Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji 2017 (Nemecko & Francúzsko)


aljak63

Odporúčané príspevky

...::: Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2017 :::...


logo.jpg
- IIHF WORLD CHAMPIONSHIP 2017 -




Hokejové majstrovstvá sveta budú v roku 2017 hostiť až dve krajiny Nemecko a Francúzsko

MS 2017 privítajú európske metropoly: Kolín - Lanxess Arena (18 500 divákov) a Paríž - AccorHotels Arena (15 000 divákov)

V poradí už 81. hokejové majstrovstvá sveta budú trvať 17 dní - v čase od 5. do 21. mája 2017

Majstrovský titul z MS 2016 budú obhajovať Kanaďania, strieborní boli Fíni a bronz získali Rusi.


Zloženie základných skupín MS 2017

...::: A-skupina (Kolín) :::...

  • RUS.pngRusko
  • USA.pngUSA
  • SWE.pngŠvédsko
  • SVK.pngSlovensko
  • GER.pngNemecko
  • LAT.pngLotyšsko
  • DEN.pngDánsko
  • ITA.pngTaliansko


...::: B-skupina (Paríž) :::...

  • CAN.pngKanada
  • FIN.pngFínsko
  • CZE.pngČesko
  • SUI.pngŠvajčiarsko
  • BLR.pngBielorusko
  • NOR.pngNórsko
  • FRA.pngFrancúzsko
  • SLO.pngSlovinsko

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak som po roku naspat  :ahooj:

 

mal som problem spomenut si, ako sa vola toto forum, nastastie klucove slova "aljak" a "hokej" vo vyhladavaci ma zachranili :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuž tak nám to začalo, namiesto zápasov som pozerala do hluchých a slepých dverí v čakárni u lekára, ktorý zrejme nemá pacientov ani za fajku močky.

 

 

tak zatiaľ ten posledný, post-3-0-07366400-1494013169.png  Česi zatiaľ prehrávajú s post-3-0-64283100-1494013168.png  Canadou o dva góly v polovici druhého polčasu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rusi a Svedi predviedli vzhladom na zaciatok turnaja solidny zapas, snazivi Bielorusi z jasneho zapasu urobili dramu, Kanada v treningovom nasadeni sfukla Cechov a huzevnati Nemci hnani publikom si odnasaju skalp Amikov :)

Dnes sme na rade my a priznam sa, tento rok by som na to, ze nezostupime, velmi nevsadil :D

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

och... takže nakoniec sme tých chudákov Talianov prebili v trápení?  : )
dokázali sme sa predsa len trápiť viac ako oni, teda sa nám podarilo pretrápiť sa skôr k nejakému výsledku... či ako to vlastne je  :klobuk: ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takze my aj nadalej pokracujeme v napinavom boji o zostup do kategorie B (kedze ak si spravne pamatam, Dani vypadnut nemozu)  :D

 

Ako som pisal uz minuly rok a zrejme aj tie pred tym, absolutna impotencia pri presilovkach, chybajuci strelci a tvorcovia hry, chyby v obrane ... jedine, co nam zostava, je bojovnost, a ta je dnes malo aj proti Lotysom a dokonca aj proti Talianom, pretoze bojovny vie byt kazdy :)

 

 

A pokial ide o dnesny den, tak vsetci favoriti sfukli svojich superov rozdielom triedy, az na Finov, ktorych nachytali na hruskach domaci Francuzi, a to az na piatich hruskach :D

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A my aj nadalej uspesne bojujeme o zostup do katergorie B :)

 

Pred 15 rokmi sme dokazali este vitazit nad najlepsimi, dnes uz nedokazeme porazit uz ani najslabsich. Vratane adeptov na vypadnutie. Strmy pad slovenskeho hokeja...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nj. nie je to nejako tak, že do športu treba aj investovať, nie len posadiť do kancelárií funkcionárov a čakať na úrodu?

pesničky o krajinách víťazov nestačia, ani na šport.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

druha nula v samostanych najazdoch len podciarkuje nasu strelecku nemohucnost. 

 

Prvy nas gol bol kontroverzny pre vysoku hokejku a kludne nemusel platit, druhy bol stastny, ked si Nemcur brankar vrazil necakany puk do branky.

 

Naproti tomu, Nemcuri nam dali krasne goly z hry a z tlaku, a nebyt toho, ze nie su tak technicky vyspeli, dali by nam aj viac golov. 

 

Druha tretina bola katastrofalna, rovnako ako velka cast tretej i predlzenia. Ked nas dokazu na dlhe useky hry zamknut Nemci, tak rozhodne nie je nieco v poriadku ... Nemci ukazali, ako sa hra o vitazstvo a preto aj zasluzene vyhrali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

S výnimkou MS 2012 je to už mnoho rokov len o bojoch v základnej skupine. Nechce sa mi hľadať štatistiky, ale pamätám akurát na ten rok 2012, keď sme získali striebro, inak najväčší úspech bolo vypadnutie v štvrťfinále. Zlatá generácia je definitívne preč. Nie je to Cígerova chyba, jednoducho hrá s tým čo má k dispozícii. Súčasní hokejisti ani zďaleka nedosahujú kvalít zlatej generácie, však vtedy čo meno, to bolo pojem. V slovenskom hokeji vládne hlboký marazmus a aj keby SZĽH dokázal vypracovať koncepciu, na základe ktorej by liga dokázala vychovávať kvalitných hokejistov, ktorí by sa úspešne presadzovali v NHL, či prípadne KHL alebo vo švédskej lige, tak to potrvá ešte asi 10 rokov, pokým by Slovensko bolo schopné hrávať o medaily.

 

Kedysi hráči Dukly Trenčín a HC Košice tvorili jadro reprezentácie a toto mužstvo dokázalo postúpiť do Áčka. Potom začala nastupovať generácia z NHL a už to išlo.

 

Teraz Košice vypadli v štvrťfinále, Dukla hrala baráž o záchranu.

 

A prečo? Lebo sa zlepšili ostatné mužstvá? Nie, nezlepšili sa, to len Dukla a Košice padli na úroveň ostatných mužstiev v lige. Výsledok vidieť na MS.

 

Tieto MS treba už len dohrať so cťou a vyhnúť sa baráži, či zostupu, či akým systémom sa hrá. Ten môj predpoklad, že budeme musieť tuho bojovať o postup bol nakoniec dosť optimistický a tretie miesto od konca je celkom reálne.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prelom storoci zastihol nasich najlepsich hracov na vrchole, ziskali sme postupne striebro, zlato, bronz a potom 4. miesto. Potom s vynimkou striebra pred par rokmi, co bola ta vystrelena motyka, je to len trapenie. Coraz horsie trapenie.

 

A suhlasim, ten impulz po zlate na rozvoj hokeja na SK sa nevyuzil, namiesto toho nasledoval pad stale hlbsie. Tradicne silne hokejove timy ako Trencin a Kosice upadali a  upadali az su teraz uplne v prdeli a o titul bojuju napr. Nitra a dalsie muzstva z hokejoveho zapadakova ako Nove Zamky. WTF??? 

 

Plus k tomu ten bojkot a nevrazivost roznych skupiniek Handzus aspol.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov