Skočiť na obsah

Sociálni pracovníci, súdy a práva na Slovensku


game

Odporúčané príspevky

Zrejme hej, ale nechapem,kto vymysla tieto postupy? Ci co je toto za chory system? Na co je to dobre?

 

Niekomu uz tecu nervy.

https://dennikn.sk/blog/arogancia-upsvar-zvolen/

 

Niekde v diskusii som cital - ze tento urad a ich postup sa vraj nikde neda ani napadnut.

 

Je otazka casu, kedy prve ,,detske obete" zacnu ziskavat plnoletost a mozno zazaluju system za ukradnutych rodicov a detstvo a tym vyvolaju jeho sebareflexiu, sic skody uz su nenavratne napachane. No ani inde vo svete to nejde tak rychlo.. 

 

Tiez od jedneho diskutujuceho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keby sa nedal napadnúť, tak by ten úradník ešte furt svoj úrad vykonával.

Nijako ma nenadchýna rozhodnutie súdu (mám predsa právo mať svoj názor), ale hlavne ten spôsob výkonu sa mi teda ani zamak nezamlouvá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som laik a som pochopil - ze nevies napadnut tych socialnych pracovnikov. Oni vlastne vynasaju rozsudky.

 

Tento sudny uradnik, ci aj urad porusil zakon(nedali aspon den vopred riaditelke vediet co sa v "jej skole" bude diat) - a bolo to medializovane. Mozno tam este inak sklamal verejnost.

-------------

Cele je to chore - tak ako to funguje - nefunguje - ide aj proti mojim zaujmom - rozklada to spolocnost. Preco mate tolko rozvodov? Preco  mate menej zosobasenych? Preco mate menej deti? Ciastocna odpoved je tento system. A ako to funguje to bude len horsie. Ved co moze byt s deti co vidia ... ako to je a ako matka zameta s otcom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Oni rozsudky nevynasaju, iba ich plnia.

Ten system tak nefunguje, funguje tak len jeden dement, resp. jedno pracovisko.

 

Tam nie je problem v tom ako rozhodol sud, ani v tom ze to dieta odvliekli, problem je v sposobe ako to urobili.

 

Napadnut ich mozes, rovnako ako sa to stalo tersz. Podas staznost, a nejaky kontrolny organ to potom posudzuje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rayen - sudny uradnik je jedno. 

 

Ale ,ze nevies napadnut - stazovat sa ,zalovat - pracu socialnych pracovnikov(UPSVaR), co ju vo vela pripadoch robia zle. Postup prace, lzi, vystupy - na zaklade coho rozhoduju sudcovia prevazne. To pisem ako laik co v tom nema ani prax,len co si vcera precital.

 

Potom su tam staznosti ako sud pristupuje k urceniu vysky vyzivneho. Nie podla toho, co sa zdokumetuje kolko aspon priblizne dieta potrebuje ... preto matky sumu nadhodnotia - otcovia(vacsinou to tak je toto rozdelenie) ja neviem podhodnotia a sud vyhodnoti a rozhodne  nejakej sume co je medzi tym.

 

---------------

Co som cital jeden diskusny prispevok co mna najviac zarmutil - 

 

Ani nevyvoláte celospoločenskú diskusiu, ani sa nevypíšete z tejto nespravodlivosti- práve naopak - budete trpieť, lebo je to jatrenie rán. Viem o čom píšem, sám som otec platca, moja ex v deťoch vypestovala silne rozvinutý syndrom zavrhnutého rodiča voči mne, už som dal od toho ruky preč, žiaden pokus o stretnutie, len platiť a platiť a raz do roka absolvovať ponižujúce súdne konanie o zvýšení výživného, kde ma sudkyňa poučí,že vlastne nejavím o deti žiaden záujem, tak mi za odmenu zvýši výživné, a ja platím ďalej, a platím a platím :-) toť realita tejto bezbožnej doby :-)

Na tom je strasne vsetko - cele zle - aj ked nevieme o com je tento konkretny pripad.

 

Dvaja ludia co sa mali mat radi do smrti - chceli mat spolu deti - a dopadne to takto. Stracne vela chyb spravia tie dvojice a potom este aj institucie. A vysledok su deti co mozno aj nenavidia otca, co im mozno ani nic nespravil zle - ci ho ani nepoznaju. Chory system.

 

---------------

 

Dnes som sa bol strihat som zobral par zenskych casopisov do ruky. Ine tam neboli. Aj mama a ja som si prelistoval.

Ked sme mali male deti sam som to aj dva roky kupoval - aby sa naucil ako s detmi. Teraz som to narychlo prelistoval - ja som v tom casopise vela fotiek  chlapov nevidel. Ani clankoch o otcoch. To ako nieje kritika - len ma to teraz napadlo - pozriem si ak tie casopisy mame este doma,ak sme ich niekomu nedali, ci to je ozaj tak. Aj to je chore a smutne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rayen - sudny uradnik je jedno. 

Nie je to jedno. Nie každy sudny uradnik postupuje takym spôsobom ako tento. Tak ako vo všetkom, neda sa hadzať všetkyh do jedneho vreca.

 

 

Ale ,ze nevies napadnut - stazovat sa ,zalovat - pracu socialnych pracovnikov(UPSVaR), co ju vo vela pripadoch robia zle.

Vieš sa sťažovať. Maš nato inštitut, ktory to rieši.

 

Sudca nejak rozhodnuť musi. A je jednoduche ich odsudzovať za rozhodnutia, ale ono to nie je take jednoduche. Klame ti jedna strana, klame druha strane. A buď mudry a rozhodni...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Tam nie je problem v tom ako rozhodol sud, ani v tom ze to dieta odvliekli, problem je v sposobe ako to urobili.

 

no, ani to rozhodnutie nie je nič moc, ale ten SPôSOB je naozaj frustrujúci a vôbec sa mi nepáči.

 

Ale na druhej strane, práca takých sociálnych úradníkov nie je ľahká. Ak si predstavím, že by mi hocikedy mal zazvoniť telefón, že tam a tam v mojom rajóne sa deje to a to a že tam mám okamžite naklusať, a jasné, že do nijakého raja by som jakteživ vysielaná nebola, len do problémových rodín, kde by som sa mohla tešiť ak nedostanem po hube, nerobila by som to ani za prasa.

Mám sesternicu, ktorá  robí  kolíznu opatrovateľku, a nie je to ľahký chlebík.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma tam ich posielaju sudy? aby zistili aka je situacia? Myslim pri rozvodoch.  Viem ,ze maju aj ine veci na starosti - kamarat tam vypomahal na civilke -chodil aj do osad - neviem preco.

 

Teda sudcovia -ani ti socialni pracovnici to nemaju lahke - kto ma? Oni si svoju pracu vybrali a nech sa ju snazia robit co najlepsie a najspravodlivejsie. TO co robia je ovela dolezitejsie ako co robi Madaric - ci da demisiu ci neda ,ci si streli gulku do hlavy - to je nepodsatne. Od mojej rodiny chce dalsie tri eura - pre mna za mna nech si streli aj gulku do hlavy , aj keby bol za zrusenie koncesionarskych poplatkov. 0,5 ,7 eur mesacne clovek prezije. Niektori horsie tich 7 euro.

 

Ale chyby v tychto veciach a dosledky su nenapravitelne a mozu mat katastrofalny dopad na jednotlivca ale aj celu spolocnost. 

 

Tito ludia a ich poctivo odvedena praca je dvolezitejsia ako cela nasa vlada.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nielen súdy, ale aj ak v nejakej rodine musí zasahovať polícia, tak ak sú tam deti, volajú ju. Niekedy je to ozaj o držku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak aj zena ak dieta nechodi do skoly(samozrejme ine ciny by tiez musila nahlasit) - asi sa ohlasuje rodicom,ze preco a asi kazdy polrok ma asi jeden, dva pripady, kedy to riesia s policiou. Policajt pride a nieco spisuju v zborovni.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

............ a jasné, že do nijakého raja by som jakteživ vysielaná nebola, len do problémových rodín, kde by som sa mohla tešiť ak nedostanem po hube, nerobila by som to ani za prasa.

 

Mám sesternicu, ktorá  robí  kolíznu opatrovateľku, a nie je to ľahký chlebík.

 

Tam kde nie je problem, nema co socialny pracovnik robit......tam kde su problemy, tak tam je to vacsinou o drzku a teda robis dobre, ak si uvedomujes, ze na to by si nestacila. Taketo konstatovanie si ale uvedomi velka vacsina soc.pracovnikov az ked do toho vhupnu. Neviem aku maju predstavu o tejto praci, ale to moze robit iba clovek s urcitou obetavostou a sebazaprenim, lebo inak je prave tento soc. pracovnik vacsi problem, ako ten "zly" obcan :(

 

uvedomila si to aj tvoja sesternica?.....alebo iba vzala pracu, lebo nemala do coho prave "pichnut"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

info:

to máš pravdu, túto prácu nemôže robiť hocikto. Ak to človek chce robiť dobre, nemôže to flákať a musí ísť vždy naplno. Musí vedieť pohotovo argumentovať a musí vedieť aj voliť správne slová podľa ľudí, s ktorými práve niečo rieši. Tiež sa musí rozhodovať rýchlo a čo najlepšie.

Tá moja sesternica vedela, do čoho ide. jej pôvodné povolanie je zdravotná sestra a aj to dlho robila, ale potom si okrem svojho odboru na VŠ ešte dorobila   presne ten odbor, ona napriek svojej drobnej postave má na to povahu, vie sa vyjadrovať, rýchlo sa orientuje, a vie rýchlo reagovať na nečakané situácie, je veľmi pohotová. Je fakt šikovná a nehovorím to preto, že je mi rodina. Ju tá práca baví a napĺňa, hoci niekedy je naozaj vyčerpaná.

 

Ryan:

ja som len povedala, čo si o tom myslím, to vôbec nemusí byť objektívna pravda. Je to len môj názor, nič viac. nemôžem si myslieť, že keď sa mamička po X rokoch kašlania na decko potom oň prihlási, a bez akýchkoľvek problémov jej ho aj priklepnú, že to tak má byť. keby sa moja dcéra odsťahovala kdesi do Prdeloviec a malú by len tak bez mrhnutia oka nechala 6 či koľko rokov u mňa a ja by som sa o ňu starala a vzájomne by sme sa na seba naviazali, a zrazu by si milostová zmyslela, že mi ju len tak zoberie a odvezie do tých svojich *Prdeloviec, tiež by ma to nenadchýnalo. Ako by som mohla vedieť, že tam malá nebude trpieť, že tam bude šťastná? neviem, čo by som urobila, ale také rozhodnutie by sa mi veru nepáčilo. Lenže moja dcéra je zodpovedná matka, takže táto rpedstava je absurdná a k ničomu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ryan:

ja som len povedala, čo si o tom myslím, to vôbec nemusí byť objektívna pravda. Je to len môj názor, nič viac. nemôžem si myslieť, že keď sa mamička po X rokoch kašlania na decko potom oň prihlási, a bez akýchkoľvek problémov jej ho aj priklepnú, že to tak má byť.

To ale my prave nevieme. To je len srdcervuce vyjadrenie plačucej starkej do medii. Druhu stranu sme nepočuli, nedisponujeme informaciami ake ma sud. Na zaklade toho sa preto neda urobiť nijaky rozumny nazor. Preto sa tak čudujem, že už mate nazory z polovičnych informacii.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

možno...ale keď sa to celé ešte spojilo s nie práve šetrným odvedením toho decka, čo si majú ľudia iné o tom myslieť...

aj tak, o pár týždňov si nikto na to ani nespomenie okrem samotných aktérov príbehu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

možno...ale keď sa to celé ešte spojilo s nie práve šetrným odvedením toho decka, čo si majú ľudia iné o tom myslieť...

Rozhodnutie sudu a ukony konretneho zriadenca spolu nesuvisia. V rozhodnuti isto nebolo že ho ma odvliecť takymto spôsobom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hej, ale stalo sa. keby bola výkonná moc postupovala citlivejšie, asi by sa ani nikto nič nedozvedel a neriešil to. nakoniec s tým ani ja, ani ty nič neurobíme. povedali sme si, čo si kto o tom myslí, ok. Malý si musí zvykať na novú situáciu, a všetci dtto. Koniec príbehu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:............... Ju tá práca baví a napĺňa, hoci niekedy je naozaj vyčerpaná.

 

Tak to je jedna z mala obetavych....

 

 

hej, ale stalo sa. keby bola výkonná moc postupovala citlivejšie, asi by sa ani nikto nič nedozvedel a neriešil to. nakoniec s tým ani ja, ani ty nič neurobíme. povedali sme si, čo si kto o tom myslí, ok. Malý si musí zvykať na novú situáciu, a všetci dtto. Koniec príbehu.

 

Vykonna (v tomto pripade sudna) moc nema v programe citlivost, ale povinnost vykonat rozhodnutie podla zakona. Stalo sa.......no v tomto konkretnom pripade totalne vybuchla socialna pracovnicka, ktora mne osobna pripominala nejaku opatrovatelku-osetrovatelku pritomnu na nejakom cviceni a bola tam na to, aby pomohla pripadnym zraneniam akterov toho cvicenia. A sud rozhodol spravne...dieta patri rodicovi!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak to je jedna z mala obetavych....

 

 

 

... A sud rozhodol spravne...dieta patri rodicovi!

 aj zlému, hoci sú tam ľudia, ktorí sa lepšie starajú ako rodičia? (teraz to neber na tento prípad, myslím to všeobecne).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hej, ale stalo sa. keby bola výkonná moc postupovala citlivejšie, asi by sa ani nikto nič nedozvedel a neriešil to.

To ja ale nespochybnujem. Akurat to s rozhodnutim sudu nijako nesuvisi.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 aj zlému, hoci sú tam ľudia, ktorí sa lepšie starajú ako rodičia? (teraz to neber na tento prípad, myslím to všeobecne).

 

Najskor si musis ujasnit, co je to zly rodic....inak je to iba slovo, ktore sa da pouzit podla potreby jednotlivca a jeho osobnej predstavy o tom, co je dobre a co nie (myslim v pripade rodicovskej starostlivosti o SVOJE dieta).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

info: neviem presnú definíciu, môžem napísať len svoj názor. To je na dlhú dišputu a dlhé písanie, a je tu veľa možností.

Súd by však mal pamätať na to, aby jeho rozhodnutie bolo najlepšie pre to dieťa, aby ono trpelo čo najmenej.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vilma

 

tu definiciu ani nemoze nikto presne urcit, pretoze sa lisi od pripadu k pripadu. A dieta bude vzdy trpiet, ak je predmetom sporu....tomu sa da vyhnut iba tym, ze sa nebudu vytvarat take situacie zo strany rodicov....no zrejme z mojej strany utopia :( .

 

Preto je aj jedine riesenie (najmenej bolestive) to, ze dieta patri rodicom. Ani sud ale nemoze zarucit, ze jeho rozhodnutie je to prave orechove pre dieta. Sud sa drzi nejakych pravnych noriem a tie nemoze prekrocit. Evidentne bolo zlyhanie socialnej pracovnicky a tu by mali kopnut do patricneho miesta, aby tym miestom neobsadzovala stolicku. To predmetne dieta by bolo aj tak nejakym sposobom odovzdane matke (kedze je to jej dieta), ale toto teatralne divadlo videlo x jeho spoluziakov, co je ten problem, ktory "odobrila" ta nemozna soc. perinbaba.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

po príhode s malým chlapcom, odobratým tak citlivo priamo zo školy, zasa blažene zahnívali štátni úradníci a sociálni pracovníci vo svojich bažinách.

pekne pomaly prebublávajúce stojaté vody v sociálnych centrách, na ministerstve sociálnych vecí a rodiny, medzi poslancami a zaangažoval sa aj prezident, rozčerili udalosti z jedného blogu a narobili kruhy:

 

trochu hrôzostrašný blog, kde zlyhal zrejme každý, kto zlyhať mohol
https://dennikn.sk/blog/requiem-pre-znasilnene-dievcata/?ref=top-cl

 

 

 

↑ tento blog má pokračovanie - formu si zvolil Boris Kollár po blogu, ktorý zachovával anonymitu, zverejnením mien a fotiek:
http://www.topky.sk/cl/10/1574135/Poslanec-Kollar-vyzyva-Slovakov-k-lyncu-kompetentnych--Zverejnil-FOTO-muzov-z-kauzy-znasilnenia-

 

ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny zasa svoju formu:
http://www.topky.sk/cl/100371/1574053/Slovenskom-lomcuje-skandal--Pripad-znasilnenia-14-rocnej-skolacky-terapeutom-sa-zamotava

 

správa o tom, ako vôbec táto inštitúcia funguje a fungovala:
http://domov.sme.sk/c/20269722/ustav-v-galante-ziskal-peniaze-oklukou.html?ref=diskusie

 

 

a teraz už zasadajú všetci... Tomanová sa bráni, Richter, parlament, generálna prokuratúra poriada tlačovku, polícia sa bráni ...
http://domov.sme.sk/c/20270842/v-parlamente-zasada-vybor-pre-ludske-prava-riesi-podozrenie-zo-sexualneho-zneuzivania.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov