Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Pozeram tlacovku ministra zdravotnictva a tento vyznavac ducha na ukazuje udaje z ceska -lebo so Slovenska nieje schopny to mat.  To nie porovnanie slovenska a ceska. 

https://domov.sme.sk/c/22521499/koronavirus-na-slovensku-spravy-mapa-opatrenia-30-10-2020.html

On absolutne nevie ako to vnasich nemocniciach je, nam ukazuje data z ceskych nemocnic. Normandia. Cas ked si mozte pozriet toho sasa asi6 minut.

 

Nemocnice su v zelenej zone - vsetky okresy su cevene. Take ducha sveteho moze dat len Mateldebil. 

Ked poviem ze Mataovic a jeho pajaci su i,ktori zato mozu,resp. su za to zo to zodpovedni,lebo su. Snad Sniper, ci Tomo, ci podobni, to neberiete na seba.

-----------

Este papalizmus. Kollar si trtkacky moze vozit do lekarne. Matovic sa moze zabavat na svadbe bez ruska. Iste sa fotil on to rad. Pavlinka do Harichoviec moze odniest sviecku. My ostatni nie. Tito ludia by mali hned zmiznut z verejneho zivota, zajtra bude mat tlacovku, kde na vas bude kydat. Hovado sproste.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak

Nemôžem si pomôcť, ale tie tvoje príspevky mi pripadajú, ako by si bol platený z centrály SMER, alebo HLAS. To, že zosmiešňuješ Matoviča a túto vládu " vyznavac ducha" je tvoj názor a nikto ti ho neberie. Ak sa vláda rozhodla celoplošne testovať, tak dnes je najrozumnejšie podporiť túto iniciatívu a zúčastniť sa, aby sme získali aspoň nejaké výsledky a doterajšia práca a finančné prostriedky nevyšli nazmar. Tí, ktorí si najviac želajú neúspech tejto akcie sú SMER, HLAS a Kotlebovci. Pre nich sú politické záujmy nadradené nad všetko ostatné. Nechápem iný význam, prečo sabotovať túto iniciatívu, ako spochybniť túto vládu. Ak by celoplošné testovanie skrachovalo, mnohí by to radi interpretovali, ako „referendum“ o tejto vláde. Aj preto sa opozícia snaží skompromitovať ho. Lenže teraz nie je podstatné „referendum“. A bohužiaľ aj prezidentka svojím vyhlásením "Cieľ otestovať všetkých obyvateľov Slovenska je nenaplniteľný" mnohých odradila.  

  • Díky! 1
  • No neviem, neviem 1
  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja sa na80% nepojdem testovat. Sanca je ked tam nik nebude v rade. Kotlebu som raz volil,aby zdochol Smer. Teda nepojdem na testovanie,nepotrebujem to. Vy co potrebujete Matovicove priepustky chodte. Ze mozte ist do prace. Moje deti ako vyzyval Groling - dufam ze tato vlada padne. zena asi pojde -aj ked to prenu nema ziaden vyznam. Nema nutu riaditelku,ze by ju vyhodila ze ten papier nema. Mozno pojdem aj ja,alen kvoli tomu aby videl,ci ste videli rozdiely medzi regionmi. Co mozno tento test ani neukaze. Ze vyjde vsetci mame 2%.Od 1,1 poltar srat nan, 1,2 Revuca srat nanho. 30 okresov 2% a co sa stoho dozvies?

Ci 59% ucast je super , dobili sme normandiu.

 

Inak nelustroval som, nepisal si na zaciatku teda 7 mesiacov inak?  Starsi a vies co je smrt a sa jej nebojis. Aj tyso pisal inak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Výsledky celoplošného testu majú aj vedeckú hodnotu. Pokiaľ viem, zatiaľ nikto nemá podobné výsledky celoplošných testov. Keď dnes čítam rozporuplné vyhlásenia vedeckých kapacít, je zrejmé, že „tápu v tme“. Bez takýchto dát sme na tom podobne, ako v stredoveku. Bez reálnych dát nie je možné robiť prognózy.. A dáta z trasovania nie sú reprezentatívnou vzorkou. Žijeme v 21 storočí a napriek tomu názory odborníkov sa dnes skôr opierajú o ich dojmy, pocity, alebo želania. Napríklad, keď čítam profesora Jaroslava Flegra, ktorí "objavil" exponenciálnu funkciu, čo mu stačí na to, aby z nej robil prognózy vývoja pandémie Covid 19 o mesiac, alebo polroka.     

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aku vedecku hodnotu ked ani validaciu testu nespravili. Mame 91% hale luja hale luja..Ci co 3,96% a co to znamena? Hale luja hale luja..

 

Co tie dve cisla znamenaju? Podla teba. Podla mna klamstvo a klamstvo.

 

Ze vedecku hodnotu

-------------------------

Jedinu hodnotu to ma premna cele - ako je mozne 25% voli hlupaka? Co im sluby 2 tyzdne na riesenie rakoviny. Slubujeim referendum ktore ,hned zrusi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 23 hodinami, electric blue napísal:

Český profesor predpovedá: Onedlho príde tretia vlna COVID-19. Počty mŕtvych bude rýchlo rásť!

... okolo 1. novembra bude v Česku zomierať denne asi 250 ľudí a približne o mesiac až 1 000 nakazených denne. 

Nuz prepocital som to,  lebo som chcel kamaratovi-"popieracovi" ukazat ze je to realna hrozba velmi nazornym sposobom: uzavriet s nim stavku, aby sa poucil. A zistil  som, pan profesor  Flegr zase keca. Realny triezvy odhad na 21.10. (o mesiac od jeho vyroku) je cca. 400 mrtvych denne , teda nie  1000.

1. novembra je uz ostatne za dva dni,  a pocet umrti je zhrba polovicny (130) nez prredpovedanych 250.

Tych 1000 sice vyjde ako stredna hodnota , ked sa prelozi pocet umrti exponencialou za posledny mesiac, akurat ze 3-sigma interval spolahlivosti je 500 az 5000.

Ja to nechapem: potom ako pohori s prvou predpovedou https://cnn.iprima.cz/domaci-je-tu-jiny-kmen-bude-stoupat-smrtnost-rika-flegr-9332 ,tak pride s druhou predpovedou, kde urobi identicku chybu. Keby postupoval vedecky korektne, mohol vychadzajucimi predpovedami vypalit rybnik pochybovacom, ale takto im zenie vodu na mlyn.

Ako sa to spravne rata: Pri predpoklade trojtyzdenneho oneskorenia je sucasny pocet umrti viazany k poctu nakazenych spred troch tyzdnov. A pocet dennych umrti za tri tyzdne je viazany k sucasnemu poctu nakazenych. Tych  400 sa teda vypocita  tak, ze sa sucasny pocet dennych obeti (100) vynasobi pomerom celkoveho poctu indetifikovanych nakazenych (teda nie denne prirastky pozitivnych) teraz (160 000) a spred troch tyzdnov (40 000) .  Pomer je 4, predpoved je teda 400 = 4 x 100. Tato predpoved je robustna, pretoze je nezavisla od dalsieho sirenia nakazy, predpoklady su len aby sa prilis nemenil pomer identifikovanych nakazenych ku vsetkym nakazenych (napriklad vyraznou zmenou v trasovani) a pomer umrti k poctu nakazenych (napriklad zmenou klasifikacie umrtia na kovid). Spravne treba este odhadnut chyby vstupnych hodnot a spravne ich prepocitat do chyby vysledku. Ale to uz tu pisat nebudem, pochybujem ze to niekto matematicky sledoval az potialto.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

 

Vážení spoluobčania,

plošné testovanie obyvateľov antigénovými testami na COVID-19 vnímam z epidemiologického hľadiska ako užitočné. Popri našom každodennom a cielenom trasovaní kontaktov pozitívne testovaných to považujem za značnú pomoc. Ako virológ zdôrazňujem, že antigénové testy dokážu rýchlo zachytiť ľudí s veľkou vírusovou náložou, teda najviac infekčných, ktorí môžu ochorenie ľahko šíriť ďalej. Následná domáca izolácia pozitívnych osôb má potenciál ovplyvniť súčasný nepriaznivý vývoj epidemiologickej situácie.

Samozrejme, naše regionálne úrady verejného zdravotníctva nepoľavujú v adresnom vyhľadávaní úzkych kontaktov potvrdených prípadov. Naďalej PCR metódou testujeme veľké počty indikovaných osôb. Týmto spôsobom vyhľadávame aj ľudí v inkubačnom čase nákazy. Teda tých, ktorí ešte nemajú príznaky, no ochorenie môžu šíriť ďalej, hoci ešte nie sú tak infekční ako tí, ktorých zachytí antigénový test.

Obraciam sa na vás, milí spoluobčania, a chcem vás povzbudiť, aby ste využili možnosť dať sa otestovať tam, kde to bude možné. Každé jedno rozhodnutie jednotlivca môže ovplyvniť ďalší vývoj pandémie na Slovensku.

Registrujem obavy ľudí navštíviť odberové miesta, najmä z dôvodu možného rizika prenosu nákazy. Ak budeme dodržiavať pokyny personálu na odberových miestach a všetky potrebné hygienické a protiepidemické zásady, riziko šírenia nového koronavírusu je minimálne.

Rúško si na odberových miestach snímajme iba na priamy pokyn zdravotníka odoberajúceho vzorku. Nedotýkajme sa jeho prednej časti, manipulujme s ním prostredníctvom gumičiek. Pri potrebnom odkašľaní pred odberom vzorky použime jednorazovú papierovú vreckovku a zahoďme ju do vyčleneného koša. Dodržiavajme sociálny odstup a používajme dezinfekciu.

Pre väčšinu z nás bude takéto testovanie prvé. Chápem, že ho môže sprevádzať stres, nervozita či obavy. Buďme preto všetci k sebe navzájom chápaví a vľúdni. Dôverujme zdravotníkom a ľuďom, ktorí budú priamo na mieste zabezpečovať organizáciu testovania. Tak ako pre nás, aj pre nich môže byť táto situácia náročná. Dokážeme to však zvládnuť so vzájomným rešpektom a spoluprácou.

Ľuďom, ktorí z testovania odišli ako pozitívni odporúčam, aby z výsledku nemali strach.

Je dobre, že poznajú výsledok testu, pretože ak by u nich nastali zdravotné komplikácie, v prípade potreby im zdravotníci vedia zabezpečiť adekvátnu zdravotnú starostlivosť. Sledujte počas 10-dňovej domácej izolácie svoj zdravotný stav a v prípade zhoršenia príznakov telefonicky kontaktujte svojho ošetrujúceho lekára, ktorý určí ďalší postup.

Ľudí s negatívnym výsledkom by som rád požiadal, aby ani po testovaní nepoľavili v dôslednom dodržiavaní vysokého hygienického štandardu. Negatívny výsledok totiž nezaručuje, že v tele nemáme vírus. Tých, ktorí majú nižšiu vírusovú nálož, antigénový test nemusí zachytiť.

Všetci - ako spoločnosť aj ako jednotlivci - máme za sebou extrémne náročné mesiace. Častokrát sme siahali za hranice našich fyzických, duševných či ekonomických možností. Je úplne pochopiteľné, ak sa z neustáleho náporu informácií už cítime byť vyčerpaní.

Situácia v regiónoch a trendy, ktoré vidíme pri šírení nákazy, však nenasvedčujú tomu, že by nám nadchádzajúce obdobie umožnilo v spoločnom úsilí poľaviť. Aj naďalej pozorne sledujeme epidemiologickú situáciu na regionálnej, celoslovenskej i medzinárodnej úrovni. Robíme všetko preto, aby sme šírenie nového koronavírusu spomalili.

Nevzdávame sa a prosím, aby ste sa nevzdávali ani vy.

Situácia je zložitá. Kľúčové metódy, ktorými sa každý z nás dokáže chrániť pred infekciou ostávajú stále rovnaké. Zásada ROR (rúško, odstup, dezinfekcia rúk) preukázateľne a významne znižuje riziko nákazy.

Ďakujem za vaše doterajšie úsilie.

PhDr. MUDr. RNDr. Ján Mikas, PhD., MPH

hlavný hygienik Slovenskej republiky

https://www.aktuality.sk/clanok/835844/otvoreny-list-hlavneho-hygienika-jana-mikasa-slovakov-povzbudzuje-k-plosnemu-testovaniu/

 

Kolko titulov aaky .

 

Som zvedavy ci po pretestovani budu mat zdravotnikov, a ci aj  ruska(ine zdravotnicke pomocky). Ci budu mat aj zdravotnikov.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 47 minútami, slimak napísal:

Co tie dve cisla znamenaju? Podla teba. Podla mna klamstvo a klamstvo.

Môj laický pohľad. Účinnosť testov sa odhaduje na 85%. To zrejme platí pre infikovaných zo silnou imunitnou odpoveďou na vírus.Testy nezachytia tých, ktorí sa infikovali v kratšom čase, ako 8 dní. Rovnako tých, ktorí majú zníženú imunitu a teda  slabú imunitnú odpoveď. Takže účinnosť testov  je možno niekde medzi 63% až 67%. Pre stanovenie certifikátu zdravý-nemocní je výsledok takéhoto testu problematický, lebo "zdravý" môže byť infikovaný a "infikovaný" už vyliečený. Aspoň tak to chápem ja.  Napriek tomu, izolácia 63% až 67% pozitívnych je účinnejšia, ako jalové politické diskusie. A z vedeckého hľadiska má aj výsledok testu medzi  63% až 67% významnú výpovednú hodnotu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak dobre tono uvidime o tri tyzdne.

Nechapem dalsieho uja. Preco to nemoze povedat dne,s, ja by som ju kritizoval ze to nepovedala v pondelok.

Citát

 

Lenže toto všetko mohla a mala prezidentka povedať v nedeľu večer či v pondelok ráno. Teda po celej akcii, keď by už bolo jasné, či a v akom rozsahu nebolo možné celonárodné testovanie uskutočniť.

https://www.postoj.sk/64528/zuzana-caputova-to-dnes-prehnala

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

pred 17 minútami, slimak napísal:

Tak dobre tono uvidime o tri tyzdne.

Ja som tiež zvedavý. Ale podľa mňa sa situácia zmení už po 7 novembri, keď pôjdeme s počtom infikovaných "dole kopcom". V Čechách už o niečo skôr. 7 november je už len za pár dní.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, Tono napísal:

A bohužiaľ aj prezidentka svojím vyhlásením "Cieľ otestovať všetkých obyvateľov Slovenska je nenaplniteľný" mnohých odradila.  

No kedze predtym rokovala s predstavitelmi armady, ktori to organizuju,  mozno len konstatovala pre nu jasny fakt. Pretoze ak to naozaj nie je realizovatelne vsade, tak je lepsie to dopredu povedat, nez aby sa tam napriklad nakazilo vela ludi pri pokuse o nemozne. Ale tazko povedat, do hlavy jej nevidiet.

Ono zas ked sa otestuje 60% populacie, tak to tiez nebude na skodu, mozno len ide o to dat si realne ciele, aby sa aspon nieco podarilo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 29 minútami, smiley napísal:

Ono zas ked sa otestuje 60% populacie, tak to tiez nebude na skodu, mozno len ide o to dat si realne ciele, aby sa aspon nieco podarilo.

Doteraz nikto nevedel povedať, aká je premorenosť v populácii. A celoplošné testovanie na túto otázku dá odpoveď. Je to ale údaj hlavne pre odborníkov. Je ale fakt, že na získanie tejto hodnoty by štatisticky stačila aj menšia reprezentatívna vzorka, ako celoplošné testovanie. Na druhej strane izolácia 63% až 67% infikovaných nie je nevýznamná. Štát za Ficovej vlády už premrhal väčšie finančné a ľudské hodnoty na projekty, ktoré nemali žiadny zmysel. Napríklad " Elektronické zdravotníctvo začal štát riešiť v roku 2008, postupne doňho nalial desiatky miliónov eur", "Štát, ktorý za 12 rokov nie je schopný spustiť vlastný eHealth" https://www.aktuality.sk/clanok/830537/stat-sa-snazi-rozbehat-elektronicke-zdravotnictvo-s-pomocou-dovery/  A nikto tu teraz "nevyskakuje" že sú to premrhané investície a čo by sa za ne dalo urobiť...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prezidentke je to jedno, preto to prehlasila teraz, hoci vie, ze uz sa s tym neda nic robit iba to zrealizovat.....pripisala si u nespokojnych laikov a odbornikov, nejake plusove body....nic viac a nic menej.......ja v nedelu uvidim, ako ma ohodnotia.....testuju nas v praci (inak by som nesiel)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/567329-co-hovori-studia-pre-ktoru-lekari-vybili-matovicovi-poistky/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox

Kollár hovoril pravdu.. Matovič a Naď na neho iba demagogicky kydali..

Lénžé..

Podľa mňa ani Kollár nepovedal všetko.. 

Ja si myslím že vírus sa nezmenil, nezoslabol ani nezmutoval, smrtnosť poklesla skôr preto lebo doktori v panike z neznámej novej choroby, robili na jar pri prvej vlne triviálne chyby a nechtiac pri liečbe "dorazili" väčšinu pacientov.

Proste nová neznáma choroba,  nikto nevedel ako správne postupovať v jednotlivých fázach nákazy, neboli stanové "normy".. Teraz už o víruse vieme viac a doktori vedia ako zachrániť viac ľudí..

Preto podľa mňa poklesla smrtnosť..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 29. 10. 2020 at 23:06, tyso napísal:

K testovaniu som uz pisal vyssie,   z pohladu prava je to ok,  kritizujes politicky marketing.

A je jasne ze sa nestihnu otestovat ?   Ja neviem, a kedze teraz sa do toho zapojili politicke zaujmy  tak jednoducho pockam ako to bude.   Ak sa ludia naozaj  nestihnu otestovat, tak bude dost zalezat ci to bude hromadne alebo zlyhaju niektore "opozicne" samospravy.    Pockajme si, ale je jasne ze ak to bude hromadne, tak matovic cuvne.

áno, je to celkom jasné, dnes to mimochodom pripomenula aj prezidentka ... úspech bude ak sa stihne otestovať 60% populácie, aj to neviem či nehádam vysoko... veľa ľudí a veľa firiem bude mať v pondelok ráno veľký problém, a to len kvôli jednému egomaniakovi s viditeľným mesiášskym komplexom... a ďalšia vec, nikto doteraz nepovedal koľko ľudí sa nakazí pri samotnom testovaní či ceste na/z

politický marketing mi je u pr... kritizujem dve veci:

1. že dobrovoľné nie je dobrovoľné, čo je ale podľa teba vlastne OK, tak ako volebný systém pred rokom 89, ten bol tiež v súlade so zákonom, čiže podľa teba tiež OK, že? len teda neviem načo sa ten volebný zákon pred 30 rokmi vlastne menil...

2. stále nikto nepovedal ako sa budú riešiť ľudia, ktorí sa nestihnú dať otestovať, a furt to vyzerá, že štát im svoj bordel hodí na hlavy... premiér krajiny, ktorá sa tvári ako demokratická, sa predsa nemôže správať ako absolutistický monarcha, a s úsmevom na tvári dostávať do problémov celé skupiny občanov, dokonca ani v čase epidémie nie. lebo takýmto prístupom budeme mať problém nielen s koviďákom, ale aj s občianskymi nepokojmi, a tie teraz asi nepotrebuje nikto.

a nie, Matovič necúvne, po dnešku je to isté. pani prezidentová mu hodila záchranné lano - ponúkla mu možnosť ako z toho cúvnuť relatívne bez straty tváre, a dokým z toho nie je medzinárodná hanba... a aká bola jeho reakcia? napísal urazený status na xichtoknihu, či do ktorej rite. a ktorýsi minister to zaklincoval výrokom, že veliteľka sa v tejto vojne vzdáva ako prvá ... idiot. nie sme vo vojne. prezidentka mu jemne naznačila, že sa nemôže správať ako rozmaznané decko, ktoré silou mocou niečo chce, lebo predmet z ktorého sa kladivom pokúša vyraziť dužinu, nie je ananás ale ručný granát, a keď mu v rukách drbne, tak budú mať problém všetci okolo.

pandémia čínskej chrípky je síce problém, to nikto nespochybňuje, ale oveľa väčší problém je, že u nás ju v premiérskom kresle manažuje človek, ktorý evidentne na to nie je psychicky spôsobilý...

Dňa 29. 10. 2020 at 23:06, tyso napísal:

BTW a odkial mas ze 5 mega ludi sa rozculuje ?  Daj odkaz.

keby si sa občas pozrel aj niekam mimo svojej ideo-skupiny, v ktorej sa tak pekne navzájom poplácavate po ramenách a uisťujete sa o správnosti svojich názorov, jediných prípustných, tak by si nepotreboval pýtať odkaz, lebo by si uvidel masu kvalitne nasratých ľudí... lenže to by ti mohlo spôsobiť menšiu nepohodu, keď ťa do vývrtky privádzajú aj moje pomerne mierne názory, tak to radšej ani neriskuješ, že?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 hodinami, Tono napísal:

Môj laický pohľad. Účinnosť testov sa odhaduje na 85%. To zrejme platí pre infikovaných zo silnou imunitnou odpoveďou na vírus.Testy nezachytia tých, ktorí sa infikovali v kratšom čase, ako 8 dní. Rovnako tých, ktorí majú zníženú imunitu a teda  slabú imunitnú odpoveď. Takže účinnosť testov  je možno niekde medzi 63% až 67%. Pre stanovenie certifikátu zdravý-nemocní je výsledok takéhoto testu problematický, lebo "zdravý" môže byť infikovaný a "infikovaný" už vyliečený. Aspoň tak to chápem ja.  Napriek tomu, izolácia 63% až 67% pozitívnych je účinnejšia, ako jalové politické diskusie. A z vedeckého hľadiska má aj výsledok testu medzi  63% až 67% významnú výpovednú hodnotu. 

To su nezmysly. 60% zo 60%. A bezpriznakovych nezachyti vobec. To ma pomoct k vyrieseniu pandemie. Urcite nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tento koronáč. To je fakt nejaký čudný vírus hybrid.
Predstavte si, on chodí a šíri sa iba po svadbách, po putikách a fitcentrách. Ale tam kde sa tvrdo maká, ani poriadne nepáchne.  Čo mu akože robota smrdí?
V práci od kolegu, sa tou podagrou "nikdy nikto" nenakazil...

https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/2239409-volkswagen-uz-ma-testovanie-za-sebou-zo-4-tisic-zamestnancov-bolo-infikovanych-viac-ako-40

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

podla "vedeckeho" kanibala a liberfasistu tysa a jeho ideologickych kolegov, je to takto, ako ma byt.....v zaujme vedy a "ochrany"  zdravia, je vsetko dovolene.....teraz je zamienka covid....nacisti mali arijsku rasu a komunisti blaho pracujuceho ludu.....zacinam fandit covidu, lebo ten urcite pozerie aj tieto pseudovedecke "kapacity", tak ako kazda revolucia svoje deti...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov