Skočiť na obsah

dead

Odporúčané príspevky

  • Pred 6 mesiacmi...

Tak som tento vikend presiel na 10 aj ja, moj predchadzajuci OS bol Win 7, s osmickou som sa stretol len na priatelkinom ntb, a moj celkovy pohlad na nu je veeeelmi negativny (jedno gui nemoze fungovat na desktope a mobile). Takze win 10.

 

Upgrade:

 

Upgradoval som z relativne cistej windows 7 (ani nie tyzden stara, len nutny SW a ovladace), a aj napriek tomu mal ten upgrade mensie boliestky, s ktorymi by si asi BFU neporadil. Som asi jediny clovek, ktoremu sa windows 10 nepodarilo nainstalovat ako automaticku aktualizaciu, ale musel som z MS stranky stahovat nejaky "upgrade wizard" ci co to bolo :D Samotny upgrade process prebehol bez problemov, win 10 sa stiahol, nainstalovall, restartol a pustil v pohode. Ziadne BSOD, ci zaseknute instalacie. Ale, problem bol, ze Win10 nemal ovladace na integrovanu sietovu kartu. Co, vzhladom na to, ze ide o novu dosku, s chipsetom patriacim pod poslednu generaciu (intel B150) a so standardnou intel kartou, ktora je integrovana na kope dosiek, celkom prekvapujuce. Nastastie CD k doske obsahovalo ovladace aj pre Win 10, ale ak by sa to stalo nejakemu BFU, na starsej karte, tak ma asi problem. Sranda ze integrovana zvukova karta fungovala.

Subory ostali vsetky, vsetky basic nastavenia (zvuky, pozadie, rozlozenie ikon) ostali v pohode. Pokrocilejsie, ako nastavenia firewall, ci windows defendera tak 50/50. V kazdom pripade je upgrade daleko mensia bolest, ako reinstalacia cisteho OS, ako to bolo treba v minulosti.

 

Moj nazor na win 10 po vikendovom pouzivani:

 

+

  • OS je sviezi, vyzera pekne, rychlo reaguje.
  • Spojenie start s win 8 tiles je to najlepsie z oboch svetov a funguje dobre.
  • Indexovany search je super a konecne funguje vo vsetkom, aj pre nastavenia. Nesnazi sa schovavat polozky, ako napr. control panel. Ako zakladne gui pre nastavenia je pekne, ale pokial chce clovek nastavit nieco zlozitejsie (ako napr. umiestnene page file), tak musi ist cez stary, dobry, control panel, ktory je nastastie k dispozicii.
  • Lightweight integrovany e-mail klient. KONECNE
  • Integracia a synchronizacia s online sluzbami, KONECNE.
  • start lista na vsetkych monitoroch, nie len na hlavnom - toto trvalo MS
  • virtualne desktopy - to tiez ms poriadne trvalo
  • Alt + tab view je konecne prehladny, nie to "heeej, kuknite, my mame 3d akcelerovany desktop" co bolo v 7 s Aero.

-

  • Os mi robi veci pod ritou. Napriklad si po upgrade zmyslel, ze treba nainstalovat novy ovladac pre grafiku, zatial, co ja som uz novy ovladac instaloval. Vobec ma o tom neinformoval, nepytal si povolenia.. akoze WTF?! 
  • Nemoznost vypnut update je teda iny pain.
  • Nerozbehal som cortanu, pretoze MS nemyslel na pripad, ze mam cesky OS, ale, cuduj sa svete, viem komunikovat v Eng.

Celkovo mi 10 pride, po mackopsovi 8/8.1, ako, konecne, desktop OS nahrada za 7. Rozhodne ho budem na nove kompy odporucat.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

ja som vo firme odmietol (a na vsetkych kompoch zakazal) upgrade na W10, ked to bolo pred casom take aktualne a podsuvane

mame vsade Win7 Pro (s vynimkou par historickych strojov s XP)

 

s W10 som sa stretol, ked ma niekto z okolia poziadal o nejake nastavenie alebo drobnu pomoc (v ramci mojich znalosti :D )
no dopracovat sa k nejakym nastaveniam je problem, niektore su udajne beznym sposobom uplne nedostupne a musis sa spolahnut na system

 

pravidelne (automaticke) aktualizacie idu neumerne dlho, casto cele hodiny aj noc

 

otazka je, preco chces W8.1 a neostavas pri W7 ?

 

a kupit sa da... aj 8.1 aj 7

http://www.amishop.sk/zbozi/Softver/Operacne-systemy?kat=111&pkat=3551&page=1&sort=8

cink, koniec reklamy

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslel som to tak, ze neist vyssie ako W7 :D
zasadne kupujem komp bez OS a dohodnem sa s obchodnikom, aby mi tam nainstalil taky, aky ja chcem

ani si nepamatam, kedy som kupoval hotovu zostavu s predinstalovanym systemom (na domov, samozrejme, v robote sa musime riadit tym, co nam "vysutazia" nadriadeni...)
pokial to nie je z nejakeho dovodu mozne, napr. notebook, tak rovno preinstal v obchode

jediny zadrhel moze byt v nekompatibilite ovladacov na novy HW, ale zatial som nikdy nemal s W7 problem

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pôvodne som pozeral PC, že si poskladám a vychádzalo mi to na liter (bez OS a monitora). Ale pozerám, že čo predávajú zostavy, tak cena je tam výrazne nižšia, ale OS je tam napevno, proste dajú tam Win10 a viac neriešia. Našiel som jednu zostavu, kam by mali dávať aj Win7, ale neviem, chcel by som aspoň 8.1, som s ním spokojný. W10 je možno výkonnejší, ale z viacerých nezávislých zdrojov som počul rôzne sťažnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo nové u Windowsu? Iba si pamätám že MS ponúkal v rámci aktualizácie prechod na desinku ale teraz to už akosi neni. Už sa za to asi platí že? Momentálne furt tá 8.1. je v tej rachotine čo stejne dlho nabieha, mrzne atď. Ale na druhej strane ktorý počítač nemrzne čo mne prejde cez ruku... Takže to windowsom nebude. Len ma zaujalo keď sa ponúkala tá desinka. Vtedy som mal len simkartové 3G pripojenie s obmedzenými dátami tak by ten veľký súbor asi ani nestiahlo. Zase mať trochu iné ikonky... Bez toho sa dá vydržať.

 

Z môjho hľadiska sú to len iné ikonky lebo to čo ja potrebujem od počítača že spustiť prehliadač, prevrátiť obrázok v skicári, písať vo worde, spustiť hudbu či video, presunúť si niečo na USB kľúč, napáliť CD-čko... Ja nič iné na PC nerobím takže na to úplne stačil aj Windows XP. Pre mňa bol každý novší windows iba o tom že trochu ináč vyzerajú ikonky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov