Skočiť na obsah

Ako čo najviac ušetriť za internet a telefón


Tomáš

Odporúčané príspevky

Sem by sme mohli písať návody a skúsenosti ako nakombinovať čo najlacnejšie služby od mobilných operátorov. Záleží aj čo konkrétne využívate.

 

Mne ide o praktickosť teda čo najmenší smartfón. Nehrám hry, nefotím takže nemusí mať namakané parametre. Nepozerám online vjdeá a nestreamujem takže rýchlosť nemusí byť extra. Ide hlavne o lacnú komunikáciu, občas si pozrieť spoje, google mapa navigácia... Tie si nevyžadujú rýchly net.

 

Takže verzia 1:

Kombinácia funfónu so 4-kou spočíva v tom že ak si prenesiete číslo na funfón tam máte na polroka internet zadarmo a to 500MB mesačne a po prečerpaní znížená rýchlosť na 128kbs (kym ostatni operatori znizuju na 64kbs co uz je fakt extremne pomale) ale s tou 128-kou sa este v pohode da messengrovat, chatovat, forumovat, a este aj volat cez IM aplikacie. A ked prejde polrok spravit znova prenos. Operator nijako neobmedzuje pocet prenosom ja to uz tak robim dva roky a nic. Dostanete net za prenos a je tam cely polrok nulovy kredit idu len data a prakticky zadarmo surfujem. Ako druhu sim si zvolit 4-ku kde je vsetko za 4 centy ci sms/volanie do vsetkych sieti aj do EU, komu nechyba EU tak Tesco ma to iste za 3,9 centa bez zahranicia. Ja mam kratke hovory a obvas SMS takze idealna kombinacia za lacny peniaz.

 

Ak volavate dlho tak bud Easy pecku kde je denny strop 50 centov kde uz do danej siete viac neplatite nieze na konkretne cislo ale uz celkovo do siete daneho operator viac neplatite. Potom prichadza do uvahy to O2 volnost ze hodina hovoru 10 centov kazda siet (neviem ci je tam aj EU).

 

Ci si zvolite dual sim mobil alebo jeden smartfon na internet a jeden prakticky maly jednoduchy na volanie/sms je na vas. Kde o idealnu kombinaciu simkariet bud 4ka/Tesco & Funfon alebo Pecka/Volnost & funfon a ked chcete byt brutalny tak smartfon s funfonom a jeden malicky dual sim so 4kou a Peckou uz mate komplet vseto s dvomi mobilmi mate kompletku lacno.

 

Este ostava ten prenos kazdeho polroka aby bol net zdarma tak su sposoby. Vela ludi ma doma stare simkarty co nepouziva tak si stale nejaku prenesiem vzdy sa najde nejaka. Alebo ked pouzivam dvojkombinaciu funfon/swan tak ich iba krizovo prenesiem teda ak skonci polrocny net tak funfon prenesiem na swan a swan na funfon a po polroku opacne takze ani nemusime menit cisla len sa vzdy spravi krizeny prenos.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Já mám O2 na mobilný internet, ale využívam to málokedy, chodia mi faktúry do 1,5€ mesačne, teraz naposledy 50 centov. Potom dve easy karty, ktoré dobijem tak možno raz za rok, volávam málo. Orange paušál, ale to je komplet všetko firemné, na vybrané (teda firemné) čísla volávam koľko chcem a neplatím nič.

 

Tieto návody čo sem dáva Tomáš sú dobré pre socky, ktoré potrebujú ušetriť každý cent (aby ich potom mohli míňať na tých fajnových kinderčokoládových mikulášov a litre koly), ja by som fakt nechcel držať v hlave kedy si mám ísť prenášať číslo len kvôli tomu, aby som polročne šetril pár eur.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja mám ľahký návod: porovnám si cenníky operátorov.

Vsak ano. A ja som z nich vybral to naj. Ale niekomu sa lahko machruje ked ma firemny telefon. To by sa aj mne tak machrilo...
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nezáviď, keby si bol k čomusi, tak časom by si sa aj ty dopracoval k tomu, že by si bol tak dôležitý, že by ti aj firemný telefón zverili.

 

Lenže tebe nie je dôvod dávať firemný telefón, keďže nepracuješ na pozícii, ktorá by to vyžadovala, tak môžeš len závidieť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 Ale niekomu sa lahko machruje ked ma firemny telefon. To by sa aj mne tak machrilo...

 

kurnik, Tomas, mas 35 ci kolko rokov, to fakt na teba urobi dojem sluzobny mobil?? a niekto nad 14 rokov dnes este s telefonmi machruje???

moje nervy

 

precitala som si ten tvoj navod..ale take veci idu mimo mna a v istom zmysle mi dvihaju zaludok

to co robis je samozrejme legalne, ci aj moralne to nie je pre teba nijako podstatne, takze radsej idem z tejto temy prec..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to v poriadku. Keby orangu vadilo ze uz dva roky pouzivam internet na ich naklady uz by sa davno ozvali. Akcia je ako bonus za prenos cisla. Oni to brali tak ze kto prejde na funfon ma internet na polroka zadarmo ale rataju s tym ze ten clovek bude z tej simkarty aj volat ci sms pisat a na to uz potrebuje kupovat kredit. Neratali s tym ze ja budem pol roka surfovat s nulovym kreditom a na volanie mat Swan. Ked ubehne pol rok tak funfon prenesiem na swan a swan na funfon a mam to znova. Oni spravili tu chybu ze neobmedzili akciu tak ze jedna osoba to moze mat len jeden krat. Vzdy do kriza prenesiem cisla a s kombinaciou dvoch operatorov mam lacne naklady na telefon.

 

Tie firemne telefony boli tak myslene ze ak ma niekto firemne auto/mobil tak je vo vyhode pred ostatnymi lebo pouziva to firemne a tym padom nema naklady na vlastne. Som zvedavy ci by axelovi vydrzali tie sumy za telefon keby vsetko vybavoval z vlastneho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Firemný používam možno tak raz-dva krát za týždeň, niekedy ani to nie. Súkromný mobil tak isto, raz za čas nejaký telefonát alebo sms.

 

Podstatný rozdiel je v tom, že ja telefón používam iba na nutný kontakt, keď sa chcem s niekým na niečom dohodnúť alebo sa niekde stretnúť. Na vybavovanie vecí a vykecávanie mám emaily, Facebook chat, prípadne Skype.

 

Aj keby som všetko vybavoval z vlastného, tak do pár desiatok eur by som sa zmestil každý mesiac na 100%. Kedysi mi chodili faktúry, na ktoré by ti nestačil ani mesačný plat (a to som aj ja mal problém zaplatiť). Tak tu nemachruj a nezáviď. Nie som taká socka ako ty, že musím každý pol rok prenášať čísla hore dole len preto, že nemám pár eur na účty a potom musím kradnúť peniaze z kaplnky lebo som looser, ktorý väčšinu peňazí pomíňa na zbytočné hovadiny.

 

Máš 35 a rozmýšľaš ako 12 ročné pubertálne decko čo každému len závidí, lebo na nič nemá. Potom sa nediv, že ťa ani normálne baby nechcú. Ktorá by chcela takého chudáka. Už sa začni správať ako dospelý chlap. Aj keď toto bola asi zbytočná rada.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslim si, ze si jediny tu na fore, ktoreho nieco taketo trapi. Ja nemam cas na to, aby som ako debil zistoval kto ma teraz aku akciu a nasledne kombinoval 2-3 simkarty, aby som usetril nejake trape 2-3e mesacne. Seriozne, snazis sa setrit na zlych miestach.

Moja mesacna faktura je okolo 8-9e (O2 Fer s internetom), to je skutocne nic.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie firemne telefony boli tak myslene ze ak ma niekto firemne auto/mobil tak je vo vyhode pred ostatnymi lebo pouziva to firemne a tym padom nema naklady na vlastne. Som zvedavy ci by axelovi vydrzali tie sumy za telefon keby vsetko vybavoval z vlastneho.

Tomáš, a čo má podľa teba byť na firemnom telefóne také strašne výhodé? :o ja som v robote vzdoroval firemnému telefónu tri roky... a vieš prečo? lebo keď mi volajú z roboty, tak súkromný telefón zdvihnúť môžem, ale firemný musím. rovnako aj vypnúť - súkromný môžem, ale firemný by som nemal... na firemný mobil som kývol až potom, keď mi starý mobil doslúžil, a nový som si kúpil dual sim, aj to najmä preto, že O2 kde mám súkromné číslo má v našej firme mizerné pokrytie...

ako sa dá ušetriť na telefonovaní ti zrozumiteľne napísal Axel, ja to robím podobne, teda okrem toho facebooku...

 

Firemný používam možno tak raz-dva krát za týždeň, niekedy ani to nie. Súkromný mobil tak isto, raz za čas nejaký telefonát alebo sms.

 

Podstatný rozdiel je v tom, že ja telefón používam iba na nutný kontakt, keď sa chcem s niekým na niečom dohodnúť alebo sa niekde stretnúť. Na vybavovanie vecí a vykecávanie mám emaily, Facebook chat, prípadne Skype.

 

ešte k tomuto:

Som zvedavy ci by axelovi vydrzali tie sumy za telefon keby vsetko vybavoval z vlastneho.

neviem ako Axel, ale ja mám na súkromnej sim karte aktuálny kredit cez 50€, a pravidelne sa mi zvyšuje, lebo dobiť kredit musím, ale nestačím to prevolať. a takto mi to fungovalo aj predtým než som si zobral aj firemnú sim kartu...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mňa asi pred 2 týždňami otravoval podomový predajca, či nechcem niečo od Telekomu a teatrálne sa ma začal vypytovať ako často si dobíjam kredit. Keď som mu povedal, že mám easy od Telekomu a naposledy som si dobil v októbri minulého roka, tak aj koktať sa naučil :zubiska:

 

V dnešnej dobe volania a sms vychádzajú skutočne lacno, výrazne tomu pomáhajú aj iné formy komunikácie. Operátori vedia, že s vysokými cenami už nezarobia, ľudia hneď utečú inam. Pred 18 rokmi, keď som sa dostal k prvému mobilu, tak 20Sk za minútu a minútová tarifikácia vedeli spraviť svoje. Pamätám, že operátori (vtedy Globtel a Eurotel) sa naháňali v akciách, Globtel mával napr. takú, že víkendy boli 90 halierov za minútu, čo sú nejaké 3 centy zhruba, čo bolo dokonca lacnejšie ako dnes. SMS stála 2,50 Sk, čo je asi 8,3 centa, dnes sms za nejakých 6 centov alebo aj menej.

 

Ale iných možností komunikácie bolo výrazne menej, tak sa všetko riešilo cez mobily. Mobil som využíval na teletext chat (vtedy internet v domácnostiach bežne nebol, akurát sa začal presadzovať dial-up, čo bolo drahé, vychádzalo to asi 60 korún za hodinu, tak kto na nete visel nejaké 4 hodiny denne, tak za mesiac došla sekera za 7 litrov) a na faktúrach to bolo riadne vidieť. Mobily proste išli strašne do peňazí. Vtedy by sa Tomášove rady ujali a som si istý, že by sa hojne využívali. Samozrejme Globtel a Eurotel by na to prišli a hneď by to zatrhli. V dnešnej dobe to nutné nie je, keďže účty za telefóny sú všeobecne nízke, tak operátorom je u riti, že v Galante majú jedného zúfalca, ktorý si každý pol rok prehadzuje číslo od jedného operátora k druhému, len aby ušetril pár eur mesačne. Tomášovi sa to oplatí, lebo nemá počítač a internet - optiku, ktorá je v dnešnej dobe tiež dosť lacná. Tak machruje ako prišiel na to, ako vydrbať s operátormi. Ale s tým ohúri akurát tak deti v škôlke a nie dospelých ľudí, ktoré sú vzdelaní, majú kopu skúseností a praxe a zamestnávatelia im dobre zaplatia. On im môže len strašne závidieť, lebo on taký nikdy nebude.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pamätám, že operátori (vtedy Globtel a Eurotel) sa naháňali v akciách, Globtel mával napr. takú, že víkendy boli 90 halierov za minútu,

pred cca 15 rokmi mal Globtel tuším akciu že po 20:00 mali lacnejšie volania, čím ma dokonale motivoval prejsť ku konkurenčnému Eurotelu. pretože po 20:00 začali všetci v sieti globtelu naraz telefonovať, čím sa sieť samozrejme preťažila, a nedalo sa nikam dovolať, a keď aj, tak asi na 25. pokus...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To ked mali tie dni ze cez vianoce boli volania ci sms zdarma a vtedy pretazili siet. Ale dnes aj kapacita sieti rata s tym ze ma mobil kazdy clovek ale zase je aj dvakrat tolko operatorov, funguje narodny roaming takze uz sa velmi nestavaju vypadky.

 

Ano su ine formy komunikacie ako napr. internet ale aj ten si treba aktivovat/zaplatit na simkarte az potom mozem hufne instalovat do mobilu aplikacie ako facebook messenger, pokec, viber, whatsap, tapatalk atd. Aby som mal kompletne internetovanie.

 

Praveze poznam dost ludi co niesu skolkari a velakrat nemaju kredit, len prezvonia aby im druhy zavolal a povedia ze volaj mi ty lebo nemam kredit. Tak ludia co ziju od ruky do huby musia setrit kde sa da.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takého čo prezváňa poznám len jedného. Ten tiež vraví, že nemá na kredit. Ale na cigarety, chlast a y má ... Tak ako ty len namiesto cigariet daj colu a kebab a namiesto chlastu dajaké boxy k telke.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jaaaaj axelíno už by sme sa mali presunúť do témy o chudnutí lebo veľmi som pribral odkedy som v tej novej robote... Ale to ide pomaličky nebadatelne sa tie kilečká nabaľujú... Ale týždeň pred výplatou hladkej ako v koncentráku a ajtak len priberám...

 

A fakt čo má orange z takého zákazníka čo surfuje pol roka s nulovym kreditom? A keď sa prenáša číslo od iného operátora tak sa neúčtuje ani žiaden aktivačný poplatok...

 

Ale aj to je úspora ze menej telefonovať aj to je cesta. Niekedy až žasnem že ľudia čo sú 5x bohatší ako ja a ako málo používajú mobil. Ja snim travim väčšinu dňa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Niekedy až žasnem že ľudia čo sú 5x bohatší ako ja a ako málo používajú mobil. Ja snim travim väčšinu dňa.

Tomáš, skúsme uvažovať, že čím by to asi tak mohlo byť...

... ako prvé ma napadá:

 

nebude to asi tým, že tí ľudia dokážu svoj čas tráviť zmysluplnejšie ako bezduchým telefonovaním o úplných nezmysloch?

 

ty čo myslíš, čím by to mohlo podľa teba byť?

 

 

Tak ludia co ziju od ruky do huby musia setrit kde sa da.

aha, a o tom nám tu budeš písať ty, čo si v inej téme písal ako bežne dávaš hodinové telefonáty svojim "kamošom" do nemecka či do akej riti, lebo pravda oni v nemecku zarobia tak málo, že si nemôžu dovoliť zavolať tebe ... to musíš volať ty im ...

a potom tu založíš tému o tom, ako ušetriť na telefonovaní ... inak si komplet?

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No však Tomášovi kamaráti (a nielen oni) si už dávno všimli, že Tomáš je tak "trochu" pripečený, tak načo by oni platili za telefonovanie, keď ten trkvas im zavolá aj sám? :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

len aby sme všetci vedeli, o čom je tu reč:

 

edit: myslela som tým aj Adelu, a kdekto na to už zabudol, aj ja, v tom množstve Tomášových podivných aktivít...

 

... aha, a o tom nám tu budeš písať ty, čo si v inej téme písal ako bežne dávaš hodinové telefonáty svojim "kamošom" do nemecka či do akej riti, lebo pravda oni v nemecku zarobia tak málo, že si nemôžu dovoliť zavolať tebe ... to musíš volať ty im ...

a potom tu založíš tému o tom, ako ušetriť na telefonovaní ... inak si komplet?

 

No však Tomášovi kamaráti (a nielen oni) si už dávno všimli, že Tomáš je tak "trochu" pripečený, tak načo by oni platili za telefonovanie, keď ten trkvas im zavolá aj sám? :zubiska:

 

tu si môže aj Tomáš pripomenúť, ako zo seba kamošom pracujúcim v Anglicku a Nemecku robil hejla:

 

https://www.freespace.sk/tema/4590-čoho-by-ste-sa-vedeli-zrieknuť-v-prospech-šetrenia/?p=237251

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vieme, ale dobre, že to clovek2 pripomenul, ja by som na to už aj zabudol :zubiska:
 
Fakt niekedy mám pocit, že ten Tomáš robí zo seba debila naschvál.
 
Takže takto hospodári tragéd, ktorý nám dáva rady ako za pol roka ušetriť pár eur :lach:
 

2. Skúšal som... Easy pecka ma vyšla drahšie ako tento paušál. Ide o to že základ paušálu je 25€ a kde je nekonečný internet, SMS a volanie do všetkých sietí v celej EU ale 28 sa nazbieralo preto lebo som nevedel že MMS-ky sú mimo toho a ja keď píšem dlhú SMS tak Nokia 5220 je taká že prehodí na MMS automaticky a nikde nieje možnosť prepnúť to naspäť. Jedine ak by som dal simkartu do Nokie 105 ale tam zase nemám net tak by som musel stále vyberať simkarty. A volanie na zákaznícku linku je spoplatnené u O2. Takže tam sa to nazbieralo ale už mám 0,00€ nad rámec napriek tomu že vyvolávam aj 6 hodín denne a SMS-ky píšem skoro vkuse. Tak ja som komunikačne založený typ, neustále mám potrebu komunikovať a telefón je môj jediný normálny kamarát. Tak môj najlepší kamoš je v Anglicku a volávame si 3-4 hodiny v rôznom intervale, kamoška žije v Berlíne a s ňou volávam denne 2-3 hodiny, SMS-ky píšem vkuse, bratovi volávam často že kratšie len hodinové hovory ale viackrát. Potom všelijaké známosti z azetu keď sú ochotné dať číslo volávame si... Som doma zavretý okrem telky a mobilu nemám nič. Easy pecka čo som si tiež myslel že bude dobré som takto spálil 15€ kredit za týždeň! Potom je ten môj kolega sused ktorý len prezváňa a stále chce aby som mu ja volal a potom mi vypráva a vypráva a keď mu poviem že nechcem prevolať celý kredit tak on povie že veď ani on nie. Keby som mal iné podmienky reálnych kamošov, iného suseda a kolegu tak by som mohol robiť ten dôchodcasystém že 6€ mi vydrží 3 mesiace. A dve mobily mám preto lebo uvažoval som že prejdem so svojim číslom na ten paušál ale potom ma napadlo že by sa mi nik nedovolal lebo by som mal vkuse obsadené tak svoje číslo na čo mi volávajú vedúci alebo šoféri musí byť k dispozícii a z druhej karty môžem drkotať...


Pripomína mi nagélovaného predajcu Herbalife, ktorý nezarobil ešte ani euro, ale dáva rozumy o tom aký super úžasný biznis robí :unudeny:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No takto pisete o mne ze co adela ja co mam robit tomas ma easy kartu kde moze volat na vsetky siete zadarmo po minute je 50 centov za minutu a potom je zadarmo moze trkotat kolko chce mne vola casto cez tu kartu kamsrstom mne kazfy den a tak ja co mam karty mam fanfon a stvorku kartu co si ja kupujem za styri euro kazdy mesiac a vzdy volam len tomasovi vi on alrbo ja takze tak on vola sj fo zahranucia kamaratom takze co on ma karty tak je to fajn

 

...

Ja mam taktiez dve mobily na ktorych mam dve karty

 

...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov