Skočiť na obsah

Problém obchodný cestujúci


robopol

Odporúčané príspevky

Algoritmus najbližšieho suseda nájdeš tu :

- odkaz 

Tam nájdeš tie optimalizačné kroky, je tam aj cely kód v pythone.

ja sa ti čudujem, že to robíš na stránke, je to pracnejšie, musíš upravovať parametre servera a podobne, musíš robiť pod Linuxom. Nie každý software je vhodný robiť na stránke. Užívateľ si vie stiahnuť aplikáciu a používať ju aj offline

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V kútiku mi, ale hra taká pesnička s hlasom, že možno existuje ešte lepší a rýchlejší algoritmus, ktorý by pospájal milióny bodov v rovnakom čase ako pospája tisíc bodov. Ten algoritmus, ktorý máš už aj ty je rýchlejší ako Concorde. Tento algoritmus je v pythone a tak je pomalší, v c++ by bol o dosť rýchlejší. Lenže neviem, či táto okrajová  téma mi stojí za to. Možno by bolo nie na škodu sa pozrieť na tie numerické algoritmy na riešenie diferenciálnych rovníc. Netuším či je tam potenciál urobiť nejaký, kde už nebudeme potrebovať hľadať analytické riešenia, lebo tie numerické modely sa im priblížia dostatočne. Možno sa zase vrátim k nedoriešenému problému ako je Collatz, kde potrebujem proste zdolať jednu rovnicu a nájsť všeobecný dôkaz. Čo je samozrejme pre život na planéte úplne zbytočne :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Našiel si algoritmus, ktorý úspešne rieši úlohu Problém obchodný cestujúci. Otázkou je, či ti to úsilie stálo za to. Podľa mňa áno. Naučil si sa nové veci, ktoré môžeš využiť. Ja som sa chvíľu "zabával" s Pythonom a podľa mňa je to perspektívny jazyk, aj pre vedecké výpočty. V jazyku C a C++ sa budú zrejme programovať už len mikroprocesory a PLC. 

Numerické riešenie diferenciálnych rovníc v javascripte sa mi podarilo rozchodiť". Robím už nejakú aplikáciu, ale musím sa učiť. V mojom veku to už ide pomaly. Čo sa dnes naučím, to už zajtra zabudnem. Staré vedomosti mi zostávajú v pamäti, ale tie nové už nie... 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Môžem samozrejme využiť inde, ale aj tak si to neuchovávam v pamäti. Rovnako by som sa musel pozerať, čo som to vyriešil a ako s Riemannovou hypotézou, či Collatzovou hypotézou. Pre mňa ešte ostáva stále vyskúšať nejaké nápady na "dokonalý algoritmus" a asi až potom túto tému opustím. Asi si kladime veľmi ambiciózne ciele, uvidíme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, robopol napísal:

 Asi si kladime veľmi ambiciózne ciele, uvidíme.

Ja som "našťastie" vo veku, keď už nemusím rozmýšľať nad tým, či to čo robím má nejaký zmysel a či takto vynaložený čas sa mi aj zúročí. Keď človek musí zabezpečiť seba a rodinu, tak je to luxus, zaoberať sa takýmito témami. Ale ľudia obetujú mnoho času na nezmysli. Ak robia to, čo im prináša radosť, napríklad sledovanie športových udalostí, tak to pre nich nie je "stratený" čas. Mňa baví fyzika, ale neočakávam, že v nej dosiahnem nejaké úspechy. Som rád, keď dokážem pochopiť aspoň to, čo si prečítam vo vedeckých článkoch. Väčšinou ani to. Klásť si vyššie ambície by bolo pre mňa frustrujúce. 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Tak som porobil nejaké ďalšie funkcie k programu, ďalšie ability a zároveň som začal pracovať na ešte lepšom algoritme (teda dúfam). Mna aspoň uspokojuje to, že celý rad matematikov predo mnou to riešil roky a mne to trvalo par mesiacov. Mam konkurencie schopný algoritmus.

Screenshot - 13_ 6.jpg

Bude sa dať použiť aj na skutočnú cestu v google maps.

 

skuska.jpg

TSP_solver.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov