Skočiť na obsah

Príkazy, zákazy, obmedzenia...


informator

Odporúčané príspevky

dávnejšie mi to chodilo po mysli, až to nakoniec niekto napísal miesto mňa

Citát

„Připomeňme si z historie, že ani uprostřed druhé světové války Británie nerušila ani netrestala poslech německé propagandy a z jejího hlavního hlasatele si utahovala přezdívkou ‚Lord Haw-Haw‘. Opak v Německem obsazené Evropě byl trestán smrtí, v komunismu vězením. Taky si připomeňme, že Rusko hned po invazi do Ukrajiny zneschopnilo nezávislá média, vypnulo internety a trestá neschválené informace vězením. Do této kategorie nás námi zvolení europoslanci s paní Jourovou zařazují – a s nimi i námi zvolená česká vláda.“ Tak spisovatel Benjamin Kuras, doyen české konzervativní publicistiky, komentuje nejnovější snahu „bránit se ruské propagandě“.

https://www.lidovky.cz/svet/rusko-ukrajina-konflikt-invaze-na-ukrajine-kyjev-moskva-valka-evropska-unie-macron-summit-versailles.A220310_180255_ln_zahranici_kov/diskuse

čoho sa vlastne bojí bruselský režim keď má potrebu blokovať ruskú propagandu? že by to bolo tým, že tiež namiesto objektívnych informácií dostávame propagandu, akurát že nie ruskú ale bruselskú?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kľudne :clap2:

ako zapálený budovateľ krajších európskych zajtrajškov máš na to plné právo ... lebo však načo nepohodlné otázky, že ... EU si predsa rozvracať nedáme! :bingo:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek, problem je ze dnesna ruska propaganda ucinkuje, a to nas realne ohrozuje. Ano bolo by lepsie najst sposob ako sa jej postavit bez obmedzovania jej sirenia, kazdy napad je vitany ale nieco s tym treba spravit. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, Sniper napísal:

Keď sa ti nepáči, môžeš kedykoľvek slobodne emigrovať do Ruska.

história sa opakuje v pomerne krátkych intervaloch - zo Slovenska ma už pred tebou vyháňali priaznivci Mečiara, keď som si dovolil kritizovať pomery za jeho vlády.

@tysoGB bola vtedy s Nemeckom vo vojne, a napriek tomu nemeckú propagandu nemala potrebu blokovať. zajatí nemeckí dôstojníci boli šokovaní, že v britských bojových útvaroch majú bežne naladenú v rádiu tú ich propagandu, a považovali to za znak slabosti Británie aj jej armády - mysleli že sú v rozklade. pritom to bolo presne naopak - vláda aj armáda boli natoľko suverénne vo svojich postojoch, že v kľude nechali bežať aj nemeckú propagandu, lebo vedeli že občania /vojaci/ sa ňou nenechajú rozhodiť.

tak čoho sa teda bojí súčasný systém, keď má potrebu blokovať ruskú, častokrát pomerne priehľadnú propagandu? že by to bolo tým, že systém s občanmi nehrá zas až tak fér?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak potom by si sa mal nad sebou zamyslieť, čo robíš zle, keď ti vadí každý systém. Svet nie je ideálny a život není pěříčko. Ak sa ti za aktuálnej situácie nepáči politika Bruselu fakt pouvažuj nad tou emigráciou, v okolí máš dostatok rôznorodých politických systémov, v ktorých by si hneď zistil, že Brusel nie je to najhoršie, čo ťa v živote stretlo. Pripomína mi to pomýlenca Uhríka, ktorý za plat europoslanca neváha pindať na svojho zamestnávateľa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čiže súčasný systém je nekritizovateľný, pochopil som správne?

to sme sa za tých 32 rokov od prevratu príliš ďaleko nedostali... lebo aj vtedy platilo to slávne: "Kto nejde s nami, ide proti nám!"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kedze ho kritizujes, tak sotva.   Ale rozumies takemu drobnemu rozdieli medzi kritikou a umyselnym sirenim cielenych lzi zo strany ruska ? A ani nie je jasne co chapes pod sucasnym systemom ?   Co  je podla teba dnesny system ?

Casto opakujes ze napriklad podpora ekologie, ale kazdy krok ma svojich odporcov a zastancov a nevidim zakaz.   Alebo skus svoj priklad.

Ale informator nie je kritik, on siri lzi a narativy ktore mu posunuli z moskvy.

 

A k britanii,  bolo by fajn keby nasa antipropaganda bola o tolko lepsia ako ruska.  Zatial je ale skoro nulova, a ano aj toto je cesta.  Zlozitejsia ale asi lepsia, organizovanej propagande postavit organizovanu antipropagandu zameranu od odhalovenie lzi, ruskych trollov atd. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 23 hodinami, tyso napísal:

Co  je podla teba dnesny system ?

na začiatku tohoto vlákna bola moja poznámka k tomu aký je vlastne rozdiel medzi EU a Ruskom, keď sa snažia cenzurovať pre nich nepohodlné zdroje. v reakcii na to sa mi top priaznivec EU, ktorá sama seba tituluje ako liberálnu demokraciu, najprv vyhrážal blokovaním a chcel ma vyhnať do Ruska. toto nepíšem ako sťažnosť, práve naopak, lebo mi len potvrdil moju teóriu, že medzi priaznivcami súčasnej EU a tými Mečiarovými nie je v zásade žiadny rozdiel - každý kto má iný názor, či nedajboh niečo kritizuje, je automaticky nepriateľ, ktorého treba umlčať / vyhnať. k tomu sa vlastne Axel aj nepriamo priznal týmto výrokom:

 

Dňa 12. 3. 2022 at 8:29, Sniper napísal:

potom by si sa mal nad sebou zamyslieť, čo robíš zle, keď ti vadí každý systém.

čiže chyba je podľa neho vo mne, keď sa mi nepáčia rovnaké metódy EU či Mečiara.

pred 23 hodinami, tyso napísal:

Casto opakujes ze napriklad podpora ekologie

ja nekritizujem podporu ekológie, kritizujem Green deal, ktorý má pod ekologickou fasádou ukrytý historicky najväčší presun majetku od miliónov občanov k úzkej skupine vybraných firiem a jednotlivcov.

keby ste vy dvaja namiesto nekritického preberania bruselskej propagandy domýšľali veci do dôsledku, boli by ste prví ktorým by sa z toho ježili vlasy na zátylku ... a ja, ako domnelý nepriateľ EU by som sa z neho mal vlastne vytešovať. pretože ak ho bruselské politbyro zrealizuje komplet, dôsledky budú tie, že sa EU rozloží na atómy, a Putin si časť z nej namaže na chleba.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 hodinami, clovek2 napísal:

a ja, ako domnelý nepriateľ EU by som sa z neho mal vlastne vytešovať. pretože ak ho bruselské politbyro zrealizuje komplet, dôsledky budú tie, že sa EU rozloží na atómy, a Putin si časť z nej namaže na chleba.

Tiež nesúhlasím z mnohými politikmi v EU. Liberálne orientované politické strany presadzujú často metódy podobné tým, ktoré som zažil za socializmu. ECB so svojou nezodpovednou politikou "tlačenia peňazí" a tvrdohlavého ignorovania inflácie ochudobňuje zodpovedných, ktorí si vytvorili úspory. Je to prevažne stredná vrstva, ktorá tvorí väčšinu. Merkelová, zo svojou dlhoročnou energetickou politikou zatiahla Nemecko do závislosti na Ruskom plyne a surovinách a dnes tak musí nepriamo finančne podporovať Putinovu agresiu. Verím, že mnoho politikov v EU, a nie len tých minulých, ako Gerhard Schröder, majú finančné podiely v Ruskom biznise.

Na druhej strane je Putinove Rusko. Krajina kde vládne Putin totalitnou mocou. Priemysel a suroviny ovládajú oligarchovia, DPH krajiny je na úrovni Talianska a ak niekto protestuje, môže vyfasovať 15 rokov na Sibíri. Obraz o životnej úrovni bežných Rusov sa dá porovnať z grafov https://dennikn.sk/1152270/je-lepsi-zivot-u-nas-alebo-v-rusku-viac-ako-20-udajov-ukazuje-kto-moze-byt-vzorom/ Stačí porovnať, koľko Rusov emigrovalo na "zhnitý západ" a koľko emigrantov našlo svoju budúcnosť v Rusku. Takmer 50% Slovákov kritizuje politiku EU a z obdivom vzhliada k Putinovi. Sami by však v Rusku nechceli žiť. Užívajú si výhody voľného  trhu, schengenského priestoru a pracovných príležitostí, ktoré z toho plynú. Čo by sme tak na Slovensku dokázali sami vyrobiť a predať na voľnom trhu?  Užívajú si a mnohí aj zneužívajú slobodu prejavu. 

Kritizovať EU je prejavom slobody, ktorú na rozdiel od Ruska máme. Skutočným prejavom sú ale demokratické voľby. V nich má občan EU možnosť ovplyvňovať politiku. Ale ak je na Slovensku 50% voličov Fica a Pelegríniho, potom budú mať ich strany takéto zastúpenie aj v EU. A to platí obecne, nie len pre Slovensko, Maďarsko, Poľsko...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek, za prve si nemyslim ze preberam bruselsku propagandu. Ale zrejme mas ten pocit, nuz ok. Ja mam svoj pohlad a nemam problem o tom diskutovat a tiez chapem ze su veci, ktore sa mozu   menit casom. Ak z toho spravis vieru, tak samozrejme som neveriaci a teda nepriatel. Ale ja to ako vieru nechapem a tak to ze niekto ma iny nazor nie je hriech. Len sa mi nechce dokola opakovat to iste ak diskusia nikam nevedie.

A len poznamka. informatorov dusevny upadok zacal tvrdeniami ze dnesny system je totozny s komunizmom.  Ak stratis schopnost ich odlisit, tak jednoducho mas kognitivny problem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 11. 3. 2022 at 21:46, tyso napísal:

ako kazdemu kto nie je rusky troll je jasne ze ide o nezmysel.  Tajne laboratoria sa nefinancuju verejnou zmluvou, pri ucasti EU a WHO.  A uz aj napad ze by to robili na Ukrajine je absurdny,  na  to maju vlastne moznosti rovnako americania aj rusi a  urcite nemaju zaujem aby sa k tomu dostali ine staty.   Je to teda dalsi IQ test, kto tomu veri  ten je prorusky idiot alebo  to siri z prikazu.

Takze len sa tu objavis a hned siris ruske klamstva.

 

ako kazdemu, kto nie je ukrajinsky troll a  slovensky vojnovy stvac, nusi byt jasne, ze sa zastavas svojich......uz svet vie, kto nas obdaroval covidom z "netopiera"....US Wuchan .....

Dňa 11. 3. 2022 at 23:48, Sniper napísal:

Keď sa ti nepáči, môžeš kedykoľvek slobodne emigrovať do Ruska.

no este ze je dovolene slobodne cestovat.... : )

Dňa 12. 3. 2022 at 7:29, tyso napísal:

clovek, problem je ze dnesna ruska propaganda ucinkuje, a to nas realne ohrozuje. Ano bolo by lepsie najst sposob ako sa jej postavit bez obmedzovania jej sirenia, kazdy napad je vitany ale nieco s tym treba spravit. 

a ked teda ucinkuje, ako pises, tak asi existuje nejaka pricina, preco ucinkuje.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 21 minútami, tyso napísal:

A len poznamka. informatorov dusevny upadok zacal tvrdeniami ze dnesny system je totozny s komunizmom.  Ak stratis schopnost ich odlisit, tak jednoducho mas kognitivny problem.

tak daj svoje dusevne vyspele tvrdenia, ze to tak nie je a dnesny system nie je totozny s komunistickym......ja to este rozsirim a dopisem, ze tzv. liberalna "demokracia" v predvedeni  terajsej oficialnej politiky  praktizovanej v EU, je uz ideolgia, ktora je zlozena z totalitnych ideologii fasizmu, nacizmu a komunizmu.... 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no a z EU sa nam razom stala ideologicka fasistickonacistica a komunisticka ideologia, ktora nema hanbu sa nazyvat liberalna demokracia....

body A-CI jasne ukazuju zvratenost tohoto hybridneho systemu.... : (

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-9-2022-0022_CS.pdf?fbclid=IwAR0-sCg_QvfxajfmXoEL3MeLVuHIdvbGq73fN7TZR1rQ4PlcI8xS1M2pwXw

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 7 hodinami, Tono napísal:

Stačí porovnať, koľko Rusov emigrovalo na "zhnitý západ" a koľko emigrantov našlo svoju budúcnosť v Rusku. Takmer 50% Slovákov kritizuje politiku EU a z obdivom vzhliada k Putinovi. Sami by však v Rusku nechceli žiť. Užívajú si výhody voľného  trhu, schengenského priestoru a pracovných príležitostí, ktoré z toho plynú. 

Je to tak :thumbsup: 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, dead napísal:

informator, ty si chodiacim dokazom toho, ze dezinformacie dokazu narobit paseku v hlave. Pacient, ktory si neuvedomuje svoju chorobu.

neurazaj.....a to mas ake dezinformacie na mysli?......no, ze ty zacinas pouzivat retoriku fasistov, nacistov a komunistov, je v poriadku....kazdeho z inym nazorom, ako tvojim, ides odkazovat do psych. liecebne.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

co tak to skusit sem dat tvoje argumenty, ze co pisem o cenzure praktizovanej v statoch EU je dezinformacia....alebo pouzi teda tvoj osvedceny argument a zapchaj mi usta ako fasista, nacista a komunista....chces sa vratit do cias hesiel..."".kto nestoji na chodniku, nemiluje republiku""?....tak rob svoju pracu a nevyhrazaj sa.....ja to urcite prezijem....za svoj nazor som sa nebal bojovat ani za bolsevika, tak tato vsehochut v podobe ideologie liberalnej "demokracie" zalozenej na hore mnou spominanych totalitnych ideologiach, ma nezastrasi..... : (

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator, obmedzenie slobody prejavu je implementovane v kazdej demokratickej legislative. V tom vsak nie je problem. Problem je v tom, ze ty si uplne dezorientovany v pojmoch a opakujes sa stale dookola ako pokazena platna.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nech sa paci:

cl. 26 Ustavy, odsek 4

Citát

Slobodu prejavu a právo vyhľadávať a šíriť informácie možno obmedziť zákonom, ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov