Skočiť na obsah

Prezidentské voľby SR 2019


game

Prezidentské voľby 2019  

14 členovia hlasovali

  1. 1. Za koho zahlasujete?

    • Bugár Béla
      0
    • Čaputová Zuzana
    • Drobová Gabriela
      0
    • Harabin Štefan
      0
    • Chmelár Eduard
    • Kotleba Marián
      0
    • Krajniak Milan
      0
    • Menyhárt József - vzdal sa kandidatúry 20.2.2019 - nehlasovať
      0
    • Mikloško František
      0
    • Mistrík Robert - kandidatúry sa vzdal 26.2.2019 - nehlasovať
      0
    • Šefčovič Maroš
    • Švec Róbert
      0
    • Tauchmannová Bohumila
      0
    • Zábojník Juraj
      0
    • Znášik Radovan
      0
    • Martin Daňo
      0
    • ani jeden


Odporúčané príspevky

Prezidentské voľby sa budú konať 16. marca 2019.

 

v ankete sú zatiaľ tí, ktorí momentálne sú kandidátmi na prezidenta, prípadné zmeny urobíme, keď nastanú.

 

posledný dátum, z ktorého sú tieto výsledky, je 18.1. - a takto to vyzerá, priveľmi som sa o nich doteraz nezaujímala, len tak náhodne, ako vy?

Tu sú doterajší kandidáti  sú klikateľní a je tam zopár aktualít o nich.

 

pre mňa je zatiaľ úplne nonsens Harabin a Kotleba, absolútne neprijateľní.

či a koho.... ešte netuším, o mnohých neviem ešte nič.

 

po Kiskovi, podľa ktorého konšpirácie nadobro rozpoltili republiku, ľudí, dokonca rodiny, je z koho vybrať?

 

ako ste na tom vy? máte predstavu? pôjdete voliť? máte niekoho, koho si viete predstaviť na mieste prezidenta?

prípadne ženu?

podľa prieskumov viac než polovica Slovákov si vie predstaviť na mieste prezidentky ženu.

 

 

aj keď zahlasujete teraz, a kandidátka sa zmení - zmeníme ju, hlasovanie si môžete vymazať a hlasovať znovu... koľkokrát len bude treba :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz dlhsie som rozmyslal o tej teme, ale kandidatka sa uzatvara az 21 dni pred volbami a z tych mien, co su v ankete je tazko povedat, kolki z nich su - budu ozaj relevantni kandidati (taki, co odovzdali podpisy). Co sa tyka mna, v prvom kole sa budem rozhodovat medzi Mistrikom a Caputovou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja si pockam na kandidata strany SNS a potom sa rozhodnem....teraz mozem akurat jednoznacne oznacit ludi, co su pre mna neprijatelnym kandidatom.....a to su vsetci, co ich som doteraz vobec nepoznal a ani o nich nepocul.....Čaputova, Drobova, Menyhárt, Mistrik, Švec, Tauchmannova, Zábojník, Znášik....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je možné zatiaľ kliknúť na dvoch a viacerých kandidátov... zrejme bude ešte málokto rozhodnutý úplne.

neskôr to prerobíme so všetkými kandidátmi - 21 dní pred voľbami.

 

pred nejakými 15 cca rokmi som mohla Chmelára... ale potom sa akosi spotvoril, takže nie...

zatiaľ som si odklikla Mistríka, čo je vzdelaný chlap, ale na druhej strane by vo svojom fach možno mohol byť ešte hodne užitočný...

druhá možnosť je zatiaľ nikto - ale to sa môže zmeniť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Prieskum, ktorý realizovala agentúra AKO na popud Čaputovej, navyše ukazuje to, že nie je možné, aby do druhého kola postúpil kandidát Smeru a Štefan Harabin či Marián Kotleba. Podľa Trubana “Harabin už nemá kam rásť, lebo ho pozná takmer 100 % ľudí, ktorí naňho, zároveň, majú jasný názor. Buď ho majú radi a podporujú, alebo budú robiť všetko preto, aby sa prezidentom nestal. Harabin nezíska ani voličov Kotlebu. Ak by sa ten vzdal, len každý jeho desiaty podporovateľ by mal ako druhú voľbu Harabina. Záver: 10 % pre Harabina je desivých, ale do druhého kola to nedá.”

https://glob.zoznam.sk/sokujuci-prezidentsky-prieskum-ak-by-sa-mistrik-vzdal-do-druheho-kola-by-postupila-caputova-so-sefcovicom/

 

no ... zaujímavý prieskum, ale myslím že tak trochu "čo sa babe chcelo, to sa jej prisnilo", lebo nejak zabúda na faktor skrytého voliča... ani by som to nepísal, len ma včera pri obede zaujalo, keď som počul troch kolegov, ktorí si vzájomne pritakávali, že keď už voliť, tak len Harabína. dnes som na pol ucha začul ich debatu, že Kotleba by mal odstúpiť v prospech Harabína, aby sa netrieštili hlasy. a pozor! nejedná sa o nejakých frustrovaných nímandov, ako sú dnes všeobecne prezentovaní tzv. nesystémoví voliči, ide o priemerne až nadpriemerne zarábajúcich ľudí - dvaja z nich sú inžinieri. a tiež sa nejedná o ľudí vymytých tzv. proruskými webmi, ako sa tiež všeobecne tvrdí - dvom z nich vidím na monitory, a keď čítajú správy, tak zvyčajne na SME. z toho by sa dalo vyvodzovať, že EU propaganda v SME nejak začína zadrhávať :P čiže v nižšej strednej triede sa vyskytujú protisystémoví voliči, je len otázne aký je ich počet, a po včerajšku si začínam myslieť, že ich bude dosť nato, aby pán sudca postúpil do druhého kola...

 

včera som bol mierne zarazený, keď som to počul. dnes, ako som nad tým uvažoval, tak mi došlo, že to vlastne až také prekvapivé zas nie je...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som zarazená dnes.

skutočne tí ľudia zabudli, kto a čo bol Harabin? všetko prepáčené? milióny nahrabané na kauzách a kauzičkách z našich peňazí nikomu neprekážajú?

že bránil južanských mafiánov nikomu neprekáža?

že je to líška podšitá pánom inžinierom neprekáža?

 

toto je... hrozné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Harabín sa šikovne dokázal štylizovať do pozície protisystémového politka, aj keď je vlastne štandardným politikom - inak by totiž nemohol byť ministrom v 1. Ficovej vláde, vo vláde toho Fica, ktorý sa dnes štylizuje do úlohy tzv. hrádze proti extrémizmu :D ... tí ľudia sú nasratí na systém, a tak im Harabín zrejme pripadá ako dobrá voľba - nechápem ich síce, ale dokážem ich pochopiť - hľadajú spôsob ako to systému osoliť. a nie sú jediní - Trump, Brexit, žlté vesty vo FR - za tým všetkým sú ľudia nasratí na systém. a keďže v systéme sú už dávno prerušené spätné väzby, tak týchto voličov bude len pribúdať, ako dôsledok nestability systému, spôsobený tými prerušenými spätnými väzbami v západnej spoločnosti... systému sa to síce dá osoliť aj účinnejšími metódami, ako šaškovaním na ulici v reflexnej veste, či voľbou nejakého pokemona, ale ľudia sú príliš blbí na to, aby to pochopili :P

 

inak, ak by sme korupciu, klientelizmus a rodinkárstvo pokladali za základnú výbavu štandardného politika /a zrejme ňou aj budú, ako nám už 29 rokov dokazuje domáci politický mainstream/, tak potom nám aj Kotleba vyjde ako štandardný politik...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Máš pravdu aj u nás v robote boli kolegovia s Vrábiel a tiež favorizovali Harabína takže ešte može prekvapiť , však aj v čechách Zeman už s ním ani nerátali a predsa vyhral. Podľa mňa to bude problém že vatšina z tých kandidátov je skoro uplne neznámych pre obyčajných ludí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mna fascinuje ..a bude fascinovat ina vec, svedkami toho fenomenu sme boli uz pocas niekolkych volieb ..a sice krestania. V najblizsisch dnoch sa da ocakavat kopanie zakopov na hodnotovych temach. Ked Harabin niekolkokrat zopakuje, ze je proti Istanbulskemu dohovoru, potratom a homosom, co nam chcu rozvracat rodiny -kludne mu to tam hodia, ostatnymi nalezitostami sa ani nebudu zapodievat. Lebo povrchne deklarovana prislusnost k cirkvi dokaze u nich ospravedlnit cokolvek, to je na konzervativnom Slovensku pomerne znama skutocnost. Takisto uz vieme, ze kvoli jednej marginalnej otazke su ti ludia ochotni a schopni pochovat cely koncept, na ktorom stoji (a mozno aj trochu funguje) dnesna spolocnost. Ked bude treba, bez vahania vypustia trebars Krakena, alebo zvolia Harabina na hrad.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je bohuzial pravda ale na rozdiel od cloveka zatial nemam obavy,   Harabin to moze dotiahnut do druheho kola ale nema ako vyhrat.   Realisticky ked sefcovica budu volit smeraci a v druhom kole aj opozicnici  tak len uvidime kolko je protestnych volicov,   a  harabin na tom moze zalozit dalsiu stranu ale ta bude brat stale z jedneho kosiara.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

boze, kto su ti 16-ti , co mu to podpisali? uz len ta uslintana civava v tomto panoptiku chyba

no treba mysliet pozitivne..televizne debaty budu urcite zaujimave :zubiska:

 

inac Harabin obieha kdeake dediny a bohom zabudnute diery a robi si tichu kampan..aby sme neboli prekvapeni vsetci este.

 

nebola by nakoniec najlepsia Drobova?  :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

do ankety pridaný Martin Daňo... kto to je?!

 

 
Martin Daňo získal podpisy od 16 poslancov.

Martin Daňo, ktorý sám seba označuje ako novinára, sa stal oficiálnym prezidentským kandidátom. Predsedovi Národnej rady (NR) SR Andrejovi Dankovi (SNS) predložil 16 poslaneckých podpisov. TASR to potvrdil hovorca šéfa parlamentu Tomáš Kostelník s tým, že Danko jeho kandidatúru prijal.

Na kandidatúru musí kandidát získať 15 000 podpisov od občanov alebo 15 podpisov od poslancov NR SR.

Daňa podpisom podporili Boris Kollár, Peter Pčolinský, Petra Krištúfková, Zuzana Šebová, Ľudovít Goga, Peter Štarchoň (všetci Sme rodina), Dušan Čaplovič, Ján Podmanický, Maroš Kondrót (všetci Smer-SD), Peter Pamula (SNS), Eduard Adamčík (Most-Híd), Peter Marček, Alena Bašistová, Martina Šimkovičová, Rastislav Holúbek a Juraj Kolesár (všetci nezaradení).

https://www.aktuality.sk/clanok/660928/prezidentske-volby-2019-martin-dano-sa-oficialne-stal-prezidentskym-kandidatom/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnesne pobavenie, Chmelar slubil ze odide z politiky ak dostane malo hlasov.   Na to ze on v politike nikdy ani nebol, sluzil len ako  odstrasujuci priklad plagiatora a hlupaka, tak to pobavilo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Harabin so Sevcovicom spolu v druhom kole nebudu. A v II.kole ani jeden z nich nema sancu. 

 

https://www.ifortuna.sk/sk/stavkovanie/volby/prezidentske-volby-slovensko-2019

Kurzy v stavkovej.  Inak su tam dost zmeny kurzov - ak som skontroloval(mal som ho zapnuty asi hodinu),ci ten link funguje.

 

Ja osobne som hore zaskrtol Caputovu aj Mistrika. Caputovu som pocul vela krat u Hriba pod Lampou. Mistrika som este nepocul.

Viem,ze na etrende pisal blog. necital som to - nezaujalo ma to,ale mozno niekolko z jeho blogov si do volieb precitam.

https://blog.etrend.sk/robert-mistrik.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prvý relevantný prezidentský prieskum: Šefčovič 16,5 %, Mistrík 16,5 %, Harabin 11,7 %, Bugár 10,1 %, Čaputová 9 %, 

 

Kotleba 8,2 %, Danko 7,8 %, Krajniak 7 %, Mikloško 6,7 %. Focus pre Markízu meral podporu medzi 16. a 23. januárom,

 

Šefčovič oficiálne oznámil záujem o post 18. januára. Danko dnes vyhlásil, že kandidovať nebude.

 

Kto bude Smeraka volit? V Revucej Smeraci spolu so SNS dostali v obecnych volbach spolu este raz prizvukujem strnast percent. Teda tie Sevcovicove cisla su realne. Som sa smial  z tridsat dva pre toho ministra zahranicnych veci.

 

Caputova ani Mistrik pretoho druheho sa nemusia zdavat. Nema to zmysel,nech obaja su najlepsi a budu obaja v druhom kole tam sa rozhodne.

 

https://domov.sme.sk/c/22038707/sefcovic-sa-zaradil-medzi-favoritov-v-druhom-kole-moze-byt-s-mistrikom.html

Najvacsia sranda. V druhom kole Sevcovic voci Miklosko ci Krajniak 60 :40. To bude isto silny kandidat. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ok, v prezidentskych volbach su tri silne skupiny volicov.

-Smer (Sefcovic)
-Opozicia, aj ked neviem, ci to tak mozem nazvat (Mistrik, Caputova)
-Antisystem (Harabin, Kotleba Krajniak, Chmelar) 
-Bugar, Miklosko (tychto ozaj neviem, kde mam zaradit)
-Ostatni (to je jedno)

Treba vziat do uvahy aj to, ze dnes Danko (7,8%), okrem spusty breptov povedal aj to, ze nebude kandidovat. Jeho sebranka sa moze rozhodnut rozne a skor by som povedal, ze zle, alebo este horsie

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ta(dankova) jeho sebranka nieje ani tak dolezita ako volici Mikloska. Kolko ich je skoro ako volicov Danka? Su nejak podstatni?

 

Tie skupiny realne budu v prvom kole mat 5 percent,ani nie,lebo danko sa pokakal.

 

Este jedna poznamka vyznamnejsia. V grafoch Markizy je prvy Mistrik(aj ked obaja mali sestnast a pol tomu moze verit ja neviem kto,dvaja maju rovnake percenta)?  Na sme je aky titulok?

 

Prezidentský prieskum: Šefčovič je favorit, v druhom kole môže byť s Mistríkom

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22038707/sefcovic-sa-zaradil-medzi-favoritov-v-druhom-kole-moze-byt-s-mistrikom.html#ixzz5dp9Ays78

Neviem o co im ide? Tiez stavkuju? A chcu konkurentov pomylit(stavkujucich)?  Ci kvoli tim dvom desatinam percentam za druhe kolo?

 

Co keby bol realny nadpis Mistrik je hlavny favorit, v druhom kole moze byt aj Caputova.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1) Na Mikloskovych volicov by som sa v druhom kole velmi nespoliehal.
2) To nie su parlamentne volby. Pre ludi, ktori sa o politiku az tak nezaujimaju bude minimalne polovica kandidatov neznamych a v druhom kole bude tazke predpokladat, ako sa rozhodnu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kotleba 8,2 %, Danko 7,8 %, Krajniak 7 %, Mikloško 6,7 %

 

Traja bez danka,nebudu mat dokopy 7 percent. Tu maju tridsat percent.

 

Opozicni volici sa budu zaujimat, preto nema Sefcovic sancu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov