Skočiť na obsah

Ako si zvyšujete kvalitu učenia?


VibriT

Odporúčané príspevky

Ako sa učíte? Aký typ učenia preferujete ? Úplné ticho či s hudbou a obrázkami ? Čo Vám pomáha k lepšej koncentrácii? Cez semester sa učíte aj v noci? Ak áno ako nútite mozog byť nonstop v strehu? Trénujete/cvičíte ho nejak? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 9
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Tomáš

    3

  • game

    2

  • Sniper

    1

  • cizy

    1

Ja sa snažím učiť pravidelne - tým ho držím v cviku nonstop a cez skúškové potom nejaké extra návaly učenia nemávam ale ak aj náhodou prídu a je treba makať hlavanehlava tak nejaká tá šálka kávy či tyčinka to spravia ;) V maximálnom stave núdze a keď budeš hľadať inšpiráciu mrkni na porovnania nejakých tých koncentrátov a zistíš že najlepšie hodnotenie je na: www.thebrainer.cz/the-brainer-tycky. Aj tak by som sa radšej dala na to trénovanie mozgu a pravidelné učenie aj keď si uvedomujem, že to nemusí byť jednoduché

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

No mne by sa to veru zislo vediet ako prinutit hlavu k uceniu. Ucenie mi nikdy neslo ale chcem byt vzdelany. Tak ako nabuchat do makovice vysokoskolske ucivo (hrubu knihu za tyzden) ked sa jednu A4 ucim mesiac?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nijako. vš je  pasé. to už ti musí byť jasné, Tomáš.

 

pracuj s tým, čo máš. uč sa z toho, k čomu máš prístup, zvyšuj svoju osobnú kvalitu, pracuj na svojej osobnosti, zvyšuj kvalitu učenia toho, čo nutne potrebuješ pre prácu a svoju bezprostrednú existenciu na istej úrovni, ktorú by si rád dosiahol ... nestaraj sa o nejakú imaginárnu vysokú školu, ktorú máš pred sebou ako vidinu svätého grálu:

 

"našetrím si  - nejako - na vysokú školu ... nacvičím mozog - nejako - na učenie ... dokážem to celých 5 rokov - nejako - financovať ... bude hračka - nejako - naučiť sa učiť ... vybabrem so všetkými nabručanými profesormi - nejako - a bude zo mňa zrazu zázračne - nejako - vzorný študent ... "

 

hlavne sa budem utešovať do konca života:  "mohol som byť vš vzdelaný, keby som veľmi chcel, ale ja som vlastne ani veľmi nechcel"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak toto bola pecka game, vystizne napisane, ale nadej umiera posledna, ked vidim tie obycajne cajocky v autobuse a bavia sa o prednaskach... take chodia na vysku, sakra to musim mat aj ja.

Vies ze hentie to dokazu sakra tak musim udrzat krok, vsak za chvilku bude mat nadpolovicna vacsina titul. Este ked studovali VS taki okoliarnati synacikovia doktorov je OK ale teraz vsade ako chodim kazdy mlady chodi na vysku o tom hovorim ze tykoxo vsak oni to ako robia, to chcem aj ja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No a práve kvôli takým - ak náhodou s odretými ušami získajú bakalára - je VŠ titul v niektorých prípadoch skôr na smiech a pobavenie.

 

Ale vieš čo, kľudne choď, ty asi musíš pocítiť sám na vlastnej koži, o čom to je :) No a čo ideš teda študovať?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov