Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Hodinky :)

 

pekných pár rokov sledujem, že hodinky sú veľmi preferovaná téma, vlastniť pekné značkové hodinky je otázka nie prestíže, ale osobnosti, osoby, nejakého sebauctenia, a podnet na túto tému som dostala - ako konečné nakopnutie z Youtube videa jedného pána, ktorý vyrába krátke, veľmi trefné videá na najrôznejšie témy života, s kusom humoru a satiry aj na vážne témy... a jednou z tém boli fake veci... on pracuje na miestach, kde podobných vecí vidí hodne, on sám to nijako mimoriadne neodsudzuje, ale najvypuklejšie veci sú okuliare a hodinky... okuliare zvyčajne vidieť na prvý pohľad, hodinky stále viac ľudí pozná a rozozná výrobok od renomovaného výrobcu hodiniek a fake od vietnamca z tržnice... a keď sa nimi niekto aj chváli, či ich výrazne ukazuje, nastávajú pri bližšom pohľade na hodinky zaujímavé situácie... : )

 

 

posledné dva dni som trochu kutala medzi hodinkami - výrobcov je spústa, sú krásne, a cenové relácie od úplne prijateľných po - až tam, kam koho peňaženka siaha.

mňa neskutočne zaujali jednoručky - zaujímavé hodinky, nie na behanie do práce, ale skutočne ma chytili - hoci ja hodinky nenosím už viac než tridsať rokov, vadia mi veci na rukách, nech je to čokoľvek, ale spústa ľudí hodinky nosí... :)

 

aké hodinky nosíte? aké sa vám páčia? aké máte doma? koľko ich máte, aké značky, ako ste k nim prišli, aký máte vzťah k hodinkám.... ? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hodinky... nikdy nekončiaca téma. Kto im raz prepadne, musí strážiť svoju peňaženku :)

 

Moje prvé mechanické hodinky boli od babky, keď som mal 10-12 rokov. Ako inak, PRIM-ky. http://www.aragorn-gallery.sk/hodinky-prim-automat-5852/ Zaujímavosťou je, že som ich asi po 20tich rokoch natiahol a tikali. Majú ručný náťah a veru, je ich v noci počuť.

 

Druhé, také dospelácke boli od firmy Seiko. Bola to špeciálna edícia. Seiko občas najíma rôznych dizajnérov, aby pre nich navrhli hodinky. No a tieto navrhol známy japonský návrhár Riki Watanabe. Sú to minimalistické jednoduché hodinky.

http://www.creationwatches.com/products/seiko-japan-82/seiko-alba-automatic-mens-riki-watanabe-watch-aaaa101-1866.html Mám ich už desať rokov, avšak postupne padli do zabudnutia, občas sa na ne pozriem.

 

Pravdaže som sa neuspokojil len jednými hodinkami. Asi po roku som začal poškuľovať po ďalších. Brázdil som fora o hodinkách a na jednom som v sekcii predaj našiel tie moje vysnené. Modré ručičky, indexy a biely podklad. Moje vysnívané. https://www.chronoshop.cz/archimede-klassik-39/archimede-klassik-39-stribrna-modra Veľmi dlhú dobu som používal len tieto. Asi aj 8 rokov. Majú priehľadné zadné sklíčko, tak vidím ako pracuje strojček. Seiko a aj Archimede sú hodinky s automatickým systémom naťahovania.

 

Moje posledné hodinky sú čisto športové, hľadal som niečo na turistiku, cyklistiku, beh a aj na bežné nosenie. Kúpil som Garmin Fénix 3. Teraz aktuálne nosím tieto.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

trochu v obraze - stretávam sa s tým, že keď sa spomenú "drahé" alebo značkové hodinky, bežne sa spomenú Rolex, Patek Philip, prípadne Cartier,

z čoho Rolex je pre takú bohatšiu chudobu, viacmenej... ceny začínajú kdesi okolo 5000 eur, rovnako Cartier, Patek je drahší...

a spústa iných a ďalších značiek, ale rolexky pozná zrejme každý  :)

 

ovšem pome trochu do nižších sfér, lebo aj také sú :D

 

kedysi som nosila strašne strašne dávno sovietske hodinky Slava, malé okrúhle, čistý dizajn, namiesto číslic jemné zlaté pásiky, biele pozadie, a náramok tenká čierna koža, asi pol centimetra, tak tie som nosila - dostala som ich na birmovku, potom boli odložené, nosiť som ich začala, keď som začala cestovať do škôl... a mala som ich rada, nikdy neboli pokazené, a hlavne že boli nenápadné a malé... ja radšej malé veci a nenápadné... potom som ich pre čosi raz odložila a už nenosila nikdy viac, tie hodinky už neexistujú, kamsi sa podeli...

 

polovička kedysi nosila hodinky... dostal od krstných rodičov  k maturitám, tie hodinky kdesi existujú, ale aká to bola značka, netušia ani srnky.

 

potom to boli kedysi Primky, a posledné desaťročia normálne trhové hodinky za pár eur, nosí denne, pracuje takmer denne tak, že tie hodinky sú ohrozené a na takú prácu úplne stačia, a tieto posledné aj vyzerajú príjemne, modré kovové pozadie, a nepokazili sa celé roky... keď treba ruky strkať do kdejakých plynových zariadení a za ne a kdekade, to nie je na značkové hodinky :)

hodinky sú ovšem skutočne návyková vec, a hodne chytľavá, šperky nám nič nehovoria, ani mne, ale hodinky začínajú byť téma... :)

 

potomok hodinky zatiaľ priveľmi nie, pred pár rokmi začal až nosiť sem-tam, kolegovia si v jednej firme kúpili spoločne primky, len tak, z recesie, s bláznivými náramkami :)

hodinky, ktoré na narodeniny dostane výlučne odomňa potomok, aby si raz na mňa pamatal, sú spoločenské hodinky tieto: https://www.chronoshop.cz/meistersinger-no-01/meistersinger-no-01-am3303

 

:)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

milí znalci, jedna úloha... :smilieee:

 

potrebovala by som vybrať pánske hodinky, na pracovné stretnutia... nie na bežnú prácu filmára či grafika a do práce do prírody a otĺkať ich niekde v ateliéri či v interiéri a tak, pri tom hodinky dosť prekážajú, ale pre stretnutia s klientami, niečo medzi miernou bohémskosťou, reprezentovaním, pánskou eleganciou, niečo medzi dennými a večernými, .... také niečo...

 

prosím pekne, nejaké nápady? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

trochu znížime z nárokov :)

 

takže cenová relácia cca 500, do 500, zbytok zostáva...

ovšem pán umelec sa zamiloval do jednoručiek, ale povolil, v prípade, že to ináč nepôjde, môžu byť aj dvojruč :)

krajina pôvodu môže byť Nemecko a okolie...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pekné, pekné.... tie čierne - neviem sa rozhodnúť, či sú priveľmi bohémske alebo len priveľmi nápadné.... ovšem musím brať všakáno do úvahy, že to nemá byť pre môj vkus :innocent: :)

ďalšie nápady, moji milí?

musím dať pozrieť budúcemu majiteľovi :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj tu sa nájdu príjemné kúsky, sympatická je už značka : )

 

https://www.chronoshop.cz/laco/

 

 

toto sú tie, ktoré sa zatiaľ páčia z Laco - nie mne, budúcemu majiteľovi...

https://www.chronoshop.cz/laco-classics/laco-classic-cottbus-40

https://www.chronoshop.cz/laco-used-look/laco-used-look-861784

zatiaľ vyhrávajú tieto

https://www.chronoshop.cz/laco-used-look/laco-used-look-861783

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, veľmi pekné si vybral budúci majiteľ. Aj veľkosť je OK. Ani malé ani veľké cibule. Tak akurát.

Čítam, že sú v štýle retro a majú patinu na púzdre. Uff, tak tieto by som bral aj ja.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak tie spoločenské MeisterSinger https://www.chronoshop.cz/meistersinger-no-01/meistersinger-no-01-am3303 prišli kuriérom dnes...

krásne jednoduché, príjemné, a pre mňa prekvapivo ťažké, veľké, stále sa mi zdajú veľké, ale na chlapskú ruku akurát   ;)   :)

 

tie denné veľmi pravdepodobne nakoniec budú tie posledné Laco...

 

 

a napadlo mi, že polovička od partie kamarátov dostala k narodeninám LEN.NOX,, niečo takéto, len s matným bielym pozadím, vyzerajú celkom príjemne, a jemu je v práci výhodnejšie nosiť kovové remienky, nosí ich odjakživa https://www.inhodinky.sk/len.nox-panske-hodinky/panske-hodinky-len.nox-l-m162s-1-man-classic-darcek/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takže .... veci sa skomplikovali... nič nie je také jednoduché, keď človek priveľa premýšľa, zauzluje sa to :) :

 

k týmto Laco: https://www.chronoshop.cz/laco-used-look/laco-used-look-861784

 

pribudlo ale ešte jedno Laco: https://www.chronoshop.cz/laco-fliegeruhren-b/laco-flieger-ingolstadt

 

/ciferník vychádza z originál leteckých hodiniek, ktré používalo nemecké letectvo cez IIWW....../ obe sú z rady Used-Look s kovovou patinou...

 

menšia veľkosť je ok, obe 36.... tak podľa vás ktoré? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vy ste mi pomoc, páni.... zatiaľ je to 1 : 1 .... kto ďalší prosím :)

 

 

tých 36 mm - už pri tých prvých hodinkách sme to samozrejme robili presne takto - vytiahli kružidlo, vystrihli kruhy, naložili na ruku, ... nakoniec tie sú 42 mm, sú bledé slonovinové, veľmi jemný ciferník, pasuje 42 cm,

pri týchto druhých sme samozrejme merali tiež - dokonca odfotené a vytlačené ciferníky :)

vyšlo nám to tak, že tieto čierne sú dosť výrazné, ciferníky aj pozadie, dosť nápadné na to, aby stačilo 36 cm... 42 bolo už trochu až moc, ale ešte není všem dnům konec..... zatiaľ zostávame pri 36, ovšem ktoré z tých dvoch... :)  :hmmm:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

druha odmocnina z obvodu ruky /v cm/ by ti mala hodit spravnu velkost hodiniek /v mm/..na orientaciu ok

 

takze za mna tie prve v priemere 42 :zubiska:

 

36 je na pilotky malo..viem o com hovorim..mam Archimede Pilot 36 mm.. mne su akurat..mam ruku cca 15,5 cm..ale kludne by som zniesla aj vačsie..36mm pilotky na beznej chlapskej ruke vyzeraju hrackarsky..fakt..to nie su oblekovky..tam by sa to dalo..no ak ma potomok ruky ako sparadla

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fúúú, Hellé, teraz si si u mňa šplhla. Vraj Archimede...správna značka hodiniek :)

 

36mm je skutočne málo. Áno, počas IIWW sa nosili hodinky menších rozmerov, ale v dnešnej dobe je trend skôr 42 a viac.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aký bude trend o nejakých tridsať rokov? :)

ne, vážne nerýpem, podľa mňa značkové hodinky nie sú len do zbierky na uloženie do šuflíka, keď len človek vedome nezakladá zbierku či neukladá kapitál :)

možno sa mýlim, a je možné, že sa mýlim, fakt som sa nijako mimoriadne hodinkám nevenovala, len viem, že hodinky sa nosili dlhé roky :)

 

no dobre, zostávame pri 42.... :smilieee: už sme tu medzitým pozerali aj ďalšie, dostali sa do výberu, ale zredukovali sa znovu na tie pôvodné dve :D

 

 

svoje milované hodinky, ktoré otec nosil desaťročia, bol to klasický štýl, ktorý nikdy nevyšiel z módy, boli ako si spomínam cca tých 36 mm, ale ked mi niekto pridrží pištoľ pri hlave, nespomeniem si, aká to bola značka... nejaká bola, tuším ruská, ale fakt už neviem.... a išli s ním. miloval ich, pokazené boli za celý jeho život snáď raz, zakladal si na nich, boli jeho. a zostali jeho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

za mňa z týchto dvoch pánskych hodiniek   :)  letecké, priemer 42 ...  muži majú radi  darčeky, vo svojej podstate sú stále chlapci .. :) radi sa hrajú a zažívajú neobyčajné dobrodružstvá. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pekne, bronz je super, po case chyti patinu, budu este lepsie vypadat. Len nevadi, ze ste uvazovali nad 36mm a toto su 44? O kusok vacsie cibule.a pozor na tu korunku je dost velka.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov