Skočiť na obsah

Prezidentské voľby SR 2019


game

Prezidentské voľby 2019  

14 členovia hlasovali

  1. 1. Za koho zahlasujete?

    • Bugár Béla
      0
    • Čaputová Zuzana
    • Drobová Gabriela
      0
    • Harabin Štefan
      0
    • Chmelár Eduard
    • Kotleba Marián
      0
    • Krajniak Milan
      0
    • Menyhárt József - vzdal sa kandidatúry 20.2.2019 - nehlasovať
      0
    • Mikloško František
      0
    • Mistrík Robert - kandidatúry sa vzdal 26.2.2019 - nehlasovať
      0
    • Šefčovič Maroš
    • Švec Róbert
      0
    • Tauchmannová Bohumila
      0
    • Zábojník Juraj
      0
    • Znášik Radovan
      0
    • Martin Daňo
      0
    • ani jeden


Odporúčané príspevky

tu si myslim ze skor nie,   harabinovci a kotlebovci su protisystemovi volici,  proti EU a tak sotva podporia sefcovica.  Dankovci snad ale jedine ak sa SNS priamo prihlasi k nemu a bude ho aktivne podporovat

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zujimave. pre tipujucich. Sefcovic nema u nikoho nad dvadsat percent. Ci je to problem? Pruser. Aj ked sa muto mozno zvysi- ako sa dostane cez 50 percent?

To skor Harabin ma sancu. Sa dostat do druheho kola. Caputova ma troch.

 

U Harabina maju Mistrik s Caputovou viac ako Sefcovic.

 

Pre tipujucich. Mistrikovi klesol kurz na dva,cela dva desatin - neviem ci bude lepsi. Caputova ma 5. To by som dnes vsadil.  Pijem nevsadzam,prehral by som inde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ma preferencie co ma Smer - v Revucej cca strnast percent. Skalnych volicov Smer a SNS. Tolko dstane isto. Plus mozno dvakrat tolko.

 

Som zvedavy na Mistrika v debatach. Ak to nepokasle bude prezident. Ak to pokasle tak Caputova.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak to si zle cital,  a zle interpretoval. :).

 

Tato tabulka hovori o sympatiach volicov, nie  percentach.  Zober si napriklad Dana,  jeho volicov je tak okolo percenta,   a ich sympatie su k harabonovi vo vyske 20 % ale inak sa zda ze to hodia komukolvek a zrejme nahodne.

Ak bude napriklad druhe kolo Sefcovic Harabin, tak 20 % z nich to hodi Harabinovi a u ostatnych to nevieme.  Kolko percent bude mat Sefcovic v druhom kole sa z tohto neda zistit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja viem citat grafy. Ak Sevcovic ma dnes dvanast  a u druhych nema ani dvadsat percent. Nedosiahne ani dvadsat osem. V druhom kole, ci v prvom ak by sa vsetci vzdali prospech neho(Sefcovica).

 

Mistrik ma len podla grafu u bugara jedno percento, Mikloska jenopercento. Krajniaka jeden a pol percenta, Caputovej tria pol percenta ,Harabin jedno percento.

 

Teda osem percent vsuchu. Sestnat istych sestnast plus osem. Teda potencial aj v prvom kole dvadsatstyri. Realne mat moze aj tridsat - ci ich bude mat Caputova(ak to domrvi Mistrik) - mozno ona mozno len dvadsat dva ale na druhe kolo jej to bude stacit,aj nato aby bola prezidentkou.

 

Kolko ma Sefcovic? 

 

-------------------

Nech Caputova ostane v kampani aj sutazi. Poistka(aspon po koniec prveho kola,potom sa hlasy preleju). Ja Harabina nechcem v druhom kole volit proti Sefcovicovi. Toto je scifi ale,aj to by sa mohlo sta tkeby sa Caputova vzdala teraz a Mistrik taral hluposti.

 

Ak to dopadne dobre prezident Mistrik , ci Caputova vyhraju aspon rovnakym rozdielom ako Kiska nad Ficom. Keby ostali Caputova - Mistrik v druhom kole. Ja by som to dnes dal Caputovej a ma sancu vyhrat aj vtejto alternative.

 

-------

Chcel som pozriet kolko ma sefcovic u mistrika. Asi dva percenta. Ale Mistrik u Sefcovica nula. :zubiska: Pomylil som si farby ma tri percenta.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a teraz realita, ak by sa dohodli extremisti tak dnes to vyzera tak ze bez problemov dotlacia niekoho do druheho kola. a tak ak by sefcovic nerastol, tak by to mohol byt problem. ale mame este vyse 25 percent ludi co chcu ist volit ale este nevedia koho. o tychto sa povedie boj a ak sefcovic nie je uplny blb, tak z nich vyznamna cast zrejme skonci u neho. odhadujem ze bude schopny ist cez 20 percent. mistrik by ho mohol predbehnut ak sa caputova vzda. a realne ma mistrik sancu byt prezidentom ak zvladne kampan. hrozive scenare su malo pravdepodobne ale nie vylucene

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes boli male pohyby  na ifortune. Mozno je to vkladmi. Fortuna patri Pente.

https://www.ifortuna.sk/sk/stavkovanie/volby/prezidentske-volby-slovensko-2019

 

Vcom bola zmena , Caputova isla z 5 na 7. Harabin z tri nieco na 5, Mistrik ostava na dva,cela dva. A sevcovicovi to trosku vzrastlo na  z jedna osemdesiat na jedna osemdesiatpat. 

Sefcovic mal aj jedna,sesdesiat. 

 

Fortuna bude mat najlepsie kurzy. Najlepsie statistiky,  Chce na tom zarobit,nie prerabat ako sa im to dosial stale dari.

 

Preco tie pohyby penta ma svoje prieskumy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kandidáti začali putovať po republike a snažia sa predať sa...

prvé besedy a podobne, já ti nevím karle...

mením zatiaľ hlasovanie.

ani Mistrík sa mi nepáči, môže byť vzdelaný a rozhľadený, a úspešný vo svojom fachu, ale asi práve mením názor, nejako sa mi nepozdáva.

HARABIN za mňa NIKDY, Kotleba ani keď sa náhodou pomýlim.

Mikloško je priveľmi svätý, bez nejakej irónie, komunikovali sme s jeho bratom kedysi v diskusiách na sme, keď čupel v parlamente, neodpovedal na zásadné otázky, a to pritom mal aj humor... Ferko má toho humoru poskromne, a nie, neviem si ho ako svojho prezidenta predstaviť.

Chmelár pred takými 15 -20 rokmi možno, dnes nie.

prekročilo už Slovensko tú hranicu, že by mohla byť prezidentom aj žena? úplne nezvyčajné krajiny ju prekročili.

Čaputová?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Diskusie s Harabinom: videli ste už antilopy, ktoré si pozvú leva?

Je veľa dôvodov, prečo ani politických predátorov nevyčleňovať z debát, no preváži jeden, prečo tak urobiť.

 

Mysleli si to aj Američania a Česi, vraj je to vylúčené. Trump a Zeman však napokon vyhrali.

 

Niet jediného dôvodu utešovať sa, že trojica slov – prezident Štefan Harabin – sa určite nenaplní. Stačí málo, popierať evidentné riziká či dokonca v mene slobody prejavu a demokracie tomu napomáhať.

 

Videli ste v uplynulých dňoch diskusie Trendu a Euractivu v spolupráci s Denníkom N s prezidentskými kandidátmi? Ak nie, máte možnosť pridať sa k tým nemnohým desaťtisícom divákov. Ak áno, zrejme aj vám po nich ostal pocit zhnusenia. Štefan Harabin ich kontaminoval svojím krikom, hnevom, svojimi lžami a svojou drzosťou.

 

Schválne, pamätáte si, čo povedali iní aktéri debát? Ostala vám v mysli emócia z niekoho iného?

 

Tu sme pri prvom argumente, ktorý hovorí, že aj ľudí ako je Harabin, treba vystaviť verejnej konfrontácii, v ktorej ich súperi musia poraziť. Znie to racionálne. Po brexite, po Trumpovi a pri migračnej hystérii za ostatné tri roky je však evidentné, že tam, kde neplatia argumenty a fakty, neplatí už nič. Môžete klamať, môžete dokonca niekoho zabiť (ako bohorovne povedal Trump), vaši voliči vás budú milovať. Pretože už ide iba o jedno, o emócie v aréne.

 

Najhoršie je poznanie, že niet receptu, ako na to reagovať. Harabin sa usvedčovaniu zo lží smeje, prekričať ho by znamenalo znížiť sa na jeho úroveň a smiať sa (ako to často nepatrične robili Šefčovič s Mistríkom) znamená robiť z neho neškodného macíka brum brum. Udivuje, akí sme ľahkovážni napriek faktu, že v marci 2016 sa dostali do parlamentu predtým podceňovaní kotlebovci.

 

Pozor, toto nie je obvyklé divadlo, na aké sme chtiac-nechtiac zvyknutí. „Samonasierací“ Harabin nie je Blaha, nie je to jeden zo 150 poslancov. Ide o nebezpečného kandidáta na hlavu štátu, čo sám seba v politike chápe ako sudcu na trestnom pojednávaní. Navyše sudcu, čo z neznámych príčin požíva povesť dokonalého znalca noriem (a faktov).

Slovania proti Slovanom

 

Je poľutovaniahodné, že už na prvé Harabinove lži o Kryme a Kosove v téme o zahraničnej politike nereagovali Šefčovič s Mistríkom adekvátne. Na jeho zdanlivo logický argument, že ak mohla byť uznaná Medzinárodným súdnym dvorom v Haagu jednostranná nezávislosť Kosova, prečo by sa tak nemohlo stať v prípade anexie Krymu nestačí iba správne, ako to urobil moderátor Martin M. Šimečka, oponovať, že v prípade Kosova nešlo o pričlenenie k inému štátu, na rozdiel od anexie Krymu Ruskom.

 

Dôležitejší je kontext, podľa ktorého je zrejmé, že nemôže ísť o paralely. Haag predsa konštatoval, že Kosovo je prípad sui generis (právnik Harabin isto chápe, čo tento pojem znamená) a to s ohľadom na genocídnu politiku Miloševićovho režimu voči etnickým Albáncom. Nič také Ukrajina voči Rusom na Kryme nerobila.

 

Nemusíme donekonečna omieľať Kosovo a Krym, tieto témy však presvedčivo usvedčujú Harabina z reťazca lží a demagógie. Tie vyústia až v jeho slobodobnovysielačové a hlavnosprávové zhluky slov typu „diktatúra dovolených názorov v Bruseli“ či „liberálny fašizmus“ alebo „Slovania proti Slovanom“, presnejšie „Slovania vystrčení Anglosasmi“ na „mínové pole súboja s Ruskom, tak ako to robil Hitler so ženami“. Medzitým on sám zručne podsunie „lož o zostrelení malajzijského lietadla“, na ktorú sa už v prúde debaty zabudne. Vrcholom je, keď prirovná prezidenta Andreja Kisku k Hitlerovi.

 

Toto je relevantný kandidát na prezidenta?

 

Udivujúca verbálna kadencia Harabina so zvyšujúcou sa mierou jeho hnevu a zvýrazneným hláskovaním („od-po-li-ti-zo-vať ústavný súd“) je svojim spôsobom fascinujúca. Keď je tento človek v ráži, nemožno ho zastaviť inak než tak, že mu fyzicky vezmete mikrofón, čo je krok, ktorému azda ako jedinému rozumie. A na konci debaty sa ešte usmeje, že dnes to bolo zábavné a poďakuje sa vám.

Koho sme si to k sebe pustili?

 

Tu sme pri druhom, najpodstatnejšom argumente – prečo je nebezpečné pustiť si takýchto predátorov k telu. Jednoducho preto, že ide o eutanáziu liberálnej demokracie. Tá si natoľko ctí slobodu prejavu, až ju v ére sociálnych sietí, ktoré indukujú emócie a skratky bez kontextu, používa samovražedným spôsobom, bez nevyhnutných bŕzd a obmedzení. Teda takým, ktorý ju napokon zničí.

 

Ak tvrdíme, že Harabin je podľa výskumov preferencií relevantný kandidát a ako takého ho nemožno nepozývať do predvolebných debát, tak to platí pre verejnoprávne médiá. Nič však nezaväzuje tie súkromné pozývať si k sebe „do obývačky“ človeka bez morálky a etiky. A to nielen preto, lebo jeho prítomnosť úplne zatieni ostatných kandidátov.

 

Čo je ešte horšie, v očiach jeho obdivovateľov ho to postaví na roveň Mistríka, Čaputovej či Šefčoviča. A čo je úplne najhoršie, ak Harabin a jeho propagandistický tím uvedú na Facebooku do obehu účelové zostrihy z týchto debát, také, kde „im to ukázal“, tak bude v očiach fanklubu najväčším gerojom.

 

Presne takú skúsenosť mám tri roky ako moderátor debát o extrémizme. Kotlebovci z hodinového záznamu diskusie Zabudnutého Slovenska vystrihli a šírili párminútové videjká, v ktorých do nás napríklad akási odvážna študentka útočí, prečo sme ich vraj nahnali povinne na diskusiu. A na hodinu dejepisu, musí chodiť tiež povinne? Aj na gymnázium ju donútili? Iste, každé video sa dá účelovo zostrihať, ale rozdiel oproti debatám s Harabinom je v tom, že my by sme nepozvali Kotlebu či Mazureka ako hostí.

 

Zhrnuté: korunným argumentom nepozývania Harabina do debát je nielen ich rozvrátenie a ovládnutie týmto človekom, ale najmä poučenie z príbehu Trumpa či Zemana a sebazáchovný inštinkt spoločnosti, ktorá si ctí slobodu, demokraciu a tiež etiku.

 

K Harabinovmu voličovi sa musia dostať presvedčivé argumenty, prečo je tento človek za čiarou. Jeho zvýznamnenie tým, že sedí po boku ostatných a odhryzuje si z nich ako lev, je však cesta do pekiel.

 

Andrej Bán: https://dennikn.sk/1376613/diskusie-s-harabinom-videli-ste-uz-antilopy-ktore-si-pozvu-leva/?ref=top (odomknuté)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja viem, som zrejme úplne mimo, ale za svet nedokážem pochopiť, aj keď mi to vysvetľujete, aj vysvetľujú, prečo chcú normálni ľudia voliť niekoho takého, ako je pán veľkomožný Harabin za prezidenta.

nepochopím.

na nič kladné si v súvislosti s ním neviem spomenúť, maximálne mi napadajú kontakty s nepríliš pasujúcimi ľuďmi, neskutočné množstvo káuz, ktoré si ako sudca a právnik pripravil, ohromné množstvá peňazí, ktoré na nich vyryžoval z vreciek aj tých, ktorí ho idú voliť,

a to nechcem byť osobná... tak nebudem pokračovať.  nemôžem sa na neho ani pozrieť.

ľudia sa dajú tak zblbnúť, iste, vyzerá to tak, že nemajú koho voliť, ale zato by mali... niektorú ženu, trebárs, aby tam bola aspoň na okrasu, ale Harabina? :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja viem, som zrejme úplne mimo, ale za svet nedokážem pochopiť, aj keď mi to vysvetľujete

 

Fascinuje ma

-ze dnes sa staci maximalne povrchne stylizovat do role obrancu hodnot a ludia pred nim klaknu na kolena, so slovami "ty si nas.." a budu volat "..na hrad!".

-ze vystriedanie kamosov z albanskej mafie mafianmi slovenskymi je jedinou skutocnou deklaraciou narodneho citenia, ktorej bol za cely zivot schopny a ze to tym ludom staci.

-ak by to nestacilo, pre istotu im este zatancuje kazacok v Smotanke. Potom si ludia budu uz na beton isti, ze spolu s nim bojuju proti nenavidenemu systemu, ktoreho je zhodou okolnosti sam tvorcom a ze spolu s nim brania akesi imaginarne hodnoty, ktore radsej ani nebude konkretizovat, aby si jeho krivu minulost s niecim nespojili.

-potom im uz nebude vobec vadit, ze dnes klame castejsie, ako hovori "dobry den".

 

Preco to tak je? Bola by to zaroven odpoved na otazku, preco je drogovy dealer dnes predsedom konzervativnej parlamentnej strany a banda vymletych sedlackych bitkarov s dvojkrizom v logu taktiez tam. Fascinuje ma, ako malo staci, aby si ludia mysleli, ze hovno sa nesplachuje do hajzla, ale serviruje pred vsetkych na stol.

Ta neznesitelna lahkost politickeho bytia.

 

Akurat som  dopozeral video, kde fasista Mazurek hejtuje Harabina. Hejtuje ho rovnakymi klamstvami a demagogiou, aku pouziva Harabin. Nackovia skratka neznesu konkurenciu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako funguje antisystem.

 

Kotleba Mazurek na tlacovke hejtoval Harabina rovnakou davkou demagogie, aku pouziva Harabin (to je ten, co siri lzi o 11 000 migrantoch pripravenych prepadnut Slovensko a zo sestnastich overenych vyrokov 11 krat preukazatelne klamal). Podla nacka zo Spisskej Belej stal chlieb pred prijatim eura 8 az 10 slovenskych korun, teraz stoji 1,40 € a moze za to Harabin, lebo bol podpredsedom Ficovej vlady, ktora prijala euro. Podla statistickej rocenky za rok 2009, ktoru vydava Statisticky urad bola v roku 2008 (pred prijatim eura) priemerna cena chleba 37,05 Sk za kilogram. A tak dalej.. Nackovia skratka neznesu konkurenciu v klamani.

Priznacne je, ze ich zarazeni fanusikovia su v komentaroch pod videom schopni vypisovat akurat hluposti o vlastizrade, o tom, ze Harabin je jediny narodny kandidat a ze by sa mali dohodnut. Tito dvaja (Harabin a Kotleba) su idealnymi kandidatmi pre totalnych idiotov.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ten Mazurekov príhovor je vskutku úderný..: nehanebný Kiska, neslušné hnusné klony Kisku Čaputová a Mistrík, a Smer nie je lepší, fuj Šefčovič klamár a zapredanec proeurópsky, ... všetci mimo.

„KTOKOĽVEK SI VÁŽI MOJU POLITICKÚ PRÁCU, NEBUDE VOLIŤ HARABINA!"

 

a ešte kdečo, vrátane toho, že slovenský národ má veľmi krátku pamäť - to je ovšem pravda.

Mazureka som počula prvýkrát v živote. demagógia poriadna, ale rozprávať vie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako si kandidat Harabin predstavuje fungovanie transparentneho uctu na svoju vlastnu kampan.

Najprv tam vlozi peniaze, aby vkladom motivoval svojich fanusikov a potom si ich s rodinkou vyberu. Podotykam, ze sa to stalo v case, ked bolo z uctu minutych desiatky tisic eur a bezni darcovia tym padom nemaju moznost vratenia svojich penazi.

post-42-0-36546200-1549886961.jpg

 

Zaujimave tiez je, ze byvalej Matovicovej firme Regionpress z tohto uctu odisla platba  35 562,96 eur.

 

https://www.transparentneucty.sk/#/ucet/SK4709000000005152237771

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co dodat, farby naopak.. Azda len to, ze slecna sa podla informacii na jej profile zivi tvorbou a upravou audia a videa. Neviem sice ako, ale zivi :)

 

Trochu sa jej vsak zastanem. Nacionalizmus nekladie velke naroky na hardver, rozbehas ho aj na uplnom idiotovi.
 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dneska tlacovka Fica potopila Sefcovica totalne. Som zvedavy na kurzy. Fico povedal,ze ustavnych sudcov nebude vyberat Kiska(lebo stranik,podvodnik,klamar.. teda je to najvacsou temou pred volbami a Sevcovic nema kam uhnut), teda dalsi prezident a Sevcovic si pomyslel....

 

Pre Sevcovica jedina nadej by bola ak by bolo zvolenych osemnast kandidatov. Fico aj po Kiskovi a zvoleni 9 kandidatov dostat na US,ak niekto odstupi, preto tam Sefcovic nebude.

 

Fico ustavny sudca bude top tema nacom sa to bude lamat. Lebo v podstate aj je to najdvolezitejsie rozhodnutie prezidenta.

 

https://a-static.projektn.sk/2019/02/ako.png

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov