez internátov, uvoľnime tak ďalším ľuďom možnosť chodiť do roboty, a pozorujme to dva týždne.

Z Dánska či Fínska máme dobré štúdie, čo sa dialo, keď sa postupne otvorili školy, ale do určitého veku, maximálne do 16 rokov. Zatiaľ štúdie neukázali, že by vírus malé deti masívne šírili.

Lebo aj keď to urobíme o dva týždne neskôr, ale už na celom Slovensku, tak budeme mať rôzne dáta. Garantujem vám, že keď 1. decembra otvoríme školy všade, tak stále budeme mať iné výsledky v Revúcej a v Starej Ľubovni a Čadci. To sa môžeme staviť aj o Gröhlingov plat. A čo potom? Zase zavrieme aj Starú Ľubovňu, ale aj Levice a Šaľu?

------------------

Grohling mal navrh pilotne otvorit skoly v Bratislave a v Kosiciach. 

---------------------

Čo teda navrhujete?

Po splnení kritérií, o ktorých som hovoril, sú kandidátmi na otvorenie v pondelok 22. novembra školy do 15 rokov v Šali, Rožňave, v Leviciach, Revúcej. Vyberme možno 12 okresov s tým, že ide o trvalo epidemiologicky dobré okresy, kde sa vírus nešíri tak rýchlo. Tieto dobré okresy musia spolu susediť, tvoriť klaster, lebo inak by dochádzalo k migrácii z iných okresov. Ale nejaká bude, podobne ako existuje migrácia do postihnutého Česka.

Ale po čiastočnom otvorení sa situácia opäť zhorší, čo je vlastne zákonité, čo očakávate potom?

Okresy možno pôjdu s incidenciou hore. Ale nie z týždňa na týždeň, asi medzi svätým Martinom a Katarínou, a medzi Katarínou a Tromi kráľmi. Ale to nie je problém, to sme všetci chceli – moderované šírenie a ústup vírusu, aby sme nezahltili nemocnice, lebo s tým vírusom sa naozaj musíme naučiť žiť. Čo by sme za to boli v septembri bývali dali, keby sa čísla zvyšovali pozvoľne.

Pri kĺzavom mediáne 84 na konci augusta, keď mal jeden pán poslanec svadbu, mala byť polovica krajiny v haptáku. A premiér išiel na svadbu so 150 ľuďmi, ruka hore, dole rúško. My nepochovávame Sulíkovych hostí v reštauráciách a členov fitnes klubov alebo kondičných plavcov, ale prevažne starších príbuzných svadobčanov z veselíc na Orave a východe. Tak to proste je. A nikto nie je za to priamo zodpovedný, lebo sme to vtedy nevedeli, len vravím, neopakujme tú chybu.

https://www.postoj.sk/65648/zacnime-v-niektorych-regionoch-s-otvaranim-ale-nemozeme-ist-na-to-takto-zhurta

 

Skoly aspon vtych najmenej zasiahnutych okresoch nemalo ziaden vyznam zatvarat. V BA,KE kym nebolo celoplosne testovanie sa nevedela aka je situacie, resp. priblizne sa vedelo,ze nie zla. Orava, Bardejov(tot aj dva tyzdne pred pilotnym testovanim,potom okresy okolo nich nemuseli mat problem) a okresy okolo nej sa mali zavriet este pred prvotnym testovanim.  To sa vedelo uz vtedy.

Ked Matovica nezaujima nejaky Circ - preco ho zaujimaju skoly,kde nieje ziadna nakaza? Ked robis stale tu istu hlupost,preco ocakavas ,ze vysledok bude iny ako v Circi?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prosím vás.. O akom systéme plošného testovania to tu blemcáme?

Firma VW pri vlastnom testovaní mala 1,1% pozitívnych..

V druhom kole sa malo testovanie opakovať tam kde bolo 0,7%.. Vo VW sa testovanie druhýkrát už neopakovalo..

Akosi VW firma, nie je "obec" ani "komunita".. Hoci si tam tisíce ľudí 24 hodín denne lozia navzájom po hlavách..

Ale keď tam bola a podľa všetkého stále je, taká vysoká expozícia.. Prečo sa vo VW netestuje znovu?

Bez odpovede na túto otázku, si strčte obhajobu zmysluplnosti tohto "plošného testovania" dakam..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved pred dvoma tyzdnami som sa na to pytal. 4 000 v DNV - VW mal 1,1% a Bratislava IV 0,13%.  To bola len piatkajsia smena teda 1/3 a pozitivnych ich bolo cca 50 uz vtedy klamali. Nechceli povedat presne cislo.

A teraz ma napadlo, preco dali do podmienok aby to boli fabriky s minimalne 4 000 zamestnancami? Aby to mali pod kontrolou. Minister obrany to tak vysvetloval,ze potrebuju tam mat vojaka - nie statistika. Ma pobavilo ked tie ich modre papiere lezali na kosickej ceste. oli vam na nieco potrebne tie certifikaty?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@slimak

Mohlo by to snáď znamenať že sa tý ľudia nenakazili doma, ale na pracovisku vo firme VW?

...

Pán premiér TRTKO naposledy presadzoval tzv. "komunitné testovanie".

Za "komunity" označil všetko možné od fitnescentra po kostoly.

Ale VW a iných veľkých zamestnávateľov, akosi zabudol medzi komunity zaradiť.

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zrejme ich aj zo statistiky vyradil. Ja s tebou suhlasim. Potrebuje ich dane a odvody.  Preto ich nechava v praci, zdravotnikov musi, ucitelov a deti nemusi, ucitelom aj tak plati a deti budu sediet doma. Cirkev tam to pusti ma tam volicov. 

Citát

 

"Je to dobrá správa: ak sa to potvrdí, budeme veľmi radi, že dôjde k čiastočnému uvoľneniu. Pre veriacich je v náročných časoch naozaj dôležitá možnosť prijímať sviatosti pre duchovnú posilu," reagoval hovorca KBS Martin Kramara.

https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20201113021

 

Tam bol,este iny text,ze toto kvituju ,ale nevedia si predstavit aby sa testovalo v kostoloch za nejakej pomoci statu - ten text vypadol. Teda aj oni odpalkovali Matovica s jeho komunitnym testovanim.

 

Mozno sa nakazili na pracovisku, ale nie do takej miery ako zamestnanci nemocnic ti su na urovni 10%, ale ze ma Bratislava IV 0,13% bolo pekne klamstvo. Cast su robotnici na ubytovniach, ale cast su aj bratislavcania(zo vsetkych casti) a cast z okolia. Si myslim, nepoznam.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz ani hasici to nechcu robit.

Citát

 

Antigénové testy robili aj na hasičskej stanici v Nitre, záujem ľudí bol veľký, aj tu stáli v dlhom rade. Na otázku, koľko testov zatiaľ urobili, hovorca hasičov nereagoval.

Od pondelka už nitrianski hasiči testovať nebudú. V zozname, ktorý dnes zverejnilo prezídium HaZZ na sociálnej sieti, Nitra nie je. Odpoveď prečo, sme nedostali. Naďalej však budú robiť odbery v Zlatých Moravciach aj Šali.



Čítajte viac: https://mynitra.sme.sk/c/22535408/nitrianski-hasici-uz-od-pondelka-netestuju-v-nemocnici-zmenili-cas-odberov.html

17:30 SLOVENSKO - Hasiči budú počas budúceho týždňa testovať na koronavírus na 12 odberných miestach.

Zoznam odberných miest:

Malacky - Legionárska 882

Senec - Sl. Jazerá - juh, spoločenská miestnosť

Hlohovec - kino Úsmev, M. R. Štefánika 3

Galanta - Športová hala Galanta, ul. Kpt. Nálepku 1575

Šaľa - Murgašova 25

Zlaté Moravce - 1. Mája 1/A

Komárno - Družstevná 16

Banská Štiavnica - Pletiarska 13

Krupina - E.M. Šoltésovej 13-14

Lučenec - L. Novomeského 3

Poltár - Železničná 7

Košice - okolie - Hlavná 58, amfiteáter mesta Moldava nad Bodvou



Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22534432/koronavirus-na-slovensku-spravy-mapa-opatrenia-15-11-2020.html

 

Citát

 

"Biskupi sa oboznámili s podrobným manuálom pre komunitné testovanie a skonštatovali, že jeho praktická uskutočniteľnosť je veľmi náročná, predovšetkým ak by mala byť ponechaná len na Cirkev samotnú. Premiérovi vyjadrili ochotu pomôcť, ale aj kapacitnú nemožnosť prevziať celú vec na plecia Cirkvi.

Predseda KBS večer telefonoval premiérovi záver rozhovoru biskupov. Ďalší vývoj ich následnej komunikácie zatiaľ nepoznám," uviedol pre Tlačovú kanceláriu KBS Kramara.

https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20201113019

 

Teda ani biskupi to nechceli robit, a uz nebudu testovat ani roznavski a revucki hasici. neviem ako na severe.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A  možno som sa mýlil..  Možno to "plošné testovanie" predsa len bolo na niečo užitočné..

Však ukázalo nám že máme na Slovensku,  skutočnú germánsku "továreň na smrť"! Nefalšovaný KONCENTRÁK!

Výroba musí bežať ďalej a je jedno, koľko ľudí kvôli tomu zgegne..

Už iba ten nápis "Arbeit macht frei!" nad bránu VW dať a bude to ako vymaľované.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes na vcerajsich vysledkov ma zaujalo,ze v BB kraji bolo 52 pozitivnych a z toho 50 v 4 okresoch(BB,ZV,DT,BR) ,kde prebehlo II.kolo. Teda po jednom bolo v Krupine a v Ziari a dalsich 7 okresov 0.

Potom ma prekvapil Vranov(dnes mal 26,7% z SR) - doteraz podla PCR testov patrili na vychode k tym nalepsim - na urovni KE. Ale oni mali celkom zle kola v antigenovom testovani.

Tak som si spravil tabulku a porovnal 7 dnovy vyskyt PCR pozitivnych vtom tyzdni kedy sa konalo kolo AG testovania a nalsedujuci tyzden 7 dni PCR testov. Porovnal som na 18 okresoch obe kola. Tie okresy su rozne. V Presove vzdy(resp.aby som sa opravil po I.kole mali menej) najdu viac PCR testom ako antigenom a na Orave je to opacne. Ale v podstate tym AG zachytia zhruba to co PCR za tyzden. PCR kleslo za dva tyzdne z 5623 na 3877. Pocetnost testov asi isto nieje rovnaka. Teda nakaza sa mohla znizit cca o 25%. Teda myslim si, ze uz ziadne celostatne kolo nebude. Ani v Rakusku.

Pocet PCR testov,ale za celu republiku podla tych jednotlivych tyzdnov. Od 26.10.2020 do 01.11.2020 ...112 952, 02-08/11  ... 93 039 a 09-15/11... 62082.

 

 

nedela.png

PCR vs AG.png

  • Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak extremne male číslo počtu testovaných za nedelu ukazuje aky je tento system sledovania nefunkčný a skreslený. Nedokážu ani urobit štatistiku vyložene trasovania ludi, ukazujú nám nejaké kumulovane údaje (nevieme ani aký podiel % je trasovanie), pričom na základe týchto zjednodušení nám tu politici robia opatrenia, čiste kocurkovo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este aby som vratil k tej mojej tabulke. Tyso nechapal preco tak nizke cisla Bratislavy(I.kola) voci PCR testom. Zrejme sa v Bratislave viac testovalo. Tak podobne je to aj v okresoch pri krajskych mestach. V Banskej Bystrici nasli PCR testom dvakrat viac ako AG testom. Presov aj Trencin,Zilina to potvrduje. Keby som mal tam Martin verim,ze aj unich by nasli viac PCR testom ako AG.

Viac testovalo,lepsie trasovalo(resp.skorsie,lebo na to mali kapacity). To sa neda ukazat,ked nemame pocty PCR testovani za okresy. Periferia je periferia. Ked antigenom za tri tyzdne nevie zachytit chlapec v uniforme DSS vo Vranove tak to zrazu buchne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 7 hodinami, robopol napísal:

Tak extremne male číslo počtu testovaných za nedelu ukazuje aky je tento system sledovania nefunkčný a skreslený. Nedokážu ani urobit štatistiku vyložene trasovania ludi, ukazujú nám nejaké kumulovane údaje (nevieme ani aký podiel % je trasovanie), pričom na základe týchto zjednodušení nám tu politici robia opatrenia, čiste kocurkovo.

Presne na to som upozorňoval. Korelácia medzi počtom testovaných a infikovaných spochybňuje údaje o priebehu infekcie. Denný počet infikovaných závisí od počtu testov v danom dni. Potom nechápem, prečo sa z denného výsledku počtu infikovaných robia nejaké závery o účinnosti karanténnych opatrení? To je skôr politika, ako štatistika. Vysvetliť sa to dá tým, že ak je menej potvrdených infikovaných, tak je aj menej dôvodov trasovať. To je ale metóda, ktorá znásobuje chyby v odhade,  pre celú populáciu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som si napisal na asi 13 dedin kde sa bude testovat. U nas v BB kraji Gortva,Hondrusa,Hontianske Nemce, Hradiste, Hrnciarska ves, monznoto nieje Hnciarska asi Hronska Breznica. Jasenie, Jelsava(to je okres Revuca),Ladzany,Lukovistia,Mala lehota. To je polovica.

 

 

Capture-2.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie rozdiely medzi PCR a AG testami su kvoli tomu,ze pri AG testoch zdravotnikov a DSS boli mimo. Teda preco mala Bratislava malo Ag pozitivnych, lebo asi aj fabriky tam neboli, ale najviac zamorene su nemocnice. Bratislava ma isto relativne naviac zamestnancov v nemocniciach. Pri PCr testoch tam su,ale pri Ag testoch nie(zdravotnikov a ich rodinnych prislusnikov testovali si sami, boli v tej skupine cca 360 000 ludi,co nemala pod palcom armada). Preto tie rozdiely aj v krajskych okresoch,tam su velke nemocnice. Ked ma bardejovska  nemocnica 800 zamestnancov,asi presovska ich bude mat dvakrat tolko. A testuje sa tam viac. V Namestove nemaju odberne miesto(ani nemocnicu),kde v Bratislave ich maju niekolko - kvoli dopytu. Aj sukromne,lebo ludia to tam potrebuju. 

Na toto su dobre AG testy.

Citát

 

Z celkového počtu 1371 osôb, ktoré sa zúčastnili na testoch, bolo 100 pozitívnych (7,29%).

• Senec - Slnečné Jazerá - juh, spoločenská miestnosť
• Hlohovec - R. Dilonga 20 (bývalé jasle) - pozor, došlo k zmene adresy
• Skalica - Sasinková 24 (staré kino) - nové odberné miesto
• Šaľa - Murgašova 25
• Partizánske - CVČ, Gen. Svobodu 906 - nové odberné miesto
• Púchov - Nimnická cesta 20 - nové odberné miesto
• Zvolen - Lieskovská cesta 500/38 - nové odberné miesto
• Krupina - E. M. Šoltésovej 13-14
• Poltár - Železničná 7
• Bytča - Hlinická cesta 1454 - nové odberné miesto
• Kysucké Nové Mesto - Družstevná 1052/2 - nové odberné miesto
• Námestovo - Námestovo 1250 - nové odberné miesto
• Turčianske Teplice - Kollárova 673/18 - nové odberné miesto
• Tvrdošín - Radničná 123 - nové odberné miesto
• Stará Ľubovňa - Mýtna 5 - nové odberné miesto
• Medzilaborce - Zámočnícka 1 - nové odberné miesto
• Sobrance - CVČ, Námestie Slobody 1 - nové odberné miesto
• Gelnica - Zimný štadión, Športová 36

https://www.facebook.com/prezidiumhazz/

 

Teraz vedia,kde su ohniska. Ja nie. 

Ag testy v prvom kole odhalili 16 v Jelsave a 2 v Ratkovej(tato obec bola pred 70 rokmi okresnym mestom,mali tam aj gymnazium).  Som zvedavy co sa tam najde po troch tyzdnoch. Ide o dve  obce ,mesta kde sa v okrese Revuca bude testovat. Je tam prevaha romskeho obyvatelstva, ale romov je v nasom okrese vsade vela.

Boli okresy,kde nemalo vyznam testovat II.krat. Tych dedin je omnoho viac.

https://ipravda.sk/upload/Mestaaobcenad1.pdf

Predposledna je Vojka nad Dunajom, viem kde to je byva mi tam kamarat, raz alebo dvakrat sme tam boli aj ako rodina. Obec ma cca 450 obyvatelov. Testovalo sa v I.kole 362 vsetci negativni. O tyzden ked uz Bratislava nemala II.kolo mali o 337 viac zaujemcov sa testovat a odhalili 7. 7/699 je viac ako 1%. 

Inak majitelia chat tam sa aj museli otestovat ak tam chceli prist do cerveneho okresu musis mat dalsi modry papier. A nejaky nevravim,ze vsetci 7 ho nedostali a preto sa budu testovat opat a pride vysledok mozno 0.

-------------

A este o skolach. 

Citát

 

Na zapínanie regionálnych semaforov bude potrebná hodnota kĺzavého mediánu menej ako 750 na celom Slovensku. Počet pacientov v nemocniciach s koronavírusom zároveň nesmie byť nad 2 000. 

Aby mohli ísť všetci žiaci v určitom okrese do školy, bude musieť mať daný okres 14-dňovú incidenciu pod úrovňou 200 prípadov. 

https://www.postoj.sk/65761/premier-chce-deti-v-skolach-po-troch-kraloch-stanovuje-vsak-podmienky

 

Aspon uz hlupaci stanovili nejake podmienky,aj ked v piatok ich mozno zrusia.

Tu incidenciu do 200 splnaju dnes asi tri okresy, Revuca ma 120, Velky Krtis 98 a asi Namestovo 188. Este 5 okresov je blizko 200. Ale ked bude na celom Slovensku 750 tak ich bude viac. Bratislava to nema sancu dosiahnut. Ta ma cez 500 skor ku 600. Kvoli zdravotnickemu personalu.

Deti do skol nepojdu ako na jar(kym nebude mesiac 0 na celom Slovensku), V Bratislave ak to nebudu falsovat,ci nezmenia parametre,deti do skol nepojdu nikdy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 20 hodinami, Tono napísal:

Denný počet infikovaných závisí od počtu testov v danom dni. Potom nechápem, prečo sa z denného výsledku počtu infikovaných robia nejaké závery o účinnosti karanténnych opatrení?

Nie je to az take zle. Pokial nie je prave vikend, je pocet testov je zhruba zavisly od poctu trasovanych, a teda je tam silna korelacia s nakazenymi. To sa da vidiet aj na tom, ako pocet pozitivnych pripadov koreluje z poctom hospitalizovanych, poctoch na ventilatore ako aj poctom umrti, ci uz s covidom, alebo celkovo (napriklad 1. vlna v meste New York). Samozrejme ma to svoje medze v spolahlivosti a presnosti (velke fluktuacie) ale pokial sa pozitivni ziskavaju stale tym istym sposobom, tak je to z dostupnych moznosti odhadovania poctu nakazenych asi ta najlepsia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 minútami, smiley napísal:

ale pokial sa pozitivni ziskavaju stale tym istym sposobom, tak je to z dostupnych moznosti odhadovania poctu nakazenych asi ta najlepsia.

Keď lepšia možnosť nie je, tak musia stačiť aj údaje s trasovania. 14 dňový kĺzavý priemer sa už približuje k realite. Len robiť závery z 2-3 dní je predčasné. A to dnes robia nie len politici.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono myslel som to poznamku ironicky,alebo bolo mi smiesne pozerat sa na tie tvoje grafy,ktorym som ani nerozumel. Ale mal som dvovod - ze nemas data(ani dnes niesu). 

Snazil som sa tu nejake dat. Za okresy. Dnes neviem ci to bude klesat, ci stupat. 

Slovensko v tejto pandemii je strasne rozdielne aj dnes.  Vies kolko bolo testov na Orave, ci na Gemeri? Ja si myslim,ze jeden faktor preco to nieje na Gemeri je zrutenie cesty od Popradu,cez horehron smerom na Revucu ci Rimavsku sobotu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z celkového počtu 1371 osôb, ktoré sa zúčastnili na testoch, bolo 100 pozitívnych (7,29%).

Neviem ci si to vsimol.  Neviem ci to je presne cisla aj hasicom lietali. Ak si to necital tak to je asi za 16 stanic hasicov. Moj prispevok asi treti dozadu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 40 minútami, slimak napísal:

Z celkového počtu 1371 osôb, ktoré sa zúčastnili na testoch, bolo 100 pozitívnych (7,29%).

A ako si to vysvetľuješ, že boli vystavení veľkému riziku? Ak sa infikovali aj napriek prísnym hygienickým opatreniam, potom každý, kto žije v spoločnej domácnosti, alebo pracovisku s infikovaným, nemá šancu. Oni také prísne hygienické opatrenia nedodržujú. Infikovaný by musel tiež nakaziť minimálne 7,29%, za dva dni, aj s najprísnejšími opatreniami. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To vysetrili hasici vcera,medzi ludmi co im tam dobrovolne  prisli. Hasici z Revucej ani v Roznave nerobili. Mas tam zoznam tych 12 -16 stanic kde to vcera robili.

To niesu infikovany hasici. To su ludia co dobrovolne sa dali otestovat u hasicov, mohli sa aj u nemocnic. Pred revuckou nemocnicou tam sa asi testvalo. Len hasici si dali pauzu, nasi revucky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov