robopol Posted February 15 Author Share Posted February 15 Tak som zobral riadnou okľukou, teraz robim praktickú aplikáciu s viacerými funkciami a chcem doprogramovat viaceré metódy vrátane metódy lineárneho programovania ako ma Concorde TSP, možno v budúcnosti pridám aj neuronovu siet, ako by sa jej darilo nachádzať dobre riešenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robopol Posted February 19 Author Share Posted February 19 Publikácia venovaná optimalizacii metódy najbližšieho suseda s popisom algoritmu: https://robopol.sk/blog/vylepšenie-metody-najblizsieho-suseda-tsp-problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
robopol Posted February 27 Author Share Posted February 27 Pracujem na novom algoritme aj metóde TSP solving, táto metóda bude rýchla a bude mat veľmi dobre výsledky, len pre porovnanie o rozprávkach analytických riešení concorde TSP uvádzam príklad, kde som ručne (zatiaľ) požil metódu a porovnal s Concorde, našiel som kratšiu cestu ako Concorde. Dokaz je na obrázkoch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robopol Posted March 13 Author Share Posted March 13 staviam ten exaktný algoritmus a aktuálne sa snažím o jeho optimalizáciu, aby pracoval, čo najrýchlejšie. Concorde je aktuálne rýchlejší ako môj exaktný algoritmus v pythone (python je o dosť pomalší ako c++), avšak zistil som, že Concorde nie je žiaden "exaktný algoritmus". Urobil som jeden pokus na 20 bodov a okamžite som zistil, že moja trasa je kratšia o 1,7 cm merané pri 100% veľkosti priloženého obrázku - merané na prvom grafe. Je kopu práce na tom algoritme tak zatiaľ neviem kedy bude finálny program so všetkými metódami, ako je metóda mravcov - ACO heuristic, 2 opt. optimalizácia, vylepšený najbližší sused, potom môj algoritmus (možno pridám aj simulované žíhanie, čo je úplne najhorší spôsob) ktorý bude ponúkať exaktne riešenie, alebo v nastavení aj menej presné, ale o dosť rýchlejšie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts