Skočiť na obsah

SARS-CoV-2 - COVID-19 - koronavírus


slimak
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Som si to pustil odzaciatku a teraz ty a game tam mate primarku podhla hlasu ,ze kto to je a primarka, co pred troma tyzdnami mlady kludne do bologne. Teraz zacala vytykat,ze neskoro robili opatrenia, som zvedavi dalej co to je za cloveka.

 

Zacinam ju rozoberat, niektore opatrenia prisla pozde.

Asi ma problem,ze nezakazali hokej skor, ako biatlon, ona v tom case ked zakazali biatlon posielala mladych zdravych do bologne.

Prisla na to ,ze az cas ukaze ... inteligentna.

 

WHO je viac politicka organizacia ko zdravotni - rozprava primarka.

Teraz je mudra,ako to v taliansku doktori robia zle. ja by som ju tam poslal,aj do bologne.

 

Skoncila uvodne slovo - ze sa nehanbi ist na verejnost.

 

Primarka zase recni a utecencoch.

 

vacsinu casu rozprava niekto v ciernej rusky a rozprava rozumne.

vidim, ze idiot z TT je posledny odbornik na tejto planete....ale aj tomu neveris....tak ako s tebou?.... :)

nechce sa mi tomu veriť, ale dostala sa mi taká informácia, že náš úžasný premiér chce nechať o ďalšom postupe rozhodnúť občanov v ankete. No mamo moja, ty to vidíš tam spoza klenby nebeskej...je premiérom, chcel ním byť, tak nech sa aj správa ako premiér a nenecháva zodpovednosť za takúto vec na občanoch, berie slušné peniaze za funkciu, z ktorej vyplývajú isté právomoci, ale tiež zodpovednosť, tak nech dočerta prestane furt vyplakávať a nech začne kompetentne riešiť to, čo z jeho funkcie vyplýva. skôr ako tretina Slovákov vykape.  

 

A ani Mistrík sa teda ktovieako v novej funkcii neblysol. je to vedec, ale určite nie manažér. myslela som, dúfala som, že nakoľko viedol veľakrát výskumné tímy, a úspešne, tak hádam si aj teraz poradí...ale neporadil. nechápem, prečo.

to je stara taktika toho klauna z TT.....zhadzovat zodpovednost na niekho ineho......ja som to chcel takto a vy nie....tak tu mate vysledok...v pripade ak to nie je podla neho a nevyjde to...ak sa to spravi podla neho a aj tak to nevyjde, tak prehlasi, ze to bol jediny spravny sposob, ale bohuzial vdaka problemom, co tu zanechala predosla vlada sa stalo to, co sa stalo...

 

a Mistrik si tam isiel iba doplnit minute eurace v prezidentskej kampani.....vlastne aby splatil vydavky sponzorom....

  • Odobrať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Začínam mať pocit, že celý svet v sračkách je preto, lebo virologické kapacity zabíjajú drahocenný čas v tejto téme, namiesto toho, aby pracovali na vakcíne. Viacerí ste tu tak premúdrelí, čo by nová vláda mala a nemala robiť, že by ste mali opustiť túto tému a namieriť si to rovno do parlamentu. Ak v podobnom duchu budú pokračovať diskusie, téma bude uzamknutá.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zamkni ,nezamkni mne je jedno aj tak bude blackout. Ty mudrc, to co zamysla robit Matovic som navrhoval pred tyzdnom. Vychytat vsetkych chorych a uzavriet hranice. ziaden Black out nepotrebujes. Nepotrebujes ani prije.. ruska.

 

Zdravi ludia chodia z ruskami.  Ja som to mal sebe asi 7 krat na dobu hodiny.  Nikdy viac.

 

Deti si so susedmi kopu a hadzu loptu. Stale su v ohrade. Ale nech sa hraju zajtta im tu ohradu aj pustim. Nie su nakazene ani moje deti ani od susedov. Matovic nech si pre svoje deti spravi black out.

 

Ja viem prezit v karantene.  Tak uz zijem treti tyzden. Ale v maji,.... Matovic ma moze bozat.

 

Ze ucitelia nic nerobia? Zena v kuse dava pisomky a potom ich opravuje.Od rana pred tym ak stanem, ma uz nebavi robi aj ked zaspavam.

Nejaka stara matka jej napisala - ze je vnuk jej povedal ze sa nemusia ucit(ale jej sa to nezda). Zena jej to vysvetlila,ze musia.

 

 

Ten opatrovel co ma 8 deti ,dve su uz dospele. Som mu spravil danove priznanie dostane danovy bonus na 6 deti. Co ma zarazilo, ze maju jeden pocitac(a ze je to tazke z jednym pocitacom). Kde ######u tie peniaze? Ci len z danoveho bonusu ci s pridavkou? Aj z rakuska. Preco nema kazde jedno dieta pocitac? 

 

Ja mam tento, zena svoj notebook a syn na domace ulohy,stary note book, a deti maju svoje tablety a este mame telefony. Inak aj dcera ma pocitac vo svojej izbe - stolovy -je sranda, vsetko co mi vo firme fungovalo-aj ten stolovy - doniesol som to domov a nefunkcne. Alebo strasne pomale. Ale ja pri praci musim mat rychlejsi pocitac ako som ja - ja za nim nemozem cakat. Lebo inak sa robit neda. Donesiem to domov. Je to tak pomale ze druhykrat som sa nato ani nepozrel. Teda dcera ma tiez pocitac - na ktorom som robil asi do roku 2017. Ci ho niekedy zapla? Neviem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kua,   alamo bojim sa ze ta ,matovic cita.    zaviest stanne pravo a nechat ludi doma nam velmi nepomoze.  Aj keby to cele dopadlo dobre, tak o dva mesiace to tu mame opat.

 

Ja som tu žiadny "blackout" nenavrhoval..
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pokial by mal mat blackout zmysel, musel by sa vypnut cely svet, pretoze v opacnom pripade by si predseda slovenskej vlady po neviem akom dlhom vypnuti Slovenska uvedomil, ze aj ked zabil virus doma, musi nechat zatvorene hranice a rovnako prisny rezim ako teraz, aby sa virus nevratil. Matovicov problem je, ze robi tlacovky, podla vsetkeho bez konzultacii s ludmi, co tomu aspon trochu rozumeju. Najprv tvrdi, ze o blackoute urobi referndum a ked budu ludia suhlasit, tak to tu vypne a ked mu na to Sulik povie, ze nesuhlasi, odpovie mu, ze by bolo dobre, keby sa k ťomu vyjadroivali odobornici (ehm) 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem ci toto je cenzura.  A neviem ani hladat to video nebudem. Nemal som to dopozerane a ze to dam dokonca.

 

na presne tom istom linku ide toto

https://www.ta3.com/clanok/1179910/vojenska-disciplina-vynimocny-stav-v-hre-je-i-blackout-slovenska.html

 

 

Tam to video je aj na tom linku co som dal,asi druhe od vrchu.

 

Striedava starostlivost. Black aut je moznost sa dat dokopy. Jasne ze 100% tam to nevyjde,ale 10,20%? Zamyslite sa rodicia.

 

Dnes dcera ze sme boli nahy. Ozaj mi bola zima a chcel som aby ma zena zahriala. Nesexovali(aj keby tak co,keby sme sexovali tak to tu nenapisem) sme a rano prisla dcera, ze sme boli nahaci. Ona rano sa zavrtala knam a naobed sa vypytovala preco sme boli nahi. Zena jej povedala,ze ma chcela zohriat. Ale taka pravda je.

 

Je 23:58 a tu tlacovku som dopozeral. Matovic nieje kompetentny - on to nezvladne.

post-1625-0-64538500-1585776308_thumb.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  zaviest stanne pravo a nechat ludi doma nam velmi nepomoze.  Aj keby to cele dopadlo dobre, tak o dva mesiace to tu mame opat.  

 

A co nam teda pomoze? Vieme o inych scenaroch povedat, ze urcite dopadnu lepsie? 

Vydrzime rok drzat obmedzenia? Bude to cim dalej, tym horsie.

Alebo to pustime, nech sa to prevali ako v NY, nech to mame rychlo za sebou?

 

Pokial sme si uplne isti, ze Slovensko sa neda izolovat pred virusom, tak sme teraz na zlej ceste: sirenie nakazy by sme uz nemali dalej spomalovat (lebo sa to aj tak neda zastavit), ale kontrolovane to drzat na urovni, ktore zdravotnictvo este ako-tak zvlada, aby nebolo zbytocne vela mrtvych.

 

Da sa naozaj scenar blackoutu odpisat ako preukazatelne horsi? Pretoze ani tie zvysne nezneju velmi lakavo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 A co je ten scenar blackout? Ak zavretie matovica do blazinca suhlasim.

Je iny nazor co je Blackout?

A vcom je to ine ako dnes?

A ake to bude mat vysledky?

 

-------

 

Som zvedavy o com bude mat dnes tlacovku.

 

--------------

Ja niesom vlada,teda len co si pamatam.

Clovek zo zahranicia 14 dnova karantena. Kto ju chce absolvovat doma, pocet domacich a dostanu naramky ako Rusko. Na nohu. Kto nechce ist domov do Gabcikova, ci lepsich ubytovni po tyzdni sa spravi test ak je negativny domov do karanteny.

 

Robi sa to nie? Tak ..

 

Robia sa vobec testy? Nie tak...On bude besniet. Videli ste ako sa mu nepacila poznamka,ze prisiel neskoro na tlacovku. teraz mu nadava vela ludi do blaznov, co aj je, tak som zvedavy, aspon ze nemame atomove zbrane.

 

Matovica niekde zavrite.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja si myslím že vypínať celé Slovensko je prehnané..

Maximálne.. Ak sa to potentuje, v nejakom okrese alebo meste..

Tak uzavrieť..

Ale oznamovať to týždeň dopredu.. Alebo vyhlasovať o tom "referendum" je blbina na kvadrát..

 

A inak, ja si myslím že také opatrenia ani u nás nebudú nutné..

Budeme mezi zeměmi, které pandemii zvládnou nejlépe, tvrdí Slováci

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/budeme-mezi-zememi-ktere-pandemii-zvladnou-nejlepe-tvrdi-slovaci-40319008

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

smiley,   ale tento scenar vyzera naozaj zle.   Bavime sa o stave ked stat nie je schopny spolahlivo dohliadnut na karantenu  radovo stovky ludi a dufame ze to zvladne u 5 milionov ?   Obavam sa ze nie a prinesie to stovky umrti na ine priciny,  uz teraz je stav taky ze mesacne zomrie cca 1000 ludi, ktorych by mohlo zdravotnictvo zachranit.  Kolko ludi zomrie pri taktomto vypnuti ?  Skutocne verime to ze tento stat sa dokaze postarat o chronicky chorych, o odkazanych ?  Dokaze zabezpecit distribuciu pomoci ?  A pripadne zvladnut masove nepokoje ked dojdu niekde potraviny ?  Alebo zabranit lyncovaniu kaslajucich ?

 

V cine ma policia v kazdom dome dovernika co sledoval a povoloval vychadzky, aj keby sme chceli tak nedokazeme obnovit rychlo policajny stat.    A nemame ani  dost vojakov a policajtov aby to dokazali.  A aj keby to dokazali, tak nedokazeme nasledne Slovensko hermeticky uzavriet a preckat. 

 

Co tak menej skvelych napadov a skusit to co treba,   testovat a dosledne kontrolovat karantenu.   Este stale u nas plati ze na testovanie ta musia poslat a to ze si prisiel do styku s niekym nakazenym nie je dovod.  Pokial teda nie si lekar.

Na vyhladavanie ludi co mohli byt nakazeni nie su nasadene dostatocne velke pocty ludi atd.   Tu nam nefunguje stredny manazment epidemiologie,   nebolo to vymyslene a teda ani trenovane.  Ale praca na tejto urovni sa tazko predava na tlacovkach,  


a este inak,   zatial sme na pomalej trajektorii,   zdravotnictvo sa este ani nezacalo zahrievat na osetrovani plucnych zlyhani.  Nepocujem o tom ze by sa bezali treningy na tuto situaciu  (  testy v oblekoch a maskach  s dohladom aby sa nenakazili zdravotnici.  ),   zatial sa nechalo vsetko na samotne nemocnice,  zjavne ziadne skutocne plany na nieco taketo neboli.   Tak tu je priestor na aktivitu, 

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne to pripadá že zdravotníci u nás, v súvislosti z nákazou, riešia, hlavne vlastné zdravie a aby sa nenakazili oni sami..

Najnovšie "Desiatky zamestnancov ružomberskej nemocnice skončili v izolácii".. Lebo zistili že tam mali pacienta s pozitívnym testom..

 

Keby to aspoň trochu priznali..

Že "v tento moment vám zdravotníctvo, nijak moc nepomôže.."

"Každý sa o seba a o svojich, musí postarať hlavne sám.."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.etrend.sk/ekonomika/slovensko-nepotrebuje-vypnut-ukazala-studia-skor-plan-ako-ho-zapnut.html?itm_site=etrend&itm_template=homepage&itm_area=homepage&itm_module=topbox&itm_position=1

Slovensko nepotrebuje vypnúť, ukázala štúdia. Skôr plán, ako ho zapnúť

 

Ak majú britskí a holandskí experti pravdu, potom môžeme mať vrchol epidémie na Slovensku už za sebou. A ani o tom nevieme.

 

Čím viac sa bude testovať, tým viac ľudí sa ešte stále môže ukázať ako pozitívnych. Pokiaľ je však R0 pri súčasnom prísnom odlúčení skutočne pod hodnotou jedna, celkový počet nakazených sa znižuje. Nezávisle od toho, či to dokáže slovenské testovanie zachytiť.

 

K dvom scenárom I. Matoviča by preto mal pribudnúť aj tretí, možno najrealistickejší. Miesto „blackoutu“ začať rozmýšľať o postupnom zavádzaní opatrení na normalizáciu ekonomického života.

 

Keď sa Matovič postaví pred kameru.. A povie "Viete.. Akurát bol 1. Apríl.."

Dával by "Blackout" trochu zmysel..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pokial by mal mat blackout zmysel, musel by sa vypnut cely svet, pretoze v opacnom pripade by si predseda slovenskej vlady po neviem akom dlhom vypnuti Slovenska uvedomil, ze aj ked zabil virus doma, musi nechat zatvorene hranice a rovnako prisny rezim ako teraz, aby sa virus nevratil. Matovicov problem je, ze robi tlacovky, podla vsetkeho bez konzultacii s ludmi, co tomu aspon trochu rozumeju. Najprv tvrdi, ze o blackoute urobi referndum a ked budu ludia suhlasit, tak to tu vypne a ked mu na to Sulik povie, ze nesuhlasi, odpovie mu, ze by bolo dobre, keby sa k ťomu vyjadroivali odobornici (ehm) 

toto muselo napadnúť každému, som presvedčená, že každému, kto medzi ušami nosí v tej dutine aspoň náznak mozgu.

len kecá, alebo aj vie, čo je uprostred Európy blackout?

a po blackoute čo? natiahneme zasa ostnaté drôty a ani von ani dnu?

budeme pýtať od každého vírusu na hraniciach pas?

ako zabráni tomu, že po dvoch týždňoch sem vírus nepríde znova, budeme blackoutovať až do konca a skolabovania či kam až?

pán premiér nech prestane jančiť a počúva odborníkov, ľudovosť je super vec, ale odtiaľ potiaľ, aj k tomu treba mozog.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game?

Ja sa domnievam, že počet nových prípadov by mal u nás začať klesať už tento týždeň, a celkový počet nakazených u nás neprekročí 1500..

Hmm..

Minúta po minúte: Na Slovensku potvrdili ďalších 26 prípadov, testovali viac ako 1100 ľudí

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22374000/koronavirus-sledujeme-minutu-po-minute-2-april-2020.html

 

Ak tie moje odhady zase vyjdú?

Uznáš že o tom niečo viem, a dáš si poradiť odo mňa ako od "experta"?

Alebo ma zase budeš ignorovať?

 

Hmm..

 

Ale potom tá tvoja požiadavka, aby Matovič "počúval expertov", nebude trochu smiešna?

Podľa čoho iného spoznať, že sa v "tom" niekto vyzná, keď nie podľa toho že jeho predpovede sa pravidelne plnia?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Korona sa šíri už aj v najväčšom ázijskom slume pri Bombaji. Tam to nezastavia.

 

Filipínsky prezident Duterte nariadil, aby každého, kto opustí povinnú karanténu, rovno zastrelili.

 

Mám pocit, že pri tom nezostane len Duterte.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

práve som čítala vo včerajších novinách:
pán Lukašenko má na jeseň voľby, strachuje sa o ekonomiku, a jeho mantra pre národ je každý deň tvrdo pracovať a vypiť stakan vodky ako najlepšie protivírusové opatrenie.
doslova: najlepšia obrana á la спадар/господин Lukašenko proti vírusu je IGNOROVAŤ HO.

môžem povedať, že sa mi svojím spôsobom páči. bárs by sa takto dali odstrániť nepríjemnosti sveta a života.... nebolo by to krásne?



 

Ale potom tá tvoja požiadavka, aby Matovič "počúval expertov", nebude trochu smiešna?

nie je to moja "požiadavka". len jeden z mjich viacerých názorov na nápad blackout.

podľa teba, milý alamo, keď bude počúvať len seba, on je expert na ekonomiku? na virológiu? na epidemiológiu? je lekár? je hospodársky expert? má taký hlas v Európe, aby dva týždne blackoutu povedali covidu nadobro stop a Európa sa postavila na jeho slovo do haptáku?

ani jedno z toho, však?
a nevieš to ani ty, ani ja, a nevie spústa väčších odborníkov, čo by bolo najlepšie... každý skúša kdečo a má Názor.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v Taliansku zomrelo na chripku  v sezone rokov 18-19 24 000 ludi....na slovensku udajne 800.....je umrtnost na coronu tak vysoka, alebo skor su obavy ineho charakteru?...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator

Ja by som ti aj odpovedal.. Ale bol by to iba môj "názor" (ktorý predsa môže mať každý úplne iný..) ako povedala game.. Ktorý navyše nič neovplyvní..

Takže je to vlastne zbytočné, čokoľvek hovoriť..

Momentálne mám vďaka game, takýto pohľad..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo

 

ale ked game hodnoti nasho "hlavneho" virologa, epidemiologa a prognostika, tak ako ho hodnoti, nie je to nic zleho....pozri, ten klaun a "expert" na vsetko, je uz tak trapny, ze game ma pravdu a dufam, ze to dokazu prehltnut aj nase novinarske ku-vy a priznaju verejne, ze kral je nahy...len neviem ci tym nepriznaju, ze sa zmylili v preferovani tejto tragikomickej postavy.....no nie nato som poukazoval.....ja som sem dal fakty o umrtnosti na chripku, tak som ocakaval odpoved na otazku, ze ci "strach" s corony nie je ineho charakteru.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator

Podľa mňa je strach s COVID oprávnený..

Dokáže prežiť mimo ľudský organizmus vo vzduchu, alebo na povrchu predmetov omnoho dlhšie ako vírus bežnej chrípky..

Má dlhšiu inkubačnú dobu a postihnutý jedinec môže šíriť nákazu už počas nej ešte pred tým ako sa začne cítiť chorí..

Má omnoho vyšší počet prípadov ktoré potrebujú intenzívnu starostlivosť..

Vďaka tomu dokáže spôsobiť kolaps zdravotníctva omnoho ľahšie a rýchlejšie ako obyčajná chrípka..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Začínam mať pocit, že celý svet v sračkách je preto, lebo virologické kapacity zabíjajú drahocenný čas v tejto téme, namiesto toho, aby pracovali na vakcíne. Viacerí ste tu tak premúdrelí, čo by nová vláda mala a nemala robiť, že by ste mali opustiť túto tému a namieriť si to rovno do parlamentu. Ak v podobnom duchu budú pokračovať diskusie, téma bude uzamknutá.

vidim, ze Matovic 2, Sniper, namiesto diskusie ide robit cenzuru......tu je trochu iny pohlad na zvladanie a medialne popisovanie o corone v Cine, USA a aj v "demokratickej" EU...su tam uvedene aj manipulativne spravanie sa v liberalno "demokratickej"  tlaci u nas a v manipulativnej tlaci v Cine..

 

https://www.youtube.com/watch?v=8cvnSkXz758

informator

............Má omnoho vyšší počet prípadov ktoré potrebujú intenzívnu starostlivosť..

Vďaka tomu dokáže spôsobiť kolaps zdravotníctva omnoho ľahšie a rýchlejšie ako obyčajná chrípka..

 

takze toto je pricina a nie snaha politikov o nejaku formu totalitneho ovladnutia?....to mi odlahlo...uz som myslel, ze liberalna "demokracia" sa nam ide nariadit formou corony... :)

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takze toto je pricina a nie snaha politikov o nejaku formu totalitneho ovladnutia?....to mi odlahlo...uz som myslel, ze liberalna "demokracia" sa nam ide nariadit formou corony... :)

Obávam sa že snaha, o "totality", má iný koreň ako boj proti nákaze..

Zastaviť šírenie nákazy, je pomerne jednoduché.. Karanténu vymysleli už v stredoveku..

Potom keď sa nákaza pominie, obnoviť ekonomiku, to bude ťažké..

To politikom moc nejde..

..

Otvorená spoločnosť..

Toto behom normálnej chrípky nevidno..

V New Yorku nakládají těla vysokozdvižnými vozíky

https://tv.idnes.cz/zahranicni/new-york-nakladani-mrtvoly-vozy-vysokozdvizne-voziky.V200402_164404_idnestv_ande

 

Podľa mňa v tej Číne to muselo byť ešte strašnejšie..

Môžeme sa len dohadovať, čo všetko nám Čína zatajila..

..

Na ulicích Ekvádoru leží mrtví, rodiny ani úřady si s nimi neví rady

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ekvador-kornavirus-nakaza-mrtvi-obeti-nemoc-covid-19-infekce-zdravotnictvi-test-situace.A200402_125724_zahranicni_dtt

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov