Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

pred 39 minútami, tyso napísal:

informator, to je schopnost ktoru nemas, mysliet strukturovane.  zacina byt malo lekarov kedze ich “chripocka”  neobchadza.  a malo lekarov ohrozuje zivoty, ak nie je chirurg a teba zrazi auto tak zomries.  prichadza cas ked to inak nepojde. Ale zatial su nastavene pravidla tak ze v prvom rade pracuje tam kde nema styk z ludmi, potom pri osetrovani chorych s covidom a az posledna moznost ked nie je ina moznost pri  ostatnych.  je pre teba zachrana zivotov skutocne tak nepochopitelna? 

hlavne ze ty a Mikas v tom mate jasno.....a to ten lekar pojde do prace nejakym inkubatorom...spravia pre nich extra chodby, socialne zariadenia, odelenia v ktorych budu vsetci pozitivne pozitivny?.....alebo im nasiju na oblecenie nejaku vystraznu znacku...pozor som nakazeny,.....a nakoniec, preco by nemohli vsetci, co nemaju priznaky, pracovat na svojej pozicii aj v inych odvetiach?....naco potom tie rozne obmedzovania pohybu a karanteny?....a o zachrane zivotov tu nepis, lebo Mikas a aj teraz ty, si prave opovrhol ludskym zivotom....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 26 minútami, tyso napísal:

slimak, skor ide o bordel, isli papierovo a tam su chyby caste. tiez nevidim v com by bola motivacia podvadzat

Chyba sa moze stat a uz ju opravili? Ak nie tak to nebola chyba.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 17 minútami, tyso napísal:

aha nechapes, no nic nove. o

ale chapem.....kto je poztivny a nema priznaky nemoze ohrozit okolie.....dakujem za navod, ako byt zdravy a nepodliehat demagogii ludi ako si ty....

pred 3 minútami, slimak napísal:

Chyba sa moze stat a uz ju opravili?

hermangoringnad a jeho OS SR nerobia chyby....ak by priznali nejaku, tak sa najdu aj ine a vysledok moze byt na prd...pre dotknute strany a vedecke "teame".... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dovod,silnejsi ako v Zahorskej,je ten Volswagen. Co ked stratia 5% zamestnancov? Pri II.testovani by to tak dopadnut aj mohlo. A tieto manipulacie armady mozno mozu za tie cisla v Bratislave. V Gelnici taky zamestnavatel asi nieje.

 

Mna by zaujimalo,odkial su ti chori v nemocniciach.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nikto nic nestrati, nemaj obavy....pozitivita je 1%, tak buzerovat sa budu iba mali zivnostnici a zamestnanci nejakych firmiciek....do automobiliek povoli nastup vsetkym pozitivnym popripade nas Mikas....vyda vyhlasku a svet ide dalej....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://slovensko.hnonline.sk/2241546-matematik-priznal-velky-zvrat-v-postoji-mal-som-pochybnosti-vlada-vsak-prijala-vynikajuce-opatrenia

2:38 minute sa matematik sam chytil Bratislavi 4 a vysvetlil to, ze v bratislave si od pripadu berka davaju pozor. Tak preto tyso. Matematik si nevie scitat dve cisla.

 

Pan matematik si nevsimol, Bratislave I, II, III a V maju 3 krat viac nakazenych. Sposobil to Berka. preto si v Bratislave IV davaju aspon 3krat vacsi pozor ako v Starom Meste, Raci ,ci Petrzalke. Fabriky testuju a maju 1,1% ako VW ,ale vysledok vyjde normalne 0,13%

-----------------

Inak nasim cislam tiez neverim.  V sobotu nasli v Revucej meste 8 na skoro 5000, a myslim si ze to bolo v nemocnici(resp nemocnicu tesovali aj rodinnych prislusnikov uz v piatok,teda tam nemusia byt budu vtej inej tabulke). V Jelsave 16 asi na 1200. Teda to mas uz 24. Do 58 nieje daleko. Neviem ako je na tom Tornala, ak mali 0 tak by to 58 mozno mohlo byt.

 

Tie testy robili narychlo(vytrely jednu dierku,bez priznakovy) za teploty pod15 stupnov. Inak to ani dopadnut nemohlo,a este falsuju data.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes uz nefunguje NCZI. Doteraz nezverejnili pocty nakazenych podla krajov,ci okresov.

 

Tak co chcem od regionalneho velitelstva v Trebisove?

Citát

 

Paradoxne, v najväčšom okrese Košice II, v ktorom žije vyše 80-tisíc obyvateľov, mal byť otestovaný najmenší počet ľudí – 11 109 ľudí a nájdených 41 prípadov nákazy.

Podľa štatistík MČ Západ bolo len na jej území za dva dni vykonaných 14 087 rýchlotestov, ktoré identifikovali 88 pozitívnych.

Skryť Vypnúť reklamu

K tomu je treba pripočítať aj údaje z 23-tisícového Sídliska KVP, na ktorom sa podľa údajov miestneho úradu otestovalo 9 788 obyvateľov.

https://kosice.korzar.sme.sk/c/22526438/prepocty-kosickych-mestskych-casti-spochybnuju-oficialne-udaje-z-plosneho-testovania.html

 

Uz len  z tohto je zrejme,ze su to vymyslene cisla.

Citát

 

Podľa štatistík rezortu obrany predstavuje v tomto okrese podiel nakazených 0,75%.

To by bol jednoznačne najhorší výsledok spomedzi štyroch košických okresov (0,37%, 0,50% a 0,61%).

 


V ramci jedneho mesta nemozu byt take rozdielne udaje. Pri takom velkom pocte. Medzi jednotlivymi malymi okrskami ano, pri tisicke(niekde moze byt ohnisko a inde mozu mat 0 ),ale nie pri desattisicoch. Aj v Bratislave maly 4 okresy podobne udaje,len jeden okres nezmysel.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Pri tej Myjave sa to vraj vysvetlilo. Tu informaciu som cital len v iskusii,nemusi byt to pravda,ale davalo to zmysel. V rozdiele poctu testovanych. Samosprava tam dala aj cisla z DSS,nemocnic, co neoganizovala armada. Teda tie udaje oni ani nemali. Alebo dali do tej inej tabulky spolocnej za SR. A rodiel poctu potivnych bol vtom,ze sa pomylili vojaci a za nedelu namiesto 15 zapisali 125. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak, za prve neverim na organizovany podvod, na to tu su tie rozdiely male a neznamenaju nic z pohladu politiky. za druhe samospravy tam mali svojich ludi a maju ciastkove vysledky, zasadna manipulacia by tak bola viditelna.  a za tretie sumarizacia z papierovych harkov je v principe chybova, ak si to niekedy robil tak vies ze bez trojitej kontroly ani stovka ludi nesedi, nie ze 3,5 miliona. Ale zase niekde to vyzera na problem, bud sa cosi cestou stratilo alebo to pokaslali. neviem ale je zrejme ze tuto koncovku prilis neriesili.  

ale nejake zasadne uzavery by som z toho nevyvodzoval, sumarne cisla su skor vedlajsim produktom testovania 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

inak, dolezitym parametrom pri uvahach ako dalej je poznat pocet “idiotov”, teda ludi co cielene nedodrziavaju ROR,  podla toho je potrebne modelovat dopad opatreni. A nestaci poznat nazor, pretoze dolezite su skutky a nie postoje. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ver tomu,ze aj validacia testu(aby si vedel co si zistil) aj presne udaje su velmi dolezite. Uz len pre to aby si sa spravne rozhodol,kde testovat.

https://databezpatosu.sk/2020/11/03/ii-vlna-testovania-mame-dobry-vyber-okresov/

 

Ak to takto flakali,snad aspon zdravotnici to urobili poriadne, aky to ma cele zmysel? Budes nezmyselne testovat Dunajsku Stredu,ale nie tam kde to je ozaj potrebne.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak, ja len zopakujem ze dobre data su dobra vec,  keby som ja bol  veduci, tak by som na lepsi zber udajov alokoval viac zdrojov. lenze svet nie je dokonaly, len malo ludi rozumie datam a politici tam nie su.  A ja chapem ze svoje rozhodnutia musia “predat” volicom a ako vidis aj tu na fore, su veci ktore “nevysvetlis”.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ked som si robil  tabulku ucasti tak vysli v Kosiciach cudne cisla, skontroloval som to ale ani nekomentoval(spomenul som Galantu a Zilinu,ze maju vysoku ucast),lebo ma nenapadlo,ze vojaci nevedia pocitat, ze sa tak miesali medzi sebou v ramci mesta,trebars ze v centre je malo vhodnych stanovist a pod. 

Kosice II maju ucast 13,5% a Kosice IV 133,72%

Kosice.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, tyso napísal:

inak, dolezitym parametrom pri uvahach ako dalej je poznat pocet “idiotov”, teda ludi co cielene nedodrziavaju ROR,  podla toho je potrebne modelovat dopad opatreni. A nestaci poznat nazor, pretoze dolezite su skutky a nie postoje. 

neviem ako ty, ale ja okrem bezdomovcov, opilcov, narkomanov a obyvatelov osad, nevidim , ze by ludia nenosili ruska....ak patris do skupin, co som pomenoval, tak potom mas istotne kopec prikladov, co nenosia ruska, raz za tyzden sa umyju a spavaju na jednej posteli minimalne 10-ti....alebo si zistil ze globalbiznis v podani vladneho gangu styroch, ktory sa ohlasoval za nove vylodenie spojencov alebo nove SNP, vysledkama ohurilo iba teba a neidioti sa tomu nestacia cudovat, ze akcia "gulovy blesk", na ktorej sa "dobrovolne" zucastnilo cca 3,5 miliona ludi, je na hovno....samozrejme pre nich, pretoze nalepeny akteri si v eurach prisli na svoje....ja len, ze asi preto uz hladas nejaku obet, co moze za sirenie covidu.....ano, ROR je nedodrziavane, tak preto sme v srabe... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

problem nie su bezdomovci, pretoze ti su v socialnom distanci odjakziva. problem su idioti podobni tebe ktori sa stretavaju s ostatnymi.  Ako priklad su kotleba a farari ktori umyselne nedodrziavaju doporucenia. A ked je v populacii dost  takychto exotov tak to treba zohladnit. opatrenia ktore su menej prisne vdaka nim nestacia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja ta chapem.....nemas argumenty, tak sa chytas osvedceneho poukazovania na nejakych "fackovacich" panakov.....tu mas cast dopadu plosneho testovania tou nasou vladnou organizovanou liberalne "demokratickou" partajou.....

https://impulz.press/aktuality/hygienici-zatvorili-policajne-oddelenie-v-tr-tepliciach-potvrdili-vyskyt-covid-19/?fbclid=IwAR1q4r_aEJ1fCCoYm4vUilqjAswQ1-HY4QiJ2gCTXz2dZUb6xLbvUqlI65Y

toto je vysledok tvojej "vedeckej" studie a tebe podobnych idiotov....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

preco ? ano zasluzili by ste si nafackovat.  ale to vies to by sme nesmeli mat tu liberalnu demokraciu.   Len je fakt ze spoliehat sa na zdravy rozum, to sa na Slovensku neda, a ty tu sluzis ako exemplarny priklad.  Takze politiku treba tomu prisposobit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.vaticannews.va/cs/svet/news/2020-07/vlada-podava-scestne-pocty-umrtnosti-na-covid-19.html

tato "hlupana" si dovolila oponovat takej demagogickej tlupe opic, ako si ty a tvoje agitacna fasisticka agenda....

z  3 000 exitusov bolo na covid 12....50% malo 3 a viac chronickych ochoreni....ostatok mal aspon 1 chronicku chorobu....virus sa podla nej sprava ako oportunista a napadne telo tam, kde je najslabsie...na covid OCHORIE 4-5% ludi......tak si tie tvoje Mengeleho vyskumne sposoby nechaj patentovat a rob si pokusy doma na svojich blizkych a nessir medzi ludmi paniku....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vies,  mne je jasne ze je hlupa, ale ona to nevie a ty to nemas ako zistit.     Je totiz velmi akademicka debata co zaratat do umrti na COVID  a tomu pacientovi je to jedno.  Bez covidu by zil a po nakaze zomrel.   

BTW,  okrem toho ide o loz,  na Slovensku je kazdy mrtvy  s podozrenim na covid pitvany a len v pripade ze ma rozvinutu plucnu formu tak sa zapocita do umrtia. To je inak  jedna z pricin preco vykazujeme nizsiu umrtnost.  Ale schopnost si overit informacie je u teba nulova, tak to pisem len na okraj.

To len ludia co nechapu taku zakladnu vec ze ludia chcu zit aj ked maju chronicke chorobu opakuju taketo nezmysly,  a druha moznost je ze skutocne ako Mengele veris ze ludi s chronickymi chorobamu treba vykantrit a covid je uzasna prilezitost.    Ale v tvojom pripade predpoklad len to ze si hlupy, nie ze si takto diabolsky nemoralny.    Ale mozno sa mylim, mozno preto stale spominas Mengeleho,   skutocne ta tesi smrt "druhoradych ludi" ?    Uprimne mi povedz ?   Maju podla teba umriet cim skor aby "ocistili populaciu" ?

Len aby si ako ludak chapal,  to nie su zidia.   Ci to uz nehra ulohu ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes prvy krat stat - NCZI nezverejnilo pozitivnych podla okresov(nedali ani kraje,zrejme ide o jeden kraj a nebude to zilinsky). Nahoda?(myslim si,ze to nezverejnia ani zajtra)? Pokazilo sa im pocitanie? Ci to ma nejaky suvis I. kolom a II.kolom testovania. V nedelu sa Matovic stretol  s pozitivnym a isiel do karanteny. To ako pred tyzdnom v sobotu,ked bol vypomahat v Tvrdosine, nikoho nestretol?

 

Moj tip nasli PCR testy dnes 1000 -1500 pozitivnych v Bratislave? Ci tolko bude az zajtra?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, informator napísal:

ak patris do skupin, co som pomenoval, tak potom mas istotne kopec prikladov, co nenosia ruska, raz za tyzden sa umyju a spavaju na jednej posteli minimalne 10-ti

Zistilo sa, že podiel nakazených je zhruba rovnaký všade bez rozdielu sociálneho postavenia.

  • Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov