Skočiť na obsah

Kto inicializuje rozchod?


Sniper

Odporúčané príspevky

Nie je rozvod ako rozvod, tak isto nie je rozchod ako rozchod.

V žiadnom prípade sa to nedá zaškatuľkovať a nie som si istá, či by sa dalo jednoznačne povedať kto ten rozchod/rozvod iniciuje. V každom vzťahu môžu byť rôznorodé problémy, ktoré zrazu dvojica nie je schopná, či ochotná riešiť a ako sa "traduje", v poslednom štádiu je neodpustiteľným problémom už aj vytláčanie zubnej pasty zo stredu a nie od konca tuby, či nesklopený dekel wecka.

 

Kedysi boli rozvody zriedkavejšie, ale určite nie preto, že by manželia žili bezproblémovo, že by si navzájom všetko odpúšťali.

Ak teraz niekto hovorí, že žiadosť o rozvod podávajú väčšinou ženy ... ono to môže byť pravda. Kedysi bola žena na mužovi doslova závislá ... ženy zamestnané väčšinou neboli a celá rodina bola odkázaná na príjem, ktorý prinášala hlavy rodiny. Dnes je veľká väčšina žien zamestnaná, ženy už nie sú na mužov príjem odkázané, a preto, keď "pohár trpezlivosti pretečie", žena sa rozhodne radšej žiť sama a nenechá sa doma urážať, obmedzovať, využívať, či doslova týrať ... psychicky, alebo aj fyzicky.

Netvrdím, že za rozvodom/rozchodom nikdy nemôže byť aj niekto tretí do koho sa žena/muž zakuká, ale tá nevera, zvlášť ak je to iba nejaká jednorázovka, či skôr úlet, to sa ešte "s odretýmu ušami" prepáčiť dá, ale tie ostatné prejavy násilia, to sa prepáčiť jednoducho nedá.

 

Nech mi nikto nehovorí, že ak žena dlhodobo chodí s monoklami a tie monokle vôbec nemusia byť monoklami viditeľnými na tele, ale horšie sú tie neviditeľné, tie na duši, keď sa žena konečne "dokope" podať žiadosť o rozvod, že po sľube manžela, že on už nikdy na ňu ruku nepoloží, že už jej nikdy nebude ubližovať, tak ona s plnou dôverou podanú žiadosť stiahne. Žiadosť o rozvod sa predsa nepodáva len tak z roztopaše, ten vzťah už musí byť skoro rozpadnutý a neverím, že by nejaký "zlepenec" ešte možný bol. Tých možností pred podaním žiadosti určite bolo dosť ... a ani jedna nepadla na úrodnú pôdu.

 

Nemyslím, že by sa ženy chceli vydávať pre vidinu bielych šiat, pre zlatý prstienok, pre bohatú hostinu, dary, pre zmenu mena ... ale ženy väčšinou nechcú žiť len vo zväzku s mužom, ktorého v tom čase milujú, ale chcú mať rodinu, chcú mať dieťa. A tam zrazu ten manželský sľub, aj keby bol uzatvorený len pri dvoch svedkoch je akoby vidinou určitej  zábezpeky, že dieťa bude mať obidvoch rodičov.

Že skutočný život neskôr ukáže aká to bola klamná ilúzia, to už je druhá vec ...

 

Keďže nechodím v mužských topánkach, nemôžem tvrdiť, čo je podnetom, či tou poslednou pretečenou kvapkou trpezlivosti, že rochod/rozvod iniciujú muži. Môže to byť rozdielnosť pováh, názorov a záujmov, málo sexu, čokoľvek, čo robí "spolubývajúcu" priam neznesiteľnou, ale môže to byť aj to, že sa mu v zornom poli objaví "mladší model".  

Nech už ale iniciuje rozchod/rozvod ktorýkoľvek z dvojice, treba priznať, že ísť životom "ako osamelý bežec" nie je žiadne terno. Každý z nás potrebuje niekoho o koho sa môže "oprieť", kto ho pohladí, kto mu poradí. Že skutočný život nie je iba prechádzka ružovou záhradou, to si hádam uvedomuje každý.

 

A ak si rozvedená matka s dvoma deťmi nehľadá ďalšieho partnera, má to tiež svoje opodstatnenie. Nie v tom, že ak má deti sama už nie je, skôr v tom, že nemá odvahu priviesť si domov partnera, pretože si nedokáže predstaviť, že "niekto cudzí" by mal  vychovávať jej deti.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aha, tak to som Ta Axel zle pochopila. Myslela som ze narazas prave na opak.

 

Muži sex potrebujú, a ženy to často využívajú, keď si nechajú za to zaplatiť, čo je podľa mňa pekné svinstvo. Ale keď to nerobí problém ani jednej strane, tak je to ich vec. Osobne pre mňa je veľmi ponižujúce, aby som platil za sex.

 

 

A ten pokec, mala som nastaveny silny "filter", takze som nemala nastastie zlu skusenost

 

Tie filtre fungujú dobre len vtedy, keď majú čo filtrovať. Takže kto nemá vyplnený profil, proti takému je filter na dve veci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ten kto nema vyplneny profil sa do uzsieho vybehu pochopitelne ani nedostane ;)

Narazam na svoj vlastny filter, nie niekde v nastaveniach, ak vobec taky existuje. A to nemyslim iba filter na margo profilu.

 

Btw, tema je o niecom inom :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

doll, posli fotku :D

Ehm...co konkretne chces vidiet? :D

No dobre, tak poďme na konkrétne čísla: koľkokrát si dala ty kopačky a koľkokrát dostala? :)

Toto nie je tema o mne :-)

 

Dostala som kopy raz (rok predtym som to chcela ukoncit ja, ale dala som tomu este sancu)... A inak vzdy som sa rozchadzala ja.

Moj posledny vztah povazujem ako jediny za vazny. To ostatne boli take pokusy, lebo vsak som bola mlada este :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som tiež dal kopačky len raz, a aj to z dôvodu, že chlastala kam sa pohla, to som nemienil mať na krku :D inak to bolo vždy opačne. Takže zatiaľ to štatisticky sedí, o čom som písal v prvom príspevku :) A keď sa nad tým tak zamyslím, v niektorých prípadoch vlastne doteraz ani neviem, prečo som dostal padáka...

 

Ale samozrejme, článkov o rozchodoch, čo sa deje s mužmi je ako šafranu, všade čítam len samé články ako po rozchodoch preukrutne trpia ženy a hlavne my muži aké sme svine, hovadá a čo ja viem čo ešte.


Ehm...co konkretne chces vidiet? :D

 

Však všetko, nie?

 

Čo bude trochárčiť, že Dady?? :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

A inak vzdy som sa rozchadzala ja.

Moj posledny vztah povazujem ako jediny za vazny. To ostatne boli take pokusy, lebo vsak som bola mlada este :D

Aby ste nepovedali ze ako mozem prispiet do temy ked som ani nemal vaznejsi vztah ale do statistiky zahrnam frajerky, polofrajerky, milenky atd. Podobne ako to je v citate ten pubertiacky styl vztahov za mlada (ja take mam aj za stara). Podstata je ze to vzdy ukoncila zena. Kedze sa nebavime o tom o aky vztah islo ale len o tom kto dal komu padaka.

 

Ja som tiež dal kopačky len raz, a aj to z dôvodu, že chlastala kam sa pohla, to som nemienil mať na krku :D inak to bolo vždy opačne. Takže zatiaľ to štatisticky sedí, o čom som písal v prvom príspevku :) A keď sa nad tým tak zamyslím, v niektorých prípadoch vlastne doteraz ani neviem, prečo som dostal padáka...

 

Ale samozrejme, článkov o rozchodoch, čo sa deje s mužmi je ako šafranu, všade čítam len samé články ako po rozchodoch preukrutne trpia ženy a hlavne my muži aké sme svine, hovadá a čo ja viem čo ešte.

Ano potvrdzujem su to zeny co davaju kopacky a trocha to suvisi aj s tym co je napisane vyssie v teme ze zeny maju vacsi vyber lebo su ziadane (ak chce zena sex moze mat hocikedy, ak chce muz tak musi najst zenu ktoru musi presvedcit a musi chciet aj zena) aj na zoznamkach je najviac inzeratov v sekcii on hlada ju. Muzi dvoria zenam, muz sa musi snazit o priazen zeny... Proste to vsetko vedie k tomu ze zena ma moznosti ovela viac moznosti ako muz a tym padom da skor padaka. A napisem aj preco to tak je. Prave tym prirodnym ze samec dobyva samicu je zena vystavena neustalemu pokusaniu (ako tu uvadzal aj axel s tym pokecom) zena nemusi ani nic napisat na plochu, staci ak sa zaregistruje a muzi si ju najdu aj v zozname pouzivatelov, naopak to nefunguje. Zena pride do prace kolegovia sa na nu usmievaju, kazdy z nich ju chce pozvat na kavu, na obed. Ide domov z prace vo vlaku ju oslovi niekto (ako aj ja to robievam), stoji v rade pri pokladni a vedla stojaci chlap jej pochvali usmev (ako ja minule) ale opacne sa mi to nikdy nestalo co znamena ze muzi tuzia po zenach nie zeny po muzoch. Preto existuje aj feminizmus coho je prikladom ta s nickom cucoriedka ze ako jej je samej dobre, zena chlapa nepotrebuje, vystaci si sama atd. Ale zase bolo spomenute aj to ze muz zenu potrebuje, preto neexistuje muzsky ekvivalent feminizmu. Muzi nepisu clanky ze ako im je dobre samim, lebo to tak nieje, muzi sa vtieraju zenam ci uz na pokeci, ci na zabave, ci v bare, ci v skole/praci a nie zeny muzom. Zena vie byt bez chlapa ale chlap bez zeny nie. Vlastne toto cele suvisi s tym a je to hlavny cinitel toho preco zena da kopacky chapovi. Ma moznosti ma vyber. Ja ked som dostal kopacky tak do tyzdna niekoho mala, alebo uz subezne mala aj novy objav a mna sa zbavila aby mohla travit viac casu snim.

 

Suseda dala padaka vzdy po viacrocnom vztahu chlapovi a v troch pripadoch to bolo tak ze uz sa rodila nova znamost, kolega v praci, partak na psickovanie atd. Najprv ju vidavam s tym novym ako sa len stretavaju ako kamarati a zrazu vidim ze sa jej terajsi chlap stahuje prec... Ked aj ona dostala padaka v dvoch pripadoch tak behom mesiaca mala chlapa. Zena nema chlapa len ked nechce. Ked chce kandidati sa vzdy najdu. To zase vsetko vedie k tomu preco zena dava kopacky chlapovi.

 

To je to iste ako ked je v hladovej doline nova (jedina) fabrika v okoli, zamestna ludi za minimalku a ti ludia su radi ze maju pracu a ked je vypoved je to obvykle zo strany fabriky (pripad muza). Chlap je rad ze sa mu horko tazko podarilo ziskat priazen zeny tak ju nebude odkopavat lebo vie ze ho caka cela tortura od znova.

 

Ale v regione kde je vela pracovnych moznosti, fabriky sa pretekaju v platoch aby si ziskali zamestnancov tam je vypoved castejsie zo strany zamestnanca lebo si povie tu sa mi nepaci toto tak idem o dum dal a keby ani tam nebolo dobre ostava dalsich 50 firiem (pripad zeny). Zene denne dobiedzaju desiatky muzov, kazdy ponuka nieco aby porazil konkurenciu, teda ze snazia sa byt lepsi ako ti ostatni aby zenu zaujali. Tak zene nerobi problem povedat chlapovi: ocuvaj ma sem, bud sa zmenis alebo poletis... Nieco sa ti nepaci? Mozes ist! Vonku ma caka 20 lepsich ako ty.

 

Tu by zapasoval aj ten priklad ze kvoli doll ten chlapik vyliezol na kopec a hral sa na milovnika hor. Ale kedy to spravila zena pre chlapa? Zena sa tak neznizi, lebo zena nemusi robit nic, jej muzi padaju z neba a je len na nej ktoreho chyti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Polofrajerky :D

 

Ináč hele Hellé, prečo by mal niekam chodiť na kraviny? Dosť z toho čo popísal je pravda.

 

 

Zena nema chlapa len ked nechce. Ked chce kandidati sa vzdy najdu. (...) Chlap je rad ze sa mu horko tazko podarilo ziskat priazen zeny tak ju nebude odkopavat lebo vie ze ho caka cela tortura od znova.

 

Ak nebudeme zachádzať do extrémov, že žena vyzerá ako strašidlo do maku, tak bežná žena, normálne vyzerajúca, obyčajne nemá problém si niekoho nájsť alebo aspoň vzbudiť záujem. Chlap, pokým nie je nejaký idol, "pán dokonalý", či "pán božský", tak musí spraviť pre ten vzťah podstatne viac. Prakticky vždy to stojí na chlapovi - on sa musí snažiť ženu zaujať, on musí robiť všetko, aby bol ten, ktorému dá prednosť, on musí prekonávať konkurenciu iných, ktorí sa snažia o to isté. A vy ženy robíte to isté, len trochu inak. Musíte vždy vyzerať dokonalo, aby sa nedajbože nestalo, že nejaká (hocijaká iná) sokyňa bude vyzerať lepšie a viac zaujme chlapa ako vy. Každá žena by si mala aspoň na jeden týždeň vyskúšať, aké je to byť chlapom, veľa vecí by ste pochopili. Ale väčšinou to pochopia, keď sa 40tka začína blížiť a biologické hodiny začínajú biť čoraz hlasnejšie. Vtedy im začína byť dobrý pomaly každý.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano je to tak. Dalo by sa o tom diskutovat ale toto nieje na to urcena tema. Iba to vysvetluje ze preco je tomu tak ze zena da castejsie padaka chlapovi. Lebo si to moze dovolit, neustale sa o nu niekto snazi a je len otazka casu kedy sa mu zadari a pokial je zena monogamna tak stary frajer zbohooooom! A ten novy len moze dufat ze sa tam ohreje chvilu kym ho nevytlaci niekto druhy a zase to bude zbohom zo strany zeny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tomas, tipujem ze sudis podla seba.

Nejdem tu opakovat co vsetko nemas, ale muz, ktory ma vsetko, co ty nie, je na tom rovnako, ako ta zena ktoru spominas :)

 

Neuveris, ale su aj chlapi, ktori si mozu dovolit dat zenskej kopacky ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Su, ale sama si priznala ze si vzdy dala kopacky ty, dokonca aj v tom jednom pripade si uvazovala ze das ty takze ani to neberiem ze ta odkopol on lebo ty si nad tym uz premyslala ze ho zrusis. A vidim aj susedy atd. Poznam ich, alebo ich znamych, ci tych dotycnych chalanov tak ja sa vzdy dozviem ako to bolo a tiez dievcence davaju kopacky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To som byvala mlada. Teraz som v stave, ze by som vztah skor opravovala, ako menila za novy.

Zalezi od situacie. Vid moj posledny vztah. Rok dozadu som bola zufala, ale potom som si povedala, ze idem do toho, skusim byt niekym, kym nie som (co nebol dobry napad), a nepodarilo sa. Ale mozem byt spokojna sama so sebou, ze som pre to urobila max.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

statistiky hovoria ze vacsinu navrhov na rozvod davaju zeny,   ale tiez si myslim ze zovseobecnovanie nema zmysel.  Len ako take nariekanie nad druhym pohlavim, ale v konkretnom vztahu to nepomoze

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mna by , ze sa chce zena zbavit mohla by to spravit. Co by tim ziskala.  Moja zena je do mna zamilovana od osmich rokov. 

----------

Ona je zamilovana stale - alebo si uvedomuje , ze nieje to este taky pruser.  

 

Ne######im sa. Ne######i sa zena . Mame sikovne deti. A zijeme v pohode. Aj ked mam defetky -prezijeme.

 

Teda k teme. Ak by sa zena ######ila. Neviem co  by som robil. A nechcel to zazit - inak preto to nespravim zene.

 

Ak by som mal potrebu sa ######it - to tiez neviem.

 

 

---------------

 

 

Vcera sme sa milovali.

 

Cakam kym bude po desiatej(deti budu spat). Vzrusuje ma.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

dnes som počula kúzelnú historku... a tento rok len z blízkeho okolia druhú alebo dokonca tretiu podobnú, táto je výnimočná iba dátumom:

po sedemročnom spolužití s partnerom dostala mladá žena tento rok na deň Valentína sms, že : podviedol som ťa, odchádzam.
smsky prajú hrdinom... :)
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To nie je o "hrdinstve", ale skôr o tom, že takýto rozchod je z psychologického hľadiska najľahší pre toho, kto sa chce rozísť. Napíše SMS a je vybavený, nemá potrebu ešte niečo riešiť s niekým, s kým už nechce byť a na osobnom stretnutí nebude riskovať hodiny vysvetľujúcich rozhovorov, prečo to dopadlo tak ako to dopadlo. Samozrejme pre tú druhú stranu je to horšie, ale, tomu, kto sa chce rozísť, je to aj tak jedno. Rozišiel sa niekto s niekým tak, že ste si to zoči voči povedali, že je koniec? Väčšinou to bolo inou formou, ale nie osobne. Ja si ani nespomínam, či som vôbec mal taký rozchod, že sme sa stretli s tým, že ideme to ukončiť. Nie, prišla SMS alebo telefonát, v poslednej dobe sa skôr preferuje Mesenger, či iný čet :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale ano, rozišla som sa z očí do očí, mobily a sms sú vlastne len pár rokov, aj predtým sa ľudia rozchádzali...
ale bolo to hodne ťažké. a pre oboch. rozhodne ťažšie ako napísať sms.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

ked som sa s frajermi kedysi v treťohorách rozchádzala, vždy z očí do očí. nebolo mi to príjemné, ale ak som nechcela pokračovať vo vzťahu, v ktorom som nevidela perspektívu, alebo ktorý mi nevyhovoval, musela som to spraviť. To ale neznamená, že vždy som dávala kopačky len ja. A jeden z tých vzťahov skončil po vzájomnej dohode. Obaja sme vedeli, že to nemá budúcnosť, a mrzelo ma to, lebo to bol férový a solídny chalan, a aj potom sme ostali priateľmi.

najkurióznejší dôvod k rozchodu však bol zo strany jeho. Začal sa mi najprv vyhýbať, tak som chcela vedieť, na čom som, a rovno som sa ho spýtala, aj ked som s tým vtedy ešte mala trocha problém (16 rokov, no, skoro deti sme boli). A fešák že brat mu zakázal. Neviem, čo čakal,  ja som len sa podivila a ubezpečila som ho, že mne by teda mohol hovoriť kto chce, čo len chce...a on na to, že oni sa vzájomne rešpektujú. Najsamlepšie bolo, že ten brat ma v živote nevidel :) ale dnes už viem, že si to narýchlo vymyslel. 

Ozaj, čo vás nejak tak podporilo psychicky v takých chvíľach, ked ste dostali kopačky? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov