Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

sukromne dolovanie uz je out, to si skor lepsie prenajat od nejakej firmy hardware na dolovanie. Btc a ine kryptomeny (ethereum a podobne) maju potencial rast hlavne vdaka spekulatívnym peniazom, je to eldorado a nie ze na konci ale na zaciatku.. Vobec nejde o to ze to ma nahradit akoze fiat peniaze. je to zaujimave lebo je ich obmadzene mnozstvo a tak postupne z toho vznika marketingovy bum!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, ja mam len par skeptickych poznamok. 

Nie je mi jasny  ekonomicky zaklad,    dobra mena musi niekolko vlastnosti :

1. stabilna

2. vysoko likvidna

3. nizke transakcne naklady.

 

Bitcoin to nema,  pri jeho volatilite je tazko predstavitelne aby niekto fixoval buduce prijmy v nom,   jeho likvidita rastie ale realne moznost priamo platit bitcoinom je nizka,  je potrebne ho najprv previest na beznu menu a potom platit. Transakcne naklady su realne vysoke hlavne pre mensie platby. A skor budu rast, kedze je to dane technologiou blockhainu. 

 

na druhej strane su vyhody toho ze jeho hodnotu nevie stat ovplyvnit jednoducho,  a anonymita  pre cast ludi ( pre 90 % novych investorov to neplati, nakup a predaj bitcoinov je sledovany a podlieha registracii ).   Pre nezakonne aktivity je teda stale pritazlivy ale to je do buducnosti skor jeho nevyhoda.  Bude snaha tuto oblast regulovat a postihovat.

 

neviem z tohto vyratat aka je ekonomicka hodnota ale ak by bol stabilny kurz tak pre vacsinu ludi nedava zmysel tam drzat peniaze.  Podla mna je teda dnesny stav bublina,  ale kam az porastie netusi ani srnka.  A ani kedy padne ale pad to bude tvrdy,  ak velki hraci zacnu menit bitcoiny na dolare tak to padne za den.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Isteze to je bublina a to je vsetko o co je vysoky dopyt. No praveze btc je taky first pokus s tym, rychlost neni zavratna veru a je to skor len investicia ale buducnost a technologie mozu zlepsit tieto parametre. Su tu ine kryptomeny ktore su skoro 100% anonymne nieco ako dash. Cele to je o tom, ze je tam stale mala kapitalizacia a ak sa na to vrhnu silnejsi hraci cena vystreli hore. A to je prilezitost na par rokov to drzat, to je cela pointa. To co bude nebude ani srnka netusi ale blockhain ma buducnost a nie len na platby ale na realizaciu napr. predaja bez zmluv a podobne ako je ethereum.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

blockchain je zaujimavy napad, ale aj tu vidim par rizik. Zmysel je decentralizovat historiu aby bola pristupna vsetkym a nebola zavisla na centralnom ulozeni.  Ale kto to bude platit ?  A ake budu motivacie to robit ?  Pri bitcoine to platia bitcoinmi ale kto to bude robit pre zmluvy ? napr.   Pre banky je zrejme zaujimave spravit siet bank, ktore si tak mozu zdielat vykon a priamo to platit z transkacnych poplatokov.  Ale nemyslim ze je to univerazalne pouzitelne.

A k bubline,  slovo podvod je trochu silne aj ked bublina ma aj charakter pyramidy.    A pri tychto urovniach je to jasne ze to nekupuje nik na bezne pozitie ale na spekulacie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

lenze ma to stale slabu kapitalizaciu a chytila sa toho cierna ekonomika, to su dataily ktore sa vyriesia, aj banky si vytvorili menu ripple, a ked uz davam rady zdarma je to zaujimava prilezitost kedze sa to len rozbieha .. Je to proste cena vysledkom ponuky a dopytu a bubblina je nieco umelo nafuknute na klamstvach obycajne, pyramida asi tazko kedze tam nedostavas podiel ze niekoho nalakas na to.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to mi pripomenulo, keď svojho času robili raziu v akomsi zámku ktoréhosi baróna, čokoľvek otvorili, odvšadiaľ sa sypali peniaze, dokonca museli zakopať v debnách do zeme, bo už neboli voľné šuflíky ani povaly... toto je zrejme beznádejne zastaralá metóda:

 

post-3-0-97447000-1513613132.jpg

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie je mi jasny  ekonomicky zaklad,    dobra mena musi niekolko vlastnosti :

1. stabilna

2. vysoko likvidna

3. nizke transakcne naklady.

 

Mna teda jedna ekonomicka vyhoda napada. Odkedy peniaze prestali byt kryte zlatom, stat si ich moze "natlacit" lubovolne mnozstvo (a aj sa to robi), cim sa roztaca kolotoc inflacie. BitCoinu toto nehrozi, a preto by jeho hodnota mala voci inflacnym menam narastat - sucasny prudky narast je samozrejme bublina. Ale ma aj svoje muchy, jeho vyvoj je tazko predpovedatelny, takze asi najistejsie by bolo investovat do zlata alebo inych stalych komodit.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je to úplne laicky, ale vždy sa našli ľudia, ktorí zakopali poklad v hrnci na konci záhrady či kdesi...

a nakoniec ich aj tak zmietli hurikány sveta, a hrnce s pokladmi tam zostali a čakali.

 

chcem tým povedať, že kryptomeny sú ok, sú, priniesla ich doba, dalo sa to čakať, každá doba má svoje platidlo a bohatstvo a špekulantov a šikovných bankárov.

trochu by som len zašla o krok ďalej... to, že je okolo kryptomien, nech sa volajú akokoľvek, bublina, je viacmenej jasné, a majú svoje muchy a dnes sme v nebi a zajtra si narazíme zadok, ako smiley vraví, všetko je možné.

 

je tu ešte jedna vec, a tam myslím platí to, že zlato je zlato, striebro je striebro,... svet je teraz taký aký je, ďalšia studená vojna trochu prepólovaná na obzore, alebo asteroid, slnečný vietor, čo ja viem, čosi... ani dinovia nečakali, že ich zrazu zmetie pekná žiarivá hviezdička.

len sa pýtam... čo sa stane s kryptomenami, keď nebude elektriny, napríklad. skutočne ma to zaujíma.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ked nebude elektriny vratime sa do doby kamennej nie len s kryptomenami. Bublina nuz nech si to myslia opozdilci uz teraz je dost neskoro ale este stale cas. Bublina vzdy splasne, lenze aj keby raz splasla, je uz tolko kryptomien a vyvoj ide dopredu skor to bude tak ze sa pozastavi rast bitcoinu lebu uz teraz je to transfer pre ine kryptomeny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

niekde som cital ze v okamziku ked taxikar zacne hovorit o uzasnej investicii, tak je to koniec bubliny.   Ak sa to dostane az k nemu, tak uz dalsi investori nie su.  Teraz sa ludia zadlzuju aby nakupili bitcoiny  a to uz je spoznatelna konecna faza.

To uz netreba vela vediet,  ale otazka bude kde bude nejaka rovnovazna hodnota v buducnosti .  Ciste teoreticky pri obmedzenej dostupnosti  by to mohlo mat stabilny pomer napriklad k zlatu.  Ale ani zlato nie je co byvalo,   jeho hodnota realne klesala a nedrzala dobre hodnotu.  Ale potom zase skocila hore a dobehla straty. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To ako myslis vazne?:) tak urcite budu vykyvy, to suvisi s tym ze sa zaistuju zisky, ale taxikar ani nevie co je bitcoin a auz vobec nie ako sa k nemu dostane. Kapitalizacia je stale mala, nizka, takze z tohto pohladu si videl koniec ked to este poriadne nezacalo. Nikto nema take skusenosti s takym rastom tak kazdy vesti katastrofy. No to je bezna vec, preto vsetci ti taxikari cakali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

presne tak to aj je investori sa toho bavaju prave z takychto skusenosti v minulosti, no btc a krypto je nieco celkom ine, ja teda kryptomeny nevidim ako nieco co je na konci a cenove spekulacie budu, a aj dosledky toho, btc je naozaj na psychologickych hraniciah ale az buducnost ukaze kedy dosiel k saturacii, na trhy nemaju chodit ludia co nevedia ze cena beha hore dole.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

niekde som cital ze v okamziku ked taxikar zacne hovorit o uzasnej investicii, tak je to koniec bubliny.   Ak sa to dostane az k nemu, tak uz dalsi investori nie su.  Teraz sa ludia zadlzuju aby nakupili bitcoiny  a to uz je spoznatelna konecna faza.

 

Na vianocnych trhoch v Prahe vies v jednom stanku zaplatit aj s btc. Sice cakas 10 minut na potvrdenie transakcie, ale je tu ta moznost.

To len na margo toho, ze sa to tyka uz aj "beznych" ludi.

 

Takisto ako robopol vidim potencial v krypto menach.

A stale hovorim, preco riesit kedy ta bublina splasne, ak je k dispozicii obnost penazi ktory som ochotna "stratit", preco nevyuzit tu momentalnu situaciu?

Aj o tom je investovanie.

 

"Kto sa boji, nech nechodi do lesa".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

doll,  skusit objem penazi ktore si ochotna stratit je OK,   to plati ako pri bitcoine tak aj pri rulete.  Ak sa zacnes zadlzovat tak konci sranda.

 

A robopol,   prave to ine ma zaujima.  Uviedol som zakladnu sumarizaciu realnych dovodov na pouzivanie bitcoinu,  teda tych co ta mozu viest k tomu aby si cast prostriedkov drzal v nich.  Mimo dufania ze narastu. 

Hladam ekonomicky fundament.   Ty hovoris o kapitalizacii ale ta nie je dolezita pri bubline, Hladajme napriklad realny objem transakcii, naklady a pod.   To by mohlo dat aspon hruby odhad  realnej hodnoty a ocakavania kam to spadne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja tvrdim ze btc bude nahradena, btc je retro nema paramnetre aby kobnkuroval inym novym menam a to mozes teraz vidiet na vlastne oci. BTC je marketingovy a teda deju sa zmeny a ja osobne btc mam malicku cast, tiez mu neverim a hlavne z toho titulu ze je pomaly a neda sa to vylepsit a preto vznikli odnoze btc a udeje sa dalsia odstiepenie. takze realne moze byt ze vrchol btc BOL. ale co bude dalej ci sa zotavi atd je tazke povedat. Kapitaliazciu spominam pri inych kryptomenach co som ti dal jeden dva typy. tam je velmi nizka kapitalizacia. Ak maju kryptomeny prezit tak uvidis posilnovanie prave takych mien ako je btc chash, ethereum atd.

 

Fundament je predsa postavený na vyhodach block chainu

 

Ty vidis tulipany ja stary nabytok, to je ten rozdiel. tulipany bolo sialenstvo btc "ista revolucia". Ty vidis bublinu ja len dovod preco to tak rastlo, vidis pad to vidim aj ja pretoze ma silnych konkurentov, ty tomu neveris lebo si videl taky rast u tulipanov co bolo ciste sialnestvo postavene iba na sialenstve.

 

A dnes robi btc korekciu z vcerajsieho padu. Takze ak niekto nezaistil svoj zisk v btc tak dnes je prave den kedy by to mal urrobit s vyssou pravdepodobnstou!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pre mna tyso je to len investicna prilezitost, pre nic ine nejdem si za to kupovat chleba, a ak si si myslel ze btc je investicia tak fajn prisiel si do bodu kde sa zhodneme ze btc urrcite nie, A taxikar ked nakupi svoju menu ked uz to budu kupovat aj taxikari prejde aspon 5 rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kolega v praci  ich kupil kedysi davno, ked boli este zadarmo -  len aby si vyskusal, ako sa s nimi robia transakcie. A tak mu tie bitcoiny ostali a stale ich nechce predat.

 

Druhy kolega si nedavno nakupil bitcoiny ako investiciu.

 

Tak uvidime, ako dopadnu, napriklad tak za rok. :thumbsup:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

oznam

 

do pozornosti dávam, milí fórumáci, nájdete aj v téme Diskusie o fóre:

 

prečítajte si prosím toto - aby sme neprišli o fs, ktoré beží ešte na zastaralej verzii / nie, nebude to žiadna sociálna sieť, tu je všetko vysvetlené/

https://www.freespace.sk/tema/5960-freespace-fórum-do-konca-roku-2017/?p=259085

 

a k tomu je tu demo verzia  dostupná 5 dní - pozrite si, nech máte predstavu - modernejší vzhľad, zopár zmien, ináč stále fórum https://www.freespace.sk/tema/5960-freespace-fórum-do-konca-roku-2017/?p=259108

 

 

ďakujem. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes je cerny piatok kryptomien vseobecne, dnes spadne btc bohvie kde. A presto bublina nie je, ibaze toto sa deje na spekulativnych obchodoch a a v panike. uz je aj obchodovatelny futures na btc takze uz su tam vsetci paraziti z wall street na manipulativne hradky. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov