Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

aké máte skúsenosti, akých ste zažili, ako vidíte dnes postavenie lekárov, ako sa správajú prevažne k pacientom, menili ste lekárov?

 

téma ako o pošte, o obchodoch, o počasí, o predajcoch, poisťovákoch, vyvolávačoch na telefóny... ale trošičku je tam taký nádych niečoho - akéhosi tabu, pozor, to je lekár.

alebo nie?

 

téma vznikla vlastne z jednej debaty s mamou a kamarátkou, ktoré majú v poslednom čase neúrekom skúseností, čo nie je na chválenie sa, ale keď raz zdravie povie dobrú noc, nastane zdravotná turistika po lekároch.

 

otázka, ktorá sa pri tom otvorila: ako sa dá lekárovi povedať nie.

 

lekár je ktosi, koho človek potrebuje... odborných lekárov je stále menej, ovšem posielanie na xy vyšetrení, či treba či netreba, je niekedy nielen pre chorého únavné a nesmierny stres, ale často aj chorý človek po xy diagnózach vie, že toto bolestivé, únavné, nepríjemné vyšetrenie bude úplne zbytočné...

ako ... alebo dá sa povedať pánovi docentovi, že toto vyšetrenie je teraz na mňa priveľa? mám toho toľko, že stres z očakávania ďalších zbytočných bolestí je horší, než to všetko, čo bolí už doteraz?

 

dá sa to?

 

 

aké máte skúsenosti s lekármi... viem, že ani lekári nemajú vždy dobré skúsenosti s pacientmi, ale to sú zrejme ľudia, čo im vedia povedať nie... či ako to je?

 

 

2.

a ešte jedna vec, ktorá mi napadá ako dôležitá:

nemocnica nám prešla na nové miesto - na starom bolo zopár lekárov, ktorí mali v ordinácii aj sestričky, lekárom to pasovalo.
väčšina lekárov bola oddelená od sestry dverami - čo vyhovuje nielen mnohým lekárom, ale aj mnohým pacientom.

 

v novej modernej nemocnici v podstate pre nedostatok miesta neexistuje tento luxus: lekári sedia naproti sestrám v jednej miesnosti, a viem, že mnohým, ani lekárom to nevyhovuje... hoci si už zvykli, iné im nezostáva.

a tí, ktorí sedeli so sestrou aj pred tým, nevidia v tom nič, im to vyhovovalo a vyhovuje.

ale pacient to málokedy znášajú dobre...

ani ja nie... ako sa vám páči sestra sediaca v ordinácii?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vsetko je to o ludoch a kedze aj lekari su ludia (hoci nejaky lekar si sem-tam mysli, ze je nadclovek), tak sa aj k pacientom spravaju v ramci svojich mentalnych pozicii...ale ked je od pacienta spatna vazba smerom k lekarovi, tak o to to ma potom lekar lahsie.....a pacient asi tiez :)

 

ja som konzervativec vo vela veciach (vo vacsine) a tak lekarov nemenim...iba tot nedavno zubara po 30-tich rokoch, lebo isiel uz do dochodku...no vymenil som ho za jeho syna :)

 

podla mna je lepsie, ak lekar je dlhorocny...hlavne vseobecny a zubar, pretoze clovek to casom citi, akoby ten lekar uz bol ako clen rodiny a je to potom uz aj o dovernom vztahu.....

 

a sestricka v ordinacii?....tak s tym ja osobne skusenost nemam, lebo co zatial chodim, tak maju obaja svoje "pracovne", okrem zubara, ale tam nevidim problem z jej pritomnostou, kedze je tam potrebna pri nejakych zubnych zakrokoch.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mala som na mysli samozrejme aj dlhodobých lekárov, aj občasných lekárov, ku ktorým človek ide na jedno dve vyšetrenia... a aj nemocničných lekárov a personál,

aj všeobecných lekárov, ktorí napríklad v Maďarsku - teda mnohí mnohí z nich už dlhodobo fungujú ako tzv. rodinní lekári... vrátili sa k prastarej osvedčenej praxi po ukončení socizmu...

 

veci okolo personálu a polobohov v bielom plášti v poslednom čase rezonujú... premýšľam o tom a rozprávam sa o tom už dlhší čas s blízkymi ľuďmi okolo mňa, ktorí či chceli či nechceli, dospeli do štádia, že k lekárom musia, jednoducho nastal ten čas, prišli choroby a prišiel prípadne vek, a okrem toho aj so známou milou zdravotnou sestričkou, ktorá pozná zblízka, ako sa veci dejú a zažíva na vlastnej koži kdečo.

 

 

v posledné dva týždne som zhodou okolností čítala niekoľko článkov, ktoré sa niečím podobným zaoberali:

k čomu smeruje najviac bežných sťažností pacientov pred poliklinikami a ambulanciami:

Problém je, keď lekár príde neskoro a ešte trištvrte hodiny pije kávu

Konkrétny medializovaný prípad:

Prosila v nemocnici o vodu, sestra jej povedala, že nie je v Rakúsku

jeden bol rozhovor s rýchlou pomocou, výjazdami zdravotníkov bez lekára a spätnou väzbou lekárov:

24 hodín som bol na záchranke - čo ste nám to doniesli, kričala lekárka

druhý o tom, ako sa ministerstvo zdravotníctva, nemocnice a ich vedenia stavajú k sťažnostiam pacientov na hrubé jednanie lekárov a zdravotníckeho personálu....

Kalavská chce polepšiť zdravotníkov tréningmi slušnosti

 

a nie je to o tom, že by všetci pacienti boli svätí... nie sú. ale tých chronických sťažovateľov a nepríjemných huhlavcov je málo.... sú skutočne v úplnej menšine, pretože pacienti sú na lekárov odkázaní, lekári na pacientov naopak nie... majú ich dosť.

 

ovšem podobné skúsenosti ako pacienti z tých článkov mala pred dvomi rokmi moja mama na gynekologickom oddelení nemocnice v Galante, kde ležala nejakých 10 dní po vážnej a komplikovanej operácii, vrátane absolútneho nezáujmu prednostu oddelenia o komplet celé oddelenie, vrátane práce a správania sestier a celého personálu.

vrátane takej "maličkosti". ako je vyhorená žiarovka na wc - vyhorela na tretí deň, napriek urgenciám nebola vymenená po celý čas až do prepustenia z nemocnice.
krik a hlasný smiech sestier a sanitárok ozývajúci sa večer a v noci po chodbách, krik na staršie nevládne pacientky, vizita pána prednostu nakuknutím do dverí dvakrát za desať dní. ....

 

ani to nie je všeobecná sťažnosť, nie je, mám kopu dobrých skúseností, ale aj menej dobrých... len napríklad v mnohých zamestnaniach, kde sa masívne pracuje s ľuďmi, majú zamestnanci, všetci zamestnanci, vrátane tých najvyšších, zvyčajne absolvované štandardy správania a etiky...
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

mám niekoľko myšlienok aj otázok k téme, ale pre trvalý nedostatok času to sem hodím inokedy ... dnes len jeden reálny prípad zo života:

 

debila, ktorý sa prechlastá natoľko, že má zničené srdce, a skončí kvôli tomu na ID, potom pokračuje v slopaní ďalej, až mu musia transplantovať pečeň, a s transplantovanou pečeňou nasáva veselo ďalej, by lekári nemali liečiť ale nakopať do sráku! lebo som si na 100% istý, že určite existuje človek, ktorý by si tú pečeň bol zaslúžil viac a dokázal by oceniť to, že mu lekári zachránili život ... napríklad aj tým, že by nechlastal...

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a co takto drogova zavislost?.....co je v tomto pripade horsie a ma vacsi dopad na rozpocet v zdravotnictve?....a to samozrejme neratam dopad na rodinu takejto spolocenskej pijavice :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no neviem, ale mne to skor pride, ze je to sposobene cenovou a fyzickou dostupnostou a nie kulturou....nepijeme nejako moc oproti ostatku statov EU....taky Irsky pijani su u nas uz registrovany ako alkoholici...to len na odlahcenie :)

 

tu je na porovnanie pitie s inou kulturou v EU..

 

https://www.topky.sk/cl/10/1657553/Prieskum-priniesol-prekvapive-vysledky-o-Slovakoch--Takyto-je-nas-vztah-k-alkoholu

 

 

a tu je zasa postoj ZP Union k preplacaniu liecby zo "zavislej cinnosti"...

 

http://www.teraz.sk/slovensko/poistovna-union-liecba-zavisli/248080-clanok.html

 

 

....takze nie je to take lahke u ziadnej zavislosti, co sa tyka finannci na jej liecbu.....problemom je ale to, ze kazda zavislost, je brana ako choroba a teda ak su casom nejake zdravotne nasledky z opakovaneho pozivania zakazaneho, tak to iste je aj u takeho diabetu alebo takeho astmatu ked sa nedodrzuju liecebne postupy a ich dodrziavanie z viny choreho....tam by sa potom tiez musela zohladnit nezodpovednost pacienta a patricne to tiez ohodnotit zastavenim finanncii na ich dalsiu liecbu....ci nie?....a ak nie, tak preco nie?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

zajtra začínam tohtoročnú masívnu púť po pánoch doktoroch, papiere naháňať a počúvať jóbove zvesti a tak a podobne.

naraz dvoch, potom tretieho, ktovie v akej nálade, čo ktorému preletí cez nos, a ktoviekoho a kam na zbytočné vyšetrenie ešte si vymyslia, potom papiere, potom posielať hore dole papiere...

namojdušu, z tohto má človek s problémami, akýmikoľvek, väčší stres než z choroby samotnej.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, akože nejaké nové "potešenia"? Alebo stále s tou rukou?

 

Ja zasa začínam novú "sériu" injekcií do oka, dnes som tam bola už v poradí na 4., po novembrovej kontrole. Pokaždé pichá iná doktorka, dnes pichala tá, ktorá asi pichá najlepšie. Trocha som sa aj bála (ale zďaleka nie tak ako prvýkrát), lebo na 3. injekcii ma bolela aj samotná injekcia, a potom oko a celá polka xichtu ešte aj večer. teraz som ani nepocítila, kedy mi to pichla, len to mám trochu podráždené, ale to je normálne. 

Jeden dedko tam frflal na zdravotníctvo. Nuž, tiež ma nepotešilo, keď sestrička (tú som tam ešte nevidela) zobrala karty v opačnom poradí než ako sme prišli, a tak my čo sme prišli prví, nás čítali až kdesi na konci. To aj mňa dopálilo, hoci zasa viem pochopiť a ochotne pustím dopredu niekoho, kto ešte uteká na nejaké ďalšie vyšetrenie či zákrok. Ale napriek tejto veci obdivujem sestričku, ktorá nás potom už pred sálou premedikuje, že sa nepomýli, čo komu aké kvapky, kto ktoré už dostal a kto ešte nie...sedí nás tam už pred sálou vždy asi tak 20 a posúvame sa smerom k sále, kto už je na rade, vyfasuje čiapku, plášť a nazuvky, skrátka sterilita musí byť. Organizácia a aj prístup lekárov a sestier sa mi páči, hoci naozaj by mohli volať v takom poradí ako sme prišli s výnimkou mimoriadnych prípadov, a nie opačne. Hoci Písmo sväté hovorí, že poslední budú prvými a prví poslednými...len som netušila, že personál je tam taký nábožný :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Vcera som  bol u stomatolicky. Hodinu som mal otvorenu hubu - nebolelo ma to. Bal som sa, na zaciatku sa ma pyta ci dame injekciu a som sa triasol , ja s stou otvorenou hubou vysavatkom v nej, neviem ,ze ma to neboli,len sa bojim. Ona ,ze sa trasiem a nevie sa trafit.

 

Platil som dvadsatri euro. Ja ked som u zubarky je tento poplatok to pre mna mensie zlo. Vcera stomalogicka,.. ze som poistenec Doveri, ze mam na nieco narok,len nieco musim spravit.

 

Poistencom doveri, ZP preplati 4 pladby za rok do dvadsat pat eur. Teda mne vrati dvadsatri euro. 

 

Dnes idem k inej zubarke s dcerou. Pojdem tam uz so ziadostou opreplatenie. Teda tam zabijem ,len cas a trpiet bude len zubarka a dcera. Bol som snou uz dvakrat. Teda viem co bude robit stomatologicka aj dcera.

 

---------------

To preplacanie za tie zakroky. Si myslim,ze je dobra vec. Nie je to za darmo, ja viem kolko platim ZP, za januar som zaplatil mensiu sumu - tu istu ako za december, hned mi prisla sprava - tak som uz zaplatil aj za februar s vyssou sumou. Stale mam nedoplatok -stym,ze nesparovana platba - zas nevedia ci vo februari nebudem PN. Ale tam vidis co oni vyplatia. Vseobecnemu lekarovi, stomatologovi,za lieky. Alebo 6dnovi pobyt v nemocnici minuly rok 606 euro.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Lekar co mi osetroval nohu. V nemocnici tam zaplatili asi sedemnast euro. On mi vyrezal ten zapal. Povedal mi,ze mozem ist domov,ale on odporuca ist si lahnut hore. A ze to sa lieci aj dva mesiace. Kvoli PN- ja ze to nepotrebujem ani niesom nemocensky poisteny, ja nemozem dva mesiace - nerobit.Niekto tu pracu musi urobit a nik iny ako ja nieje.

 

Ale ja som bol spokojny s nemocnicou. Doma by som to mal ovela horsie. Zena chodi do roboty, varil by kto, mna ked noha bolela som si ist nevel pofajcit, hodinu mi trvalo kym som to nejak zrealizoval. Zachod... to som neriesil ani v nemocnici prve dve dni.Mozno na treti den som bol na zachode. A ukrajinec mi tu ranu este precistil a zvacsil(este tam asi bolo viac zapaleneho). Za mesiac sa to zahojilo. Ze som prestal chodit na kontroly(lekar povedal je to OK), ci ani mna uz ta rana nezaujimala,lebo nebola. Pri prvom tenise mi tam tiekla krv.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tento štvrtok mám ísť zasa s tým okom na injekciu, moc sa tam neteším, cítim to oko, nejaké je pofráždené. neviem, či si mám dať nejaký oftalmoseptonex alebo by stačili nejaké kvapky na zvljhčenie, ale cítim ho inak ako to druhé oko. A pred mesiacom, možno už aj dávnejšie, hovorili v správach, že práve z oftalmológie podali doktori tam hromadné výpovede...kto nám to bude pichať, sestričky, či povolajú nejakých ešte neatestovaných mlasdých lekárov? No poteš nás Pánbožko. To je ako za trest. A o týždeň po oku zas k zubárke na dokončenie predných zubov, treba to preplombovanie dokončiť. Ani tam sa moc neteším. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Kauza náplaste: obvinili desiatky lekárov z celého Slovenska

 

Polícia pred dvomi mesiacmi obvinila desiatky lekárov z podvodu. Mali zarábať na obchodovaní s náplasťami na vlhké krytie, ktoré sa používajú na otvorené rany.

Sú medzi nimi aj známe mená z Nitrianskeho kraja – trestné stíhanie niektorých bolo medzitým zrušené.

Kauza podľa nášho zdroja siaha do rokov 2014-2015. Upozornila na ňu jedna zo zdravotných poisťovní. Štátna poisťovňa to riešila vo vlastnej réžii.

Výhodný biznis

Prípad má na stole vyšetrovateľ z Banskej Bystrice. Trestnú vec nazvali po podnikateľovi, ktorého mali odpočúvať. Týždenník Plus 7 dní pred časom napísal, že polícia zaznamenala telefonát, v ktorom podnikateľ hovoril, ako ho nezaujíma hojenie rany, ale ziskovosť.

 

Desiatky lekárov po celom Slovensku mali za províziu predpisovať náplasti pre ľudí, ktorí ich nedostali, respektíve ich dostali menej. Pluska pred niekoľkými týždňami informovala, že obvinených bolo až 59 lekárov.

„V súčasnosti prebieha rozhodovanie o sťažnostiach podaných obvinenými proti rozhodnutiu o vznesení obvinenia, preto sa v danom štádiu nedá vyjadriť aktuálne k počtu obvinených,“ reagovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Dodala, že vyšetrovanie je len na úplnom začiatku.

...

 

je mi zle.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no pekne, keď už aj s náplasťami sa kšeftuje! Fuj.

 

predvčerom som náhodou zuachytiula v správach informíáciu, že kvôli nesterilnosti vo výrobe teraz do odvolania bude nedostatok liekov u oftalmológov. Vraj napríklad, teraz musia na vyšetrenia používať atropín, ktorý sa používal kedysi, a ktorý vyradí človeka aj na niekoľko dní, nemôže šoférovať a nevidí na počítač. No a keďže mňa o niečo vyše 2 týždňov čaká injekcia do oka, už sa teším, čím ma rozkvapkajú a ako ten vpich budem cítiť. A čo bude potom. Na koľko budem vyradená. No to budú mať zo mňa v robote radosť.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hmm mama je pediater. Robila aj o weekendoch a vela krat bola po pracovnom case este na navsteve u novorodencov aj 30 km od miesta kde pracovala.

Bola to fakt dobrak lekarka a preto to aj obcas par pacientov clekom zneuzivalo,  hlavne ked Vam volaju o 2 rano ci nemozte prist lebo dieta sa im dusi abo ma teplotu... 

 

Kazdopadne viem ucrive ze nikdy nekseftovalo s nicim co sa tyka liekov alebo zdravotnickych pomocok.  Skor ma obcas stvalo , ze to u nas vyzeralo ako v lekarni. Tasky liekov , davno aj po datume spotreby...  Ako keby mala uchylku mat doma kazdy jeden liek co existuje na SK...

 

Teraz si uz konecne uziva dochodok. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v každom povolaní to je, Jovzin.
je lekár a je lekár... je lekár, ktorý sedí na mieste akoby zhltol pravítko a nie je ochotný pohnúť sa, ovšem keď má u neho človek platený termín, dobre že sa nepokloní.
osobná skúsenosť.

je lekár, ktorý zapisuje a zakazuje, je lekár, ktorý aj lieči.

 

o tom to je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Kto na to má, môže si časenku kúpiť. Ceny sú rôzne. Dnes ráno to bolo dvadsať eur. Pacienti v čakárni neurológa však hovoria, že niekedy ich možno kúpiť aj za päťdesiatku.

https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/512076-casenka-v-utorok-rano-stala-v-povazskobystrickej-nemocnici-20-eur/

 

Už pred polnocou sa schádzajú prví pacienti pred vchodom do nemocnice, aby sa im ušla časenka. Lekár, ktorého si pochvaľujú ako odborníka, totiž počas dňa vyšetrí desať pacientov. Tento počet sa napĺňa okolo druhej nadránom.

 

Tak to aky luxus.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takéto praktiky sú bežné.
odborných lekárov je málo, nemocnice to pred časom preriedili, odborný odišli do súkromných ambulancií, do zahraničia, kdekade, pred spústou nemocníc to vyzerá takto....

ľudia sú chorí a nedostanú sa na rad, ale niekto začal blbnúť a zblbol tam celý okres... stačilo by, aby sa prvý išiel postaviť pred nemocnicu trebárs o piatej ráno, a ostatní tiež, a efekt by bol ten istý.

toto som zažila ...

kamarátka bola nedávno takto u odborníka, na štvrtý krát sa jej podarilo dostať lístok s číslom 10... niečo tu nie je dobre. veľmi tu čosi nefunguje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

a niekde je to ešte aj tak, ťe tie prvé čísla lekár či sestra odloží pre známych, ktorí majú lekára navštíviť.

Inak za socíku boli časenky úplne bežná vec. Tak ja ozaj neviem, čo za problém by bolo zaviesť to znovu, alebo aspoň v niektoré dni v týždni...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
pred 4 hodinami, game napísal:

a lekári ma ešte aj buzerujú, ach :crying:

Spomenul som si na lekára, internistu, asi v mojom veku, ku ktorému som mal pravidelne chodiť, aby mi obvodná lekárka mohla predpísať lieky na tlak. Po hodine v čakárni, kde sa jeho známi pacienti predbiehali, mi stúpol tlak na 190. Povedal som mu, nech tie svoje serepetičky, ako EKG vynechá a nech mi dá doklad pre obvodnú lekárku. Samozrejme sa to veľmi dotklo jeho ega. Za 40 rokov praxe bol zvyknutí na submisívny postoj pacientov. Odporučil ma preto na vyšetrenie na psychiatrii, čo zapísal aj do mojich zdravotných záznamov. Viac som za ním už nebol. Spýtal som sa obvodnej lekárky, či mi môže predpísať nejaké tabletky, aj bez jeho doporučenia. Mohla a beriem ich dodnes. Do zdravotných záznamov mi ešte napísal, že som alkoholik a závislý od nikotínu. Mne to už nepokazilo "kádrový profil", zarábal som na projektoch, ktoré som získal vo verejnej súťaži a nie na základe jeho diagnózy. Minulý rok som sa dozvedel, že zomrel na Covid. Priznám sa, že najskôr ma opantala škodoradosť. No potom ju vystriedala kresťanská láska.  Odpočívaj v pokoji...

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

momentálne lekári, resp. hlavne pani doktor, ktorá učí aj medikov, je vraj skvelý odborník, nech je... ale patrí k sorte lekárov, ktorí len kážu, nie sú ochotní počúvnuť pacienta, nech chce povedať čokoľvek... keď sa pacient snaží, ona len zvýši hlas a pokračuje vo svojej kázni... je to nesmierne frustrujúce

s internistom som pochodila podobne ako Tono, svojho času... nejakú chvíľu som k nemu chodila, nepredpisoval mi nič, len potvrdzoval, čo napísali iní lekári a robil ekg, ktoré bolo vždy skvelé... po pár návštevách si dolámal bedrovú kosť na lyžovačke, bol veľmi dlho mimo, odvtedy vraj mladý muž mierne kríva, ale to ja už neviem, pretože som nikdy viac u neho nebola...

tak mi z neho napadlo, že nikdy nevstal od stola... bol mladší než ja... ale zo dvakrát som odmietla čakať na jeho siahodlhé termíny a zaplatila som si kratší termín... a pri jeho návšteve mi bolo smiešne, ako vyskočil spoza svojho stola, kde bol zvyčajne prilepený a podával mi ruku... za desať eur navyše....

a spústa iných lekárov a skvelých príhod... kde pacient je otrava, s ktorou sa musia vôbec zaoberať...
nikdy mi ani nenapadlo byť lekárom, sestrou, ničím v zdravotníctve... hnusí sa mi to, mám tripofóbiu a telo ako také je samý klk a podobné veci, a týka sa to aj flóry...
ale ako si páni doktori mnohí vyžadujú úctu k ich postaveniu a statusu, je ovšem niekedy až veľmi zaujímavé, prim ako psychológia pod mikroskopom...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Lekari často argumentujú, aké náročné je ich štúdium. Že sa musia ďalej vzdelávať, robiť atestácie. V podobnom duchu sa často vyjadruje aj prezident lekárskej komory Kollár, ktorý prácu lekárov glorifikuje, nad všetky iné povolania. 

Reálne však ich "nenahraditeľnosť" spočíva hlavne v kvótach počtu prijatých absolventov lekárskych fakúlt, ktoré sú ešte znížené, na úkor zahraničných študentov.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vzdelanie hromady iných ľudí je náročné, a dnes nemyslím, že existuje zodpovedné zamestnanie, ktoré by nevyžadovalo ďalšie vzdelávanie...
takže tá nadradenosť nad ostatný plebs celkom neobstojí..
a dokonca neobstojí ani u samotných lekárov:

za tie roky som si všimla jednu lekársku úchylku - prakticky všetci lekári oslovujú iných titulovaných ľudí titulmi a spravidla to vyžadujú aj od svojich podriadených... niekedy je to doslova smiešne, keď v čakárni plnej ľudí sestra volá na ct: pán inžinier, nech sa páči... a dvihnú sa traja páni inžinieri.
každé dosiahnuté vzdelanie je kvalita, je chvályhodné, je super....
na lôžku počas liečby oslovovať jednu časť ľudí pani Malá, pán Veľký, a pán inžinier, pani doktorka ( bývalá zubárka, ktorá neprevádza svoju prax už tridsať rokov a dokonca prakticky kvôli zanedbaniu tých istých lekárov pred mesiacom zo dňa na deň zomrela - pretože jej bolo nesmierne zle už deň pretým, ale poslali ju domov bez najmenšieho vyšetrenia a najmenšieho záujmu, podstatné bolo, že ju volali pani doktorka) pán docent ( vyše osemdesiatročný pán, ktorý trpí neznesiteľnými bolesťami)... a tak a podobne...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov