Skočiť na obsah

Senicke krematorium pre zvieratka


PetKrematorium

Odporúčané príspevky

Smrť domáceho miláčika býva vždy smutná. Rozlúčka je plná sĺz, ubolených sŕdc. V pamäti však zostanú vždy krásne spomienky, ktoré ste spoločne prežili so svojím najlepším štvornohým priateľom. Smútok je veľký, veď nás opustil náš priateľ, ktorý s nami strávil roky. Otázka, ktorá sa však následne vynára znie: kam s naším priateľom? Mnoho ľudí sa tohto rozhodnutia desí, no musíte sa skutočnosti postaviť zoči-voči a postarať sa o telo svojho miláčika. S domácimi miláčikmi žijeme veľmi dlho, považujeme ich za člena rodiny a logicky nechceme, aby svoju životnú púť zakončili v kafilérii. Tak isto nechceme kopať hrob na záhrade či v blízkom lese, čo má svoje hygienické riziká, legislatívne úskalia, o etickej stránke nehovoriac.

 

http://zvieraciekrematorium.sk/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 11
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • sahara

    3

  • Vilma Flinstonova

    3

  • game

    1

  • doll

    1

netuším, kam sa dostali kedysi naše mačky, hodne dávno, v praveku, na starom dome. mačky ale zvyčajne odišli umrieť inam, nepamätám si z detstva, že by sme mali niekedy mŕtvu mačku.
ale ja som pochovávala aj chrobáčiky, a pekne s krížikom z vetvičiek, ako sa patrilo.

kedysi existoval u nás zvierací cintorín... si to pamätám tiež ako decko, bol pod násypom, smerom k Váhu, v takom umelom briežku. jednej vrstve násypu. ale už vtedy sa strašne dlho nepoužíval, rástli tam len kríky, a vraj tam pochovávali aj kone a kdečo, čo gazdom pošlo. vraj. tradovalo sa to, a neďaleko, na druhej strane násypu, fungovali kedysi jatky. takže ktovie, ako to bolo. mŕtve kone neprekážali zrejme nikomu, ako fungovali vtedy kafilérie, netuším.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podla mna ten kseft velmi nepojde, Vacsina zvierat sa da zjest :)

technicky áno.. jednu zo svojich anduliek som takto vyložil na okno a niečo si ju vzalo. a asi zjedlo. veď predsa nebudem zakopávať andulu, keď ešte môže niekomu/niečomu spraviť radosť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zopár mačiek by sme tam poslali, Vilma má tuším nejaké .... :zubiska:

aby som tam neposlala teba  :)

 

technicky áno.. jednu zo svojich anduliek som takto vyložil na okno a niečo si ju vzalo. a asi zjedlo. veď predsa nebudem zakopávať andulu, keď ešte môže niekomu/niečomu spraviť radosť.

tak to by som nespravila, aby som svoju starú mačku vyložila dakde, nech ju čosi zožerie...

 

Pochybujem ze ten kseft pojde, Vacsina zvierat sa da zjest :)

no neviem neviem, ale jedol by si papagája, škrečka, morča, psa, mačku, hada, tarantulu...alebo čo už, ktoré ti roky robili spoločnosť, po tom ako dodýchajú?

 

my sme nášho papagája keď chudák umrel od staroby, spálili v našich - vtedy ešte boli naše - kachliach v záhrade. Vôbec to nebolo cítiť.

A našu mačaciu starenku asi pochovám v záhrade, ktorá bola kedysi naša, dúfam, že mi to švagriná dovolí, aj ich fenka tam odpočíva.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to sa mi uľavilo, ale veru ani nášho Kuba (to bola korela, ktorú spomínam v predošlom príspevku) by som nedala nejakému sokolovi, jastrabovi alebo čomu...meky už bol mŕtvy, tak prečo nie, ale aj vták, ktorý mi roky robil milú spoločnosť a obveseľoval ma po celý čas, čo bol pri mne, si zaslúži pokojný odchod z tohoto sveta, a nie stres a bolesť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved som sa aj podivila, že práve ty, taký mierumilovný človek, by si vyložil starého tvora dakam von  že nech si ho dačo uloví, hoci veru nájde sa tu zopár ľudí, od ktorých by to aj vystalo.

uff, tajne som dúfala, že presne toto napíšeš, čo si aj napísal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov