Skočiť na obsah

Dane, DPH, faktúry a platby


Sniper

Odporúčané príspevky

Ale ta minulost sa mohla zmenit, stat ani zamestnavatel co by mal robit""nahradne danove priznanie" to nevie. V akej vyske si zaplatil do 3.piliera, narodilo sa dieta, kto z rodicov chce danovy bonus a pod. 

Inak s tymi danovymi bonusmi mozu mat zabavu. Manzelia sa rozvedu(ci ani nerozvedu,len maju rozdvojenu penazenku,blbi) a vyska je zaujimava 140 euro, daju to obaja(lebo sa nedohodli), ci uz do ziadosti o rocne zuuctovanie,ci do danoveho priznania. Ak to bude cez danove priznanie, stat to asi zablokuje,alebo spatne vymoze, ked to ide cez zamestnavatelov a rocne zuctovanie? 

Preto tam taketo blbosti nepatria. 

-----------------

To bez poziadania som si isty ,ze robia automaticky, nie vsetci, debilni zamestnavatelia asi nie. Ale neverim, priklad mesta ,obce aj za volby ci poslanecku pracu, Aj Revuca ma priklad rocne 130 kontrolorov na volbach im to posle. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V praxi je to tak že Finsko napriklad pripraví návrh daňového priznania a je na tebe  či ho potvrdis a tak odosles alebo nie. Ale potom si povinny podat vlastne.   V akej vyske si zaplatil do 3 piliera je udaj, ktory DSS bez problemov statu dava,  danove si to aj dnes kontroluju.   To ze mas dieta a ze studuje si taktiez stat vie zistit.  Ale s danovym bonusom by to zrejme chcelo zmenu, mal by si to nahlasit mimo priznania. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Danovy bonus tam nema co robit. Je to socialna davka. Je to na dieta, nie na prijem. Len u nas fasisti to naviazali na zdanitelny prijem. Pri 20 eurach si si to ani nevsimol, ale pri 140 euro uz je aj na rozvod. Pri viac detnych rodinach, nemajucich spolocnu penazenku - ucet.  A tie peniaze dostane len ten co ma prijem. Priklad u mna to dostava zena. Ja by som ani neviem ci nieco dostal. 

Ked som pozrel ucet, my ho mame spolocny, aj moje prijmy co mi platia klietni ide na ten isty ucet ako zenina vyplata(je to na zenu ucet),ci mi iny ucet nemame. Aspon ja. Mala v cistom cez 1200 , ale ci ma plnych 280 danovy bonus? neviem. Ale ma aj dalsiu pracu. Teda dalsii prijem zo zavislej cinnosti - teda pri rocnom zuctovani by to malo asi vyjst. 

Malo by to vyjst, pri hrubom 1200 mas presne pri dvoch detoch s DB 1200. Ma viac uz len zo skoly,teda, moje deti dostavaju plnych 140.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 hodinami, tyso napísal:

je to hlupost ale je to v zakone.  3 pilier mas z DSS a danovy bonus beries z minulosti.   Ak nesuhlasis s navrhom statu tak podavas vlastne, inak len podpises.  Takto to maju v skandinavii a setri to pracu uctovnikom.   A Tomas nemusi ani dokladat deti, co je tiez vec co stat vie.

Ja nemam ani dieťa ani manželku, ani tretí pilier, ani tie 2% neriešim. Ja to chcem mať dole z krku. Tak by som podpísal hneď a nech už mám pokoj.  

Technicky je možné zistiť príjmy aj keby boli kombinované že zamestnanie vo fabrike + brigáda v obchode. Lebo tí čo neplatia výživné, majú exekúcie, jak musia pred tým zdŕhať že sa nemôžu nikde zamestnať ani len na brigádu lebo hneď im na peniaze siahnu... Tak nech štát robí to isté čo exekútori a úrady keď naháňajú neplatičov. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty sa v prvom rade staraj o svoje povinnosti a až potom o druhých! Ale asi je jednoduchšie kecať o druhých ako pracovať na sebe, že? Už máš pozbierané všetky papiere??

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už mám huraaaaaa. Ole o le o leee taaak sa teším že som sa toho zase na rok zbavil. Jupiiiii. Takže v tejto téme ma do budúceho februára neuvidíte.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov