Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji "18" 2017 (Slovensko)


aljak63

Odporúčané príspevky

...::: Majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov 2017 :::...


logo.jpg
- IIHF WORLD U18 CHAMPIONSHIP 2017 -



V polovici apríla sa začínajú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji hráčov do 18 rokov 2017

World U18 Ice Hockey Championships 2017 bude hostiť Slovensko - Poprad a Spišská Nová Ves

Majstrovstvá sveta "18" začínajú 13.apríla 2017, a vyvrcholia bojmi o medaile 23.apríla 2017

Majstrovský titul z MS 2016 z USA bude obhajovať Fínsko

Strieborní boli minulý rok Švédi a bronz brali Američania


Formát MS "18" : V dvoch 5-členných skupinách sa hrá systémom každý s každým - teda každý team odohrá 4 zápasy. Body sú prideľované klasicky: 3 body za víťazstvo v základnej hracej dobe, 2 body za víťazstvo v predĺžení/nájazdoch, 1 bod za prehru v predĺžení/nájazdoch, 0 bodov za prehru v základnej hracej dobe. V prípade rovnosti bodov rozhoduje o postavení v tabuľke vzájomný zápas. Po odohraní základných skupín postupujú štyri prvé teamy do štvrťfinále, posledné teamy oboch skupín hrajú na 2 víťazné zápasy v súboji o záchranu, z ktorého napokon porazený team zostupuje do I.divízie. Vo štvrťfinále sa stretnú teamy podľa klasického kľúču: A1-B4, A2-B3, A3-B2, A4-B4. A potom už je to klasika - víťazi postupujú do semifinále a z neho následne vzídu zápasy o cenné kovy.


Základné skupiny MS "18" 2017

...::: A-skupina :::...

  • FIN.pngFínsko
  • CAN.pngKanada
  • SVK.pngSlovensko
  • SUI.pngŠvajčiarsko
  • LAT.pngLotyšsko


...::: B-skupina :::...

  • SWE.pngŠvédsko
  • USA.pngUSA
  • RUS.pngRusko
  • CZE.pngČesko
  • BLR.pngBielorusko

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS "18" - 18.apríl 2017 :::...

Základné skupiny sú za nami. Bez prehry pokračujú už len Fíni a Američania.
 

 

Ďalší program MS "18" 2017

...::: Štvrťfinálové zápasy :::...

  • FIN.pngFínsko vs. CZE.pngČesko
    .
  • RUS.pngRusko vs. SVK.pngSlovensko
    .
  • USA.pngUSA vs. SUI.pngŠvajčiarsko
    .
  • CAN.pngKanada vs. SWE.pngŠvédsko


...::: Séria o záchranu :::...

  • LAT.pngLotyšsko vs. BLR.pngBielorusko

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nasi  hokejisti(teda moj nieje ani jeden) su sikovni.  Boju a makaju - hraju proti svetovej konkurencii a su konkurencieschopni. A ja im prajem a myslim na medajlu maju.  Ja hokeju nerozumiem. Trosku zacinam rozumiet futbalu - to co nasi futbalisti a ja pochopil - presne to robia aj hokejisti a komentatori aj s tuzkou su prekvapeni - ale tak sa ten sport ma robit.  Superovi sa nedovolis ani obratit.  Alebo mu zober puk ,loptu a nech si tam stoji.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No uvidíme dnes, kedy sa už začína "lámať chleba". Hlavne dúfam, aby to Fíni zvládli proti Čechom, ktorí zvyknú byť dosť nevyspytateľní. Po tom fiasku na MS "20" by bolo fajn, keby aspoň fínska 18ka vybojovala nejaký poriadny úspech. Zatiaľ 4 zápasy = 4 výhry, ale dnes to bude riadny boj!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja nechapem - naco je dobre ze utocnik  ako ide napadat obrancu co je za brankou ale za nim nepride. Otoci sa pred brankarom. Pritom ten obranca za branou ten puk stale ma - aj ked napadajuci sa otoci. Naco tam korculoval? Ved je jasne pred brankov puk nebude a on tam je. To kto mu poradil? Kto ho trenuje? Situacia pred nasim golom v predlzeni. Ae to je obvykla hokejova situacia. Ale pre mna nieco nepochopitelne. ked tam uz korculoval, neskoro a neviem ci pomaly asi hej preco za nim nesiel? Naco to robil?(keby nan isiel a on by stal - mohol len odovzdat puk - kde mali byt dvaja dalsi hraci na tych co ho mohli dostat - nema puk moze ho vybojovat ale dostane nahravajuceho podtlak a aj keby nahral dobre potom to maju zobrat obrancovia).

 

Co si od toho slubuje ten hrac, ci trener co mu povie ze tak to ma robit? Ved staci si pozriet kedy chlap ma neuvidi a vysprintujem a hned sme v precisleni. Mame puk. to je rozhodujuca sila - ten co ho nema a nevie ziskat sa bude len kukat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS "18" - 20.apríl 2017 :::...

Po dnešku zostáva v boji o medaile už len štvorica Fínsko, Rusko, USA a Švédsko.

Pred bránami postupu zostali Česko, Slovensko, Švajčiarsko a taktiež aj Kanada.
 
 

Ďalší program MS "18" 2017

...::: Semifinálové zápasy :::...

  • FIN.pngFínsko vs. RUS.pngRusko
    .
  • USA.pngUSA vs. SWE.pngŠvédsko

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS "18" - 22.apríl 2017 :::...
 

Po úspešných semifinálových zápasov si o Zlato zahrajú Fíni a Američania - oba teamy na týchto MS ešte neprehrali!

 

V súboji o Bronz sa stretnú pokorení semfinalisti - Rusi a Švédi.

 

 

Ďalší program MS "18" 2017

...::: Zápas o Zlato :::...

  • FIN.pngFínsko vs. USA.pngUSA


...::: Zápas o Bronz :::...

  • RUS.pngRusko vs. SWE.pngŠvédsko

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS "18" - 23.apríl 2017 :::...
 

A je dobojované! Na majstrovský trón MS "18" sa po ročnej prestávke vracajú hokejisti USA, ktorí zvíťazili vo všetkých 7 zápasoch turnaja a zaslúžene tak slávili svoj jubilejný 10. majstrovský titul v kategórii hráčov do 18 rokov a opäť tak navýšili svoj náskok na líderskej pozícii historickej medailovej štatistiky. Američania zároveň natiahli svoju medailovú šnúru už na 14 rokov v rade (naposledy boli na MS "18" bez medaile v roku 2003). USA tak v tomto roku zožalo úspechy v oboch juniorských kategóriách - v januári vybojovala zlato americká "dvadsiatka", a teraz sa ich úspech podarilo zopakovať aj "osemnástke".

 

Hokejisti Suomi minuloročný zlatý úspech napokon neobhájili a svojho premožiteľa našli napokon až vo finále, kde podľahli favorizovaným Američanom. Pre Fínsko to bola už tretia finálová účasť na MS "18" za sebou a hoci talentovaní mladíci nedosiahli na titul, tak po fiasku na prelome rokov na MS "20", je striebro v podstate sľubným výsledkom pre fínsku budúcnosť.

 

V súboji o bronz sa radovalo Rusko, ktorému sa podarilo po 5-ročnom medailovom pôste na MS "18" konečne získať aspoň bronz. Bez cenného kovu skončili napokon minuloroční strieborní medailisti Švédi, ktorým sa síce podarilo vyradiť vo štvrťfinále Kanadu, no napokon končia na nepopulárnom 4.mieste. Kanada, ktorá každoročne patrí medzi hlavných favoritov na titul končia už 2.rok po sebe bez medaile.

 

Dnes sa rozhodovalo aj v boji o záchranu, kde napokon uspeli Bielorusi a poslali Lotyšov do I.divízie. Budúci rok uvidíme na MS "18" Francúzov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov