Skočiť na obsah

Prezident Donald Trump


alamo

Odporúčané príspevky

Mr. Trump predniesol v utorok večer pred kongresom svoju prvú pomerne pokojnú reč, neútočil dokonca ani na médiá, len vyzval k zrušeniu Obamacare, potvrdil stavbu múru na hranici s Mexikom, a vyhlásil, že minie miliardy dolárov na nové cesty a bude zamestnávať výlučne Američanov, a len prikrášľoval nejaké údaje, ináč nič nové...

a svet sa z toho ide zblázniť...

 

„Najšokujúcejšie na tom bolo, že sa nestalo nič šokujúce. Trump sa držal scenára,“ napísal britský denník Guardian.

Niektorí dokonca hovoria, že to bol prejav, v ktorom sa Trump konečne ukázal ako prezident.

 

https://dennikn.sk/694273/trump-sokoval-prejavom-ktory-nesokoval-konecne-sa-stal-prezidentom-hovoria-kritici/?ref=tit

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

Trumpov tým má zasa čo žehliť a dnes usilovne žehlí :)

 

„Jak zvláštní scénka: Angela Merkelová sedí v Oválné pracovně vedle Donalda Trumpa. Fotografové na ně volají, aby si podali ruce. Kancléřka se amerického prezidenta ptá, jestli si to přeje - ten ale nijak nereaguje. Merkelová vypadá zaskočeně a udělá obličej, jako by chtěla říci: ´No tak holt ne´," vylíčil událost Der Spiegel.

 

http://www.info.cz/svet/trumpuv-tym-zehli-jeho-nepodani-ruky-merkelove-neverim-ze-jeji-otazku-slysel-rika-mluvci-6475.html

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je pomerne jednoduché ovládnuť zopár populistickými a bombastickými plánmi a rečami, ktoré sa dobre počúvajú časti národa, masy, a ide tak aj vyhrať voľby.

trafil sa do nálad cca polovice obyvateľstva, aj keď sa hodne často opakoval a jeho rétorika boli migranti, plot a obamacare a ftipné urážky žien.

stať sa prezidentom a byť prezidentom je ovšem veľký rozdiel.

 

Mr. Trump je zúfalo nepripravený na svoju funkciu, nepripravený po žiadnej stránke - a nie je otázkou, "prečo by mali po ňom jeho prešľapy žehliť"

Trump je vo funkcii 2 mesiace, a žehlia po ňom od prvého dňa.

 

nemá pripravených poradcov, má okolo seba zúfalo zakonzervovaných alebo diletantských neskúsených poradcov, ktorých by si príčetný politik takéhoto formátu nevybral.

nemá okolo seba nikoho, kto by ho za pár dní naučil základným diplomatickým schopnostiam, alebo mu poradil, alebo si dal poradiť aspoň pred tou ktorou akciou.
 

také niečo, že pri rokovaní o priemysle, obchode a spolupráci medzi dvomi najvyspelejšími krajinami s Angelou Merkel / a Merkel, nech už si o nej myslíme čokoľvek, ale ako politik len vyvalila oči, čomu sa niet čo čudovať/  dostala ako prvá slovo ako predstaviteľka amerického priemyslu a obchodu Ivanka Trump, ktorá predáva v pár kamenných obchodoch handry, ktoré málokto kupuje / písali sme vyššie /a online predáva kabelky, je nonsens.

nepodať ruku štátnej návšteve, potom sa odvolávať na to, že Mr. President dostal akútnu hluchotu, je viac než úbohé - presne takto ospravedlňoval a žehlil jeho štáb jeho buranstvo.

 

nevychádza mu nič. na plot nemá peniaze, vlastní republikáni ho vyšetrujú za podivné reči bez akýchkoľvek dôkazov o odpočúvaní jeho veže Obamom... a nenachádzajú nič, len prázdne reči.

 

prezidentovať s gráciou a na úrovni nie je také ľahké. mám z neho stále viac pocit, že on s tým vlastne vôbec nepočítal, že prejde... a ke´d aj v kútiku duše počítal, vôbec nemal predstavu, čo to obnáša. cez čo všetko musí prejsť. to nie je len sedieť, tváriť sa zarputilo a nechať sa fotiť v do zlata vystajlovanej zmenenej oválnej pracovni.

 

S prací prezidenta Donalda Trumpa nesouhlasí 58 % Američanů. Podporu si naopak udržuje u pouhých 37 % obyvatel, ukázal nejnovější průzkum centra Gallup. To je nejhorší hodnocení od ledna, kdy americký miliardář ovládl Bílý dům. Výsledek je tristní i v porovnání s bývalými americkými prezidenty, jejichž popularita se po prvních 60 dnech v úřadu obvykle držela nad 50 procenty.

Gallup- Job approval upon hitting 60 days in office:
Carter 75
Reagan 60
HW Bush 56
Clinton 53
W Bush 58
Obama 63

Trump... 37

http://www.info.cz/svet/zadny-americky-prezident-na-tom-nebyl-hur-trumpova-popularita-klesa-rekordne-rychle-6507.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nejako tak podobne sa to deje aj u nas.....media ukazu prsrtom a odsudia a tym potom polarizuju spolocnost......samozrejma za vydatnej pomoci opozicie.....

 

http://hnonline.sk/slovensko/933105-politicky-marketer

 

.....to je sposob komunistov co tymto sposobom  zblbly obcanov a zabezpecili si moc v state na dlhych par desatroci......ozaj podobnost ciste nahodna?......uz prestavam verit a doverovat, pretoze tribun s TT a spol. konaju, ako z ucebnice "obcianskej nauky" :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zrušenie Obamacare bolo jedným z oporných stĺpov predvolebných sľubov Mr. Trumpa.

 

nevyšlo. dnes po debakli /videli, že zrušenie neprejde, radšej stiahli návrh z rokovania/ americké médiá píšu v podstate to samé, čo som tu písala pred týždňom: ľahšie je v predvolebných sľuboch nasľubovať, než byť fakticky prezidentom, a zúfalo politicky a diplomaticky nepripravený prezident a jeho štáb nemá priveľmi pod palcom ani vlastných senátorov.

 

zrušenie Obamovoho programu zdravotného poistenia malo byť Trumpovým prvou zásadnou demonštráciou sily. Vtip je v tom, že Mr. Trumpovi neschválili a nenazbierali dosť hlasov za zrušenie Obamacare medzi republikánmi, ktorí momentálne ovládajú snemovňu, ale prvá reakcia na debakel bola: môžu za to demokrati : )

 

niečo ako politika úplne vážne : )

 

 

Ochromen je nejen Bílý dům, ale i Kongres ovládaný republikány. Prakticky každý republikánský poslanec se podle politologů dostal do parlamentu díky slibu, že se postará o zrušení Obamova programu zdravotního pojištění. Mělo se za to, že strana využije své početní převahy ve Sněmovně reprezentantů a snadno Obamacare smete. "Budeme mít dostatek hlasů, to vám zaručuji," řekl ještě před několika dny novinářům republikánský šéf sněmovny Paul Ryan.

 

Trump během volební kampaně sám sebe často označoval za špičkového vyjednavače a tvrdil, že Obamacare sprovodí ze světa hned první den po nástupu do Bílého domu. Teď mu zasadila ránu jeho vlastní strana, napsala v analýze AP. Komentátoři Trumpovu porážku přičítají nezkušenosti politického nováčka, který výkon prezidentské funkce omezuje na vydávání rozkazů a zapomíná na parlamentní zvyky a ústavní pravidla.

 

Zrušení Obamacare mělo být první demonstrací síly a efektivity jednotné vlády republikánů, píše dnes v úvodníku The New York Times. Místo toho se chování republikánů stalo ukázkou neschopnosti a neomalenosti. Páteční vývoj je dobrou zprávou pro zemi, ale zdrcujícím úderem pro vládu. Pro Trumpa je brutální připomínkou, že volební kampaň je tou snazší částí vládnutí.

...

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/78373/trump-utrpel-brutalni-debakl-v-boji-u-zruseni-obamacare.html

 

no?! písala som to? písala : )))
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

 

Neviem podrobnosti, o čo v Obamacare kráča, ale zrejme je to niečo v duchu zdravotného poistenia, aké je u nás. Je to spôsob, ako narábať s peniazmi platiteľov a pritom ich z biznisu vynechať a ešte na tom aj zarobiť. Korupciu pri takomto financovaní nebude nikdy možne eliminovať. Občan zaplatí a obchod s jeho peniazmi prebieha medzi poisťovňou a zdravotníckym zariadením. Pre zdravotné zariadenie je partnerom iba poisťovňa, nie pacient, lebo poisťovňa hradí úkony, ktoré si súkromný lekár, alebo nemocnica účtuje. Je to totálne zvrhlý systém, na ktorý dopláca pacient. Ak by som si platil súkromné poistenie, ako to bolo v Amerike doteraz, mal by som vlastný účet.  A voči nemocnici, alebo lekárovi, by som vystupoval ako partner. Ten ktorý sa rozhodne, či bude lekára a jeho úkon financovať zo svojho účtu, alebo nie. A Nemocnica, alebo lekár by ku mne nepristupoval, ako k otravnému hmyzu v čakárni, ale predposrato, tak ako dnes voči zdravotnej poisťovni. Kto platí je pán. Nečudujem sa, že sa takýchto Obamových praktík mnoho Američanov, ekonomicky schopných si poistenie zaplatiť, obáva. A tí, ktorí si poistenie nie sú schopní zaplatiť, tým by mal štát zabezpečiť elementárnu starostlivosť. Hodiť všetkých do jedného vreca, bola Obamova politická kampaň, lebo takých voličov je všade dosť. Humanizmus nášho systému zdravotnej starostlivosti si musíme nakoniec aj tak doplatiť vo forme úplatku, alebo priplácania "nadštandartného" úkonu. Napríklad 50 eur za blombu, výber bedrového kĺbu, ktorý sa hneď nerozpadne, vyšetrenia a operácie v rozumnom čase a nie hodinové čakania chorých pacientov v ambulanciách, preto, že počet lekárov stanovuje poisťovňa zmluvou. Je to sprostý biznis, skrývajú sa za za pláštikom humanizmu. Proste to známe otrepané sociálne cítenie...dajte mi peniaze a ja ich "spravodlivo rozdelím". Napadá ma ten starý vtip, rozdelíme sa po bratsky... hovno po bratsky, a polovicu. Prečo sa Fico liečil v Nemocnice svätého Michala https://dennikn.sk/blog/nemocnica-sv-michala-prilis-drahy-nakup-v-baliku-a-ludia-v-pozadi/ , lebo patrí pod ministerstvo vnútra. Proste rovnosť pre všetkých, ktorý platia zdravotné poistenie. Vlastne nie, za týchto platí poistenie štát. Nič nového, za komunistov sa každý papaláš, alebo jeho rodina liečili v nemocnici ministerstva vnútra. Nie je to čudné?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takže čo je Obamacare - aby sme aj vedeli, o čom rozhodovali v snemovni reprezentantov a čo Trumpovi neprešlo:

problém s Obamacare je v podstate v individualizme Američanov. najprv ho nechceli republikáni, potvrdiť jeho platnosť musel až Ústavný súd, najväčší kameň úrazu nastal viacmenej takto:

To, čo je pre Európana úplne bežná vec – že si musí mesačne povinne prispievať na zdravotné poistenie, je pre Američana neprimeraný zásah do súkromia. Na to, aby to Európan pochopil, musí najprv porozumieť americkému naturelu.

Občania USA vyznávajú individualizmus a osobnú slobodu. Sú veľmi citliví na to, keď sa im štát mieša do života, a to, že im prikazuje, aby si platili zdravotné poistenie, považujú za „komunistické“ praktiky. O svojom živote a zdraví si chcú totiž rozhodovať sami.

Preto sa program Obamacare stretol s takou nevôľou. Aby mohol systém dlhodobo fungovať, potreboval by najmä mladých, zdravých ľudí s dobrými príjmami. Princíp solidarity by vtedy zabezpečil, že tí zdraví a mladí by vlastne dotovali starších a chorých.

No aj keď sa počet mladých v posledných rokoch zvýšil, je ich stále oveľa menej, ako počítali tvorcovia zákona. Niektorí z nich dokonca radšej zaplatia pokutu, ako by sa nechali poistiť.

https://aktualne.atlas.sk/zahranicie/amerika/lepsie-je-byt-zdravy-bohaty-amerike-urcite-preco-obamacare-nefunguje.html

 

Problém je, že týmto má práve Mr. President problém - je to teraz o Trumpovi, nie o Obamovi, ani o Obamacare ako takom, ale princípe.

 

Zrušenie Obamových zmien v zdravotnom poistení bolo hlavným bodom predvolebných sľubov okrem témy imigrantov a múru a otvorenia úžasného množstva pracovných miest pre Američanov.

zrušenie Obamacare a Trumpov návrh reformy systému zdravotného poistenia neprešiel ani cez jeho vlastných ľudí, a to je prieser - a to kongres ovládajú jeho republikáni.

 

Mr. Trump má na krku za chvíľu ďalšie rokovania o daňovej reforme, rozvoji infraštruktúry a štátnom rozpočte - a tam sa po tomto neúspechu budú upierať zraky

nielen Ameriky. Upierajú sa na Trumpa.

 

Obamacare možno skape samo, ale to je iná vec. toto nie je o Obamacare, ale o samotnom Trumpovi a jeho spôsobe jednania.

 

Podstatné je, že Trump je dokonale politicky, ľudsky, diplomaticky, stranícky a ešte všelijako neskúsený zarputilý prezident, ktorý vôbec nie je pripravený na politické a diplomatické boje a zákulisie politky.

 

ten oporný pilier, o ktorý sa opieral jeho predvolebný boj, podkopala jeho vlastná strana.

Trump sa pustil do prezidentovania ako kedysi do stavby lacných panelákov, na ktorých si vybudoval imidž a meno - ale je to politický nováčik, neskúsený,

politické funkcie obmedzuje na vydávanie rozkazov a teatrálne podpisovanie kdečoho so zarputilým výrazom na tvári, a úplne zabúda na fungovanie politiky, na diplomatické, politické, parlamentné zvyky a ústavné pravidlá.

 

doteraz zažíva len debakle, za dva mesiace toho zažil hodne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

 

Určite sa Trump chová, ako "slon v porceláne". No ja mám už politikov, dokonale ovládajúcich pretvárku "korektnej politickej etikety", plné zuby. Nie je za tým nič, tak ako za krásnou Obamovou, rétorikou počas jeho mandátu. Iba tá jeho rétorická schopnosť, ktorú mu naozaj nemožno uprieť. Obama sa nesnažil budovať Ameriku, ale svoj imidž. To, že Trumpove predvolebné predstavy narazily znamená iba to, že Merkelovej "korektnosť" neochromila iba starý kontinent, ale už aj Ameriku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to viacmenej všetci.

teda máme dosť politikov s pretvárkou.

ale ja nehovorím o pretvárke ako takej, reči, zlodejina, istoty a spol.

 

politické tanečky sú jedna vec, zúfalo nepripravené správanie sa, neznalosť a nedostatky jeho a jeho poradcov, politika a správanie sa človeka formátu prezidenta USA je druhá vec.

 

ja považujem nepodanie ruky Angele Merkel od prezidenta Spojených štátov za jeden z vrcholov buranstva.

 

a to nezabúdajme, že on je taký - prejavilo sa to pred očami sveta v postoji k vlastnej žene na predávaní stráží v Bielom dome. za dva mesiace  namiesto toho, že pozerá ako hrom do duba, už mu niekto mal dať pár lekcií z politického, spoločenského a diplomatického správania sa.

má aj dobré nápady, ale je hlavou "sveta". zúfalo nevie, ako a čo robiť. prezidentovanie nie je ľahká práca - všetci doradu do toho zostarli.

 

za dva mesiace ide do všetkého ako buldozér, a nič mu nevychádza.... kdesi zjavne bude chyba.

 

toto je o Trumpovi. a nezabúdajme, že je to práve hlava najsilnejšieho štátu, silnej krajiny, ktorá rada rieši boľačky sveta a považuje sa za jeho vodcu. Obama je už preč, toto je o Trumpovi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale nie na úrovni predstaviteľov dvoch lídrov sveta na najvyššej úrovni, keby boli vo vojnovom stave, ale to nie sú, keby to bola nepriateľská návšteva, ale to nebola, majú rozdielne názory na imigračnú politiku, ale to je údel mnohých vrcholových lídrov, že majú rozličné názory ... :)

bolo to buranstvo rovnakého rangu, ako keď nechal svoju manželku potýkať sa samu päť metrov za ním s dverami na aute, s balíčkom, schodami, bola úplne druhoradá.
k manželke sa správal ako čistokrvný gentleman, to videl každý. na diplomatickej úrovni takéhoto rangu sa to ovšem nerobí. Trump Netrump, nerobí sa, a niekto by ho konečne mal poučiť. :)

 

 

Mr. President ovšem musí ísť ďalej: po včerajšej pauze sa pripravuje na presadenie ďalšej veci:

 

„Brzy se velmi silně opřeme do daňových škrtů a daňové reformy. To bude náš další krok,“ řekl Trump v sobotu novinářům v Bílém domě. Trump už během předvolební kampaně sliboval, že sníží daň z příjmu či oseká federální výdaje. Právě ty by mu však dle BBC mohly zkomplikovat prosazování daňových úlev.

 

Trump totiž jejich zavedení podmiňoval reformou zdravotnického systému, kterou ale musel z Kongresu stáhnout, protože pro její prosazení neměl dostatečnou podporu. Bez úspor, které mělo přinést zrušení zdravotní reformy Baracka Obamy a její nahrazení novým zákonem, stoupnou po případném prosazení Trumpových daňových plánů federální výdaje. K jejich snížení se přitom Trump zavázal svým voličům.

 

K zajištění potřebné podpory legislativní změny chybělo Trumpovi deset až patnáct hlasů. V první reakci na ztracený boj o zrušení takzvané Obamacare Trump obvinil Demokraty, že s Bílým domem dostatečně nespolupracovali. Proti jeho legislativnímu návrhu se však postavila i část Republikánské strany, která znemožnila přijetí nového zákona.

http://www.info.cz/svet/vybuch-v-kongresu-ho-neodradil-trump-se-chysta-na-splneni-dalsiho-predvolebniho-slibu-6846.html

 
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, stale tu tocis dookola tvoju mantru o zlyhani Trumpa......v com ale zlyhal?......nezrusil sa Obamov populisticy poistovaci produkt vinou Trumpa alebo vinou poslancov?....US prezident ma sice velke pravomoci, ale kongresmani tiez...a tu sa prejavila pravomoc kongresu, takze kde tam vidis vinu Trumpa?.....ze sluboval zrusenie obamovej reformy...no tu ale slubuju zrusit uz peknych par rokov republikansky zastupcovia v kongrese USA, no ako vidiet tak si na-s-rali do huby oni a nie Trump.

A k tej moralnej nemeckej matrone, co sa tak hrdi politickou korektnostou len tolko, ze v tom videu, co som hore sem dal, je to dost pekne a aj pre teba zrozumitelne, povedane a vysvetlene, ako sa to mohlo stat....ale sa tiez nemuselo, co by mne osobne od Trumpa imponovalo :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

o akej bezhlavej priprave to pises? Na co sa mal pripravit, ked iba prevzal temu , ktoru republikani zivili uz par rokov pred Trumpom....ha ha...mne to pripomina terajsiu situaciu u nas v parlamente....Budaj a aj opozicia tlaci na zrusenie Meciarovych amnestii a ma s tejto temy pomaly nosny volebny program a ked pride k lamaniu chleba tak zrazu prrrrrr........:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som predsa opisal realitu a nie pohlad do kristalovej gule.........ak teda naviazem na temu, tak republikani cely cas vlastne zavadzali svojich volicov, kedze teraz v reale nepodporili to, co tak dlho a vehementne kritizovali......no ale ak to bol nejaky trucpodnik voci Trumpovi, tak potom je to lahsie pochopitelne jednanie z ich strany, ale to zasa vypoveda o ich zodpovednosti voci ich volicom :(  .....ci tak je to ok?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hovorime o Trumpovi, ze ?  Republikani nie su ovladana masa,  to su jednotlivci a Trump ak nieco chce presadit, tak to vyzduje jednanie, kompromisy a vsetko to co sa vola politika.  A kedze ide o jednu z jeho hlavnych tem tak ukazal svoju neschopnost a utrzil prehru.   Nehodnotim ci to bol dobry alebo zly napad,   o zdravotnu politiku v USA sa zaujimam len okrajovo,  sine ira et studio  ide o velku porazku ktoru si sposobil sam.   

To je realita,  ty odmietas ze ide o porazku  a to je zase to tvoje alternativne videnie faktov, ktore prezentujes neustale.  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...a to je zase to tvoje alternativne videnie faktov, ktore prezentujes neustale.  

 

čo je rozhodne zaujímavé v súvislosti s Mr. Trumpom, jeho počiny a vyhlásenia tiež neustále vyhlasujú jeho žehliči a hovorcovia ako alternatívne fakty :)

 

 

že Ivanka dostane v Bielom dome vlastnú kanceláriu, že politicky a kdejako neskúsený manžel Ivanky bol vymenovaný za jedného z poradcov okamžite po zvolení prezidenta... vyvolalo to kdejaké emócie a pochybnosti o antiprotekčnej legislatíve a porušovaní kdečoho, ale nakoniec to možno k niečomu bude - minimálne ich vplyv na tvrdohlavého zarputilého zakonzervovaného konzervatívca trochu obmedzeného, typu Trump.

 

ich vplyv sa už potichu prejavil vo viacerých otázkach, hoci sa o tom priveľmi nevie:

 

Ivanka Trumpová a jej manžel Jared Kushner, ktorý pôsobí ako hlavný poradca v Bielom dome, podľa medializovaných informácií zablokovali návrh prezidentského výnosu o obmedzení práv LGBT komunity.

Obaja tiež boli proti tomu, aby Trump odvolal podpis USA pod dohodou o klíme z Paríža.

 

http://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Ivanka-Trumpova-dostane-vlastnu-kancelariu-v-Bielom-dome-Bude-mat-aj-pristup-k-utajovanym-informaciam-285788

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hovorime o Trumpovi, ze ?  Republikani nie su ovladana masa,  to su jednotlivci a Trump ak nieco chce presadit, tak to vyzduje jednanie, kompromisy a vsetko to co sa vola politika.  A kedze ide o jednu z jeho hlavnych tem tak ukazal svoju neschopnost a utrzil prehru.   Nehodnotim ci to bol dobry alebo zly napad,   o zdravotnu politiku v USA sa zaujimam len okrajovo,  sine ira et studio  ide o velku porazku ktoru si sposobil sam.   

To je realita,  ty odmietas ze ide o porazku  a to je zase to tvoje alternativne videnie faktov, ktore prezentujes neustale.  

 

Tvrdim niekde ze su poslanci (republikani) nejaka ovladana masa?.....to by samozrejme nebolo dobre......no ale ak republikani o Obamovej zdr.reforme tvrdia, ze je to zly projekt a to tvrdia uz peknych par rokov, tak ked maju teraz moznost to napravit, sa zrazu nenajde potrebny pocet hlasov na jej zrusenie. To nebol predsa Trumpov vymysel, aby sa zrusila. Operoval s tym sice vo volbach, ale nebola to jeho nejaka  volebna formulka, ale realita opierajuca sa o postoj (dovtedy) republikanskych poslancov v kongrese. Preto tvrdim, ze republikani nas-ali na hlavu svojich volicov a nie na hlavu Trumpa. Ak by sa takto spravali napr. v pripade neodsuhlasenia finanncii na "Trumpov plot", tak vtedy pripustim politicky debakel Tumpa. Vidis v tom priklade rozdiel?....ja ano.

 

čo je rozhodne zaujímavé v súvislosti s Mr. Trumpom, jeho počiny a vyhlásenia tiež neustále vyhlasujú jeho žehliči a hovorcovia ako alternatívne fakty :)

 

 

že Ivanka dostane v Bielom dome vlastnú kanceláriu, že politicky a kdejako neskúsený manžel Ivanky bol vymenovaný za jedného z poradcov okamžite po zvolení prezidenta... vyvolalo to kdejaké emócie a pochybnosti o antiprotekčnej legislatíve a porušovaní kdečoho, ale nakoniec to možno k niečomu bude - minimálne ich vplyv na tvrdohlavého zarputilého zakonzervovaného konzervatívca trochu obmedzeného, typu Trump.

 

ich vplyv sa už potichu prejavil vo viacerých otázkach, hoci sa o tom priveľmi nevie:

 

 

Co to tu game stale kritizujes?.....ak je to take zle, ako pises, tak to Trumpovi zrataju volici v dalsich volbach. Neviem preco ta trapia (ako neobcianku USA) taketo nepodstatne veci. Proti Trumpovi sa vedie medialna kampan, ale mna skor zaujima, ako sa pod jeho vedenim ukociruje svet a nie to, ake ma Ivanka Trumpova nohavicky...to moze zaujimat akurat tak Borisa prveho slovenskeho :) .

 

Pre rozumneho cloveka je dolezitejsie napr. toto.........

 

https://www.facebook.com/zpravy/videos/10155241337419479/

 

lenze media pisu iba toto.....

 

https://www.facebook.com/zpravy/videos/10155241337419479/

 

....takze ostava iba spoliehat sa na vlastny usudok..... :) 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator

 

vzhľadom na to, že Mr. Trump sa pred dvomi mesiacmi stal prezidentom jednej z najsilnejších a najvplyvnejších krajín sveta /v pohode môže mať na vec ktokoľvek iný názor/, sú aktivity Donalda Trumpa a jeho poradcov hodne na výslní.

 

vzhľadom na to, že jeho dcéra, Ivanka Trump, už má kanceláriu v bielom dome, na najvyššej schôdzke o priemysle a spolupráci s najsilnejšou európskou krajinou a jej predstaviteľkou Angelou Merkel /aj tu si môže o Frau Merkel kľudne myslieť kto chce čo chce, ale bola tam ako predstaviteľ svojej krajiny/ sedela po jej pravici medzi spústou ďalších rokujúcich a predstaviteľov USA mladá pani a dcéra prezidenta Trumpa Ivanka Trump a dostala ako prvá slovo na rokovaniach, je treba s Ivankou Trump úplne jasne počítať ako s jedným z poradcov prezidenta Donalda Trumpa -

čo ovšem bez problémov priznáva aj sám Donald Trump, že je jeho poradcom v mnohých otázkach už dlhé roky a že ju hodne počúva.

 

takže ako jeden z najsilnejších a najvplyvnejších ľudí planéty je Mr. Trump a jeho poradcovia v hľadáčiku, vôbec nie je jedno, aké si vzali v ten ktorý deň spodné prádlo - aby som použila tvoje pasujúce prirovnanie.

/hoci som doteraz písala len o politike a dopadoch ich politiky, o spodnom prádle som nepísala ani slovo  : ) /

 

si dosť starý na to, aby si si pamätal, ako svet reagoval na zvolenie Mr. Reagana - herec! ten herec bol ostro sledovaný rovnako, ako všetci ostatní americkí prezidenti, vzhľadom na ich moc a krajinu.

ale ten herec mal politické pozadie, minimálne od konca 40. rokov sa neustále motal v politike, bol na všetkých predstupňoch vrátane guvernérovania v Kalifornii, to bol ten rozdiel. bol doma v politike. a zrušil vtedajšiu polarizáciu sveta.

 

na rozdiel od Donalda Trumpa. nemá žiadne politické skúsenosti. nevie presne, ako to chodí, politika je politika. aj najlepšia myšlienka skape, keď ju nevieš predať.

že ho kritizujem?

nazvi to ako chceš, ale nejde apriori o kritiku - toho človeka vnímam desne dlhé roky, tiež som na svete už nejaký ten piatok, a zaujíma ma. vždy obsadzoval predné strany v médiách, dávno predtým, než mu napadlo kandidovať.

 

doteraz som v tej mojej "kritike" písala len to, čo činil, a ako činil.

alebo chceš povedať, je Mr. Trump v politike a diplomacii skúsený, že má dokonale pripravených zdatných poradcov, že mu stačí podpisovať so zarputilým výrazom papiere a všetko ide hladko?

 

nie. a ja nehovorím nič iné - dokonca som písala, že má aj dobré myšlienky, a to mu nikto neupiera. je zúfalo neskúsený. a svet ho sleduje. s tým musel počítať.

dokonca si s tým musel počítať aj ty.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:)   kedze plot nie je zakon, tak si jasne mimo.    Ale  nic,  su debaty ktore nema vyznam viest a toto je jedna z nich

 

na ten plot je treba ale fura dolarov a tie trump netlaci...takze asi bude na to potrebovat pomoc kongresu...no ak v tom neuspeje, tak v tom pripade je to jeho debakel, ale nemozes predsa povazovat za jeho debakel ten "spackany" akt, ktoreho vysledny efekt bol vlastne suhlas, od republikanov v kongrese, z reformou prezidenta Obamu....takze kde tu vidis nejaky debakel Trumpa?.....vlastne ty ked chces vidis aj za roh :)

 

informator

 

vzhľadom na to, že Mr. Trump sa pred dvomi mesiacmi stal prezidentom jednej z najsilnejších a najvplyvnejších krajín sveta /v pohode môže mať na vec ktokoľvek iný názor/, sú aktivity Donalda Trumpa a jeho poradcov hodne na výslní................

 

presne ako pises...Trump je prezidentom 2 mesiace a ty tu robis repertoar z jeho "preslapov", ako keby mal uz za sebou minimalne polcas vladnutia......podliehas bulvaru....a ako pisem, ak sa nieco zmeni-nezmeni, tak to Trumpovi zrataju v dalsich volbach, ale mna zaujima iba to, ako sa bude spravat USA v zahranicnej politike a ako sa podari urovnat medzinarodnu politiku, aby sa zbrusili ostre hrany napatie. Co sa tyka Merkelovej, tak to nech si riesia Nemci, ak maju pocit nejakeho pohrdania zo strany Trumpa...k tomu len tolko. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov