Skočiť na obsah

Brexit


alamo

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 týždňami...

zopár zaujímavých informácií, ale Británia bez monarchie nie je tá Británia, podľa mňa.
čo chcú títo dvaja mladí, nech si riešia sami v rodine a Briti, ale k Británii kráľovstvo patrí.
či a čo budú reformovať, už pomaly reformujú, drobné zmeny tam prebiehajú zato neustále.
ale britský kráľovský dvor bez svojich tradícií - to nie je ono, ani len britské. : )
ako paneláky v klasickej anglickej dedine. vývoj nezastavíš, jasné. ale Británia bez kráľa? Artuš by zaplakal :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

@tyso ako je to s brexitom? k 1.1 2021 je uz ukončeny . uk vystúpila definitívne z eu . ? ešte stále narázam na niektorych diskusiách na divné názory ze ziadny plnohodnotné opustenie eu nenastalo a ze platí celá škála vynimiek . 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

detaily presne nesledujem, ale prakticky uz je brexit hotovy,  dohoda o vztahoch schvalena a to je  tak 90 percent. este niekde su vynimky ktore maju casove obmedzenie ale to sa bezne nikoho netyka. Vsetky vyhody a nevyhody brexitu su realitou.

Ale otazka je co si predstavuju pod plnohodnotym brexitom,  ak naivne predstavy ze potom bude GB zazracne prenesena do inej galaxie  tak samozrejme to bude problem,  GB ma stale EU za svojho najvacsieho obchodneho partnera,  nadalej je sucastou  mnohych dohod, vztahov a pod.  Tie brexitom nezanikli len sa vyznamne oslabila pozicia GB.  A v geopoltike sa vzdy rata soft a hard power,   GB uz nikdy nebude mat velmocensku poziciu a to ziadny brexit nezmeni.  A voci spojenej EU bude vzdy v slabsej pozicii, rovnako ako voci USA.  To nie je katastrofa ale  bude to vyzadovat iny typ medzinarodnej politiky ako bol doteraz.  A tak predstava ze suverenita znamena ze nebudu brat ohlad na zvysok sveta bude skor opacna,  budu musiet brat ovela vacsi ohlad.  Prakticky teda o cast suverenity brexitom prisli, ale to nie je novinka pre krajiny ako sme my,  my sme vzdy museli nacuvat co chcu mocnosti,  najviac suverenity sme mali po viedenskom kongrese :). Tak teraz si bude zvykat aj GB.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@tyso dakujem,

 

ale tu ide či je brexit je uz hotovy . uz nie je členom eu . vo vztahu k eu je samostatnym právnym štátom. či? ako si dohodli rozne postupné zmeny na etapy , to je uz o niečom inom. ono uk moze byt v stave rokovaní s eu ešte roky . ale to nie je tento topic . 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano, je hotovy.  Z pohladu ciel je to krajina mimo EU. Ziadne nove smernice sa na nu nevztahuju. ( a z tych starych je to vzdy na overenie).    To je to co mozu ludia vnimat.  Pre bezny zivot ludi a firiem je to obdoba vztahov  napriklad s Kanadou.  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 39 minútami, electric blue napísal:

vo vztahu k eu je samostatnym právnym štátom. či?

Je. Jednotlivci a firmy so sídlom v Británii si už nemôžu registrovať domény .eu alebo musia zmeniť sídlo niekde do , ak chcú používať domény .eu

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

Ved to bolo jasne vopred,   nelegalna migracia predsa nesuvisi s tym ci su v EU alebo nie.  A ani to nebola tema,  slo o "polskych instalaterov" a teraz im chybaju vsetci lacni pracovnici z vychodnej europy.   Ale ok, to sa da zlepsit rastom miezd, len to zase bude znamenat rast vsetkych cien.  A s tym ze k tomu pridu colne tarify do EU, tak vysledok je taky ako im vraveli vsetci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

veď kým sa ľudia z oblbnutia politikmi spamätali, chceli vycúvať, ale už to nešlo... skutočne to napokon každý vedel, že je to hodne veľký nerozum... a kde sú politici, ktorí veľmi hlasno a masívne brojili proti eú?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov