Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

súhrn pohľadov zo zahraničia, na ten veleúspešný cirkus Matovič

Citát

Plošné testovanie populácie na prítomnosť koronavírusu je v ČR zrejme definitívne passé. Prispela k tomu aj skúsenosť zo Slovenska, „ktorému to veľa úžitku neprinieslo“.

Roman Chlíbek, epidemiológ z expertného tímu ministerstva zdravotníctva pre server Novinky.cz taktiež uviedol, že Česko bude testovať radšej cielene. Plošné testovanie plánuje preto iba v domovoch seniorov a sociálnych služieb.

Českí odborníci naďalej trvajú na správnosti štúdie z nemocnice v Motole, ktorá ukázala nízku presnosť antigénových testov a práve preto ich hodlajú využiť len v ohniskách nákazy.

Niet sa čo diviť. Ak výsledky medicínskej štúdie vykladá rôzne politik, ktorý nedokáže správne citovať ani vo svojej diplomovke, má nulové vzdelanie či skúsenosť v obore, a na druhej strane stojí autor tej štúdie disponujúci medicínskym vzdelaním a titulom – je jasné komu sa oplatí veriť.

Navyše, Matovičova obhajoba antigénových testov bola účelová, len aby mohol naďalej samostredne vyzdvihovať svoj svetovo jedinečný experiment. Nepochopil iba, že pre občana je výhodnejšie, ak vláda neprevádza na ňom unikátne pokusy, ale vyčká a poučí sa z chýb iných štátov.

Tak ako teraz Česi z našich. 

Ani hlavná spravodajská relácia nemeckej verejnoprávnej televízie nadšenie slovenského premiéra z jeho experimentu nezdieľa. Označuje ho za „rozporuplnú akciu“. Spochybňuje totiž jej — Matovičom proklamovanú – dobrovoľnosť. Upozorňuje, že tí čo sa testovania nezúčastnili, budú potom počas lockdownu znevýhodnení.

Lož slovenského šéfa vlády si všimla aj TV Nova, ktorá citovala jeho ospravedlnenie občanom. „Promiňte nám, že jsme vás donutili jít na tento test," preložili rádoby šibalské priznanie Matoviča.

Takže toľko k dobrovoľnosti. A k manipuláciám slovenského premiéra.

https://www.aktuality.sk/clanok/836596/priprava-prosim-nedavattyzden-vo-svetovych-mediach-madari-kritizuju-vyslanie-lekarov-na-nas-test/?utm_source=azet.sk&utm_medium=magaziny-top&utm_content=clanok1&utm_campaign=HP-azet-new

ale pán premiér Matovič si ide stále svoje:

Citát

Slovensko bude možno v blízkej dobe čakať aj tretie kolo celoplošného testovania obyvateľstva na prítomnosť ochorenia COVID-19. V diskusnej relácií RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Ďalší postup krajiny v boji proti pandémii bude podľa neho v najbližších dňoch predmetom celospoločenskej diskusie.

Podľa Matoviča je v hre buď ďalšie celoplošné testovanie, alebo lockdown, teda celoplošné zatvorenie krajiny. Premiér uviedol, že celoplošné testovanie už ukázalo svoje opodstatnenie,

https://dennikslovensko.sk/65400/matovic-slovensko-mozno-caka-dalsie-celoplosne-testovanie-v-hre-je-aj-lockdown/

 

 

a konečne si aj niekto iný všimol niečo, o čom som hovoril už na jar

Citát

Rozporuplným je aj modus operandi slovenskej vlády k obyvateľom Slovenska. Systém, že najprv vám všetkým zoberieme väčšinu slobody a potom – ale iba ak sa budete správať ako my považujeme za správne – niektorí niečo málo z toho dostanú naspäť môže byť návykový. A pre občiansku spoločnosť nebezpečný.

Asi ako poriadanie masovej odberovej akcie počas lockdownu pre zdravie obyvateľov.

tomu magorovi zachutilo, že môže manipulovať s 5 mega ľudmi, a nie je nič nebezpečnejšie, ako keď sa do čela štátu dostane viditeľne psychicky nevyrovnaný jedinec, a ešte k tomu keď má kvôli núdzovému stavu podstatne väčšie kompetencie... je to o to horšie, že opozícia namiesto toho aby robila krik, tak namiesto toho si nakupuje štráfkované pyžamá, zubné kefky, kartóny marsiek, a dohadujú si poradie v akom sa kto komu bude v sprchách zohýbať po mydlo

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kks ja neviem, ja asi žijem v inom Slovensku, ale mám pocit, ako keby som vošiel do toho vášho, tak všade vidím horiace autá, barikády, tanky v uliciach, trúbenie ako vo Vojne svetov, vy to tu prežívate ako v nejakom sci-fi filme, kde je Matovič nad všetkými ako Dr. Smith zo Stratených vo vesmíre.

Česi radšej nech oslavujú za polkilometrovým stolom, ako ukážkovo nezvládli absolútne nič, namiesto toho, aby rozdávali rozumy. Tým sa to už úplne vymklo spod kontroly, Nemci detto, tí už ani nevedia kde je sever.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 20 minútami, Sniper napísal:

Kks ja neviem, ja asi žijem v inom Slovensku, ale mám pocit, ako keby som vošiel do toho vášho, tak všade vidím horiace autá, barikády, tanky v uliciach, trúbenie ako vo Vojne svetov, vy to tu prežívate ako v nejakom sci-fi filme, kde je Matovič nad všetkými ako Dr. Smith zo Stratených vo vesmíre.

o tom tu predsa nepíše nikto. reč je o psychopatovi vo funkcii predsedu vlády, ktorý najprv označí ten cirkus s testovaním za megaúspech, aby potom nepriamo priznal, že to vlastne až taký úspech nebol - nechce sa mi hľadať originál výroku, tak len voľná citácia

Citát

Slovenský premiér Matovič: Ve skutečnosti řekl:
"Nenechejme se ukolébat 1% pozitivních. Ak použité testy majú polovičnú citlivosť, tak tu máme cez 2% pozitívnych. Že je to málo. Každý čtyřicátý, padesátý na Slovensku je tedy pozitivní."

http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=140581&menu=0

reč je aj o psychopatovi vo funkcii predsedu vlády, ktorý núti občanov preukazovať sa modrým papierom, ktorého informačná hodnota druhý deň po testovaní je zhruba rovnaká ako informačná hodnota minuloročného reklamného letáku z jednoty, aby sa vôbec dostali do práce či do obchodu...

  • Páči sa mi to 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja sa do obchodu dostanem kedy chcem, bez ohľadu na papier. Možno stačí menej čítať poblúznených trollov z Kotlebovsko-Harabinovskej tlupy, šíriť ich "zaručené" informácie a viac dodržiavať nariadenia. To je jasné, že celý papier ti je nanič, keď tlupa negatívnych to hneď musí ísť hromadne osláviť na nejakú bytovú akciu, do ktorej stačí keď jeden si niečo prinesie zvonku ani nevie ako, však načo dodržiavať opatrenia, ja som negatívny #ruskopodnosom

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

VládaA.

obmedzujeA.

1.podľa čl. 5 ods. 3 písm. g) ústavnéhozákona č. 227/2002 Z. z. obezpečnosti štátu včase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu anúdzového stavu vznení neskorších predpisov na území Slovenskej republikyslobodu pohybu apobytu zákazom vychádzania od2. novembra 2020 do 8. novembra 2020 včase od 05.00 hod. do 01.00 hod. nasledujúceho dňa, toto obmedzenie sanevzťahuje na:1.osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020 alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva SR s negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 vykonaným od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020 subjektom podieľajúcim sa na celoplošnom testovaní „Spoločná zodpovednosť“,

https://rokovania.gov.sk/RVL/Resolution/18844/1

 

pred hodinou, Sniper napísal:

Ja sa do obchodu dostanem kedy chcem, bez ohľadu na papier. Možno stačí menej čítať poblúznených trollov z Kotlebovsko-Harabinovskej tlupy, šíriť ich "zaručené" informácie

pochopil som správne z tvojho príspevku, že na úrade vlády vyčíňa Kotlebovsko - Harabínovská tlupa?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 hodinami, clovek2 napísal:

reč je aj o psychopatovi vo funkcii predsedu vlády, ktorý núti občanov preukazovať sa modrým papierom, ktorého informačná hodnota druhý deň po testovaní je zhruba rovnaká ako informačná hodnota minuloročného reklamného letáku z jednoty, aby sa vôbec dostali do práce či do obchodu...

Pripúšťam, že Matovič, eufemisticky povedané, je rozporuhodná osobnosť. Voľby však nevyhral vďaka svojím osobnostným kvalitám, ale vďaka tomu, že ako opozičný politik najviac kritizoval mafiánske praktiky predchádzajúcej vlády. A preto bol pre mnohých voličov najväčšou zárukou, že sa takéto praktiky skončia a dôjde k reforme justície, policajného zboru a zodpovední budú trestne stíhaní. Bohužiaľ kríza, ktorú spôsobila pandémia Covid, odčerpala veľkú časť Matovičovej iniciatívy a zdá sa, že "boj" s pandémiou ho úplne pohltil. Netvrdím, že "Matovičove" opatrenia v boji s pandémiou sú tie najúčinnejšie. Jeho výroky, že budeme najlepší na svete a z plošného testovania si budú ostatné krajiny brať príklad, je prejavom jeho nekompetencie v tomto obore. A keď sa vraj riadi názormi odborníkov, kritika patrí aj im. No o nič viac kompetentnejší v boji s pandémiou, nie sú ani politici v iných krajinách.

Opozícii a mnohým, ktorí sú zodpovední za rozkrádanie, korupciu a mafiánske praktiky vadí hlavne to, že Matovič uvoľnil ruky polícii a že môžu očakávať problémy. Matoviča za jeho osobnostné kvality, aféru so získaním titulu, rozporuplné opatrenia v boji s pandémiou, si nepochybne zaslúžia kritiku. Ale odvolanie Matoviča a pád tejto vlády si môžu želať len ľudia, ktorým predchádzajúca vláda a jej praktiky vyhovovali a vybudovali si kariéru a biznis. Iná alternatíva, ako táto vláda, alebo vláda "pohrobkov" SMERU, dnes na Slovensku nie je. To je zrejmé aj z prieskumov, kde HLAS, SMER a ĽSNS  by volilo 40% voličov. Ak kritici Matoviča poznajú iné riešenie, tak nech ho teda povedia otvorene. Inak sú buď "užitoční idioti" opozície, alebo si želajú nové voľby. 

 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Matovic je debil. Preco v Revucej nieje druhe kolo? Preco v Bratislave IV nieje druhe kolo? Tretie kolo v Revucej a Bratislave IV. pomoze? O 55%? Ci tam nahodou nebude o 55% viac? 

Manipulator.  Tam isto viac bude, a v Bratislave IV aj o 200%,mozno aj 500%. Ale nebude sa tam pokusat testovat,a potom pvie ze nezodpovedni ludia. Nie on ujo - nezorpovedni ludia.

Som zvedavy na cisla z Oravi o dva tyzdne, ci celeho Slovenska. Teraz sa to moze sirit len vo fabrikach, teda Trencin je teraz na vlne a bude Nitriansky, Trnavsky kraj a Bratislava. BB kraj bude nadalej premiant. Revuca uz nie. na Gemeri to uz rastie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, slimak napísal:

Matovic je debil. Preco v Revucej nieje druhe kolo? Preco v Bratislave IV nieje druhe kolo?

Okresy, kde bola miera nákazlivosti nízka, si vydobyli, aby druhé kolo nebolo, niekde to dokonca nahlas odmietli. Tak vláda nakoniec presadila, aby sa testovali len tie okresy, kde nakazených bolo min. 1%. Ale hlavne, že Matovič je debil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takze niekoho v Revucej sa pytali? Som zvedavy na zajtrajsie vysledky.  Iste aj v Revucej bolo dobrovolnicke stanoviste.  Mal si mat dve kola, aby sa to znizilo na minimum(aby to zmysel malo, stopol to Matovic,kto iny) aby to fungovalo. Teda nerozhodol o tom Matovic, ale niekto z Revucej?  Hlavne matovic  je manipulator ale, sa cudujem ,ze to nechapes. Trencinu pomoze toto testovanie tak vidis ako mu pomaha.

Citát

 

Posúvanie kriviek vývoja na Slovensku o 41 dní naspäť (v prezentácii MZ zo 14. októbra) alebo o 18 dní naspäť (detto 5. novembra) je manipulatívna technika. Ak má ukázať a dokázať, že nejdeme českou cestou, tak to už vieme 3 týždne. Ja som si to dovolil oznámiť titulkom Zišli sme z českej cesty a opatrenia začínajú zaberať v rozhovore pre Trend 22. októbra 2020, keď som si do štúdia doniesol dáta a grafy za prvú polovicu októbra. Nebola to frajerina, ale pochvala vláde za prijatie I. a II. vlny opatrení a obmedzenie sociálnych kontaktov. Lebo to vždy bolo, je a bude kľúčové. Atómové bomby a jadrový kufrík nechajme zavretý, na vírus v tejto fáze šírenia stačia pravdepodobne 3 opatrenia:

https://databezpatosu.sk/2020/11/07/naozaj-sme-hnusobe-zlomili-krk/

 

Citát

 

Pozrime sa na súčasnú politickú situáciu. Čo robí náš premiér v situácii pandémie, keď používa slová ako dramatický alebo armagedon, gestikuluje pri tom rukami a ukazuje nám grafy a krivky? A čo minister zdravotníctva, ktorý hovorí o odvrátení katastrofy? Informujú? Čo znamenajú slogany Spoločná zodpovednosť alebo www.somzodpovedny.sk?

Naozaj sa komplexný pojem zodpovednosti splošťuje na nosenie alebo nenosenie rúšok? Či azda stačí ísť na antigénne testy a som dobrým človekom? Žeby to bolo také ľahké? A žeby si to pán premiér a pán minister neuvedomovali? Alebo si len povedia, že v takejto vážnej situácii je prípustné použiť trochu propagandy a falše? Že nám to Pán Boh odpustí, veď vidí v akej sme situácii? A ja, úprimne, verím, že odpustí, lebo vidí a miluje. Aj im, aj tým, čo nenosia rúška, aj tým, čo pôjdu, a aj tým, čo nepôjdu na testovanie. Len neviem, či mu nie je zároveň odporná podobne ako mne tá manipulácia? Ale to už neprípustne antropomorfizujem a pripisujem Bohu podobné city, aké mám ja.

https://www.postoj.sk/65060/o-manipulacii-a-jej-pripustnosti

 

Mne najsmiesnejsie bolo, v pitaok uz bol premier v pohode a to hovado Vam - nam ukazuje nejake vymyslene grafy a nam to interpretuje. Clovek co si ani diplomovku nevedel napisat. Urobil by mu to minister zdravotnictva?  Este tu dam lin z piatkajsej tlacovky, co minister zdravotnictva povedal,ak Matovicovi odovzdaval slovo. 

 

18 minut tam minister zdravotnictva daval informacie a prisla 18 minuta. 

Velmi rad by som odovzdal slovo nasmu premierovi IM,ktory by nam  povedal viac informacii a viac analyz ,co nam prinieslo plosne testovanie. 

https://www.ta3.com/clanok/1196223/tb-premiera-i-matovica-a-ministra-m-krajciho-o-pandemickej-situacii.html

18 minuta, sialene.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, slimak napísal:

Matovic je debil.

Vybral som pár citácií "ľudovej tvorivosti" z diskusií v tlači, na adresu Matoviča. 

"Matoviča a jeho svedkov a otrokov, Peklo sa na teba teší Igor, Ludia dokedy este ?, LenOn, Igorko, dieťa svojich rodičov, Mečiar, alias Matovič, Sekta z Trnavy, rigorózny Diktátor, náboženský fanatik, Plagiátor, obyčajný milionár, čo sa pretvárkou hrá na obyčajného človeka, Trnavský Mečiar, psychopatický narcis, Matovic a jeho nochsledi...!

Ako vidím, problémom Slovenska nie je pandémia, korupcia v justícii, polícii, ale za všetko môže Matovič. Už aby boli predčasné voľby a znova by sme tu mali tie istoty, na ktoré sme boli zvyknutí. Fico, Blaha, Kaliňák, Pelegrini, Raši, Žiga, Saková...by si určite aj s Covidom poradili lepšie. Veď nám už svoje schopnosti predviedli, keď boli pri moci.

Počas ich vlády zbavili Slovensko korupcie, rozkrádania a zneužívania moci verejných činiteľov...Teda aspoň podľa počtu odsúdených. Podľa https://www.teraz.sk/slovensko/pocet-osob-stihanych-aj-odsudenych/263773-clanok.html  to priznával v odkaze aj  špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Chudák, za predchádzajúcej vlády nemal už ani čo robiť.

p.s.

Ale aby som bol spravodlivý, nemožno zabúdať aj na úspechy minulej vlády v boji proti korupcii 

https://www.topky.sk/cl/10/407028/Wanke-prijal-ako-uplatok-vino-a-jablka--tvrdi-svedok

"Bývalý futbalový funkcionár Vladimír Wänke prijal ako úplatok víno a jablká...."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono,teraz pride cas,ked sa ukaze ako genialne to vymyslel Matovic. Ci bude viac pozitivnych, viac ludi vnemocniciach viac umierat. Ci sme odisli z ceskej cesty, ci ju prekoname.

------

Dnes som tlacoky ani politicke diskusie nepozeral,bolo pekne prehadzoval kompost.

Citát

Antigénové testovanie by mohlo byť znova v regiónoch, kde sa ukáže väčší počet pozitívne testovaných. Alebo, naopak, v regiónoch, ktoré by podľa premiéra „chceli viac slobody“. „Napríklad keď sa Bratislava rozhodne, že chce mať otvorené prevádzky, kiná, divadlá,“ dodal Matovič.
Vďaka testovaniu sa podľa premiéra postupne rozdiely medzi regiónmi vyrovnajú. Tvrdí, že okresy na severe Slovenska by mohli mať rovnakú epidemiologickú situáciu ako v Bratislave. „Stále máme ešte 10, 15 okresov, kde by sa ešte hodilo testovanie na to, aby bola situácia vyrovnaná,“ dodal

https://dennikn.sk/minuta/2133214/

Takze toto debil nieje. Dobre Tono a Sniper beriem na vedomie vas nazor.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 18 minútami, slimak napísal:

Tono,teraz pride cas,ked sa ukaze ako genialne to vymyslel Matovic. Ci bude viac pozitivnych, viac ludi vnemocniciach viac umierat. Ci sme odisli z ceskej cesty, ci ju prekoname.

V tomto ohľade je Matovič "dieťa štasteny". Od včerajšieho dňa už počty infikovaných na Slovensku klesajú. Rovnako aj v Česku. Politici tento úspech pripíšu na vrub svojich opatrení, aj keď každá vláda k tomu pristupovala inak. Matovič to pripíše na vrub plošného testovania.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 minútami, Tono napísal:

V tomto ohľade je Matovič "dieťa štasteny". Od včerajšieho dňa už počty infikovaných na Slovensku klesajú. Rovnako aj v Česku. Politici tento úspech pripíšu na vrub svojich opatrení, aj keď každá vláda k tomu pristupovala inak. Matovič to pripíše na vrub plošného testovania.

Na vrub čoho by to malo ist? tvojej astrologie? :) Pokles tu nie je od včerajška

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 minútou, robopol napísal:

Na vrub čoho by to malo ist? tvojej astrologie? :) Pokles tu nie je od včerajška

Keby si si dal prácu a preveril dáta, ktoré som uviedol (je to iba pár klikov v Excely), tak sa s tebou môžem diskutovať. Inak to nemá zmysel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 hodinami, Tono napísal:

.........Opozícii a mnohým, ktorí sú zodpovední za rozkrádanie, korupciu a mafiánske praktiky vadí hlavne to, že Matovič uvoľnil ruky polícii a že môžu očakávať problémy. Matoviča za jeho osobnostné kvality, aféru so získaním titulu, rozporuplné opatrenia v boji s pandémiou, si nepochybne zaslúžia kritiku. Ale odvolanie Matoviča a pád tejto vlády si môžu želať len ľudia, ktorým predchádzajúca vláda a jej praktiky vyhovovali a vybudovali si kariéru a biznis. Iná alternatíva, ako táto vláda, alebo vláda "pohrobkov" SMERU, dnes na Slovensku nie je. To je zrejmé aj z prieskumov, kde HLAS, SMER a ĽSNS  by volilo 40% voličov. Ak kritici Matoviča poznajú iné riešenie, tak nech ho teda povedia otvorene. Inak sú buď "užitoční idioti" opozície, alebo si želajú nové voľby. 

 

mas pocit, ze teraz je to z rozkradanim a korupciou nejako inak?.....ze sa vymenili iba paraziti a bez rozpakov robia to iste, z coho kritizuju svojich politickych predchodcov, ti nevadi?....alebo s tym suhlasis, pretoze formulka, lebo Fico a Pellegrini a Danko a Kotleba...no skratka fuj....nech korumpuju, hlavne ze konaju slubovanu "ocistu"....principal a vrchny vypalnik z TT zapaloval 5000 sviecok a teraz sa jeho zavinenim pobral na onen svet 65 rocny ucastnik "dobrovolnej" akcie na predaj testov, ktorych vypovedna hodnota sa rovna istote, ze ta zajtra povezie lietajuci pes Falko....a vies preco tam ten chudak musel ist?....lebo mal problem pri navsteve lekara, mal problem pri navsteve obchodu, mal problem pri navsteve nejakeho uradu, mal problem pri vybere dochodku na poste a pod. veci, podliehajuce "dobrovolnemu" testovaniu.... :(

kua, co ma kto s mojim oznacovanim toho trnafskeho chrapuna?....pre mna nie je premier, tak ho oznacujem za to, co je u mna.....teda   k L a U N o M!!!...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len v diskusii som cital,preco Matovic na to musel tlacit, aby aj to pilotne testovanie bolo hned vtedy na Orave. Lebo o tyzden, by videli ludia ze to je zbytocne. Ono to aj zbytocne je a to uvidite na juhu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 25 minútami, informator napísal:

mas pocit, ze teraz je to z rozkradanim a korupciou nejako inak?.....

Slovensko je korupciou presiaknuté v najvyšších orgánoch a zmeniť tento stav nie je otázkou mesiacov, ale rokov.  Dnes sú obvinení čelní predstavitelia justície a polície minulej vlády, ale sú tu tisíce menších rýb. Zmena ale musí nastať najprv tam, inak budeme postihovať korupciu na úrovni "debničiek jabĺk a fľašiek vína" Ak by táto vláda vo svojich sľuboch sklamala, nezaslúži si nič iné, ako tá predchádzajúca. No žiadne iné alternatívy na Slovensku nemáme a ak by si mal pravdu, tak tu nezostáva nič iné, ako emigrovať a "posledný nech zhasne". Bohužiaľ to je alternatíva iba pre mladých. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono

korupcia bola, je a bude....len je strasne, ked sa "naprava" robi sposobom, aky sa teraz predvadza....ako som uz raz pisal...nastala doba udavacov a spiclov....a tato covid mafia sa nezastavi pred nicim a nikym...a mam taky pocit, ze preto sa zanedbala priprava na 2 vlnu covodu, lebo sa urputne "pracovalo" na tomto "ocistnom" cine storocia....a obvineny zatial nie je nikto...ci ano?....alebo staci vyhlasenie politika, ako Matovic, Seliga, Remisova a podobny pravny experti?....nemas bohvie ake naroky na kvalitu... :(

a este som zabudol sem dat usvedcujuce svedectvo o tom, ze ten trnafsky principal a vrchny vypalnik je aj podvodnik a klamar....

Citát

Pavol Cekan

2 h  · 

DOVYSVETLENIE PRE

Igor Matovic

: Bol som vyzvany panom premierom, aby som sa vyjadril k mojmu FB statusu, ktory oznacil v Sobotnych dialogoch za zavadzajuci. Tu je moj FB status: https://www.facebook.com/photo?fbid=10221306147230544&set=a.10202015158247876

V prvom rade musim zopakovat, ze svoj status som napisal na zaklade clanku v odbornom casopise BMJ, ktory som aj prelinkoval: https://www.bmj.com/content/371/bmj.m4268

Tento clanok opisuje, preco si Britania pre pilot vybrala prave Liverpool a ako chcu dobrovolne otestovat velku masu ludi. Taktiez sa v clanku dozviete, ze v tejto pilotnej studii chcu pouzit 3 rozne testy, ktore maju roznu rychlost, presnost, logisticku narocnost a citlivost.

Poznamka c. 1: Vo svojom FB statuse som v nicom nezavadzal.

Poznamka c. 2: S Igorom Matovicom som v piatok telefonoval, ale za nic som sa neospravedlnoval. Priznal som, ze moj FB status moze evokovat u ludi, ze porovnavacia studia z Liverpoolu vyzaduje 3 odbery od jedneho cloveka na mieste. Nie je to tak, cely tento pilot bude urobeny inak. Rozni ludia pojdu na rozne testy, teoreticky 1/3 ludi na Ag test, 1/3 na PCR test a 1/3 na LAMP test.

Poznamka c. 3: Igor Matovic v telefone tvrdil, ze v Liverpoole to idu urobit presne tak, ako my na Slovensku. Nie je to tak. A ak by sme to my sli urobit ako v Liverpoole, tak bez dalsich problemov v logisitike ci povoleni etickej komisie sme to mohli na Orave a v Bardejove urobit takto: 1. kazdemu desiatemu cloveku v rade by bol spraveny vyter resp. odber pre PCR test – tak by sme zistili sensitivitu Ag testov; 2. vsetci pozitivni z Ag testov by boli pretestovani PCR testom – tak by sme zistili specificitu Ag testov, resp. kolko falosne pozitvnych vysledkov mozme ocakavat.

Cize zaverom, ak by sme postupovali ako Britania v Liverpoole, mali by sme dolezite data pre Slovensko a okolity svet o citlivosti (zachyte pozitivnych) a specificite (falosnej pozitivite), s ktorymi sme mohli pracovat pri nastaveni vsetkych dalsich Ag testovani a sucasne spravne interpretovat ich vysledky. V com by nam to pomohlo? Napriklad, ak vyjde clovek z Ag testu pozitivny, nema ziadne priznaky a v jeho okoli nie je nikto pozitivny, vedeli by sme, ze pravdepodobne je pozitivny falosne a odporucili by sme mu pretestovanie PCR testom. Alebo ked mate negativny Ag test, vedeli by sme kolko z Vas je v skutocnosti falosne negativnych.

Moja zaverecna poznamka. Pan premier, je nefer, ze takto musim dokazovat, ze to ako vedec myslim dobre a ze chcem Slovensku nezistne pomoct.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 43 minútami, Tono napísal:

Keby si si dal prácu a preveril dáta, ktoré som uviedol (je to iba pár klikov v Excely), tak sa s tebou môžem diskutovať. Inak to nemá zmysel.

A čo chceš v excely preverovať? klzavy priemer? No veru to jedine je pravda, nema to zmysel, lebo píšeš odveci, kedže pokles tu je už par dni dozadu, tak nemohol nastat vcera. To ti ma ako excel dokázať? Keby si dokazal čitať s porozumením, tak klzavy priemer nemôže ukázať aktuálny pokles, ale oneskoreny, to je princíp kĺzavého priemeru. Teda to záleží aj ako ho používaš, či hľadáš lokálne maxima, alebo s ním pretínaš aktálny vývoj, v každom prípade je oneskorený.

 

No a ešte nám vysvetli tu skutočnosť, že to nejde na vrub opatrení, ale čoho vlastne, tvojích nápadov?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 minútami, informator napísal:

Tono

 preto sa zanedbala priprava na 2 vlnu covodu, lebo sa urputne "pracovalo" na tomto "ocistnom" cine storocia....a obvineny zatial nie je nikto...ci ano?..

Celá Európa je dnes postihnutá 2 vlnou pandémie. Každá vláda má svoju vlastnú stratégiu, ale podľa výsledkov je zrejmé, že žiadna vláda nenašla to "geniálne" riešenie. Tak čo,  vyhlásime v celej Európe nedôveru politikom a zorganizujeme  nové voľby? Kde máš záruku, že nové vlády nájdu to pravé riešenie, ako bojova s pandémiou?

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 minútami, Tono napísal:

Celá Európa je dnes postihnutá 2 vlnou pandémie. Každá vláda má svoju vlastnú stratégiu, ale podľa výsledkov je zrejmé, že žiadna vláda nenašla to "geniálne" riešenie. Tak čo,  vyhlásime v celej Európe nedôveru politikom a zorganizujeme  nové voľby? Kde máš záruku, že nové vlády nájdu to pravé riešenie, ako bojova s pandémiou?

co sem pleties europu, ked tu riesime nas problem z idiotom na premierskom poste....covid sa neda porazit, ked sa z obcanmi jedna ako z "pucmolou".....

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 42 minútami, robopol napísal:

A čo chceš v excely preverovať? klzavy priemer? No veru to jedine je pravda, nema to zmysel, lebo píšeš odveci, kedže pokles tu je už par dni dozadu, tak nemohol nastat vcera. To ti ma ako excel dokázať?

V mojom odkaze máš k dispozícii dáta denne infikovaných na Slovensku Tie podliehajú fluktuácii, takže musíš použiť nejakú metódu na určenie trendu. Kĺzavý priemer posúva trendovú čiaru, ktorá sa opozďuje za reálnym priebehom. V Excely je ešte možnosť použiť aproximáciu polynómom, ale to tiež nie je najšťastnejšie riešenie a výsledok závisí od toho, aký rozsah dát si zvolíš. Ale keď píšeš "kedže pokles tu je už par dni dozadu", zrejme poznáš nejakú lepšiu metódu. Budem rád, keď mi ju povieš.Asi metóda najmenších štvorcov. Ale tá v Excely nie je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

18:17 SVÄTÝ KRÍŽ - V prvom kole testovania zachytili v obci Svätý Kríž medzi 746 testovanými ľuďmi až 40 pozitívnych. Aj na priemer okresu Liptovský Mikuláš to bolo priveľa, viac ako päťpercentná pozitivita. Situácia v druhom kole sa zlepšila.

„Za sobotu a nedeľu do obeda máme len jediný pozitívny prípad,“ zhrnul doterajší priebeh starosta obce Dušan Matejka.



Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22529234/koronavirus-celoplosne-testovanie-slovensko-opatrenia-8-11-2020.html

 

Ak to tak je realne tak Matovic je super genialny. Len ked to tak nebude. A bude to opacne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

RMA - to som používal, to je vyhladená metóda kĺzavého priemeru a ja som ju používal napr. pri obchodovaní na trhu, kde ukazovala dobre lokalne maxima, alebo minima. Joj Tono, to čo požiť alebo nepoužiť, okolo toho je celá veda. Záleží aj napr. na perióde.

Čo ti však dramaticky uniká, odhliadnuc od toho, že ak to sleduješ s výsledkom PCR testov, tak tie údaje sú predsa skreslené, nejde o celé slovensko, ide o nejakú vzorku, kde to je ovplv. aj trasovaním, či počtom testov.

Ked si na trhu a snažíš sa odhadnúť vývoj, tak nerozmýšlaš, čo je maximum, čo je minimu, lbo jednoducho vidiš, kde je najvyššia/najnižšia cena. K tomu nepotrebuješ predsa kĺzavý priemer. A ked vidíš, že cena ide čoraz nižšie, tak sa nepýtaš na to klzaveho priemeru.

Fundamentalny faktor je lockdown+testovanie, no a najdi si posledne maximum, tak bude velmi blizko toho, že? to nie je prekvapujúce, kedže to je faktor, čo zapríčinil zastavenie exp. rastu a následný pokles.

Ja tvrdím, že to je len dočasný pokles a ked lockdown skončí tak sa nám to odrazi zase do rastu, lebo neverím, že sú schopní vytrasovať to zvyšne nakazené obyvateľstvo, a tak budeme mať ďlaší problém čoskoro.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov