Skočiť na obsah

Ficove roky III


game

Odporúčané príspevky

opozicii neverim preto, lebo s kazdej chybicky vyprofilovali tretiu svetovu a robia cirkus aj s kusa hovna, co vypadne z gati nejakemu clenovi koalicie....podla mna sa tym hovnom stava opozicia a media jej v tom krvopotne pomahaju..

 

.opozicia uz spochybnila vsetko aj verejne hajzle maju punc nedoveryhodnej instancie :(  bude asi treba obnovit latriny :)

 

 

 balamutit obyvatelstvo za cenu aj roznych podstrcenych a nepotvrdenych , ale "zarucene pravdivych" sprav, je podryvanie vsetkeho na com stoji kazdy pravny stat. A slovensko je pravny stat....alebo nie je? Media  a opozicia ma dovolene vsetko?...netreba na nic dokazy, ale staci ba nekontrolovane bliakat na vsetky strany a cakat vysledok?..

 

 

Aké by to bolo krásne, keby verejné funkcie v štáte zastávali iba morálne autority. Osobnosti, ktoré sú zárukou toho, že svoju delegovanú moc nezneužijú pre svoje osobné záujmy a naplnenie svojich egoistických a narcistických ambícií. Aby justícia bola zárukou spravodlivosti a polícia zárukou bezpečnosti. Aby verejné funkcie neboli príležitosťou pre obohatenie a korupciu, ale cťou a priestorom pre obetavú prácu pre celú spoločnosť. A teraz už vycikať, zhasnúť a spať...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Táto rozprávka je v skutočnosti veľmi nebezpečná. Ak by takýto „ ideálny stav nastal“, každá aktivita proti „dokonalej“ moci by apriórne znamenala, že je namierená proti morálnym autoritám, justícii, polícii a verejným činiteľom. Presne v duchu tohto scenára sa chovala totalitná moc, ŠTB, polícia a justícia za totality. A represie proti oponentom ospravedlňovala snahou o zachovanie pokojného mierového budovania socialistickej spoločnosti. „Nechajte nás pokojne pracovať pre blaho ľudu“. Kto tieto slová dnes opäť tak rád skloňuje? Sloboda slova je nedeliteľnou súčasťou demokracie. Mnohé médiá sú dnes v rukách oligarchov. Novinári sú rovnako ľudia, ako všetci ostatní. Podobne ako politici, prokurátori, alebo prezident, sa môžu znížiť k čomukoľvek. Na rozdiel od nich novinári nedisponujú imunitou. Ich úloha je však v demokracii nezastupiteľná a útok na novinára je útokom aj na demokraciu. A je pri tom jedno, či dotyčný novinár je profesionálne objektívny, cynický, alebo ako píšeš, hyena. Ak niekto vstupuje do politiky a verejného života, musí s tým počítať a nie vyplakávať nad tým.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Proste pokým tu bude vládnuť najskorumpovanejšia garnitúra, aká kedy vládla v histórii Slovenska, tak je mi úplne jedno akými prostriedkami sa zhodí dole. V právnom štáte by sa Fico už dávno hojdal vo vetre.

 

V pravnom state sa hojda vo vetre az po dokazani viny a nie po ukazani prstom....ja som za taketo riesenie....na druhej strane zasa, ak by som sa rozhodol nieco riesit bez statneho dozoru, tak osobne by som to vyriesil sposobom ako navrhujes...ale to mozem spravit iba na zaklade mojho rozhodnutia a nie na to pouzit statne organy....v tom je asi rozdiel medzi riesenim podla teba a riesenim podla mna. Ak mas teda problem s riesenim statneho organu, tak si to vyries osobne a nezatahuj do toho debilnu ulicu....

 

Táto rozprávka je v skutočnosti veľmi nebezpečná. Ak by takýto „ ideálny stav nastal“, každá aktivita proti „dokonalej“ moci by apriórne znamenala, že je namierená proti morálnym autoritám, justícii, polícii a verejným činiteľom. Presne v duchu tohto scenára sa chovala totalitná moc, ŠTB, polícia a justícia za totality. A represie proti oponentom ospravedlňovala snahou o zachovanie pokojného mierového budovania socialistickej spoločnosti. „Nechajte nás pokojne pracovať pre blaho ľudu“. Kto tieto slová dnes opäť tak rád skloňuje? Sloboda slova je nedeliteľnou súčasťou demokracie. Mnohé médiá sú dnes v rukách oligarchov. Novinári sú rovnako ľudia, ako všetci ostatní. Podobne ako politici, prokurátori, alebo prezident, sa môžu znížiť k čomukoľvek. Na rozdiel od nich novinári nedisponujú imunitou. Ich úloha je však v demokracii nezastupiteľná a útok na novinára je útokom aj na demokraciu. A je pri tom jedno, či dotyčný novinár je profesionálne objektívny, cynickí, alebo ako píšeš, hyena. Ak niekto vstupuje do politiky a verejného života, musí s tým počítať a nie vyplakávať nad tým.

 

Prave preto je potrebna roznorodost nazorov a pohladov na stav veci....a nie zakazovat a kontrolovat ci mazat pod trestom sankcii nejake komentare len preto, lebo su nezlucitelne s ideologiou, ktora je momentalne v kurze. Tu s tym kopec diskuterov suhlasi, ale si neuvedomuju, ze tym vlastne podkopavaju aj sami seba a svoju slobodu slova. Len je na hlavu padnute to, ze taky medialny pracovnik sa moze vyjadrit slobodne a ked sa niekto o nom tiez vyjadri slobodne, tak oponent medialneho "pravdovravcu",  je okamzite ukamenovany zo strany medii a nema sa ani ako branit. Toto mne velmi vadi a preto suhlasim z oznacenim Ficka na adresu novinarov, ze su predajne prostituky (cest vynimkam)....

ospravedlnujem sa, ale este som zabudol sem dat tuto "studiu" a je celkom zrozumitelna pre kazdeho....dolu je meno autora

 

---------------------------

 

Skutok sa stal, len nevieme kto a prečo ho vykonal

Aby som nebol podozrievaný zo zaujatosti v prospech tejto vlády, musím hneď na úvod povedať, že som ani jednu zo strán, ktoré tvoria vládnu koalíciu nevolil. Napriek tomu si myslím, že časť médií a opozície sa snaží z vraždy J. Kuciaka vyťažiť viac než je vhodné, snažia sa z tejto udalosti urobiť politikum, súčasť boja o moc. Smrť J. Kuciaka je zneužívaná na politický boj. Operuje sa s prezumpciou viny, podnecuje sa nedôvera a hnev verejnosti.

Prvá reakcia verejnosti a médií bola taká, že Kuciaka zabila talianska mafia. Dôležité je, že toto presvedčenie sa objavilo síce na základe určitých indícií, ale nie na základe dôkazov, ktoré by boli použiteľné pred súdom. Existuje odôvodnené podozrenie, že Kuciaka dala zabiť talianska mafia kvôli tomu, že pracoval na článku o jej praktikách. Je to však len podozrenie, nie dôkaz, nie istota. Proti tejto verzii hovoria dva argumenty:

1. Skutočnosti, ktoré Kuciak opisoval v článku boli v podstatnej miere pomenované už v skoršom článku v Plus sedem dní a polícia o nich vedela. Nie je jasné, prečo by mafia vraždila Kuciaka za niečo, čo už pred ním verejne pomenoval iný novinár. Navyše, Kuciak nebol investigatívec, ale analytik, ktorý sumarizuje články zo známych skutočností.

2. Keď sa verejne vie, že nejaký novinár „ide“ po nejakom podnikateľovi, tak ten podnikateľ, pokiaľ nie je úplný hlupák, musí vedieť, že keby sa tomu novinárovi niečo stalo, tak on bude prvý podozrivý. Ja si myslím, že práve z tohto dôvodu je talianska stopa falošná. Vadala by musel byť veľmi hlúpy, keby dal zabiť novinára, ktorý píše o jeho podnikaní. Polícia ho z pochopiteľných dôvodov zaistila, ale nemožno vylúčiť ani to, že výsledkom jeho vyšetrovania bude zistenie, že neexistujú žiadne dôkazy o tom, že by bol objednávateľom alebo dokonca vykonávateľom vraždy. Možno sú tí talianski podnikatelia v poľnohospodárstve špekulanti a podvodníci, ale pochybujem o tom, že by hrali takú vysokú hru a ohrozili svoje obchody tým, že zabijú novinára, ktorý o nich píše.

Potom je tu ešte Bránikova verzia o justičnej mafii, ktorá sa preveruje. Analytik M. Žitný povedal, že za vraždou môže byť niekto, kto chce destabilizovať štát. To je samozrejme len špekulácia. Motív vraždy môže byť aj iný, niečo o čom teraz ani len netušíme. Väčšinou sa uvažuje len o tom, že vražda súvisí s Kuciakovou prácou, automaticky sa vylučujú také možnosti, ktoré by mohli súvisieť s jeho súkromím. Podľa článku na idnes sa našli u Kuciaka tri šálky s nedopitou kávou. Vrah mal zabiť najprv Kušnírovú, ktorá sedela za počítačom a potom Kuciaka, ktorý si medzitým odbehol do garáže. Tieto skutočnosti naznačujú, že Kuciak vraha poznal. Predpokladám, že talianskeho mafiána by si domov na kávu nepozval.

Emocionálna vlna, ktorá sa zdvihla v našej spoločnosti pramení skôr z dlhodobej frustrácie a nespokojnosti než zo samotnej vraždy. Vražda bola len spúšťačom protestných nálad. Volá sa dokonca po páde vlády. Existujú dôvody, prečo môže byť odvolaný minister alebo padnúť vláda, v tomto prípade však tieto dôvody, podľa mňa, nenastali. Nerozumiem ani ľuďom, ktorí hovoria, že neveria pri vyšetrovaní tejto kauzy našej polícii. Emócie sú vybičované, ale treba sa vrátiť k zdravému rozumu. Len málo ľudí na Slovensku má taký silný osobný záujem na tom, aby bol vypátraný Kuciakov vrah ako Fico, Kaliňák a Gašpar. Veriť tomu, že polícia by mohla v tomto prípade robiť obštrukcie je podľa mňa nerozumné.

Opakujem, nie som volič Smeru, (ani SNS a Mostu), ale hádzať na Fica alebo Kaliňáka zodpovednosť za túto vraždu mi príde hrozne lacné až úbohé. Je to čisté zúfalstvo. V čase, kedy o dôvodoch vraždy takmer nič nevime, by sa žiadala od elít v otázke vyvodzovania zodpovednosti skôr zdržanlivosť. Treba čakať na výsledky vyšetrovania, treba veriť polícii.

Polícia v tomto momente netuší, kto je vrah. Stopy sú minimálne. Vrah má pred políciou dva alebo tri dni náskok. Teraz je už možno v zahraničí (v Kalábrii alebo na Belize) a počíta zarobené peniaze. Tlak verejnosti na vyšetrenie tohto prípadu je veľký, ale keď nebudú dôkazy, prípad zostane nevyriešený. Na túto možnosť sa treba psychologicky pripraviť. Môj názor je, že to bude práve takto (Rád by som sa mýlil.). Nie pre neochotu alebo neschopnosť polície, ale pre nedostatok dôkazov a indícií. Dejiny kriminalistiky poznajú mnoho takýchto nedoriešených prípadov (napr. Jack Rozparovač). Aj keby ste zostavili vyšetrovací tým z Poirota, Derricka a Schimanského, tak bez stôp nič nevyšetria.

Uverili sme tomu, že sme dobrý národ, len máme zlých politikov. Lenže tí politici sem neprišli z Marsu, sú to naši ľudia. Žijeme predsa v demokracii a ľudia si týchto politikov zvolili spomedzi seba. Môžeme mať aj lepšiu vládu ako máme teraz, ale nie o veľa. Neverím, že niekde na lazoch žije nejaký nikým nepoznaný a neobjavený super politik, ktorý keby sme ho povolali do vlády, by zázračne vyriešil všetky problémy našej krajiny.

Vlani som čítal knihu od D. Dvořákovej Rytier a jeho kráľ o Žigmundovi Luxemburskom a Ctiborovi zo Ctiboríc. V ich dobe sa na našom území diali oveľa horšie podvody a násilnosti ako dnes. Aj keď si prečítate Kalinčiakovu Reštavráciu, opisuje tam volebné podvody v Uhorsku okolo roku 1850. To ešte Fico a Kaliňák neboli na svete. Korupcia súvisí s priemernou morálnou úrovňou nášho národa. Takýto sme a vina, ktorú hádžeme na politikov je do istej miery projekcia. Národ nadáva na politikov, aby sa on sám mohol cítiť lepší než v skutočnosti je. Predstava dobrého ľudu, ktorý má zlého vládcu, to je také rozprávkové.

Ľudská spravodlivosť je nedokonalá. Dochádza k justičným omylom, niekedy môže byť sudca zaujatý alebo kúpený, niekedy sa nepodarí odsúdiť vinníka kvôli nedostatku dôkazov. Nemusí sa nám to páčiť, ale je to tak. Volanie po spravodlivosti je však oprávnené. Ja verím, že existuje vyššia spravodlivosť, ktorá je neomylná a pred ktorou nie je možné uniknúť. Onen človek, ktorý zabil Kuciaka a jeho priateľku má tento čin vpísaný hlboko vo svojej duši a aj keby nebol pozemskou políciou odhalený, pred nadpozemskou „políciou“ neunikne a po smrti sa mu tento čin „zhmotní“ v podobe pekla (alebo očistca), ktoré bude musieť zažívať.

Jozef Bugár

Pôsobil ako učiteľ na základnej, strednej a vysokej škole, kde vyučoval etiku, filozofiu a politológiu. Zaoberá sa kultúrno – etickými témami.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to vsetko je logicke az tak, ze to moze byt pravda

ale tu uz nejde o nejaku vrazdu mladych ludi (expr.), vysetrovanie moze dopadnnut (alebo aj nedopadnut) hocijako

 

tu ide o to, ze (zopakujem co som uz pisal https://www.freespace.sk/tema/6007-ficove-roky-iii/strana-10?do=findComment&comment=261034
"Fico by mal vysvetlit Troskovu a toho poslanca Smeru, sudnictvo by malo vysvetlit, preco podporuje podnikanie talianskej mafie na slovensku, policia by mala vysvetlit, preco nevytlacila takychto podnikatelov zo slovenska, a EU by mala vysvetlit, preco to vsetko sposobila ich korupcnymi dotaciami - ktore pomahaju len podvodnikom, zlodejom a mafii."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V pravnom state sa hojda vo vetre az po dokazani viny a nie po ukazani prstom....

 

Po tom enormnom množstve káuz a prešľapov akú vinu ešte potrebuješ dokazovať? Ja nepíšem o udalostiach za posledných pár dní, ale o celku. Či ty potrebuješ dôkaz aj na to, že Fico skutočne býva v byte daňového podvodníka?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to vsetko je logicke az tak, ze to moze byt pravda

ale tu uz nejde o nejaku vrazdu mladych ludi (expr.), vysetrovanie moze dopadnnut (alebo aj nedopadnut) hocijako

 

tu ide o to, ze (zopakujem co som uz pisal https://www.freespace.sk/tema/6007-ficove-roky-iii/strana-10?do=findComment&comment=261034

"Fico by mal vysvetlit Troskovu a toho poslanca Smeru......

 

, sudnictvo by malo vysvetlit, preco podporuje podnikanie talianskej mafie na slovensku.....

 

, policia by mala vysvetlit, preco nevytlacila takychto podnikatelov zo slovenska......

 

, a EU by mala vysvetlit, preco to vsetko sposobila ich korupcnymi dotaciami - ktore pomahaju len podvodnikom, zlodejom a mafii."

 

o tom vedala Nicholsonova a spol pravdepodobne uz davno a nic s tym nerobili.....nebola na to vhodna doba a bolo treba ju vytvorit?...stalo sa....

 

Kuciak vraj mal v zameriavaci aj nejaku sudnicku mafiu....mozny motiv?....mozno...

 

policia moze konat iba v ramci zakona a to teda znamena, ze nemoze od nas vykazat niekoho len tak na nejakom predpoklade....

 

EU dotuje asi preto, aby sa na tom mohla cast z jej uradnikov pekne prizivit a omrvinky po nej pozbiera plebs.....tu nie je co vysvetlovat :)

 

Po tom enormnom množstve káuz a prešľapov akú vinu ešte potrebuješ dokazovať? Ja nepíšem o udalostiach za posledných pár dní, ale o celku. Či ty potrebuješ dôkaz aj na to, že Fico skutočne býva v byte daňového podvodníka?

 

ziadne kauzy a preslapy sa nevyriesia tlacovkama mentalne nesposobilej opozicie....ratam tam SaS a OLaNO....to sa da vyriesit iba vo volbach a nie za mikrofonom a na ulici.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

 

ziadne kauzy a preslapy sa nevyriesia tlacovkama mentalne nesposobilej opozicie....ratam tam SaS a OLaNO....to sa da vyriesit iba vo volbach a nie za mikrofonom a na ulici.....

 

Demokracia sa nedá redukovať iba na akt vhodenia hlasu vo volebnej miestnosti. Opozícia môže využiť všetky právne prostriedky. Morálka a zákon nie je to isté. A vôbec sa nečudujem, ak opozícia využíva všetky dostupné prostriedky, teda aj nálady a frustráciu voličov. Rovnako by to robila koalícia. Stačí si spomenúť na predvolebnú kampaň. Propaganda, zameraná na podnecovanie vášní, nenávisti, ohovárania, nacionalizmu oslovuje hlavne tú menej inteligentnú skupinu obyvateľstva, na ktorú viac doliehajú sociálne problémy. Za svoju situáciu hľadá vinníka a tak ochotnejšie naletí na demagogické sľuby politikov. Mám na mysli sociálnu inteligenciu, ktorej základy sú budované v rodinnom prostredí. Dá sa predpokladať, že politickú orientáciu rodičov preberú aj ich deti. A racionálne argumenty politickej kampane na tom aj tak veľa nezmenia. Je takmer isté, že budúce voľby opäť vyhrá SMER, bez ohľadu na to, čo na tlačovkách odhalí SaS a OLaNO. Volebná základňa SMERU je viac menej konštantná a tvoria ju bývalí voliči Mečiara, Slotu a SDĽ.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ved ja nemam problem s tym ze opozicia stvara to co stvara, ale mam problem s tym, ze zenie ludi do ulic a bicuje vasne...a ked vidim tie masy kricat to, co im ponuka uz asi vykolajena Nicholsonova a ten Psychomatovic, tak nevidim rozdiel medzi volicom Smeru a touto akoze vzdelanejsou masou ludi....mne to niekedy pride, ako keby vyska ich IQ neprekrocila hranicu ich veku. A este raz kauzy a preslapy (ak nejake su) musia byt lahko dokazatelne a nie iba vytrubovat do eteru a potom staci pockat na vysledok... kultura  na pohladanie :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prezident bude mat prejav o par minut.

 

Ja neviem co chcel povedat Fico,ale ze sa tam nalepil aj Danko? ######ko? Fico si vymyslel statne vyznamenania. Lebo pochopil,ze nikdy nebude prezidentom. A svojich chcel ocenit. ######k Danko tiez. Fico vystupi v RTVS s prejavom Danko tiez.

 

Som zvedavy na prezidenta.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

už sa zistilo konečne, kedy boli vlastne zavraždení?

tých špekulácií je priveľa, a prípad môže byť aj úplne iný...

 

v Európskej únii boli zatiaľ zavraždení dvaja novinári, oboch odstránili zločinecké kruhy. Kuciak je v EU tretí.

 

Ovšem v normálnom štáte by už odstúpil minimálne minister vnútra a premiér... čo u nás nehrozí, zjavne.

Pán premiér odškriepi aj vlastný nos, aj to, že ho medzinárodná novinárska organizácia požiadala, aby sa ospravedlnil za svoje výroky na novinárov...

 

 

jeden článok trochu triezvejší, pohľad zvonka: Temný případ vraždy slovenského novináře komplikují nekonečné spekulace, všechno může být jinak

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ak by som to sem dal ja, tak ma tu obvinia z "trollingu".....

 

tu je jeden prispevok z diskusie....Jan Fiser

 

 

Za minutu byl můj příspěvek smazán. V něm jsem vyslovil názor, že celý případ je opozicí organizovanou akcí, jejímž cílem je dosáhnout odstoupení premiéra Fica nebo celé vlády a že novinář Kuciak je v podstatě nevinou obětí. Do potvrzuje i rychlost s jakou média měla jasno o tom, že stopa vede k Ficovi, rychlost s jakou byly zorganizovány demonstrace a také rychlost s jakou prezident Kiska přichází s požadavken zásadní rekonstrukce vlády nebo předčasných voleb. Přitom se ani nečeká na výsledky vyšetřování.

 

....takto nejak to tiez mohlo byt a ja skor verim tomuto, ako debilnym manipulativnym vyplodom medialnej pravdomluvnej odbornej spolocnosti....su to predsa len tie prostitutky, ako ich oznacil klasik.

 

 

a tu este reakcia fenomena osloboditela na dotierave otazky "novinara", ktore teraz letia na faceb....som zvedavy ci s toho vyvodi nejaku sebareflexiu, alebo klasicky zacne utocit na vsetko zive a aj nezive okolo seba....

 

http://www.topky.sk/cl/1002009/1694035/Kto-ma-bude-nazyvat-vrahom--dostane-po-papuli--VIDEO-Matovic-si-za-tymto-postojom-stoji

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nič sa nevie..

Ale ak by to bola "mafiánska vražda"..

Vzhľadom k výsledkom by to znamenalo..

Že k nám talianska mafia, asi musela poslať tých najsprostejších a najzadubenejších "karbonárov", akých medzi sebou našla..

Možno ich k nám vyhnali za trest?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj tak sa da....... :(  akurat ze zivot to uz nikomu nevrati a ja len dufam, ze toto odstreli z politickej dielne na SK momentalne vysinutu Nicholsonovu a usvedceneho Psychmatovica a bude o dvoch politickych dobrodruhov menej....ake krasne vidiny mam.. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak sa nam trochu utriasli osoby a obsadenie a dnes uz vieme, kto na com je.

 

-Priznam sa, ze sa akosi nemozem stotoznit s pristupom SaS a OlaNO. Nesledoval som kazdu jednu tlacovku, skor iba prilezitostne, lebo by mi z toho preplo a ked som Matovica pocul asi tretikrat vyjadrovat uprimnu sustrast, vypinal som televizor a zatvaral laptop. Uznavam, ze niektore vystupy mali na urovni, ale prehlusili to zbytocnym navalom emocii. Keby mala opozicia nejaku rozumnu strategiu, pockali by, nechali by smerakov vyhnit v konfrontacii s pochodmi a otazkami novinarov a potom by sa pripraveni zapojili. Nie, oni boli nahnevani a museli to vsetkym ukazat. Ukazali. Z dnesnej debaty Kalinak Nicholsonova som videl iba koniec a mal som pocit, ze si ju Kali natrel na chleba. Druhou chybou je spajanie vrazdy s politikou - politikmi. Ja viem, ze je to pravdepodobne, ale kedze neexistuje dokaz (a zrejme ani existovat nebude), nechal by som to plavat a neobvinoval Fica a Kalinaka z vrazdy (ani nepriamo), je to iba dalsia zbytocna argumentacna sikma plocha. Oni si snad aj mysleli, ze Fica maju na lopate. No nemali a ked budu takto pokracovat dalej, ani mat nebudu. Keby neplytavali energiou na tieto emotivne vylevy a venovali sa vyhradne faktom, mozno by teraz nemuseli cakat na Bugara, kym sa vrati z dovolenky.

 

-Kiska sa nemal unahlovat s prejavom, mal pockat na Fica

-Fico povedal to, co povedal. Jednak neprijal realitu a zda sa , ze sa chce zapacit alternativnemu spektru, lebo iba ti mu v poslednych dnoch vyjadrovali podporu.

 

Treba si samozrejme pockat na prvy prieskum, tam sa zvyknu lamat postoje populistov

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pozrite si reakciu Matecnej na to, ako ju  verejne obvinila z podvodov a s prepojenia na udajnu mafiu, uz totalne asi psychicky vykolajena Nicholsonova a media jej v tom este aj pomahaju.. a takato osoba by mala byt zarukou istoty pri sprave veci verejnych?.....Nicholsonova a spol (mam na mysli aj OLaNO) je na jednej moralnej a mentalnej urovni...

 

https://slovensko.hnonline.sk/1705255-priamy-prenos-matecna-reaguje-na-obvinenia-nicholsonovej-podla-ministerky-zavadza

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kratke zhrnutie :    Na rozdiel do Remiasa  tu nie je podozrenie ze ide o politicku vrazdu,   nie su ziadne indicie ze by Kalinak ci Fico tuto vrazdu chceli alebo aspon o nej vedeli vopred.  Ale su silne indicie ze kryju plno inych zlocinov.   A toto bol skor spustac verejnych protestov.   Na druhej strane ja osobne nevidim alternativu v opozicii.   Mna by uspokojilo ak by sa SMER zacal chovat aspon trochu normalnejsie, vymenit Kalinaka a zbavit sa aspon vplyvu aspon casti oligarchov.  

Kluce od miesacky teraz drzi Bugar,  aj ked sa mu moze stat ze sa mu strana rozpadne pod rukami a potom pride nejasny chaos. 

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano, ta nadej na zmenu zatial iba volne plava , ked si uvedomime, co vsetko mame navolene v parlamente. Preto som presvedceny, ze to malo zostat v rovine obcianskych protestov. Potom, co vcera Fico povedal si navyse myslim, ze nie je schopny vnimat, alebo prijat realitu, iba si hlada bublinu, do ktorej by sa mohol schovat. Po tomto tyzdni ma uz iba dve moznosti, bud odstupit, alebo sa radikalizovat. Vyberie si tu druhu. Na preplesk v podobe poklesu preferencii sa preto skryte spolieham a zo srdca mu ho prajem.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pánu precedovi Ficovi pomaly a iste prerastá cez hlavu kompletne všetko... isteže konšpirácií je priveľa, a Soros je vlajková loď pre všetkých konšpirátorov, ale... minútu po minúte z brífingu pána predsedu:

 

Robert Fico na tlačovom brífingu kritizoval prezidenta, naznačil, že za jeho prejavom je George Soros


16:24 Fico sa týmto prejavom podľa politológa Pavla Baboša zaradil k politikom ako je maďarský premiér Viktor Orbán, ktorý zneužíva útoky na Sorosa v Maďarsku.

"Zároveň sa rétorikou priblížil k mnohým dezinformačným webom, proti ktorým paradoxne bojujú štátne aj európske orgány," hovorí.

George Soros je miliardár a filantrop, ktorý je strašiakom pre konšpirátorov.

16:10 Rukopis prejavu prezidenta je podľa Fica "niekde inde". Premiér Slovenskej republiky spomenul Georga Sorosa.

Udalosti po vražde novinára podľa Fica naznačujú pokus o destabilizáciu štátu.

16:05 Ďalšiu časť vyhlásenia venoval včerajšiemu prezidontovmu prejavu. Premiér podčiarkol, že pre neho je dôležitý motív, ktorý je za vraždou novinára.

"Včera sa pán prezident postavil na stranu opozície," hovorí Fico. Oponuje, že Slovensko má vládu, ktorá si problémy vyrieši sama a v žiadnom prípade na to nepotrebuje prezidenta. Zopakoval, že prezident netuší, čo píše ústava.

16:03 Robert Fico vo svojom vyhlásení hovorí, že ho mrzí, že sa do popredia dostávajú "irelevantné témy" miesto riešenia vraždy Jána Kuciaka so snúbenicou.

"Politické súvislosti budeme riešiť v krátkom čase," povedal.

 

 
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je to ešte zaujímavejšie:

 

16:59  Premiér Robert Fico podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka práve obvinil na tlačovej besede prezidenta z účasti na dvojnásobnej vražde a destabilizácii štátu.

"Ten chlap sa podľa mňa chce vyhnúť base tým, že sa dá zatvoriť do blázninca," napísal na Facebooku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Okolnosti ho tlacia do kuta a kedze nevie ustupovat, toto bola posledna volna pozicia, z ktorej sa da hulakat a tak sa na nu postavit. Vlastne ho mame tam, kde uz davno patril. Je to aj zrejme koniec hry na Fica, ako proeuropskeho politika, tuto rolu uz dalej hrat nebude. Ano, budeme mat premiera darebaka, vzor Orban. 

 

Narativ "destabilizacia statu" sa v konspiracnom priestore uspesne siri uz tyzden, tam najde dostatok ludi, co mu budu rozumiet.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fico rezignoval na snahu nieco obranit,  obracia sa uz len na informatorov a pod.   Ze by nas cakal madarsky scenar ?

 

informatori radia vyckat do volieb...zly napad?........ak ma niekto altrnativu v dnesnej opozicii, tak by som rad sa opytal, co ponuka SaS a OLaNO?...teda najhlasnejsie truby a aj truby....

 

 

je to ešte zaujímavejšie:

 

zaujmave to este len bude a fico spravil dobre co spravil na poslednom prehlaseni....naco odpovedat na otazky zdegenerovanej medialnej chatre?....ta by mala prejst sebareflexiou a nechat to dalsich parlamentnych volbach a nie tu aj s Kiskom balamutit obcanov. Nech uz spravi Fico co chce, vzdy to bude lepsie, ako nechat riesenie na masu z ulice....nech tato koalicia (ci uz z Bugarom alebo bez neho) dovladne zlozi ucet a necha veciam volny priebeh vo volbach....

Okolnosti ho tlacia do kuta a kedze nevie ustupovat, toto bola posledna volna pozicia, z ktorej sa da hulakat a tak sa na nu postavit. Vlastne ho mame tam, kde uz davno patril. Je to aj zrejme koniec hry na Fica, ako proeuropskeho politika, tuto rolu uz dalej hrat nebude. Ano, budeme mat premiera darebaka, vzor Orban. 

 

Narativ "destabilizacia statu" sa v konspiracnom priestore uspesne siri uz tyzden, tam najde dostatok ludi, co mu budu rozumiet.

 

Ved presne toto stvaral cely cas co je v politike, ale lepsiu alternativu nemame....alebo mas dojem ze ano?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fico rezignoval na snahu nieco obranit,  obracia sa uz len na informatorov a pod.   Ze by nas cakal madarsky scenar ?

Tri hodiny pred tymto clankom si pisal nieco ine. Inak prve dve vety si myslel vazne? Teraz mas dojem,ze Fico s Kalinakom su za tym, nie. Co sa zmenilo za trihodiny? Chlapec prisiel nato po dvanastich rokoch - ze toto sa obhajovat neda. Ci ano - je to ozaj sorosov prevrat?

 

http://tv.teraz.sk/tyzden-v-politike/x6firzw180209-020-009_tyzden_20180302/14423/

 

Chyba edo - ak som to uz tu daval sa ospravedlnujem -nie zla relacia - Hrabko dobre dava - ale v osemnastej minute rozprava nieco o opozicii. Rozpraval by to aj dnes? Naco je odvolavat kalinaka - ked treba zrusit vladu a nove parlamentne volby. Isto si to dnes Hrabko mysli.

 

Ja osobne si neviem predstavit,ze hocikto z mostu ostane v koalicii(Hrnciar). mozno dvaja normalnejsi odskocia aj od Smeru, ci SNS. Madaric to preco zlozil? Ci bude podporovat koaliciu s LSNS? Ved tato vlada bola hradza proti extremizmu.

 

Fico je inteligenty - blbost. Takeho zufalca - ktoremu musi dohadzovat poslancov a asistentky talian. Musi pocuvat a tarat co mu da E.Tomas - zufalca - co robi chybu za chybou. A nevidiet to inteligentnejsimi ani na tomto fore - to je zufalstvo tejto krajiny.

 

------

Mne sa Nicholsonova s Kalinakom v o 5 minut dvanast - tiez velmi nepacila. Ale kto sleduje tieto relacie? Jeden sa hral na zakrytnuteho, ubiteho a uvedomujeceho si situacie - Kalinak - co len hral. A druha hrala histericku. Znepokojenu,nahnevanu.

Argumenty boli podobne. SaS vyplacala za Radicovej vlady mafianov. Druha strana ukazoval menej oblecenu zenu.  Co normalne by sa ktomu ,zena neznizila,ale dali jej ju. Ja by som to tam mozno dal - nech sa ludia pobavia, ci dozvedia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov