Skočiť na obsah

dead

Odporúčané príspevky

Dnes Microsoft uvolnil free aktualizaciu na Windows 10, prave som to stiahol a nainstaloval na laptope a stolovom pc, trvalo to asi hodinu. 

 

Tu su moje skusenosti zhruba po polhodine pouizvania (+/-)

 

(+) Netreba si robit zalohy, zostali mi vsetky subory v knizniciach, aj vsetok nainstalovany software

 

(+) Windows 8 som nemal, nepouzival, ani neskusal, teda neviem ci tam boli take vychytavky ako kalendar integrovany v systeme, ktory je mozne synchronizovat s kontom gmail. Teraz som si navyse vsimol, ze sa mi synchronizovalo cele gmail konto, kalendar, posta, kontakty, atd, Pristup je tam priamo z ponuky start -vnimam velmi pozitivne. Ponukalo mi aj synchronizaciu s androidom /subory, fotografie .este som neskusal/

 

(+) plateny soft, ako Zoner 17, avast atd bezi, netreba sa teda prihlasovat znova do konta, takisto zostali ulozene hesla a zalozky v chrome, takisto bez problemov bezi Steam a vsetky nainstalovane polozky. To potesi, netrebna znovu instalovat hry -radovo desiatky gigabajtov 

 

(+) prostredie mi pride privetive

 

(-) zda sa, ze system zerie o nieco viac RAMky, ako predchadzajuci win 7, mozno iba prechodne, este som nerestartoval a nepozeral na spustene aplikacie

 

(-) zatial nemozem rozbehat avast -konkretne utilitu secure line a tiez mi hlasi, ze firewall je vypnuty a nejde zapnut

 

a co vy?

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

S avastom (verzia premier) som mal trochu problemy, ale update to vyriesilo, tiez mi spociatku blbol Steam, ale uz je vsetko ok. Naopak sietovy disk WD MyCloud /toho som sa najviac obaval/ mi na pocudovanie nabehol na prvy pokus 

 

Da sa asi cakat, ze nejaky soft bude robit problemy, ale to je uz asi zalezitost toho, ako sa na tento update pripravili vyvojari mimo microsoftu. Myslim si, ze ludia ktori pocitac pouzivaju na beznu pracu a nemaju tam instalovane nejake exoticke serepeticky tento update zvladnu a preziju bez problemov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som tam tu ikonu na upgrade mal uz dost davno a teraz pozeram, ze zmizla...

ale vobec ma to nemrzi, nemam potrebu skusat nejake novinky a uz vobec nie od Windows :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Viem, že všetci nemôžu mať W10 hneď...

Dá sa niekde skontrolovať, či vôbec niečo už natiahol, napr.5% 

Tým pádom by som vedel, že nikde nie je chyba, a treba len čakať, takto neviem nič.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nad W10 som uvažoval, že si kúpim plnú verziu do nového kompu. Aj keď nie som nútený a môj 11 rokov starý PC s WinXP slúži stále dobre (PC je spotrebný tovar, ktorý má v prvom rade generovať zisk, akékoľvek investície do nového stroja by mali pochádzať iba z tých ziskov), W10 bude potrebný z dôvodu kompatibility s novším software (Chrome už sa mi nechce aktualizovať).

 

Ale po prečítaní toho článku si ešte fakt veľmi dobre rozmyslím, či v dohľadnej dobe budem meniť systém. A tým, čo už stihli aktualizovať, môžem len zaželať príjemné surfovanie :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

mam uz na vsetkych piatich, na ktore mam dosah :)

 

a ziadny problem ... vsetko na vsetkych pracuje tak ako, okrem softu na DVB TV, ktory som mal na W7 a ktory nemal drivery uz ani na W8. A dalej je to ESET, ktory vypol HIPS. Ostatne antiviraky presli inovaciou systemu bez chyb :)

Pri synchronizacii by som privital okrem nastaveni, motivu plochy a farieb aj rozlozenie a obsah Start menu :)

Synchronizaciu však naplnu vyuziju ti, co maju viac kompov / notasov, tablet, mobil a Xbox. Netusim, ci niektore vyhody nie su viazane len na konto u Microsoftu.

 

Dalsou pozitivnou zmenou je prehliadac Edge, ktory nahradil Explorera. Je na baze Chromia, momentalne verzie 42. Teoreticky by teda mali casom fungovat aj rozsirenia na Chrome. Vyhody noveho DirectX 12 som zatial nezaznamenal. Naroky na RAM a procak su porovnatelne s W8, mozno dokonca nizsie ako u W7.  

Bohuzial, u nas chyba Cortana a teda aj jej zaclenenie do Edgu, a ani tak skoro sa jej nedockame. Taktiez nemame pristup ani k hudbe z Xboxu. Nas region nie je podporovany.

Dalsou zmenou je nemoznost vypnut aktualizacie. Tie sa budu stahovat a instalovat ci chceme alebo nie.

 

P.S. kto ma ikonku s rezevaciou, ale nechce sa mu cakat na nejake oznamenie, ze uz moze, treba kazdy den niekolkokrat skusit spustit Windows Update. Aktualizacia je viac menej pripravena na kompoch, ktore maju plne nahraty skryty priecinok "Windows BT". Mal by mat 5-6 GB :)

Pokial ide o to spehovanie uzivatelov, robia to uz vsetci. Zacal s tym Google, ktory zbiera a zhromazduje vsetky nase hladania uz od roku 2006. Takisto aj Facebook. Nainstalovanim jeho aplikacie Messenger mu date pristup v podstate k celemu obsahu telefonu. Apple smiruje tiez :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak som to dnes riskol,    az na graficky ovladac  to vyzeralo dobre, ten som musel upgradovat rucne.   Prvy pocit je ze mi ide browser pomalsie, a aj aplikacie sa mi dlhsie spustaju. Ale uvidim

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Win 10 mi na notebooku po aktualizacii najprv odpalil ovladace zo sietovej karty a teraz mi nejde bluetooth /a take pekne sluchatka som si kupil/. Uz som to dvakrat kompletne preinstaloval a stale nic. Skusal som ten driver instalovat "rucne", ale windows ma zasa problem s digitalnymi podpismi, nejde to zmenit ani cez cmd. Vyzera to tak, ze to ponahlanie sa mi nestalo za to :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Operačný systém Windows je ekologický nástroj, ktorí znižuje emisie CO2. Namiesto toho, aby sa ľudia zapodievali neužitočnými fyzickými aktivitami, pri ktorých premiestňujú bodrel z jedného miesta na druhý, spojený s fyzickou prácou a emisiami CO2, neustále optimalizujú svoj systém záplatami. Ak by to aj nerobili, systém ich k tomu donúti sám, na základe Murphyho zákonov. Ich aktivita nakoniec dospeje do stavu, keď im nezostáva nič iné, ako formátovanie disku a reinštalácia operačného systému, driverov a programov. Konzervatívni používatelia, ktorí si myslia, že počítač je iba nástroj, nezasluhujúci si takúto aktivitu, sú k tomu nakoniec aj tak donútení novou verziou operačného systému, ktorý im sľubuje ešte väčšie možnosti, ako strácať čas. Pri počte aplikácií Windows, je to nepopierateľný ekologický prínos.Samozrejme nijako tým nechcem dehonestovať aktivity ľudí. Rovnako intelektuáli, ako aj  manuálne pracujúci, nakoniec „vypustia zelenú vodu“ a je aj po ich aktivite. Dnes je moderný pojem "Ekologická stopa". To bude najdôležitejšie meradlo nášho "pobytu" na tejto planéte. A mala by byť čo najmenšia. Niečo, ako zmazaný software.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

To že ten čo tam je momentálne ide dosť pomaly... Viete tie všelijaké oné že CPU processor RAM tie bárjaké stonožky tie čipy čo sú tam či sú dosť silné na to. Lebo už kedysi bolo také že tie parametre hardvéru boli na XP a že kvôli tomu neutiahne Vistu lebo že je slabý ten nuterek.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je neviem ci si nedorobeny, ci co s tebou vlastne je?! Vyssie som ti 2x na tvoju otazku odpovedal. Do tretice a dufam ze posledny raz, ked ti na tom bezi Win 8, tak ti pobezi aj Win 10. Comu z toho si nerozumel?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podľa niektorých recenzií Win10 by mal byť k hardvéru viac šetrnejší dokonca ako Win7. Len by som si asi dával pozor, dávať ho na príliš staré počítače. Napr. môj procesor AMD Barton 2500XP+ neobsahuje SSE2 a kvôli tomu už nenainštalujem najnovšie verzie Skype. OS je niečo iné ako Skype, ale na môj PC by som ho nedával.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov