Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji 2018 (Dánsko)


game

Odporúčané príspevky

Aj tak uz je par dni jasne ze z postupu nebude nic. Takze zbytocne tu na adresu SVK nieco pisat. Snad len ze to bude opat pekne 10. miesto. Handzusovci to vedia lepsie....

 

Inak uz je to tu zas, nasi adepti na Pulitzera sa uz predhanaju v clankoch za akych okolnosti mozeme postupit. :D V tomto su majstri sveta. Korunovani.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To mám najradšej tie články, kde sa porovnáva milión kombinácií, aké musia nastať, aby sme postúpili. A pritom stačilo nedostať od Čechov gól 9 sekúnd pred koncom a bolo by to v suchu.

 

Potom pribudnú články typu "10 dôvodov, prečo sme nepostúpili", "5 dôvodov prečo sme skončili piaty", nech idú do riti, stačí hrať a vyhrávať, potom by asi nemali o čom písať,

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak, zvyčajne nadšenie predtým, hľadanie príčin potom, najkrajšie sú analýzy, prečo tí druhí nemajú ten psychický blok, hokejkový blok, gólový blok, teraz to ovšem majú novinári trochu uľahčené, pretože nemôžeme vypadnúť, a tým sa stratilo čaro kombinácií, čo by malo nastať za konšteláciu, aby sme....
aj tak to mladým prajem, už bolo načase skúsiť výhru,
dnes nehráme, na dnes sme v bezpečí :innocent:

čo je dnes na programe:

post-3-0-30321700-1526041967.png


Francúzsko - Rakúsko     5 : 2
Dánsko - Nórsko              3 : 0

Bielorusko - ČR.               0 : 3
USA - Juž. Kórea.           13 : 1

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V poobednom zapase Francuzi porazili Rakusanov, takze Rakusania si v poslednej sanci zahraju o zachranu s Bielorusmi. V druhom zapase sme sledovali dalsie severske derby medzi domacimi Danmi a Normi. Z mikrosuboja vsetkych troch Severanov su tak vitazmi prekvapivo Dani, ktori ziskali skalpy Finov aj Norov :)

Vo vecernom zapase Cesi vybehli na Bielorusov a prvu tretinu vyhrali 3:0. Potom vsak hra aj cely zapas upadol miestami az do nudy. Bielorusi tak odisli s celkom prijatelnym vysledkom, ktori sa od prvej tretiny nezmenil. Zajtra ich proti Rakusanom, ktori maju aspon bodik, caka najdolezitejsi zapas sampionatu. Na rozdiel od Rakusanov, ktori zahraju uz len s Cechmi, Bielorusi maju este sancu uspiet v zapase s nami. V druhom zapase sa Korejci rychlo ujali vedenia nad Americanmi. Potom vsak uz padali goly len do korejskej siete a to v tomto poradi: prvy, druhy, treti, stvrty, piaty, siesty, siedmy, osmy, deviaty, desiaty, jedenasty, dvanasty a trinasty. Myslim, ze toto je najvyssia nakladacka, aku si z MS pamatam a prekonala aj tie povestne nakladacky Japoncom  :)

My zajtra hrame so Svedmi uz na obed. Tento skory a divacky neatraktivny cas ma ale aj svoje vyhody. Aspon budeme mat tu porazku rychlo za sebou :D

 

  :slovakia:  :slovakia:  :slovakia:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mladším než Šatan, ktorý má 44, predpokladám, že hráči budú o kúštek mladší :klobuk:

 

dnes hráme, takže CREEPER má pravdu.... na obed to máme za sebou:

 

post-3-0-98366200-1526126903.png

 

 

 

Slovensko - Švédsko 3 : 4. PP

Lotyšsko - Nemecko 3 : 1

 

Rakúsko - Bielorusko 4 : 0

Dánsko - Južná Kórea. 3 : 1

 

Rusko - Švajčiarsko. 4 : 3

Kanada - Fínsko 1 : 5

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V dnesnom nasom obednom zapase proti doposial suverennym Svedom od nas zaiste nikto vela necakal a prve dve tretiny mali Svedi naozaj prevahu, aj tu v hladisku, kde si vytvorili domacu atmosferu, co sa odrazilo aj na skore 3:1. Potom vsak jeden zo Svedov zapichol v nasom rohu hokejku do mantinela, co viedlo k ich strate puku a nasledne uniku Nagya a Dalogu a nasmu druhemu golu. V tretej tretine sme boli pre Svedov vyrovnanym ak nie miestami aj lepsim superom a podarilo sa nam vyrovnat na 3:3. Pri troche stastia sme mohli stretlit aj stvrty. V predlzeni nas zaklincoval prisny verdikt rozhodcu na Dalogu, ktory ak naozaj fauloval, tak v spravnej chvili, pretoze by nam Sved unikol sam na brankara. Branili sme sa vsak dobre, ale zase sme doplatili na nasu neschopnost vyhodit puk z tretiny. Z ciary ho Svedi zachytili a pred brankarom precislili. Sekerov vlastenec len zabranil golu zo svedskej hokejky. Napriek prehre, velmi dobry dojem. Uz ho len treba potvrdit v dalsom zapase :)

V druhom zapase sa trapiacim sa Nemcom nepodarilo zdolat Lotysov. Nemci, hoci nehraju vobec zle, tak maju na svojom konte len dve remizy a jedinu vyhru a aj tu nad Koreou, co je velmi malo. V podstate su uz z bojov o postup vyradeni a jedine, o co mozu este hrat, je dobry dojem. To vsak budu mat tazke, lebo ich caka uz len Finsko a Kanada :)

V poobednom zapase v nasej skupine sa stretli dvaja adepti na vypadnutie, Rakusko a Bielorusko. Papierove predpoklady zacali horiet uz v prvej tretine a definitivne z nich popol zostal v tretine druhej. Rakusania vyhrali vysoko 4:0 a v kategorii A sa zachranili. Ako hostitelska krajina buducich MS mozeme ucast Rakuska len privitat. Hadam ich pride vela a budu stedri, hehehe. Zaroven vsak, mali by sme si zobrat varovanie z Bieloruska, ktore ma rovnake, len vacsie problemy ako nas hokej. Tiez sa ukazalo, co sa moze stat stale kvalitnemu timu, ktory napriek solidnym vykonom jednotlivcov i celku strati sebadoveru, moralku a uplne sa rozlozi. Pretoze 4 goly za 5 zapasov je az tragicky malo a na urovni Korey. Teraz ich caka navrat domov s hanbou, nieco, co mu sa my hadam vyhneme :)

A ked uz sme pri Korey, ta sa v rovnakom case stretla s domacimi Danmi, ktora mala aj musela potvrdit ulohu favorita. Ale islo im to tazko a Korejci, vystuzeni Kanadanmi, kladli sympaticky odpor, aky po ich trinast golovej nadielke cakal asi len malokto. Dani chudobne vedenie 2:1 zvysili az v samom zavere stretnutia. Danov caka uz len posledny zapas, s Lotysmi. Vzhladom na priebeh turnaja, bude to suboj o priamy postup do stvrtifinale pre obe muzstva. Vitaz ide dalej, porazeny bali kufre. Dani ako domaci tim by si to zasluzili viac.

Vo vecernom zapase sa stretlo Rusko a Svajciarsko. Hral sa z oboch stran vynikajuci hokej, casom sa vsak predsa len prejavila ruska individualna prevaha a sikovnost. Za stavu 4:2 sa uz zdalo, ze je rozhodnute, ale huzevnatym Svajciarom sa v zavere proti Rusom, ktori sa v tretej tretine mozno az prili skoro stiahli do obrany, podarilo pocas presilovky a bez brankara znizit na 4:3. Vyrovnat sa im uz nepodarilo, posledna ich sanca skoncila na brvne. Nas teraz cakaju Rusi, a nam nezostava nic ine, nez dufat, ze budu v noci oslavovat a zajtra flamovat. Vsetko okrem nadielky bude pre nas dobre :)

V druhom zapase sa stretli Kanada s Finskom. Fini hrali vo velkom style a uz v prvej tretine po tretom zlepenom gole vyhnali brankara z brany. V dalsich tretinach pridali este dva goly a Kanada odchadza s neobvyklym vypraskom 5:1. Nechcel by som byt na mieste Lotysov, ktori si teraz tento kanadsky debakel odskacu :) 

:slovakia:  :slovakia:  :slovakia:
 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale keď pozerám na tú tabuľku, vzájomné zápasy a kto bude s kým hrať, tak je už len viac menej teoretická šanca, aby sme postúpili. Švajčiari musia prehrať so Švédmi a ak neporazíme Rusov aspoň v predĺžení, tak je to pasé. Švajčiari by Rakúšanov Francúzov mali poraziť a my budeme musiť poraziť Bielorusov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Švajčiari s Rakušanmi už hrali. 

 

Hrali dobre včera. Asi najlepšie za posledne roky. Len akosi nechapem, prečo tak nemohli hrať aj predošle zapasy. Jedna lastovička leto nerobi. Postupiť už samozrejme nepostupia. To už bolo viacmenej jasne po tom zapase so Švajcom. To bol kľučovy zapas. 

Jedine žeby nam pomohli Francuzi, a vyhrali so SUI, čo je ale v rovine zazraku. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak pokračujeme... :)

milujem to obdobie, keď nastane fáza: kto s kým by mal prehrať a vyhrať a remízovať a vykopať z klziska, aby sme sa posunuli sem alebo tam :)

 

dnes nehráme, na dnes sme ako-tak zachránení, ovšem nás ešte môžu trošičku pousunúť sem či tam tí druhí.... už je to tady :)

 

 

dnešné zápasy:

 

post-3-0-68502800-1526218753.png

 

 

Francúzsko - ČR 0 : 6

Nórsko - USA 3 : 9

 

Švajčiarsko - Švédsko 3 : 5

Nemecko - Fínsko 3 : 2 PP

 

Mno... Nemci zjavne potrebuju problemy, aby prekonali psychicke problemy :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V poobednych zapasoch sa streli Francuzi s Cechmi, ale Francuzom to v poslednych zapasoch moc nejde. Svoj vrchol mali asi proti Bielorusom, a potom to uz s nimi islo dole. Hadam sa proti Svajciarom este pozviechaju a daju nam aspon nadej na postup. V druhom zapase Nori konecne pretrhli strelecku smolu, ked v troch zapasoch za sebou nedali ani gol, a Americanom dali hned tri. Sice sami dostali devat, ale predsa :)

Vo vecernom zapase Svedi na dve tretiny uplne vymazali Svajciarov z ihriska, ktori za cely cas vystrelili na svedsku branu tak 10x. Na konci druhej vsak znizili na 1:3 a do poslednej prisli uplne ini Svajciari. Ked sa im podarilo znizit na rozdiel golu, zdalo sa, ze Svedi zaziju slovenske deja vu, a Svajciari zopakuju dramu ako s Ruskom, ale nestalo sa. Svedi velmi skoro zvysili a bolo rozhodnute. Ked sa nad tym clovek zamysli, Svajciari mali naozaj tazky zreb. Najprv hrali o osmej tazky predlzeny zapas s Cechmi a hned zajtra dalsi s Bielorusmi. Teraz hrali jeden vecerny proti Rusom a hned zajtra dalsi proti Svedom. A v kazdom hrali dobre a s nasadenim az do poslednej sireny, takze klobuk dole. V druhom vecernom zapase si to rozdali trapiaci sa Nemcuri a Fini. Napriek vsetkym ocakavaniam a predpokladom Nemci bojovali ako o dusu, hoci ich sance o postup nie su uz ani teoreticke a este kratko pred koncom vyhravali nad Finmi 2:1. Finom zachranil remizu kto iny nez Aho. Nemci zase isli do predlzenia, rovnako ako proti ostatnym dvom Severanom, Norom a Danom, ale tentokrat stalo stastie na ich strane. Po precisleni strelili krasny gol do finskej siete. Fini tak stratili sancu na prve miesto v tabulke, aj keby Amikov porazili :)

:slovakia: :slovakia: :slovakia:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuž nie... Nemci sa neserinkajú s psychickými problémami, nejde, tak do toho dajú aj dušu, aby išlo B)

 

a dnes sme išli na jatky zasa, zoťali nám hlavy pekne:

 

post-3-0-53213300-1526318411.png

 

 

Rusko - Slovensko 4 : 0

Juž.Kórea - Nórsko 0 : 3

 

ČR - Rakúsko. 4 : 3

Kanada - Lotyšsko. 2 : 1. PP

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V nasom poobednom zapase nas v prvej tretine Rusi uplne vymazali. Dali dva goly a hrali tri presilovky vratane dlhej, ale nastastie sirenou predelenej o dvoch hracov. Nebyt opat dobreho vykonu brankara sme mohli odist aj s debaklom. A to sme na rusku branu sotva vystrelili. V druhej a tretej tretine sme sice pridali, ale s nasimi - musime si priznat - nie najrychlejsimi ani najtalentovanejsimi utocnikmi sme sice na branu strielali, ale nejake vyslovene vylozene sance sme nemali. Opat sme tak ako aj minuly rok aj tie predosle doplatili na nevyuzivanie presiloviek a strelecku impotenciu :)

V druhom zapase si zahrali proti sebe dvaja adapti na vypadnutie. Norom to cely sampionat neslo a trapili sa strelecky aj v tomto zapase. Nakoniec udolali huzevnatu Koreu 3:0 :)

Vo vecernom zapase nasho zapadneho suseda proti nasmu zapadnemu susedovi vyhral nas zapadny sused. Z pohodoveho a jasneho zapasu za stavu 4:1 vsak nas zapadny sused v poslednej tretine zapol a nasmu zapadnemu susedovi strelil dva goly. V zavere nebol daleko od vyrovnania, ale nakoniec sa mu bod uchmatnut nepodarilo. Je vsak pekne vidiet, ze ked z timu, ktory sa uz nemusi bat o vypadnutie, opadne tlak, dokaze celkom dobre zahrat a urobit dramu :) 

V druhom vecernom zapase sa Kanada nevybila na Lotyssku za prehru s Finskom ako som cakal. Naopak, Lotysi podali obdivuhodny vykon a z ich nasadenia a boja o postup by sme si mali brat priklad. Chudobne vedenie Kanady 1:0 Lotysi vyrovnali v tretej tretine a v zavere sa im nedalo nefandit. Kanadania sa sice snazili strelit vitazny gol, ale vsetko im zblokovali lotysski hraci, a co preslo, zlikvidoval kvalitne chytajuci brankar. V predlzeni vsak lotyssky tim urobil hrubu chybu a Lotys isiel striedat za situacie, ked boli traja Kanadania v lotysskej tretine. Senzacia sa teda nekonala a Kanada strelila vitazny gol v 40. sekunde predlzenia :)

Dnes uz tak mozeme urobit prve dvojicky vo vyradovacich zapasoch. Prvi Americania si podla vsetkeho zahraju so Svajciarmi. Amikom to tohto roku striela, ale Svajciari precizne brania. Takze uvidime. Fini si zjavne zahraju s Ceskom. Bude to masaker, ale dufam, ze vitazne z neho vyjdu Fini. Svedi a Rusi tak mozu skoncit len proti Kanade alebo Dansku resp. Lotyssku. Takze o prve miesto v nasej skupine sa veru oplati bojovat. Kazdy by sa Kanade rad vyhol :D

 

:slovakia:  :slovakia:  :slovakia:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no a sú tu posledné zápasy pred štvrťfinále... dnes hráme, z Bieloruskom, ktorí sú celkom zúfalí, v zúfalosti je kdekto schopný kdečoho, len zdá sa slováci vädnú ako fialinky a psychiku majú na podlahe.... alebo sa stane niečo nevídané?.... :hmmm:

post-3-0-36740200-1526396443.png

 

 

Švajčiarsko - Francúzsko 5 : 1

Fínsko - USA 6 : 2

 

Bielorusko - Slovensko 4 : 7

Kanada - Nemecko. 3 : 0

 

juch, ku koncu uvodnych sa pozviechali chlapci, aspon nech kvapka, ked uz neprsi, no ni? Aj ked je to chudatko Bielorusko :-)

 

Rusko - Švédsko. 1 : 3

Lotyšsko - Dánsko. 1 : 0

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja len jednou vetou, s ktorou suhlasim a sa pise. Nasi zahrali nato co mali. Boli blizko stvrtfinale. Ja som videl iba prve dva zapasy. boli po osmej. 

Ine ma nezaujimali ,ja si radsej posedim v zahrade.

 

HOkej - sport. Je to sranda na Slovensku. Zoberte si len Slovan.

 

https://en.khl.ru/clubs/slovan/team/

 

Maju dvoch hracov. Minuly rok zacali pripravu s desiatimi niekedy v polovici jula?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono v zásade to neboli zlé MS.

 

Akurát sa len ukázalo, aké dôležité je hrať naplno do poslednej sekundy. Ten gól s Čechmi 9 sekúnd pred koncom sa nakoniec ukázal byť kľúčovým. Nebyť toho, tá tabuľka by vyzerala inak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak vcera bol nabity hokejovy den :)

V obednom zapase, kde mnohi u nas drzali Francuzsku, sa Francuzi zjavne chceli rozlucit sa s dlhorocnym trenerom vitazstvom, ale proti Svajciarom, ktori si boli vedomi dolezitosti zapasu. Francuzi nezvladli hlavne prvu tretinu a potom sa im uz tazko naskakovalo na rozbehnuty vlak. Pre nas bolo teda pochabe ocakavat od Francuzoc, ze porazia Svajciarov, ktorych sme my sami nezvladli. Ak by sme aj postupili na ukor Svajciarska, bolo by to nespravodlive :)

V druhom obednom zapase Fini prefackali Americanov a obsadili prve miesto v skupine B. Stretnu sa tak so Svajciarmi. Amici dostali varovanie, ze casy, ked strielali 10 golov, su prec, a ze ani oni nie su neporazitelni. Po porzake tak narazia na Cechov. Vzhladom ale na vykony, ake predvadzali Amici a ake Cesi, postup zelam Amikom.

V poobednom zapase sme si to rozdali s Bielorusmi. V podstate uz ani jednemu muzstvu o nic neslo, len o dobry dojem a rozlucku. Prvu tretinu sme zahrali skvelo a dali sme dva goly, jeden dokonca v presilovke, ktore nam uz ttradicne na MS nejdu. Aj v druhej tretine sme hrali dobre a Bielorusov sme mali do 35. minuty doslova na lopatkach. Zavreli sme ich v ich tretine a z nasho tlaku rezultovalo ich vylucenie a nasa presilovka. Ale potom prislo ALE a zase nam unikol hrac a dostali sme gol vo vlastnej presilovke. Ak sa to stane raz, nuz, stane sa, ale ak sa to stane druhykrat, uz asi treba porozmyslat, kde je chyba. Nasledne sme dostali druhy gol a do tretej tretiny sme sli za stavu 2:2. Cela snaha v dvoch tretinach, ked sme boli jasne lepsi, bola za dve minuty prec.  V tretej tretine, ked uz obrany prestali pracovat na oboch stranach, sme opat neudrzali vedenie 3:2 a dokonca sa Bielorusom podarilo otocit na 3:4. Nastastie sme potom pridali a dali este dalsie tri goly. Takze divoky vysledok a 7 golov potesi, ale celkovy dojem je rozpacity. Sest vylucenych v zapase s Bielorusmi, kde uz o nic velmi neslo, a dva strelene goly v oslabeni nam pokazilo celkom pekne statistiky :)

V druhom poobednom zapase Kanada nedala Nemcom sancu a prekvapenie sa nekonalo. Nemci sa snazili, ale nie je proste v silach timov druheho sledu, aby porazili viac nez jeden tim z elitnej sestky :)

Vo vecernom zapase o prve miesto patrila prva tretina ako uz tradicne Rusom. Svedom stretlili gol a zahodili dalsie sance. Nevyuzitie catych svedskych oslabeni ich vsak stalo zapas. V druhej tretine sa Svedi oklepali a otocili vysledok aj zapas. V tretej Rusi vyrazne pridali a poslednych 10 minut zapasu patrilo ku klenotom tychto MS. Gol sa im vsak uz strelit nepodarilo a narazia tak na Kanadu, co bude asi predcasne finale :)

V druhom zapase sa domacim Danom nepodarilo vyhrat. Lotysi strelili gol uz v prvej tretine a tak aj zapas s netypickym vysledkom 1:0 aj skoncil. Skoda pre Danov. Keby neboli domov, mohli ist uz domov. Lotysi tak narazia na Svedov :)


:slovakia: :slovakia: :slovakia:
 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pauzujeme, my sa už nemusíme trápiť, štvrťfinále vyzerá takto:

 

post-3-0-70489700-1526465116.png

 

Česi skončili... nestačili na USA:

 

USA - ČR 3 : 2

 

Rusko - Kanada 4 : 5 PP

 

Švédsko - Lotyšsko 3 : 2

 

Fínsko - Švajčiarsko 2 : 3

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Konecne stvrtfinale :)

V obednom zapase sa ziadny rusky uragan v prvej tretine, ako sme si uz zvykli, proti Kanade nekonal. Naopak, Kanada nedovolila Rusom nic, o com svedcil pocet striel na branu a jeden gol v ruskej sieti. V druhej Kanada pridala este jeden, ale potom sa uz ospali Rusi zobudili a zacal z oboch stran utocny hokej, ktory vyvrcholil v tretej tretine a skore 4:4. V predlzeni dost prisne, ak nie otvorene sporne vylucenie ruskeho hraca dalo Kanadanom vyhodu. Kanadanom vcera presilovky isli a aj tuto, uz tretiu v poradi, vyuzili. Rusi na sampionate napriek skvelym individualnym vykonom i hre celeho timu koncia. Pocit krivdy bude asi opravneny :)

V druhom zapase si to rozdali naduapani americki mladici, ktori sa poucili z finskeho vyprasku, a Cesi, ktori si zacali klast medailove ambicie. V prvej tretine vsak Americania Cechov zotreli a zakoncili ju s dvoma golmi v ceskej sieti. V druhej tretine sa Cesi pozviechali a skore vyrovnali, hoci stale bola herna prevaha na americkej strane. V tretej strelil vitazny americky gol kapitan Kane a Cechom sa uz ani v zaverecnom tlaku a v hre bez brankara vyrovnat nepodarilo. Opat teda odidu Cesi bez kovu. Cesi zda sa maju rovnaky problem ako my, ale trochu menej zjavny. Len jedna elitna lajna (Pastrnak, Krejci, Jaskin) je proste na vitazstva nad muzstvami sucasnej hokejovej elity proste malo :)

Vo vecernom zapase Svajciari sebavedomo vybehli na Finov a dokonca ich zatlacili do ich tretiny. Potom vsak dostali gol, Fini sa dostali do tempa a zdalo sa, ze Fini predsa len Svajciarom udolaju. V druhej tretine vsak opat Svajciari vybehli na Finov a opat ich miestami zatacili do hlbokej defenzivy. A potom prisla trojmiutova svajciarska smrst, ked Svajciari dali Finom tri goly. Fini este o dva goly na tychto MS neprehravali a priebeh stretnutia chceli zvratit v tretej tretine. Prilezitost im sali svajciarske vylucenia, ale vyuzili len jedno stvorminutove. Rastucemu tlaku Svjaciari bravurne a niekedy aj so stastim odolavali a vydrzali az do poslednej sireny. Zrodilo sa tak najvacsie prekvapenie turnaja, a na finsky ukor. Hoci osobne mi je luto Aha a dalsich nadanych finskych mladikov, Svajciarom sa ale proste nedalo nefandit. A nasa prehra so Svjaciarmi uz teraz nevyzera az tak tragicky. Fini tak spolu s Rusmi poletia domov.  :)
 

V druhom zapase Svedi s jasnou hernou prevahou dobyjali lotyssku branku, ale Lotysi sa dobre branili. Po prvej tretine bol stav stale 0:0. Na prvy gol Svedska Lotysi tiez este vedeli v druhej tretine odpovedat. V tretej sa vsak prejavili svedska prevaha i skusenosti a talent svedskych hracov a zvysili vedenie na 3:1. Lotysi opat dokazali znizit, ale na treti gol im uz nezostal cas. V hre bez brankara vsak k nemu mali velmi blizko a nestastny lotyssky strelec v hneve rozmlatil hokejku na striedacke. Lotysi si tak mozu prisadnut k Finom a Rusom a zviest sa s nimi domov :)

:slovakia: :slovakia: :slovakia:

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

utieklo to, dopracovali sme sa k semifinále:

 

 

Švédsko - USA 6 : 0 tri korunky valcovali a nedali ani šancu pokaziť niečo na bezgólovom stave, no teda

 

Kanada - Švajčiarsko 2 : 3 ha!... a Svajciari su vo finale

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V prvom zapase sa do seba pustili Amici so Svedmi. Vcelku pohladny zapas z oboch stran, Amici utocili, Svedi s prehladom branili a vyrazali do protiutokov. Z jedneho otvorili skore 1:0. V druhej tretine sa hra nezmenila. Amici si vynutili storminutovu presilovku, ale inkasovali. Gaudreuovi praskli nervy a zatal hokejkou ako sekerou do najblizsieho Sveda. A potom Svedi Americanom fukli dva goly a bolo po zapase skor, nez sa preklopil do druhej polovice. Amici sa stale snazili, ale otacat proti Svedom je tazke uz ked vedu o dva goly, nie az o styri. V poslednej tretiny odvolali brankara uz v 50. minute, ale opat skorovali Svedi. Kratko pred koncom im este strelili siesty gol a ponizenie Americanov bolo dokonane. Tento zapas pekne ukazal, preco Amici nikdy nebudu tak skoro zlati - niekedy podavaju neskutocne skvele vykony, ako napriklad proti Kanade alebo Cechom, a niekedy im proste rupne v bedni a stratia zapas :)

V druhom zapase sa stretli Kanadania so Svajciarmi. Malokto by si vsadil na Svajciarov, ale boli to prave oni, kto strelil prvy gol. Kanada v druhej tretine sice vyrovnala, a zakratko dostala druhy gol. V tretej tretine Svajcairi z prvej a jedinej strely na branu dali treti gol a zacal sa neskutocny kanadsky tlak. Svajciari sa statocne branili a darilo sa im odolavat. Nic na tom nezmenil ani druhy kanadsky gol, uz v hre bez brankara. Po sirene tak nakoniec vsetci Svajcari vybehli na lad ako keby vyhrali zlato. Bolo to velke vitazstvo a Svajciarom sa nedalo nefandit. Hadam sa im konecne podari to zlato vyhrat :)

:slovakia:  :slovakia:  :slovakia:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak sa to Svjaciarom opat nepodarilo a dovodom bolo opat Svedsko. Nie ze by Svajciari boli lepsi ako Svedi, alw viac dsom im fandil. Zohrali vybornu partiu a k zlatu boli ovela blizsie ako pred 5 rokmi, ked prehrali 5:1. Dvakrat viedli, ale Svedi dvakrat vyrovnali. V najazdoch vsak dali len jeden z piatich, kym Sved o jeden viac. O ten jeden gol boli ti Svedi predsa len lepsi :)

My uz mozme len dodat, ze kedze sme okrem Svajciarov jediny tim, ktory v riadnom zapase so Svedmi remizoval, sme druhe najlepsie muzstvo po majstovi sveta. Logika jak svina, ale potesi :D

V zapase o bronz sa stretli timy, ktore MS prvym zapasom aj otvarali - USA a Kanada, a opat bodovali Americania. Asi preto, ze ten bronz chceli viac ako Kanada :)

Takze, aby som to zhrnul:

Prekvapenia: hra a umiestnenie Slovenska, dalej Svajciari a ich striebro, do istej miery aj Lotysi. Zaujimava novinka boli kamerky na prilbach hlavnych rozhodcov, len skoda, ze sa nedalo na ne prepnut a sledovat cely zapas z rozhodcovskej perspektivy :D

Sklamania: vykony Francuzska, Norska, Nemecka a najma Bieloruska. Navstevnost bola pomerne vysoka, ale vzhladom na blizkost Norska, Svedska, Finska a Nemecka by som cakal viac. Neplnene haly boli len pri domacich zapasoch a zapasoch so Svedmi, solidne navstevy dosiahli aj Nemci. Inak ale miestami zivali prazdnotou. A kde je vlastne aljak? To tu uz nikto nic negarantuje? :)

:slovakia: :slovakia: :slovakia:
 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov