Skočiť na obsah

Majstrovstvá sveta vo futbale 2018 (Rusko)


aljak63

Odporúčané príspevky

tak polčas máme za sebou, atmosféra na štadióne je parádna, výsledok zatiaľ po prvom polčase

Francúzsko  -   Chorvátsko  2 : 1

 

a za chvíľu ideme ďalej... :)

 

----

66. minúta a žiaľ Chorváti sa trochu rozpadli... prehrávajú  4 : 1, ale ešte majú nejaký čas. je to predsa finále MS, tak pome...

 

a je to:

 

68. minúta:  Fr - Ch  4 : 2

------

 

tak to zostalo - finále MS 2018 Rusko:

 

Francúzsko  - Chorvátsko  4 : 2

 

majstrami sveta sú po 20 rokoch znovu Francúzi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

za chvíľu dobehli aj ostatné dáždniky, Putin to mal lepšie zmanažované :D

 

gratulujem aj majstrom aj vicemajstrom, bol to skvelý zápas s hodne gólmi, to bolo na finále skutočne pekné.

 

mimochodom, mne sa celé tieto MS páčili, kompletne, plné štadióny, nádherné štadióny, dobre zorganizované, väčšina zápasov skvelá, hostia a turisti a diváci si pochvaľovali prakticky všetko, tu prišiel do rany aj ten dážď a dáždniky - bude na čo spomínať :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak je. :) Gratulujem.  Bol to skvelý  zápas, adrenalín stúpal ako sa patrí. Francúzi  sú majstrami sveta. Mali viac šťastia. :)   Chorváti tiež zaiskrili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

A skončili sa aj majstrovstvá sveta vo futbale. Vo finále držal celý svet Chorvátsku, ktoré prehralo s Francúzskom, a to bolo dobre. Konečne mohli totiž renomovaní slovenskí sociológovia a antropológovia konštatovať, že Francúzi, ktorí sa vo Francúzku narodili, v skutočnosti Francúzmi nie sú, a renomovaní odborníci na šport im mohli radiť, že za reprezentáciu by mal hrať niekto iný a nie hráči, ktorí práve vyhrali majstrovstvá sveta.

O miesto narodenia však nemohlo ísť: z jedenástich Chorvátov sa mimo Chorvátska narodili dvaja, z Francúzov mimo Francúzska iba jeden. Nemohlo ísť ani o terorizmus: žiaden z francúzskych futbalistov teroristom nebol; a nemohlo ísť ani o novinku: francúzske mužstvo, ktoré titul vyhralo pred dvadsiatimi rokmi, malo veľmi podobné zloženie. Nie, základný problém bol jednoducho v tom, že sú čierni – nie ako Kuzminová a Bondra, ktorí sú naši, bieli a Slovania a pravdepodobne aj lepší ľudia alebo čo.

V skratke: hráči sa za Francúzov považujú a za Francúzov ich považujú aj ich spoluobčania – to len iní občania v úplne inej krajine, v ktorej nežijú černosi, Arabi a ani takmer žiadni Francúzi, si nevedia poradiť s vlastným rasizmom. Nanešťastie, názor Francúzov na názor Slovákov na francúzsku reprezentáciu sa zaznamenať nepodarilo – práve totiž oslavovali.

https://dennikn.sk/1180710/kto-je-vlastne-francuz-a-v-com-je-problem/?ref=tit

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov