Skočiť na obsah

Pravidlá vzťahu: Žena ci Muž?


Tomáš

Odporúčané príspevky

Nedávno sa stal incident že si dvorila dvojica kde muž nemal auto a zarábal menej ako žena. Zo začiatku sa stretávali neutrálne že obaja pricestovali spojmi do mesta v strede trasy. Prechádzky, rozhovory, zmrzlina, káva... Časom to prešlo do vážnejšieho štádia a mali niekam ísť a chlapík sa nemal ako dostať (nešiel spoj) tak navrhol ženskej nech príde poňho a na tom sa vlastne povadili že ako si to predstavuje že aby žena chodila za chlapom, pravidlá dvorenia hovoria že muž má byť aktívny atď. Neskôr sa povadili na ďalších veciach keď žena očakávala že ju bude muž pozývať a on dal poznámku resp. naznačil že on nemá také finančné možnostu ako ona a zase sa povadili na pravidlách dvorenia...

 

Aký na to máte názor vy? Malo by to byť rovnocenné alebo alebo vždy to bude údel muža preberať inicuatívu bezohľadu na jeho možnosti?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... mali niekam ísť a chlapík sa nemal ako dostať (nešiel spoj) tak navrhol ženskej nech príde poňho ...

 

 

Predpokladám, že píšeš o svojej skúsenosti ...

... nazvať však dámu, o ktorú máš záujem ženská, no to je pre mňa silné kafé!

Chlapče zlatý, pohybuješ sa na fóre už dostatočne dlho, niečo sa na teba mohlo nalepiť ... :)

 

Vo vzťahu ONA a ON, v "štádiu", keď sa obaja ešte iba "oťukávajú", žiadalo by sa, aby pán bol ten, kto dobýja, kto je gavalier a mal by mať galantnosť "prirodzene v krvi". Ak už vzťah trvá dlhšie, ak sa jedná o dvojicu, kde sa aj dáma, aj pán domnievajú, že patria k sebe, tam sa to už tak jednoznačne "neberie", hlavne, ak sa tí dvaja majú radi a chcú byť čo najviac spolu. Ale aj tu by mal byť pán ten, kto bude ústretovejší, alebo aspoň sa bude snažiť nájsť tú zlatú strednú´cestu, aby dáma nenadobudla dojem, že ten "jej" je gigolo, ktorý sa necháva vydržiavať. Ak pán nemá peňazí na rozhadzovanie, mal by mať aspoň dostatok rozumu a vyberať taký program a také miesta stretnutia, kam by obaja museli "merať" cestu, a aby ani jeden nemal pocit, že utráca na úkor toho druhého. :smile2:

 

Ale, ak sa už teraz ON a ONA v otázke peňazí hádajú, môžu radšej všetko z "kratšej cesty zabaliť" ... :hmmm:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

secretka má pravdu v tom, že "ženská" sa dá povedať aj krajšie ... nedávno tu bol jeden exot, pre ktorého boli ženy "samice" - tie "ženské" sú od toho len krôčik ... :)

 

 

Aký na to máte názor vy? Malo by to byť rovnocenné alebo alebo vždy to bude údel muža preberať inicuatívu bezohľadu na jeho možnosti?

 

a môj názor je rovnaký, ako tu majú dámy a páni nado mnou : od takejto slečny utekaj.

nedozrela na vyrovnaný vzťah a zrejme nikdy nedozreje.

 

keď majú obaja príjem, platia obaja. keď toho muža chce, keď nie je iná možnosť, tak raz začas pre neho príde, ako kompenzáciu zo svojej strany za jeho útraty, keď za oboch platí on ... a tak dále ...

 

bazírovať dnes na tom, že muž musí byť princátko s polovicou kráľovstva a ešte to aj vyčítať, keď nie je, je trochu uhodené. slečny aj páni - dnes zvyčajne obaja majú príjem, a okrem toho sa veci dajú aj pohovoriť a vysvetliť, a keď to nejde na samom začiatku, je to vzťah na nič.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nedávno sa stal incident že si dvorila dvojica kde muž nemal auto a zarábal menej ako žena.

 

Takže ty! :D No a kto bol tá vyvolená? :)

 

Ja si myslím, že ona bola príliš konzervatívna, vychovávaná v prísnej katolíckej rodine, kde neexistujú iné pravidlá, tak dúfam, že si za ňou chodil v cylindri a zakaždým si sa pred jej rodičmi hlboko uklonil až po zem. Našťastie ja s takými ženami som také skúsenosti obyčajne nemal, dokonca niekedy som mal pocit, že ženy viac cestovali za mnou ako ja za nimi :D Ale samozrejme, vždy som to patrične vynahradil, ak došlo k takejto situácii.

 

Ale zvyčajne to bývalo tak, že na začiatku ja som bol ten aktívnejší, žena obyčajne nemala problém byť po čase aktívnejšia ona a myslím, že zhruba takto to funguje v každo mnormálnom vzťahu či ide o kamarátsky alebo vážny vzťah.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vyhovorka, ze "nesiel spoj" je smiesna. Predsa ak idem na rande v takej situacii, naplanujem si to vtedy, ked mi ide spoj. Uznavam vsak, ze taky vztah je problematicky. Nepisana tradicia /hej, nechutne/ diktuje, ze zenu ma na randenie pozyvat chlap /a hlavne znasat vacsinu vydavkov/. Nieze by som s tym suhlasil, ale celkom dobre si viem predstavit ten zly pocit, ked je to naopak. To by samozrejme platilo iba v pripade, ak by stala za to, ale ona nestoji, ked si to dokaze sama vypytat. Vysral by som sa na nu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prečo by to malo byť výhovorka? Vieš koľko mysterióznych a strašidelných príbehov začína vetou "Keď mi ušiel posledný autobus..." ? To na dedine nie je žiadna sranda :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jaaaj ľudia nevidíte že to je písané v tretej osobe? Za druhé ja by som spravil iný extrém: nejde spoj? Neni auto? Šiel by som na bicykli! Neraz som už pedáloval do Trnavy, Nitry, Bratislavy, Nových Zámkov... Pre telefón alebo hru do playka. Ja by som na toto nemal nervy so ženami, aj sa čudujem že som voľakedy na to nervy mal. Úplne ich ignorujem a radšej využijem dostupnejšie služby prostitútok...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prepáč, prepáč, malo mi byť hneď jasné, že ty by si si našiel seberovnú priateľku, nie takúto lakomú mrchu. 

Predsa ... rovný rovného si hľadá, no nie?!  :smile2:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo sa týka témy, tak išlo o to že aký máte názor na to že v akom pomere by mali dávať žena a muž do vzťahu úsilie... Vy prepáčte že som tak komplikovane položil otázku stačilo napísať len toto ;)

Lebo staré pravidlo hovorí že muž je ten rytier čo má dobývať princeznú. A ako axel spomína ak je niekto tvrdo kresťansky vychovávaný (čo aj správne tipol) tak to tak aj bude a ona by fakt nechala muža ísť trebárs aj stopom alebo s predraženým taxíkom o jej bude stáť auto v garáži lebo proste chlap musí a hotovo...

Na margo kresťanky iba toľko že ako som písal v téme ateizmus ja som pohan aj ateista dokopy (rozumej niesom pokrstený a našich sobášil primátor na výbore) a kostol z vnútra som videl maximálne ako turista na Pražskom hrade, keby sa toto dozvela potenciálna svokra, asi by som letel aj s dverami... Chudák kamoš čo bol asi v živote 5x na omši a je evanjelik čo teda iná vetva keesťana ako katolík a hneď ako ho doviedla domov dostal krížový výsluch od jej sestier a mamy že či chodí do kostola, aký má postoj k veriacim atď.

No a čo sa týka témy pridám aj ja názor že pri začiatku robí iniciatívu muž akože on osloví atď. Ale vraj to je prírodou dané tak to robia aj psi kocúri... Proste samec vyhľadáva samičku. Muž je lovec. Ale to je len evolučná teória lebo sú chalani po ktorých zase šalejú baby ale sú v menšine. Globálne platí že muž začína a žena si vyberá. Ale tu sa však nebavíme o úplnom začiatku ale už keď sa nevštevujú to dvorenie prebieha a vtedy ako rozdeliť ten pomer síl?

Najlepší je kompromis že ak majú obaja autá tak sa stretnú v strede trasy ak sa jedná o väčšiu diaľku, ak sa jedná o niečo do 15 km tak raz jeden raz druhý... Ak má len jedna strana auto tak sa dohodnúť na kompenzácii že ona vezie a on berie vstupenky či stravu...

Ak by tam bol horibilný rozdiel ako ka vs. imžinierka na vedúcej pozícii (to sa nedalo porpvnať) tak financovala všetko ona a ja som sa aspon raz v živote cítil ako gigolo :D

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

A akoze aj co keby to bol Tomasov pripad? To je potrebne to v kazdom prispevku zvyraznit a rypnut? :trapny:

 

Ja Ti to poviem z vlastnej skusenosti.

Pred par rokmi, ja ako nevodicka, spoznala som muza, ktory mal vodicak, ale nemal auto. Neriesila som ze ho nema. Boli sme od seba vzdialeny 5km, susedne mesto, kde spoje chodili kazdych 10minut. Zacala som ho riesit az ked sme spolu zacali byvat a zistili sme, ze auto ma aj nejaky ten benefit.

 

NIKDY som nebola typ zeny, ktora by mala moresy typu "muz je ten, ktory sa ma viac snazit - ci uz dochadzanim, platenim, ...".

Samozrejme, kazdej zene to bude vzdy lichotit a ruku na srdce, chlap si tym aj splhne. Ale nemam nast rokov, aby sme nekooperovali s partnerom a neriesili veci spolocne, a hlavne otvorene.

 

Takze zaver? Neviem co poradit, pretoze je to individualne a hlavne, zavisle od charakteru osob. Ak si zena vynucuje okrem ineho pozornost aj takymto stylom, tak je hus alebo mlada zaba.

 

Dolezite je sa bavit o veku, pretoze pozorujem trend, ze dnes to mladi "muzi" maju celkom narocne :) To aby mal dvadsiatnik uz brigadu a samozrejmostou je auto, lebo inak nema sancu :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čo sa týka toho dobýjania, tak mno, chlap má svoj spôsob - chlap by mal byť ten lovec, ale aj my ženské máme svoje spôsoby...každá sme iná, ale vieme chlapovi naznačiť, že by nám jeho lovenie nebolo proti srsti. Asi by sa väčšina chlapcov naľakala a utiekla, keby ich dievča otvorene pozvalo na rande, ale sú aj iné možnosti...čo sa týka výdavkov, tak spočiatku by sa asi mal fešák nachystať na to, že prevezme iniciatívu, ale zas neviem, prečo by to dievča malo zneužívať. Ak už párkrát dakde spolu boli, tak neviem, prečo by nemohla aj ona zafinancovať útratu. Podľa dohody a možností oboch strán.

Tiež neviem, čo je na tom zlé, ak by ona cestovala za ním. Naprvýkrát by som si buď zvolila nejaké neutrálne miesto, alebo ako dievča by som ocenila aj keby chlapec prejavil iniciatívu a pricestoval za mnou, ale potom neskôr by som nemala problém s vycestovaním za ním...ak by sa mi teda páčil a chcela by som v tom pokračovať, samozrejme. teda od istého veku, v ranej mladosti som bola veľmi hanblivá až plachá, čo sa chalanov týka.

A pravdaže, nemalo by nič byť nasilu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov