Skočiť na obsah

Do mesiaca a do dňa


alamo

Odporúčané príspevky

Trocha realizmu by v dnešnej situácii nezaškodilo. Ak si dnes človek prečíta médiá, ľahko nadobudne pocit, že tu vyčíňa smrtiaci vírus, pred ktorým sa treba chrániť všetkými možnými prostriedkami. Nepochybne tento vírus má potenciál ukončiť na svete život miliónom ľudí s oslabenou imunitou, alebo trpiacich inou chorobou, znižujúcou schopnosť organizmu mobilizovať imunitný systém. Ale aj keby to tak nebolo, pri 4% úmrtí z počtu nakazených je to stále v medziach bežnej chrípky. Ľudia predsa nie sú nesmrteľní. Ide iba o to, aká je pravdepodobnosť úmrtia na danú príčinu. Napríklad úmrtia na choroby obehovej sústavy dnes predstavujú 48% a nádory 24% zo všetkých príčin úmrtí. To sú alarmujúce čísla, lenže tie nevzbudzujú taký strach a paniku, lebo nie sú prenosné. Ich príčinou je obyčajne zlá životospráva, obezita, kontaminácia prostredia, ale aj genetická dispozícia. Viete si predstaviť, že by nejaký vírus spôsobil mortalitu, porovnateľnú s týmito dvoma príčinami? Teda, že by mal na svedomí 72% zo všetkých úmrtí? To by bolo naozaj vážne. A pritom toto číslo je realita dnešnej civilizovanej spoločnosti, v ktorej dennodenne žijeme. Ja proste stále nechápem, čo sa teraz deje? Čo už dnes ľudia stratili zdravý rozum?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono, odpoveď na tvoju poslednú otázku znie: Áno, stratili!

 

korona-výtrus bude pre celú západnú spoločnosť facka, ktorú bude predýchavať veľmi dlho. x-tý krát sa opakujem, ale západná spoločnosť už tak dlho žije v blahobyte, že od sprostosti nevie čo so sebou. sme rozpišťaní, sfajnovení a nedisciplinovaní. vyrástla celá generácia ľudí, ktorú pred následkami svojich rozhodnutí dokonale chránili rodičia aj spoločnosť - zmysel pre zodpovednosť za svoje konanie mase ľudí absolútne nič nehovorí, netušia čo to je...

 

celé posádky záchraniek končia v karanténe, lebo nezodpovední idioti im zataja že sú potenciálne nakazení, a končia v karanténe vtedy keď ich najviac treba.

 

štát dovezie ľudí zo zahraničia, a tí im v Gabčíkove utekajú z autobusov, lebo sa im nechce do karantény, a vôbec pri tom nemyslia, že môžu ohroziť aj svoje rodiny, ktorých členovia už ich tam iniciatívne čakajú v autách, aby im umožnili útek z karantény. a už vôbec ich nenapadne, že štát má ich osobné údaje, a policajti by ich našli tak ako tak, akurát že až potom čo by prišli do kontaktu s X ľudmi, a mohli ich prípadne nakaziť...

 

ďalšia, čo už v tej karanténe je, vypisuje urazené statusy na xichtoknihu, že jej dali vegetariánsku večeru, ale ONA je vegánka! pritom, stačil by dôkladný 48 hodinový dištanc od jedla, a zožrala by aj mäso z vojenského KDčka, plesnivé... ešte by aj pikslu vylízala, krava yeblá!

 

v Čechách jeden idiot na webe šíri, že je nakazený, a jeho koníčkom je chodiť do potravín a oblizovať tam rožky - potom sa čuduje, že ho policajti ešte v ten deň zatknú. ďalší idiot v MHD zaútočí na šoféra, len preto, lebo ho upozornil aby si zakryl xicht. na policajtov potom vytiahne nôž a ešte je prekvapený keď ho strelia do haksne... aby si vykompenzoval spôsobenú traumu, tak v špitáli napadne sestričku čo ho ošetruje, a kopne ju tou zdravou nohou do brucha! z toho plynie, že policajti boli nedôslední a mali ho trafiť do oboch nôh!

v Prahe si zas na VŠ internátoch spravili zahraniční študenti párty, napriek nariadeným bezpečnostným opatreniam. párty sa neobťažovali zrušiť dokonca ani keď im to nariadilo Mestapo, ktorého hliadku tam správca povolal.

 

vo Francúzsku ľudia na uliciach otvorene kašlú a kýchajú do tvárí policajtom, keď si ich dovolia upozorniť, že by nemali vychádzať a zgrupovať sa.

 

Talianov neprebralo do reality ani 4k mŕtvych, či koľko ich už majú, a začínajú nasadzovať vojakov do ulíc, aby sa tam nezhlukovali ľudia ... toto už je total mimo pochop

 

v Španielsku, keď už sa epidémia rozbiehala, tak na MDŽ usporiadali demonštráciu za práva žien, v počte 120k ľudí, nakazili sa pri tom dve ministerky a premiérova gazdiná. v dave boli transparenty s heslami : "sexizmus zabije viac žien ako korona" ... do včera mala korona v Španielsku 1000 mŕtvych - dá sa odhadnúť že zhruba polovica boli ženy, teraz by mohli autorky toho hesla zverejniť počty obetí sexizmu za to isté obdobie, nech si vieme porovnať o koľko ich je viac :P

 

ak nezačnú jednotlivé vlády razantne tlačiť na dodržiavanie verejného poriadku, a za jeho porušenie nebudú polícia a súdy exemplárne trestať, ideálne v čo najkratšom čase, pri očakávanom trvaní epidémie v rádoch mesiacov, tak sa doslova začne rozkladať spoločnosť. pre masu ľudí bude zrejme šok naučiť sa zodpovednosti, ale inak to asi nepôjde.

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sú krajiny, kde bez debaty vyhlásili výnimočný stav. a tu nie je miesto na rebélie a kecy.
basta.

nie, u nás s neúčinnými doma spichnutými rúškami sa chodí nakupovať záhradnícke náčinie a muškátiky, lebo ide jar. nosiť rúšky a ukazovať susedom, že aha, aj ja mám, sa zmenilo na folklór tohtoročnej jari.
ľudia sú J. ebnutí, vyprávam furt dokola.


je jedno, kto to zverejnil a kde. nie tam je podstata.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov