Skočiť na obsah

Nespravodlivo rozdelené výhody


Tomáš

Odporúčané príspevky

Darkman: takze tvoja mama ma dostatocne velky dochodok na to, aby si vsetko hradila za plnu cenu. Takze jej by tie vyhody mali zobrat lebo prijem ma dostatocny nad hranicou chidoby a mne ich dat kedze moj prijem je maly... Chapes? Tvoja mamka ke sikovna, obdivujem ju a nech ma aj 1000€ dochodok zasluzi si, ale naco by jej boli nejake zlavy? Ona na to ma aby to zaplatila... Tie zlavy potrebujem ja kedze som na hranici chudoby...

 

Takže ty považuješ za vrcholne nespravodlivé, že niekto kto pracoval celý život a priniesol niečo spoločnosti, má výhody oproti tebe, čo si ešte ani nesplnil nárok na získanie dôchodku. Dobre.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie. Ale tí ludia to dostali vo forme penazi. Ked niekto pobera 500€ dochodok naco su mu vyhody? Kludne si moze dovolit chodit na plny listok... Nespravodlive je to ze vyhody nedaju tomu kto je na to skutocne odkazany. Nejde o to ze akym sposobom ten clovek ziskal peniaze ale o to ze je solventnejsi ako ja!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale hadam zit a nie zivorit si zasluzim aj ja... Ale na zaver zhrnieme cele to zvyhodnovanie ide na ukor statnej kasy. Treba vsetko nech to nema nikto a pokoj... Kto na to nema nech necestuje a ja budem mat aspon vyhovorku ze nemozem ist do prace lebo nemam z coho zaplatit autobus tak malo zarabam a potom sa uz hadam vkada uvedomi a prida nejaku stovecku na plate co by mi vykompenzovalo to ze musim kupit dvakrat drahsi listok ako mama ci sused co maju dvojnasobok mojho prijmu. To bude lepsie?

 

Dobre hosi ideme sa bavit o Grecku alebo utecencoch? To je teraz dolezitejsie pre EU ako moj mizerny zivot...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Treba vsetko nech to nema nikto a pokoj...

Ked to nemozem mat ja, tak nech to nema nikto, tak? Ked si poleno, co nic nevie, tak budes na dne spolocnosti. A je absolutne jedno ci je to na Slovensku, alebo v zahranici. V porovnani s ludmi, co nieco vedia, budes mat vzdy pocit, ze len zivoris. Nezavid ludom, ktori si svoje vyhody zasluzili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslím, že Tomáš by mal najmenej tretinu svojho platu odovzdať cigánom z Letanoviec. Vyváža sa v pohodlnej a čistej mestskej doprave, z nudy míňa prostriedky aj voľný čas na spamovanie internetu, keď na Slovensku živoria tisícky ľudí, ktorí ako dopravný prostriedok používajú len vlastné nohy, sú bez prístupu k elektrine alebo plynu a večeru pre svoje deti varia v drevenej šopke nad ohniskom. Ej Tomáš, ty jeden snob! -_-

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie. Ale tí ludia to dostali vo forme penazi. Ked niekto pobera 500€ dochodok naco su mu vyhody? Kludne si moze dovolit chodit na plny listok... Nespravodlive je to ze vyhody nedaju tomu kto je na to skutocne odkazany. Nejde o to ze akym sposobom ten clovek ziskal peniaze ale o to ze je solventnejsi ako ja!

Ty myslis ze kolko slovenskych dochodcov ma 500 eurovy dochodok?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

veď to ...

vyššie kdesi som písala o mojej mame.

ako čítam, Tomáš, tvoja mama má vyšší dôchodok, lebo má invalidný, okrem toho aj pracuje, a je dobre, kým vládze, nie každý invalidný človek vládze - a tým si zvyšuje na staršie kolená životný štandard.
mám mamu vo veku, keď viem, ako je to s väčšinou dôchodcov, lebo má informácie, a tak ich mám aj ja. iste, sú aj takí s vyššími dôchodkami. ale prevažná väčšina starých dám počíta v obchode nákupy na centy.

a veľká väčšina ich nikdy nevyužije zľavy na cestovnom. kam by išli bez peňazí?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nespravodlive je to ze vyhody nedaju tomu kto je na to skutocne odkazany.

 

Spomenul som si z VŠ na Teóriu sociálnych konfliktov, tam padla teória, prečo sociálny štát je je nezmysel a vlastne zlý: pretože sociálny štát produkuje sociálne závislých. A presne toto je tvoj pohľad. Ty nepozeráš na to, čo by si mal alebo musel spraviť, aby si zarábal viac, ty nepozeráš na to, čo by štát mal spraviť v oblasti zlepšenia podnikateľského prostredia, z čoho nakoniec plynie viac a lepšie platenej práce, ty pozeráš iba na to, čo by ti (štát) mal dať, aby si sa mal lepšie, bez toho, aby si pohol prstom. Ak si taký sociálny prípad, že ledva žiješ od výplaty do výplaty, tak problém je v tom, že nepracuješ dostatočne. Začni ťahať nadčasy, aspoň dve hodiny denne navyše a uvidíš, že sa to zlepší.

 

To je presne ako s dlhodobo nezamestnanými. Ak niekto nepracuje dlhé roky, stratil pracovné návyky alebo ich vôbec nezískal, ale sociálne dávky mu stačia na to, aby prežil od dvadsiateho do dvadsiateho, tak niekde je chyba.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game, kam by cestovali bez penazi... To je sice pravda ale ja ti to poviem inac: Pracujuci co je nuteny cestovat (dojonca bez zlavy) kvoli dochadzke do prace a je takisto bez penazi?

 

Axel, ale uz som.X krat povedal ze nedaju viac. Darmo ja pridem za veducim.ze chcem 500, povie mi ze ked sa nepaci mozem odist... A to druhe som slusal... Ked sme mali u korejca nadcasy tak som dostal o nejakych 40 viac teda miesto 300 som mal 340 co velka pomoc nieje... Chodil som popri strazeni este na brigady a zarobil som dokopy z dvoch robot 400 som chodil nevyspaty, unaveny, a nic z toho.... Tu moze clovek robit aj 300 hodin a neni to zaplatene... Takze vzdy sa dostavame.k tomu ze niekto by mal peniaze z tych firiem vytlct pre ludi... Na zapade su odbory toto u nas neni hoden nazvu odbory...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dostávame, ale k tomu nepríde. jednoducho: štát na to nemá páky, a zamestnávateľ chce zarobiť. aj keď zodrie z robotníka kožu a kórejec chce fackovať zamestnancov. preto sem prišiel, chce zarobiť. keď nezarobí a bude musieť dávať vyššie mzdy, odíde ďalej na východ, kde mu budú robiť ešte za menej. a celá plejáda ľudí nebude mať ani tých 300 eur.

 

celá plejáda mladých ľudí žije podobne, v celej plejáde iných fabrík.
celá plejáda vysokoškolákov to fľakuje, ako sa dá ... chodí z konkurzu na konkurz.  je x povolaní, kde môžeš mať vysokú školu, a musíš sa sakra oháňať, aby si mal príjem, aspoň nepravidelný.

povolania s vš, kde majú klientov, ktorí im neplatia, ktorí podvádzajú, necenia si ich duševnú prácu ... je tu zopár fórumákov vysokoškolákov, ktorí by o tom mohli rozprávať ...

 

a iný príklad:

optička, ktorej pol mesta závidí / tí, čo nemyslia hlavou a nevidia očami/ - ale to málokto vidí, že chodí do práce skoro ráno, kým otvorí, celý deň sa venuje s úsmevom a ochotou zákazníkom, celý deň je na nohách, poskakuje za pultom a dodacie lehoty má desne krátke, na druhý, výnimočne na tretí deň,

ale každý boží večer sa u nej v obchode svieti do noci - keď zavrie pre zákazníkov, vtedy začína skutočne pracovať, preto je dobrá, preto má dodacie lehoty krátke a preto je vyhľadávaná ...
/pekných pár optikov tu len v tomto mestečku za 25 rokov už krachlo ... /

 

z dvoch robôt si mal 400 ... koľko si z toho vtedy odložil?
aby sa to nevyspatie aspoň oplatilo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

PODSTSTA VECI:

Človek čo má najnižšší možný príjem má mať vyššie náklady na život ako ten čo má vyšší príjem??? Toto je akože v poriadku? Toto by som nenazval vôbec sociálnym opatrením!!!

 

Umenie veci:

 

Ak ma niekto naroky vyssie prijmu, tak to je ukazka toho, ze mu nebude stacit ani prijem 1 a nekonecny rad nul.......takze z podstaty vaci je zjavne, ze treba sa prisposobit prijmu, lebo opacne to urcite nepojde. Ze by som objavil ameriku?....  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ked sme mali u korejca nadcasy tak som dostal o nejakych 40 viac teda miesto 300 som mal 340 co velka pomoc nieje...

 

Ja už fakt neviem, či si ty náhodou nerobíš prdel zo všetkých, Na jednej strane vyplakávaš, že neušetríš ani 10€, ale na druhej strane pohŕdaš nejakými 40 eurami za nadčasy. A presne toto, tvoj laxný prístup je príčinou toho, prečo sa máš zle a nadávaš na všetko naokolo. 40€ mesačne to máš 480€ ročne, to by si mal na počítač alebo si odlož na termiňák.

 

 

Tu moze clovek robit aj 300 hodin a neni to zaplatene...

 

Prosím ťa nepreháňaj, keď chceš dostávať relevantné rady ako sa mať lepšie, tak aspoň píš reálne čísla. Ak by si - aj - pracoval za minimálnu hodinovú mzdu, čo je 2,184€, tak za 300 hodín máš 655€, čo je v čistom 520€. Stále vyplakávaš, že keby ti dali 500€, tak nechceš žiadne výhody, tak nepíš, že za 300 hodín nemáš zaplatené. Koľko máš ty na hodinu, keď za 300 hodín by si nemal zaplatené?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... Vystreidal som už 20 zamestnaní a nikde nedali viac ...

 

Tomáš, čo bolo dôvodom, že si vystriedal toľko zamestnaní?

Nechce sa mi veriť, že pri každej zmene bol "vinný" IBA zamestnávateľ.

 

Uvedomuješ si, že nech sa teraz hlásiš do zamestnania kdekoľvek, to množstvo zamestnaní, ktoré si vystriedal je výstrahou pre každého.

Nikto nemá k tebe tú dôveru, aby veril, že práve u neho ostaneš a budeš odvádzať kvalitnú prácu.

 

Ostatné otázky, ktorých odpovede zaujímajú aj mňa ti dal Axel v inej téme.

https://www.freespace.sk/tema/867-darí-sa-vám-sporiť/?p=226080

Ak žiadaš na Fóre o rady, odpovedaj láskavo na všetky otázky. Priamo a pravdivo. Ďakujem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takto. Zamestnávatel kde pracujem robí to iste co vacsina slovesnkych firiem ze ma aj nejake nelegalne tahy, lebo robim 13 hodin kazdy druhy den v noci ale na paske to mam rozpisane inac, mam tam pisanych 180 cez den na minimalku 380 hrubeho na ucet pride 330 cca. Takze toto by bol aj ulovok pre inspektorat prace ale kto by siel proti milionarovu? Nikto nema odvahu to nahlasit... Chodil som na prilezitostne brigady kde som zarobil na jednej smene cca 20 eur. Ale tam sa nedalo ist kazdy druhy den. A pte telo to bolo tiez vela ze som chodil stale nevyspaty a tak... Takze nevysiel som si ani na 400 lebi bol som napr 2-3x za mesiac a zarobil som takych 60 eur co bolo dokopy 390... a tak som kaslal na to lebo par centov ma nezachrani, som ochotny do dvoch prac ak budem mat minimalne 500 v cistom to je moja podnienka... Inac nema zmysel.

 

A samozrejme aj najst brigadu ktora vyhovuje mojmu riadnemu pracovnemu casu bolo tazke lebo toe agentury hladali nastalo alebo msli taky rozvrh ze mi to nepasovalo so smenami. Pytal som sa na roznasanie letakov tam mali stale plno. Vzdy len: teraz nemame nic alebo my sa vam ozveme... Takze to ani neni jednoduche. Na fusky ako to robia maliari murari ze mimo prace este zobrat fusky neviem lebo nic take neviem robit...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zamestnávatel kde pracujem robí to iste co vacsina slovesnkych firiem ze ma aj nejake nelegalne tahy, lebo robim 13 hodin kazdy druhy den v noci ale na paske to mam rozpisane inac, mam tam pisanych 180 cez den na minimalku 380 hrubeho na ucet pride 330 cca.

 

To takto rieši viacero firiem, na páske máš len pár hodín, zvyšok bokom na ruku. Zamestnávateľ odvedie menej na odvodoch, ale tebe by tým pádom malo zostať viac v čistom. Takže z tohto mi vychádza, že pracuješ na dohodu, neexistuje, aby si mal riadny zamestnanecký pomer, pretože z 380€ v hrubom by si mal takmer 340€ v čistom, navyše zamestnávateľ ti píše menej hodín, takže oficiálne nemáš ani odpracovaný mesačný fond, čo ako zamestnanec musíš mať.

 

Keď si podpisoval pracovnú zmluvu, čo všetko tam presne bolo? Typ zmluvy, hodinová mzda...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Informator, ano objavil si ameriku ako si sponinal lebo ako vidis Greci to tak robia uz davno ze sa akosi nevedia zmestit do prijmu... Dokonca minule v spravach kedna chodkyna na ulici ze budeme mat len 500€ ako z toho mame zit... Keby mali na slovensku pracujuci za minimalku 500 boli by radi...

 

Axel, hned upresnim najdem nejaku pasku aj zmluvu. Zmluva je trbaly pracovny pomer hruba mzda 380 mozno tebe na kalkulacke vyslo 340 ale aj banka daco strhava takze ja ked pridem k bankomatu mavam tam 332,80 alebo tak ze nejake drobne hore dole... Na paske som rozpisany tak ze pracujem cez den, 8 hodin, 5 dni v tyzdni a 160 hodin do konca...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Banka ti sotva strhne 7 eur za jeden vklad. Platí, že pri hrubej mzde by si mal dostať 339 v čistom + nejaké centy. Ak ti tam chýba 7 eur, tak si zisti prečo máš v čistom len toľko, či tam nemáš nejaké zrážky. Nestrháva si SBS za niečo? Napr. za mundúr.

 

Ak máš trvalý pracovný pomer, ako ti zamestnávateľ zabezpečuje stravu? Máš počas každej zmeny k dispozícii teplé jedno aspoň raz denne alebo dostávaš stravné lístky? Ak áno, tak tých 7€ by mohlo byť, čo si zamestnávateľ strháva za lístky. Nárok na stravné lístky máš minimálne v hodnote 3,15€. To znamená, že ak za mesiac odpracuješ 20 zmien - podľa zmluvy - tak by si mal mať lístky v hodnote 63€.


Takto axel, poplatky za byvanie urcuju rodicia... V tom uz je zaratane plyn, voda, elektrika, kurenie, poplatky fondy cinzakove, hygiena ze mydlo, toaletny papier, ze mam oprate ozehlene veci, ked som na UPSVAR tak ma zivia to je vsetkom v tom zaratane a este stale pocuvam poznamky ze kolko ich stalo ze ma vychovali a kedy sa im to vrati atd....

 

Je v tom aj strava? 200 nie je ani málo, ani veľa, bez stravy je to možno aj celkom dosť, ale budiž. To, že musíš počúvať od rodičov pičung nie je dobre a naznačujú ti, aby si niečo so sebou robil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Áno dostavam lístky v hodnote 3,15 ale iba 11 kusov, nie 20 na tom som sa aj pýtal že prečo to je tak resp. prehovoril ma na to kolega lebo aj on to tak má ale chcel aby som ja nasadil krk... A vysvetlovali mi tam niečo v tom zmysle že na smeny co sú cez vikend nemáme nárok na lístky lebo to neni pracovný deň atď... Tak neviem jak to majú... Robím 15 smien, lístkov dostávam 11 kusov 3,15€ a na páske zas ináč písané... Ja ich vyhadzujem ale 10.7. si ju prejdeme spolu do detailu a porovname veci... A kludne sa opytaj akykolvek detail co ti mam vyhladat na pracovnej zmluve atd... Ja sa tymto veciam nerozumiem tak mozete poradit...

Ano presne, rodicia chcu naznacit aby som so.sebou nieco robil ale problem je to ze sami nevedia co...

A ja to neviem takisto...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak to z teba spravili vola, pretože nerozlišuje sa či pracuješ cez týždeň alebo víkend, musí byť akurát splnená podmienka, aby si odpracoval aspoň 4 hodiny - potom máš nárok na stravný lístok. Ak robíš 12 hodín, tak dokonca by si mohol mať nárok na dva stravné lístky, ale to už nie je povinnosť zamestnávateľa. Takže mal by si dostávať lístok za každú odpracovanú zmenu - 15.

 

Napriek tomu, 3,15 * 11 = 34,65 máš k dobru. Takže k mzde 332,80 si pripočítaj 34,65 = 367,45. No vidíš, hneď to lepšie vyzerá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jasne listky su plus, zoberiem brigadu zas to bude plus... Spravim reformy a je to, ostatne detaily v mojej teme... Kolega s tym tiez nieje spokojny ale boji sa vyskakovat... Uz bolo inych robotach parkrat ze som sa rozculoval toto co je za nespravodlivost ako nas platia atd. Ze pojdem na personalne, udam ich na inspektorat, a ludia mi potom radili ze prestan, nerob, bud rad ze mas robotu, proste boja sa ludia, nechcu strajkovat, bojovat, este jeden stary mi povedal ze ked tu chces ostat drz hubu a krok... Este si aj priznali ti ludia ze vieme ze je to malo atd ale co mame robit? My si nemozme dovolit prist o pracu. Z dvoch miest ma za to aj vyhodili. Kade tade som sa stazoval ze mame male mzdy, nepustaju nas ani k lekarovi, musime tahat soboty, sviatky iny su si doma ako im je dobre a zrazu sa to dostalo k sefovcom a dali mi vypoved. Na papier dali sanozrejme bezny dovod... Ale ustne mi k tomu povedali ze ich netesi ze poburujem ludi atd... Takych tu nepotrebuju...

Ale o tomto sa mozme bavit v mojej teme...

 

Tema je: Co si myslite o prerozdelovani socialnej pomoci? Myslite si ze to ide tym spravnym ludom a tym co ho naozaj potrebuju? V prvom rade zle zadefinovali pojem ,,nizkoprijmovy" alebo ,,chudobny" obcan...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty si nízkopríjmový a zároveň chudobný občan preto, lebo tvoje vzdelanie, znalosti a skúsenosti postačujú iba na pozíciu manipulačného robotníka. Pracovnému trhu nemáš čo ponúknuť, máš schopnosti sa zamestnať iba na pozíciách s nízkou pridanou hodnotou. A nepočítaj s tým, že keby zdvihli minimálnu mzdu na nejakých 700-800€, že by bolo vybavené. Nikto by si nedovolil zamestnávať manipulačných robotníkov za takéto peniaze už len z toho dôvodu, že slovenská ekonomika nie je na to nastavená, rast mzdy je dlhodobý proces a musí začať tam, že štát začne investovať do vedy, výskumu a technológií, aby sa mohli zaplatiť ľudia na vyšších pozíciách a až potom prídu na rad manipulanti.

 

Ty neseď na riti a nečakaj, že štát sa nad tebou zľutuje a začne po tebe hádzať pečené holuby, hľadaj spôsoby ako si nájsť lepšie platené zamestnanie tam, kde máš čo ponúknuť. Za to, že nič nevieš, ti nikto nedá výhody. Si mladý chlap v produktívnom veku, tvojou úlohou je pracovať a platiť dane, keď pôjdeš do dôchodku, tak za odpracované roky dostaneš odmenu za doposiaľ vykonanú prácu vo forme zliav, aby si mal pocit, že ten život stál aspoň za niečo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Informator, ano objavil si ameriku ako si sponinal lebo ako vidis Greci to tak robia uz davno ze sa akosi nevedia zmestit do prijmu... Dokonca minule v spravach kedna chodkyna na ulici ze budeme mat len 500€ ako z toho mame zit... Keby mali na slovensku pracujuci za minimalku 500 boli by radi...

 

Ak si si nevsimol, tak aj dopadli presne na hubu. Ako maju zit s 500 euro?.......no tak to mas tak, ze na tie ich umelo nastavene dochodky sa umelo prisposobili aj ceny. To je dan za uzivanie si nad pomery. Ked odtialvypadnu tak sa dochodky aj ceny casom dostanu do normalu a bude po probleme. Len nech co najskor vypadnu a bude to lepsie pre nich aj pre ostatne staty v eurozone. Aj tak si myslim, ze sa do eurozony dostali na zaklade falsovania ekonomickej situacie a toto bol neodvratny osud.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov