Skočiť na obsah

Uplatnenie na trhu práce a voľba vhodnej rekvalifikácie


ramon

Odporúčané príspevky

Ale len tam kde ide o výkon. Tam kde nešlo o výkon tam som všade stíhal. Napríklad chodil som do veľkoskladu DM drogérie na brigádu a boli tam dva druhy prác. Byť pri lise a zbierať kartónové krabice po pickeroch a zvážať k lisu, a druhé bolo na výkon že sa lepili štítky na tovar. Ale tam vedúca nenaháňala ľudí lebo bolo to platené od výkonu takže viac peňazí motivovalo ľudí ponáhľať ale ten kto bol pomalší, tak mal menej peňazí ale nechali ho robiť (mne tento model vyhovoval) ale vo fabrikách a na linke v amazone niesu kompromisy to je problém. Tam buď spĺňaš alebo výtka. Keď ma v DM dali k partii čo zbierala krabice tam bolo OK ale ak ma dali k štítkovaniu tak som veľa nezarobil keďže som bol pomalší. Ale na druhej strane nechali ma robiť.

Toto som navrhoval aj v amazone lebo môžu sa dávať kaizen návrhy a že tým pomalším nech platia menej a šikovným viac a tak tí šikovní budú motivovaní lebo vedia že robia na seba a tým pomalším zase by bola daná šanca pracovať. To by riešilo všetko lebo pri fixnom plate niektorí sa flákajú schválne lebo veď tých XY na hodinu mám, a tých šikovných to nemotivuje lebo veď načo sa bude snažiť keď viac ajtak nedostane, za tretie tie (sniperove obľúbené) moralizmy že my šikovný robíme na tých slabších... Toto všetko zmaže úkolová mzda. Šikovní by sa snažili ešte viac lebo by mali motiváciu, darebáci by sa menej flákali lebo nechceli by prísť o peniaze, a nakoniec tí nemotorní by boli radi že môžu pracovať aj keď za menej a ani firmu by to nestálo viac lebo suma na platy by sa nedelila rovnomerne ale že mne zoberú a šikovnému pridajú a tak sa to vyrovná. A tak isto aj produktivita linky že ja robím plán na 70% ale druhý to robí na 130% a tak sa aj to vyrovná. Zmietli mi to zo stolu lebo že musí byť niekde tá latka nastavená a bla bla bla.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Žiadne bla bla bla, keď je niekto šikovný a robí na 130%, to neznamená, že lenivý manták môže robiť na 70%. Keby si dostal 3 hotdogy a kolega 1, dal by si mu jeden, aby sa to vyrovnalo? Asi ani určite nie, že? Ty vyrovnávač.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale ja to proste rýchlejšie robiť neviem. Aby nedošlo k nedorozumeniu ja sa neulievam (že vykecávam niekde, schovám sa za roh a sedím na paletách) ja vkuse robím ale proste nedosiahnem 100% výkonu... Proste príklad vo fabrike: kolega zloží cievku za 17 sekúnd, norma je 20 sekúnd, a ja ju zložím za 23 sekúnd, takže aj ja pracujem neulievam sa len mi to proste nejde tak ako druhým trvá mi to dlhšie a tak nevyhovujem zamestnávateľovi. To neni o tom že ja sa tam opieram o stôl kým druhí skenujú balíčky... Ja to robím vkuse a predsa nedosahujem kvôty.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 14 hodinami, Proteus napísal:

Dobre Tomas, uz nam nemusis vecne dookola dovysvetlovavat ako to funguje v amazone. Podstatne je, ze nestihas tam, kde je to potrebne. Vlastne vsade tam, kde ide o vykon. Bohuzial. 

ale na druhej strane to musí vysvetľovať, pretože to má na tanieri furt...stále mu to niekto pripomína, aj keď to vysvetlil už xykrát. :agree:

na jednej strane sa on sám šprajcuje a niekedy mu prepne a hľadá cesty, ako si sadnúť ku kávičke, vyložiť nohy na stôl a ajťákovať či úradovať, bez toho, aby mal predstavu, že áno, aj v mnohých úradoch sa skutočne pracuje... a káva sa pije ráno uvarená až poobede.
a na tretej zatiaľ je tam kde je, už všetci vieme, že je pomalší, všade, kam príde... takže pracovať pracuje vždy všade, ale vymýšľance treba vynechať a pracovať ako sa dá.

  • Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je choré, ludia nie sú stroje kúrnik. keby si majitelia tychto spoločností sami vyskúšali prácu vo svojich fabrikách. ktovie či by to sami stíhali. to čo vyzadajú od svojich zamestnancov. nuz ale kto nemá v hlave, musí mat v nohách, však tomáš :biggrin:

no další dovod prečo by si nemal menit zamestnanie, aspon máš tú vyhodu, ze čím si niekde zamestnany dlhšie tym si vytrénovanejší. 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nerozumiem ale potom jednemu, naco prqcujes vo firme/firmach si pracoval, kde sa ide na vykon? 

Jaj viem, viac penazi, dobra kantina a bufet. 

Nie je hanba vediet, ze nestiham, pretoze nemam na to dispozicie. Hanbou je, ked sa na take pozicie hlasis jednostaj aj ked vies, ze ty ten vykon nikdy nedosiahnes. To je uz zavadzanie zamestnavatela. Mna by teda osobne nebavilo vecne bojovat so zamestnavatelom a bat sa o pracu, ci ma nevyhodia za vykon. Radaej si najdem nieco, kde stiham, aj za menej penazi. Ak mi nestacia, bud sa snazim zlepsit a potom najst lepsiu pracu, alebo si najst eate jednu. No a pravdaze neprejem vsetko za dva tyzdne. 

Ale to sme ti uz sto, tisickrat vysvetlovali, skoda casu. 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 20 hodinami, electric blue napísal:

to je choré, ludia nie sú stroje kúrnik. keby si majitelia tychto spoločností sami vyskúšali prácu vo svojich fabrikách. ktovie či by to sami stíhali. to čo vyzadajú od svojich zamestnancov. nuz ale kto nemá v hlave, musí mat v nohách...

Je taká reality show že utajený šéf. Poznáte to? Tam sa riaditeľ firmy zamaskuje a vydáva sa za zamestnanca a vyskúša si všetko čo robia zamestnanci. A tam je trapas, skoro nič nevedel robiť, nestíhal normy atď. Ja som už zhruba 2,5 roka u aktuálneho zamestnávateľa a ako aj game spomínala že je to americká firma a majú také čudné zvyky niekedy že riešia také drobnosti až to je smiešne, ale robia aj zaujímavé akcie že také výzvy že poraz svojho menežéra, alebo výzva riaditeľa... Tak ide aj vedenie vyskúšať prácu robošov, potom súťažia medzi sebou že menežment vs. roboši a také. Raz bola taká akcia že “všetci na palubu” a ľudia z office išli robiť na linku. Ale aký bol prístup k nim a aký k robošom? Celú jednu linku im vyhradili a doniesli im tam mobilný reprák, jeden im robil DJ-a púšťal im hudbu a kecal do mikrofónu... Vôbec nikto neriešil normu, brali to celé ako zábavu. Tak tí ľudia z office majú akože vyskúšanú prácu na linke a oni akože vedia o čom to je... No ale v hentakých podmienkach ako robili to je ďaleko od reality! Skutočnosť? Neustále sa chodia vedúci vyhrážať že dostaneme výtku za výkon ak nepridáme, stále naháňajú ľudí že pridajte, poďme, poďme, ak nespracujú položku poriadne lebo chcú šetriť sekundy, tak nabehne kvalitátka a zdrbe ich že prečo to nerobia poriadne. Ak povedia že preto že ich naháňajú tak kvalita zase tvrdí že radšej pomalšie ale poriadne... Čo má človek robiť? Kto presvedčí 100.000.000 nemcov + francúzov s talianmi a belgičanmi aby prestali s tým konzumom a šialeným nakupovaním? Veď to je viac ako 200.000.000-ový trh! To oni nám určujú normy! Keby sa tolko nenakupvalo na eshope, nebolo by toľko roboty a nemuseli by sme sa tak naháňať. Mal by som ísť do Alzy? Tá má len česko, slovensko, maďarsko len 20.000.000-ový trh.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ludkovia, keby všetci šli podnikat, a študovat, všetci by boli len intelektuálne zalození , kto by pracoval ? :biggrin: ale to neznamená, ze pracujúcich vo fabrikách treba brat ako stroje . všeobecne . mnohí aj stíhajú , ibaze o pár rokov sú kompletne vyhorení. majú rozne zdr. problémy , to nie je o iba o tomášovi 

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V tomto jednom má blue pravdu. Zase práca vo fabrike v dnešnom kapitalizme a ako sa chovajú majitelia k zamestnancov že sú to pre nich iba čísla, to je všetko pravda. Len sniper už má dlhšie averziu voči odborom, sociálne založeným vládam, že aj keby som napísal niečo, proti čomu nič nemá, ale za to že som to napísal ja, tak by mi vynadal. Ale zamyslite sa nad tým bez akéhokoľvek Tomáša kým idete kritizovať odbory a sociálne vlády. Potom pochopíte prečo volia Fica a podobných.

Keby som aj ja popíjal kávičku cez pracovnú dobu a vypisoval na fórum ako tie úradníčky typu Helle, alebo technik typu clovek2 čo občas nastaví niečo a potom vysedáva za PC a má to zaplatené, tak by som aj ja kľudne volil SaS či OĽaNO... Ale na chudobných pracujúcich sa len dupe, úradníci čo kávičkujú z našich daní sú nanič lebo ak človek potrebuje niečo vybaviť tak sú maximálne neochotní, tak ako sa má taký človek cítiť? Na mestskom úrade stačí že netečie voda a hneď im dajú riaditeľské voľno a my musíme chodiť do práce aj cez najťažšie lockdowny... A to tiež neni správne povedať že "mal si sa lepšie učiť" lebo napíšte mi ako by vyzeral štát kde by každý občan do jedného bol právnik, IT-čkár, úradník, inžinier... Viete si to predstaviť?

  • Odobrať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 46 minútami, Tomáš napísal:

Keby som aj ja popíjal kávičku cez pracovnú dobu a vypisoval na fórum ako tie úradníčky typu Helle,

Nie som uradnicka:zubiska:..nikdy som ani nebola..skoda..ale na montaznej linke som pracovala

pred 46 minútami, Tomáš napísal:

úradníci čo kávičkujú z našich daní sú nanič lebo ak človek potrebuje niečo vybaviť tak sú maximálne neochotní, tak ako sa má taký človek cítiť?

Ak by si vybavoval nieco u mna, ver ze by som bola maximalne ochotna.

Ale nase cesty sa nestretnu a keby aj hej..prehliadol by si ma:yes_yes:

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 55 minútami, Tomáš napísal:

alebo technik typu clovek2 čo občas nastaví niečo a potom vysedáva za PC a má to zaplatené,

vieš leda tak hovno, čo moja robota obnáša, tak láskavo nemudruj.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 25 minútami, Hellé napísal:

Ak by si vybavoval nieco u mna, ver ze by som bola maximalne ochotna.

To sú obecné skúsenosti a v TV je kopa relácií o neochote úradov, bánk, zdravotníkov, škôl... všetko čo vlastne žije z pracujúceho ľudu...

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Tomáš to si sa zmylil. Ja som uradnik nie @Hellé😂😂😂 Predstav si, ani tu kavicku nepijem. Ani sa nestretneme, lebo na ministerstvo nechodis. Na ktore? Tak to nikdy nezistis.

Dokonca som 5rokov robil pri pase, na linke. Trojzmennu prevadzku od marca do decembra. A k tomu som chodil kazdu sobotu na vysku.

No co mudrlant, este mas nieco na srdci? Co, zavidis? Ty prezeres za dva tyzdne celu vyplatu. Mozno zavidim ja tebe. 😁😁😁 Co ty mas za starosti? Prides z prace, sadnes na rit a pozeras tie svoje sproste serialy. Ked si hladny ides si kupit predrazene zradlo. Radost tak zit, no nie? Co sa stazujes? Vsak nemas ziadne zavazky. Nemas ziadne realne starosti. Ty by si mal byt taky rad, ze az. 

Práve teraz, Tomáš napísal:

To sú obecné skúsenosti a v TV je kopa relácií o neochote úradov, bánk, zdravotníkov, škôl... všetko čo vlastne žije z pracujúceho ľudu...

Ty mas preto pracu, lebo ludia kupuju veci. A dokonca taky ako aj my. Takze aj ty mas vdaka nam pracu. 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 37 minútami, Hellé napísal:

ale na montaznej linke som pracovala

 

pred 11 minútami, Proteus napísal:

Dokonca som 5rokov robil pri pase, na linke. Trojzmennu prevadzku od marca do decembra

Nie nemám. V tom prípade sa obom ospravedlňujem. Tak viete aké to je. Musíte rýchlo a makať a žiadne internety či kávičky cez pracovnú dobu len pracovať...

pred 26 minútami, clovek2 napísal:

vieš leda tak hovno, čo moja robota obnáša, tak láskavo nemudruj.

Sam si písal v niektorej téme že si len troška niečo našteluješ a potom môžeš robiť čo chceš lebo si platený od práce nie od času. Takže si ako údržbári v službe že ak sa nič nestane tak celú šichtu hrajú karty. Je tak?

Ale aj tebe sa ospravedlňujem lebo aj ja som mal takú prácu kde som mohol prispievať a popíjať colu cez pracovnú dobu (ja kávu nepijem) a nevážil som si to. Sám som odtiaľ odišiel. Tak už mlčím. Skôr než sem príde sniper lebo ten ma virtuálne rozkusne na tri pólky.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 hodinami, Tomáš napísal:

v dnešnom kapitalizme a ako sa chovajú majitelia k zamestnancov že sú to pre nich iba čísla, to je všetko pravda. (...) Ale na chudobných pracujúcich sa len dupe

Po tebe Amazon nejako dupe? Máš ľahkú robotu, za ktorú ti nikde inde toľko nezaplatia. Trpí ťa tam napriek tomu, že normy si nerobil ani na 70%. Dopravu máš zadarmo, stravu za pár centov a na Mikuláša dostaneš balíček, aby si mal večer čo žrať. Ty si nezaslúžiš ani desatinu z toho, ale pindať budeš. Ty chudobný pracujúci.

pred 18 hodinami, Tomáš napísal:

Keby sa tolko nenakupvalo na eshope, nebolo by toľko roboty a nemuseli by sme sa tak naháňať.

Ešte aj pindaj, že robotu máš. Však keď sa ti nepáči, môžeš odísť. Ale kde inde by tolerovali tvoje podpriemerné výkony, že? A mysli na to, že keď bude menej roboty, ty budeš medzi prvými, kto pôjde.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co mas stale s tymi kavickami? Ty mas dobre skreslenu predstavu o praci uradnika. Tvojim problemom je, ze hadzes vsetkych do jedneho vreca. 

Ja napriklad popijam vodu. A obcas do nej nalejem bazovy sirup. 😁 

Roboty je casto tolko, ze sa nestihnem ist ani vys..t,ci ist sa najest. 

Ked sa pozriem kolko zarabas ty a ja a aku mame kto zodpovednost, tak si na tom ovela lepsie. Ani si neuvedomujes, ze za svoju robotu, co je prakticky takmer bez realnej zodpovednosti dostanes take peniaze a este sa stazujes. Pride doba, ked ludia nebudi uz mat za co tolko objednavat cez eshopy. Potom nastanu tazke casy. 

Tvojou oosbnou tragediou je, ze v case hojnosti, to je teraz a niekolko rokov dozadu, si si nerobil rezervu na horsie casy. A tie pridu. Potom kruto zaplatis. Potom ti nebudi stacit ani plechy, co davas do zberu. 

  • Páči sa mi to 2
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja si davam kavicky v pracovnej dobe... Tak tri denne.... Aj cigaretka je. Kedykolvek chcem....
OT:
Naposledy som zostal v praci ovela dlhsie ako som predpokladal takze co som.mal z domu som pojedol. (Ano Tomas my si varime obedy aj robime desiate, olovranty) Isiel som k automatom, ale ked som videl tie gumene bagety a sendvice, nenabral som tolko odvahy kupit si to a dat to do ust. Napriek tomu som potreboval rychlo dat cokolvek do zaludka a skoncil pri tom co je na foto.
Jedno slovo: FUJ.
Zlozenim velmi nekvalitny gainer (iba kazein predpokladam) za nehoraznu cenu.
Tomas ak toto jes pravidelne tak s panombohom.
4b7c37e850ac7cf6740e6031ef1db66c.jpg

...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Tomáš inac pre tvoju info, pracujem v statnej sprave takze plat mam z tvojich dani....
Pracovnu dobu mam od 8:30 do 15:30, potom zamykame dvere kancelarii aby ludia neotravovali.
Plat mam v cistom okolo 1200- dohodol som sa so sefkou na vsetkych moznych priplatkoch, aj sme trochu podvadzali ale to si akoze nevidel.
Teraz v zime krasne vyhriata kancelaria, v lete klima, minimum prace, flirtovanie s dievcatami na kavicke kazdy den. Spolocne obedy ktore radi natiahneme. Sem tam si pozriem na netflixe potichu film.

Pochvalujem si.

...

  • Haha 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

po tomto príspevku Tomáša už nikto nepresvedčí, že v kanceláriách sa aj vážne pracuje. :)



sedieť na stoličke nie je všetko, dopriala by som každému prácu s hmotnou zodpovednosťou, s klientami, ktorým nevidieť koniec, z ktorých každý chce niečo iné a každý je na inej iq úrovni a ešte pri tom treba plniť stanovené plány istých produktov a rannú kávu dopíjať tak dve minúty pred fajrontom... a po fajronte príde práca, na ktorú nebol čas počas celého dňa.


a prídeš domov a v zúfalstve sadneš relaxovať tak, že v počítači maľuješ čierne kapustné hlavy, celé vagóny... aby si dostal tú masu ľudí a ich požiadavky do nejakej prijateľnej roviny.

toto som všetko už písala, ale Tomáš si to nevie ani len predstaviť.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

boa jadrovy fyzik tomáš mi uznal, ze mám aspon v jednom pravdu . ja asi dnes nezaspím :huraa: Reč je o tom aby manuálne pracujúci vo fabrikách mali adekvátnu mzdu a podmienky pre prácu . nie aby si to otočil na diskutérov, a vypisoval ze v práci iba kavíčkujú . mne to v podstate moze byt f*ck, ja sa tiez nepohybujem vo sfére manuálne pracujúcich, ale je mi lúto ludí ktorí často drú na SK od nevidím do nevidím. čo ale nie je tvoj prípad , a mam taky tušák ze narozdiel odomna , tebe sú iní ukradnutí, a myslíš len na seba . 

 

@game 

Citát

po tomto príspevku Tomáša už nikto nepresvedčí, že v kanceláriách sa aj vážne pracuje.

taky alamo myslím ze tiez pracuje vo fabrike, ale ešte som v zivote od neho nečítala aby hocikomu vyčítal  "kávičkàrení v práci " . 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 hodinami, electric blue napísal:

ludkovia, keby všetci šli podnikat, a študovat, všetci by boli len intelektuálne zalození , kto by pracoval ?

Žiadne keby neplatí, vidíme to na pracovnou trhu, že tí čo najviac pindajú, nikdy nebudú mať gule na to, aby si založili živnosť alebo s.r.o., takže o nedostatku manuálnej sily nemám obavy. Navyše keď automatizácia práve túto manuálnu silu postupne vytlačí.

Je to o skôr pohodlnosti a lenivosti na sebe pracovať, čo je presne prípad toho exota z Galanty. Aby "hotový chlap" vo veku 39 rokov to dotiahol maximálne na ťahača paleťáka, je skôr hanba ako nejaký kariérny postup (ešte by som to pochopil u vyliečeného alkoholika alebo prepusteného väzňa, ktorí dostali druhú príležitosť v živote, ale od tohto tu, čo sa chváli, že nepije, nefajči, a načas chodí z prestávky, by sa predsa len očakávalo viac). Má zamestnanie s benefitmi, aké nikdy nemal a ešte sa v kuse sťažovať bude ako Amazon po ňom dupe. Jediný dôvod prečo tam je, že na tej pozícii zrejme nečakajú, že bude trhať normy a aktuálne je nedostatok pracovnej sily. Inak by letel ešte v skúšobnej dobe, ten jeho profesijný životopis asi má nejaký dôvod, prečo tam má 40 zamestnaní.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ešte tam zarátaj chudobné regióny, ludí ktorí si nemozu z roznych dovodov dovolit stratit stále zamestnanie etc. a digitalizácia raz vytlačí všetkych , nie len manuálne pracujúcich :smile: aj ked tych manuálne prvych na rade . aj pracujúci vo fabrikách si zaslúzia úctu, ziadne také ze pohodlnost alebo lenivost .tak ako zivnost neznamená vzdy vyhru, mnohokrát to znamená aj nepravidelny príjem. to si nemoze dovolit človek ktory platí hypotéku, ziví rodinu . ty nerozumieš ze to čo je v zahraničí samozrejmost, je na SK dlho nedosiahnutelny ciel? 

v tomto príp. ma tomáš nezaujíma, jeho ciel je aj tak sa zamestnat v bezpečnostnej sluzbe ako som pochopila. 

 

  • Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov