Skočiť na obsah

FTP, zdieľanie dát


D'Ady

Odporúčané príspevky

Potreboval by som vyriešiť tento problém:

 

Chcem zdieľať s plným prístupom v pracovnej LAN. Dáta sú na externom HDD (pripojený USB k PC WinXP). Tento nazdielany disk (everyone, plny pristup)m vsak nevidia kompy s Win7.

Skusali sme na viacerych pocitacoch s WinXP, jednoducho taketo zdielanie ext. HDD nejde... Ani podla nazorov v diskusiach na nete, ktore som nasiel.

Ako riesenie bolo ponukane FTP napr. FTPzilla, s tym vsak nemam najmensie skusenosti, takze neviem, ci by to splnalo to co potrebujem - nazdielane subory na ext. disku ktokolvek z nasej siete (konkretne IP adresy) plny pristup. Jedna sa o bezne kancelarske subory, mdb databazy, GIS data.

 

zatial odmietam riesenie pripojit ten HDD k inemu kompu (Win7), pretoze tento s XP mam volny, je pomerne dobre vyladeny, spolahlivy a moze bezat non-stop.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 3
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    2

  • D'Ady

    2

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Najaktívnejšie dni

Čo sa týka zdieľania dát, tak v prípade XP a iných systémov som si tiež nikdy moc nepomohol. Proste bolo treba mať aspoň Vistu.

 

Filezillu som používal 2 dni, nepáčilo sa mi to.

 

Používam Total Commander, ten má nejaké možnosti čo by si potreboval, ale ani tam som to neskúšal. Musíš to proste skúsiť, či to pôjde. Ale ak idem na to sedliackym rozumom, tak neviem k čomu ti bude celý Total Commander aj s Filezillou, keď sa potrebuješ pripojiť na disk, ktorý je zapojený v systéme, s ktorým sa nevieš ani zosieťovať. To ako keby si chcel z domu zobrať peňaženku cez zavreté dvere.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tiez pouzivam TC, myslel som, ze po instalacii FTPZ serveru na komp s WinXP sa potom pripojim na dany komp cez TC
ale nedokazal som nakonfigurovat FTPzillu alebo parametre pripojenia, neviem... nakoniec som to odstranil, lebo navyse na mna vyhukoval ESET, mam pocit ze s tym FTP sa stiahol z aj nejaky bordel
(bola potrebna starsia verzia, nove uz nepodporuju XP, tak som to tahal asi z sourceforge.,net)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja tam vidím problém s XP. Keď som vytváral obyčajnú domácu sieť, tak systém, kde bol XP sa mi nepodarilo pripojiť. Buď to XP nemá doriešené alebo MS od Visty sa to rozhodol celé prekopať tak, že to nie je kompatibilné s XP.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov