Skočiť na obsah

Notebook HP 550 - reinstall systému


Sniper

Odporúčané príspevky

Mám tu jeden starší notebook, HP 550. Je tam predinštalovaná Vista. Notebook už má niečo za sebou, obyčajne šlape, ale stáva sa, že aj 3-4x denne zatuhne tak natvrdo, že musím notebook vypnúť a znovu zapnúť. Je to otravné, občas mával problémy aj so štartovaním, keď štartuje, tak sa sekne a nechce ísť ďalej. Jedného dňa, keď ani na desiaty pokus nenabehol, tak som sa nasral a päsťou som je... treskol po klávesnici, potom sa rozbehol a štartuje dodnes :D (takže keď vo filmoch niečo začne fungovať až po tom, keď sa do počítača treskne, nie je to mýtus :D).

 

Riešenie vidím v tom, že by sa naformátoval harddisk a nainštaloval systém nanovo. Ale bohužiaľ nebolo vytvorené žiadne recovery DVD (vraj sa dá vytvoriť iba pri úplne prvom štarte notebooku), v NB sa nachádza disk D, kde sú nejaké recovery súbory, ale žiadny postup na nete nepomohol, hľadal som konkrétne na tento typ HP500, bohužiaľ, tento model ako keby už bol roky odpísaný.

 

Kradnutý Windows tam nechcem dávať, doma originál mám iba WinXP, ktorý by som tam už aj tak nedal.

 

Má niekto nápad čo s tým?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 4
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    3

  • Ryan Giggs

    2

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Najaktívnejšie dni

Pokial si to kupoval uz s predinstalovanym Windowsom, tak predsa vlastnis aj licenciu. Na nalepke zospodu by mal byt kod. Takze pokial stiahnes rovnaku verziu OS aky tam bol, das ten kod, tak to nie je ziadne kradnutie.

Ked to tak mrzne, moze to byt aj HW problem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Super dík, je tam ten kód :D všimol som si to až teraz, ten štítok je už dosť ošúchaný ale prečítať sa to dá. No to je už dosť starý notebook, ja som to nekupoival, bol firemný a už prakticky na vyhodenie, ale zobral som si ho, nech ho trochu oživím. Ide výrazne lepšie ako predtým, len to mrznutie sa mi nedarí eliminovať. Či to bude HW problém, to zistím až potom, vôbec to nevylučujem, reinštalácia bude posledný pokus ako niečo s tým urobiť. Len či sa dá ešte stiahnuť Windows Vista Basic, na MS stránkach už asi nie, neviem či je legálne sťahovať z iných webov, ktoré mi Google vyhodil na prvej strane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ci je to legalne s tym by som sa netrapil. To nevedia vyriesit ani pravnici.

Fakt je ten, ze ty mas zakupenu licenciu na pouzivanie toho OS po dobu zivotnosti zariadenia. Takisto to mas pravo na tomto zariadeni preinstalovavat kolkokrat len chces. No a ked ti vyrobca neumozni ziskat produkt na ktory mas pravo priamo od neho, tak odkial ho mas mat?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Skúšal som to hľadať, veľa možností nie je, je to celkom sranda nájsť funkčný download na Windows Vista. Našiel som nejaký web, ktorý nepoznám a neviem či to mám stiahnuť z toho, ktovie či tam nebude nejaký sajrajt. Budem musieť ešte lepšie pogúgliť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov