Skočiť na obsah

Prezident Donald Trump


alamo

Odporúčané príspevky

čo a ako, uvidíme, ale jedno už vieme - net sa baví na skutočnosti,

že od nástupu Mr. Trumpa do funkcie sa slovo klamstvo volá "alternatívne fakty" :)

 

 
chudák nový hovorca... alternatívne faktuje od samého začiatku, zrejme https://dennikn.sk/664306/alternativne-fakty-trumpovej-vlady-bude-branit-hovorca-ktory-doteraz-nikdy-neklamal/
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 
 
chudák nový hovorca...

ako dôchodca napíše pamäti s názvom "Trumpoty s Donaldom" prípadne "Donaldove Trumpoty" ... tak by sa mohla premenovať aj táto téma :)

 

ale čo nechápem, sú tie proti-trumpovské protesty v USA... je aký je, ale vyhral demokratické voľby, tak mi nie je celkom jasné kde je rešpekt k výsledku volieb u tých protestujúcich :O

hypoteticky, ak by voľby vyhrala H.C. a masovo by proti nej protestovali Trumpovi voliči, tiež by sa im ušlo toľko mediálneho priestoru?

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale čo nechápem, sú tie proti-trumpovské protesty v USA... je aký je, ale vyhral demokratické voľby, tak mi nie je celkom jasné kde je rešpekt k výsledku volieb u tých protestujúcich :o

hypoteticky, ak by voľby vyhrala H.C. a masovo by proti nej protestovali Trumpovi voliči, tiež by sa im ušlo toľko mediálneho priestoru?

 

Tie protesty niekto organizuje a ten niekto ma iste velku obavu z neznameho a nezavisleho nového prezidenta USA....ten niekto bude asi aj velmi mocny ......zneuziva vsetko mozne aj nemozne na podrazenie a stazenie "fungovania" Trumpa. Prero sa ja osobne skor obavam tohto, ktorému tu vravim niekto, tajného protihraca. V USA sa doteraz vzdy respektovali vysledky prezidenstkych volieb a ludi do ulic nikto nehnal....asi to bolo preto lebo kazdy vitaz bol na niekom zavisli, ci uz politicky alebo finanncne, no tento posledny vitaz volieb na nikom z mocnych sveta nie je zavisli. Ved aj taky Obama nemal taketo problemy pri svojom zvoleni a nastupe do bieleho domu......co je mne zname, tak boli akesi negativne ohlasy od ku-klux-klanu a vyzva na odtrhnutie Texasu od USA, ale to proti tejto hysterii je iba burka v nocniku....nemam s toho dobry pocit :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zaujimavy rozhovor na TA3 v Teme dna (cca od 32:40)

mal som sice dojem, ze pan je priaznivec Trumpa, ale to co hovoril, malo hlavu a patu, napr. ohladom energii, obchodovania s Cinou a nedavnej hospodarskej krizy - to je ku koncu, zaciatok som v priamom prenose nepozrel, asi teda pozriem tu: http://www.ta3.com/clanok/1098630/r-fico-o-romskych-osadach-prve-dni-donalda-trumpa.html

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ah pardón, to som si nevšimla ja... to si všimol svet, a hneď, začerstva :)

Mr. Trump zabúda, že teraz je najsledovanejšou osobou pod slnkom. aj pod hmlou.

môže Mr. Trump vyprávať, ako si váži ženy... je to vidieť, vrátane vlastnej, pri odovdávaní Bieleho domu, s kravatou až po šlic a móresami tej štvrtej cenovej :klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja si zase všímam, iba také "pikošky"

napríklad dnes podpísal ten slávny múr, čo sľuboval v predvolebnej kampani

http://svet.sme.sk/c/20442867/trumpov-mur-bez-financii-a-funkcnosti.html?ref=trz

„Bude to nepreniknuteľný, fyzický, vysoký, mohutný a krásny múr na južnej hranici,“ opisoval ho v minulosti podľa BBC Trump.

a včera nasadil "náhubok" agentúre EPA

zakázal im zverejňovať akékoľvek správy (GW.. zmena klímy atď), v akýchkoľvek médiách

https://www.scientificamerican.com/article/trump-administration-restricts-news-from-federal-scientists-at-usda-epa/

takisto stopol a zmrazil akékoľvek granty na výskum týchto "fenoménov"

a namiesto toho povolil výstavbu plynovodov a ropovodov, ktoré Obama zakazoval

https://cleantechnica.com/2017/01/25/trumps-war-environment-begins-anew-censorship-halting-epa-funding-revitalising-keystone-xl-dakota-access-pipelines/

https://wattsupwiththat.com/2017/01/24/newsbytes-trumps-first-executive-actions-put-epa-cdc-dakota-pipeline-into-a-tailspin/

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

po vystúpení z TTIP, sa idú redukovať ďalšie zahraničné záväzky a pôsobenie

https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=427507&sId=&mId=

Trump chystá změnu v přístupu k OSN i dalším organizacím, píše americký list

 

Vláda amerického prezidenta Donalda Trumpa připravuje příkaz, který otevírá cestu k drastickému omezení role Spojených států v OSN a dalších mezinárodních organizacích. Informoval o tom ve středu list The New York Times s odkazem na dokumenty, které má k dispozici.

Podle připravovaného exekutivního příkazu má být zrušeno financování jakéhokoli úřadu OSN nebo jiné mezinárodní organizace, která naplňuje určité předpoklady. Mezi nimi je například plné členství Palestiny, podpora programů, které financují interrupce, nebo obcházení sankčního režimu vůči Íránu či KLDR.

 

Podle návrhu se má zastavit financování jakékoli organizace, která je „pod kontrolou nebo pod podstatným vlivem jakéhokoli státu, který sponzoruje terorismus“, která potlačuje práva menšin nebo systematicky porušuje jiná lidská práva.

 

Zbylá finanční podpora mezinárodních organizací se má celkově snížit o nejméně 40 procent.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm, ok je to Trump ale aj tak,   znamena to ze USA ide intervenovat v Syrii a poslat tam svojich vojakov ?   A na koho ukor tie bezpecne zony vytvori ?  alebo o to poziada Rusov a zaplati to ?

Nieco take ze prezident USA by mal najprv rozmyslat az potom hovorit asi uz neplati,  zrejme budu este zaujimave casy. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kde budú "bezpečné zóny" zatiaľ nevedno

ale zaujímavý vývoj je okolo "mexickej steny"

mexický prezident Enrique Peňa Nieto zanovito trval na tom, že mechiko nijaký múr platiť nebude, Trump na to na twitter napísal že teda sa ani nemusí unúvať do Washingtonu, Nieto na to plánované stretnutie definitívne zrušil

asi nejaký pokrokový spôsob diplomacie..

(slovo pokrok, občas znamená že sa zlé veci dejú omnoho rýchlejšie)

správou večera je

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/trump-chce-uvalit-dvacetiprocentni-clo-na-dovoz-z-mexika-vyb/r~7a5bc572e40c11e6a20e0025900fea04/?_ga=1.213352151.217839700.1485346116

Trump chce uvalit až 20procentní clo na dovoz z Mexika. Vybranými penězi hodlá financovat stavbu zdi

 

Americký prezident Donald Trump chce peníze na zeď na hranicích s Mexikem vybrat ze dvacetiprocentního cla, které uvalí na dovoz z Mexika. Oznámil to mluvčí Bílého domu Sean Spicer. Clo chce Trump zavést jako součást širší daňové reformy. „Jen tímto můžeme získat 10 miliard dolarů ročně a lehce zaplatit stavbu zdi jen tímto mechanismem samotným,“ řekl Spicer. Kvůli financování zdi na hranicích USA a Mexika nepřiletí na setkání s Trumpem mexický prezident Enrique Peňa Nieto. Trump chce, aby zeď platilo Mexiko, Nieto to rázně odmítá.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, vyvoj je cely zly,   Trump zjavne nie je schopny pocuvat ludi co tomu rozumeju a tak ide plnou parou do obchodnej vojny.  Ekonomia sa na roznych veciach nehodne ale na tom ze na volnom obchode ziskvaju obe strany ano.  Clo na mexickej vyrobky povedie k clu na americke vyrobky a nasledne k obchodnej vojne na celom svete,  dovozne cla a obstrukcie povedu k dalsej ekonomickej krize.  Toto je vsak hra zo zapornym suctom,  na tom prerobia vsetci.  A moja obava je ze sa zopakuje historia, kriza posilni idiotov a dostaneme autoritaske rezimy ktore potrebuju nepriatelov a vysledok bude vojna.  Zufalo dufam ze sa mylim.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V demokracii, v slobodných voľbách, si občania volia predstavitelov, ktorý budú v nasledujúcom volebnom období hájiť ich záujmy. Ak si zvolia idiotov, je to vizitka volicov, nie ich zástupcov. Ako by sa to dalo zmeniť? Iste, výmenou voličov.  Snaha o prevýchovu národa k budovaniu svetoveho mieru a proletarskemu internacionalizmu tu už bola a vies dobre, ako dopadla. A skorumpovanemu statu nepomohlo ani špehovanie a cenzúra. Podobnu snahu vidím aj dnes, keď chcu viesť občana k politickej korektnosti. Ale všetky ideály, stoja a padaju na strate dôvery občanov k štátnym inštitúciám a politikom. A idioti si myslia, že problém stačí vyriešiť výmenou politikov a obycajne si zvolia ešte horších.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://svet.sme.sk/c/20444682/trump-takmer-hodinu-telefonoval-s-mexickym-prezidentom.html?ref=trz

Prezident Mexika sa dohodol s Trumpom, o múre nebudú viac hovoriť verejne

 

Prezidenti Spojených štátov a Mexika, Donald Trump a Enrique Peňa Nieto, podnikli v piatok spoločný, takmer hodinový telefonát.

nech žije Alexander Graham Bell!

to vďaka nemu máme telefón!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

po toľkej hystérii okolo Trumpa sa nečakane objavil aj pomerne triezvy komentár :thumbsup:

 

nie je celkom pravda, že Trump má len rétoriku, nie politiku. Má jedno aj druhé.

Trumpova politika má zatiaľ tri jasné priority. A všetky tri môžu fungovať.

Trump chce zrušiť obchodné dohody, ktoré korporáciám umožňujú bez rizík vyvážať pracovné miesta do Mexika či do Ázie. Potom chce postaviť múr na hranici s Mexikom, ktorý má obnoviť štátne hranice a obmedziť ilegálnu imigráciu. A nakoniec chce obmedziť miliardové výdavky „na záchranu sveta“ - a spojencov (NATO) dotlačiť k tomu, aby sa viac podieľali na nákladoch (bezpečnostných). 

Výsledky? Americký Ford už začiatkom januára oznámil, že ruší 1,6 miliardovú investíciu do závodu v Mexiku – a peniaze preinvestuje do výroby doma. Po dokončení mexického múru sa očakáva pokles ilegálnej imigrácie do Spojených štátov. A členské krajiny NATO (vrátane Slovenska) v panike sľubujú, že tentokrát už naozaj, naozaj odbremenia USA a zvýšia výdavky na obranu.

Trump zašermoval ukazovákom. A veci sa dali do pohybu. Žiaľ, nie v prospech sveta. V prospech Spojených štátov (hoci...práve za toto je Trump platený).

https://www.aktuality.sk/clanok/410185/tyzden-v-kocke-daga-danisa-danko-prekonal-medialnu-komu/#

a presne o tom to je. Trump je v prvom rade biznismen

- ponúkol na politickom trhu svoj projekt: USA sa dlhú dobu starali o svet, teraz by sa zase mohli venovať riešeniu svojich problémov

- úspešne ho predal: bol zvolený

- a teraz, na rozdiel od väčšiny "štandardných" politikov, svoj projekt realizuje... ako správny biznismen vie, že čo sľúbil zákazníkovi /voličovi/ je správne aj splniť..

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, zatial je to o dekretoch, ktore (pokial viem) maju obmedzenu platnost aj pravnu silu.

Nuz a v kongrese aj medzi jeho vlastnymi sa mozu najst biznismeni, ktori nebudu mat rovnake zmyslanie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hmm.. "bezpečnosného zóny"?

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ono-to-pujde-a-ne-ze-ne-Takto-pry-Trump-s-Putinem-naplanovali-reseni-situace-v-Syrii-473214

Ruský a americký prezident se údajně tento týden dohodli na vytvoření bezpečnostních zón v Sýrii. Ty by měly dramaticky změnit situaci nejen v samotné Sýrii, ale v celém blízkovýchodním regionu. S odvoláním na izraelský bezpečnostní server Debka o tom píše server Echo24.

Armáda USA by měla mít na starosti dvě bezpečnostní zóny. První by pokrývala rozsáhlou oblast východně od řeky Eufrat, podél turecké hranice (severně od bašty Islámského státu Rakky) a vedla až k hranicím s Irákem.

 

Turecko by mělo kontrolovat oblast západně od Eufratu podél turecko-syrské hranice a severně od Aleppa. Rusko bude mít na starost kompletní centrální část západní Sýrie včetně celého pobřeží Středozemního moře.

 

Druhá americká zóna má být v jižní Sýrii při hranicích s Golanskými výšinami, které anektoval Izrael, a Jordánskem.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tento blog nie je s Konzervatineho dennika.....to len na dokaz, ze ja nechodim iba na stranky jednej platformy :)

Uplne odlisny pohlad na konanie Trumpa, ako ho podava nasa "slobodna"  a "nestranna" medialna sfera....

 

https://petervrabel1.blog.sme.sk/c/445855/sokujuce-trump-plni-sluby.html?ref=tit%3Ft%3D%C5%A0okuj%C3%BAce%21+Trump+pln%C3%AD+s%C4%BEuby%28blog.sme.sk%29

 

.....a na doplnenie este pridam, ze aj moslimske staty v pocte 15(?) + - maju nieco podobneho zavedene voci statu Izrael, to im ale nevadi vo vehementnom sa ohradeni proti dekretu Trumpa.....svedci to o ich, slusne povedane, neuprimnosti.

 

A tu je zasa vysledok prieskumu robeny v USA na suhlas-nesuhlas s konanim Trumpa v tejto otazke......

 

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Svet-se-vzteka-ze-Donald-J-Trump-tipnul-migranty-Jenze-ted-prisly-pruzkumy-co-na-to-lid-USA-vysledky-ohromi-473560

 

...vyznel jednoznacne v prospech nariadeni.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov