Skočiť na obsah

Uplatnenie na trhu práce a voľba vhodnej rekvalifikácie


ramon

Odporúčané príspevky

Tomáš,

skúsime to pomaly ešte raz prečítať:

 

Najhoršie je že nie ale z časti aj preto že som chcel nereálne rekvalifikácie. Veď aj teraz ponúkajú rôzne IT odbory ale aj iné práce s počítačom napríklad jednoduché účtovníctvo, personalistiku a pod. Ale všetky tieto profesie sa dejú prevažne na počítači a ja sa počítačom nerozumiem vôbec. Neviem robiť v exceli tabuľky a grafy. Preto vravím že OK počítačové profesie ani šofér to nebude ale je kopa možností aj pre nešikovných ľudí. Niečo mi snáď vyjde. Ale nikam nejdem, som v amazone a zatiaľ zostávam. Len vravím že vždy sa dá na niečo rekvalifikovať. Len ešte neviem presne čo také by mi sedelo, čo by bolo vhodné. Možno naučiť sa cudzí jazyk a prekladať alebo niečo také. Niečo kde sa nemusím rozumieť databázam a nepotrebujem mať superrýchle reflexy.

 

Veď už odpoveď bola daná. Nič čo súvisí so zodpovednosťou za vozidlo a nič spojené s počítačom... Žiadne excely a grafy. Ani editor, ani grafik nič také. Možno nejaké prekladanie či písanie dokumentov, odosielanie mailov, callcentrum... Zatiaľ som nič pre to neurobil lebo ani nemám šajnu čo urobiť. Rozmýšlam zatiaľ. Iba nahlas uvažujem, ak na niečo prídem, dám vedieť. Každému nielen vám... Aby som neurobil zase hlúposť podľa seba.

 

človek, ktorý na bežnom poste pracuje tak, že ťuká do počítača, nepotrebuje žiadne databázy.
človek, čo musí sedieť na mieste prípadne nemusí, ale robí s počítačom - to znamená naťukáva otvára, priťukáva niečo do počítača, ty byť nemôžeš,

pretože všetky počítače a ich fungovanie pod tvojimi rukami vždy zhoreli.

vždy sa motáš okolo počítačov - už sa toho zbav, Tomáš - trápiš sám seba, z teba človek pri okienku nebude.... na pošte si nedokázal ani roztriediť poštu, podotýkam bez ťukania do počítača... ručne stručne.

 

písanie dokumnetov, mailov, nahadzovanie do zoznamov a podobné srandy vypadávajú - tvoje prsty a hlava nie sú stvorené na rýchlu prácu s počítačmi.... doma si ťukaj, v práci na to nebudeš mať nikdy... to si priznaj kľudne.

 

 

naučiť sa jazyk?!
Tomáškám - kedy sa chceš učiť ďalší jazyk?
hovoríš o tom minimálne 15 rokov, doma, keď nemáš čo robiť a kúšeš sa od nudy a od blbostí v telke, zober učebnicu a uč sa - už dávno si mohol vedieť ďalší jazyk.

 

mimochodom: vieš vôbec, čo je prekladateľstvo a tlmočníctvo?

tak sleduj: ty predsa vieš dva jazyky - na akej úrovni galantskú maďarčinu, o tom radšej pomlčme, to je najškaredšie maďarské nárečie pod slnkom...

ale poďme si prekladateľstvo vyskúšať:

toto mi prelož do slovenčiny - spisovne:
 

Csináld, amit terveztél, mert az élet rövid.
Lehetséges, hogy ezek a tanácsok banálisnak és egyszerűnek tűnhetnek. Légy óvatos, mert a hang egy nagyon érzékeny eszköz, amely bármikor elveszhet. Nos, legyen óvatos, és tegye meg, amit meg szeretne tenni, hogy ne késleltesse. Alapvetően ezt így  teszi.
Véleményem szerint sokkal jobb tanács  lenne: ha óvatos lenne. Mert nagyon nehéz elviselni azt, amit magára vállalt, amikor megpróbálja elérni a döntésein és menedzserei döntésein alapuló nagyon nehéz és nagyon sok eltervezett munkát.
Ezek a végtelen repülöutak, sűrű koncertek, minden egyes előadásban, showban, intejúban való részvétel stb. végtelenül terhesek.
Ezért a legutóbbi tanácsot adom neki: legyen óvatos.

 

potom to presunieme do témy o tlmočení a prekladaní, na tom teraz nezáleží.... chcem vedieť, ako ty, dvojjazyčný, dokážeš prekladať .... potom sa môžeme baviť o učení a prekladaní.

 

 

je tu jedna vec, ktorú som vyfarbila ináč....
callcentrum - do callcentier neustále hľadajú nových ľudí, fluktuácia je tam neskutočná, plat mizerný, nadávajú ti aj klienti, aj nadriadení - tí majú právo počúvať tvoje rozhovory s klientami a hodnotiť za všetko.... za nejakých 300 eur. chceš?
nie je lepšie na pevnú pracovnú zmluvu v amazone za zatiaľ najvyšší plat, aký si kedy mal????

pri tom ovšem môžeš prekladať... tak čakám na preklad. skutočne ma to zaujíma.

 

a už sa snáď aj dozvieme, či niečo skutočne robíš pre to, aby si bol vo svojej práci dobrý, chválený, usilovný a najlepší - otázka tu už bola veľakrát, odpoveď ani raz.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na kurzoch z teba IT technika nespravia. Tam ťa akurát naučia základy práce s PC, aby sa človek naučil používať Word na písanie, Excel na tvorbu základných tabuliek a pod.

 

Tieto kurzy sú vhodnejšie pre starších ľudí. Pri 37 ročnom somárovi sa predpokladá, že by to mal vedieť zvládať bez kurzu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, aj hla  co povedal google :
 

"Robte to, čo ste plánovali, pretože život je krátky.
Je možné, že tato rada  sa môže zdať  banálna  a  a jednoduchá . Buď však opatrná, pretože  táto rada je velmi citlivy nástroj, ktorý  môžete kedykoľvek stratiť. Buďte opatrní a robte to, čo chcete urobiť hneď, aby ste sa to stihli.  V podstate to je to čo treba robiť.
Myslím, že by bolo oveľa lepšie, keby ste boli opatrní. Pretože je veľmi ťažké vydržať to čo robíte , keď sa pokúsite dosiahnuť veľmi náročnú a veľmi plánovanú prácu na základe vašich rozhodnutí a rozhodnutí vašho  manažmentu.Budú  to nekonečné lety, husté koncerty, účasť na každej výstave, prehliadke,  stála  intuícia atď.  Su to nekonečné potenciálne možnosti.
Tak som jej dal poslednú radu: buďte opatrná."

 

No čo ja viem, že by to Tomaš dal lepšie ako google ? :)

 

A Tomas, dalsia zbytocna rada.  Co tak sa vzdelavat len tak ? Nie preto že chceš byť iteckar, len tak zo zabavy.  Miesto zabijania casu pred TV ist na kurz cohokolvek, od kaktusov cez prednasku o ceste do azie, latinotanec.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

taká chytrá už bola aj Hellé :)
počkáme si na Tomáška... on je dvojjazyčný, aj doma, Galanta je napoly maďarsko slovenská, nemal by byť problém :)

ja vravím, že bude.

prekladateľstvo je zaujímavé povolanie... nenadávali ste ešte na zle preloženú knihu?

 

 

mimochodom, toto je z rozhovoru, ktorý bol na skle na štyri strany - jediný krát som musela pozrieť do slovníka, a potom som si nadávala, bol to len obyčajný výpadok...
a pomohlo mi to, že už pár rokov hrám jazykové hry na jednom maďarskom fóre a prekladám len tak pre seba.... bez učenia nejde nič.

 

som dvojjazyčná, ale dlhé roky som len čítala, písať a lúštiť a hrať sa so slovami a hovoriť som nemala veľmi kde dlhé roky.... všetko sa neskutočne zlepšilo. samu seba prekvapujem,... ešte pred dvomi rokmi som každú chvíľu kutala v slovníkoch... a nechcem za to nič, robím to na prosbu alebo len tak pre radosť.

pozabúdala som, spätne je sem tam s gramatikou problém, ale to sa dá zvládnuť.
Tomika doma predpokladám hovorí oboma jazykmi, tak som vážne zvedavá.

vedieť maďarsky a vedieť galantsky či vidiecky je hodne veľký rozdiel : )

 

kukneme na ten sen - byť prekladateľom v jazyku, ktorý musí poznať. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A sme naspat v starych kolajach :)
Tomasko, ja som pred rokom a pol menil pracu. Dostal som sa do zaujimavej spolocnosti, ale kedze robili s technologiami, ktore som v tedy nepoznal, tak aj ta platova ponuka tomu odpovedala (asi o 500e menej, nez mi nukali inde). 
Aby som sa tie technologie doucil, tak som nekukal po nejakych sprostych dvojdnovych kurzoch, ale som si proste sadol, otvoril internet, a studoval a skusal. A neprislo mi to divne, ani zvlastne, pretoze to ako ITčkar robim furt. A za ten rok a a pol som si prilepsil o viac ako tych 500e, v cistom.
 
Ale to tiez teraz neznamena, ze ked som zahojeny, tak sa bude skrabat na vajciach a cumiet do telky. Mam sukromny projekt. Nemam z neho ani cent, a asi ani nikdy mat nebudem, ale sluzi mi na zdokonalovanie a dalsi rast. A pracujem na nom furt. Tak zatial co ty si sa poflakoval po 15 roznych poziciach, po veceroch sa bud zaaval, alebo poziciaval peniaze prizivnikom, ja som makal.

 

Hej, nemoze byt kazdy ITckar, ale rucim ti, ze chlapik u ktoreho servisujem auto tiez netrie biedu. A tiez sa svoju profesiu nenaucil tak, ze cakal, ze mu nejaky sprosty rekvalifikacny kurz naleje znalosti do hlavy. Ale sa hrabal v autach. Ten pan ma cez 60, a stale maka. A skutocne mu nezavidim, v obore, ktory bol cely zivot cisto mechanicky, sa, na stare kolena, predierat coraz vacsim mnozstvom elektroniky. A tiez mu to do hlavy nenaleje nejaky blby kurz.

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mám taký pocit, že Tomáško tu trochu narazil.

nikto to nemá ľahké, ale sťažnosti sa akosi prestali prijímať - podľa posledných správ samotného Tomáška nepotvrdil psychiater, že by bol výnimočne postihnutý - je pomalší, má trochu nižšie IQ, pravdepodobne motoriku tiež, ale primeraná práca to zalieči. a primeraná práca je tá teraz, a pomerne dobre zaplatená.

 

to je jedna vec, druhá vec, každý doradu to píše, že bez práce nie sú koláče...

a po druhé - nie zo všetkého, čo sa učíme, čo chceme vedieť, čo sa chceme naučiť, nutne musíme mať finančný osoh... kopu vecí robíme pre nás samých, len preto, aby sme vedeli, aby sme mali lepší pocit, že to dokážeme.... či je to jazyk, ďalšia vedomosť len tak pre seba, zbieranie znalostí.... lebo to je dobrý pocit pre nás samotných.

 

to, čo je smutné, je to, že ty, Tomáš, sa nedokážeš ešte stále vymačknúť:

 

čo ty robíš preto, aby si v tejto svojej platenej práci bol lepší, aby si bol tak dobrý, aby si ťa všimli zamestnávatelia - ale nie rpeto, že ťa musia ochraňovať pred útočnými vydieračmi, ale preto, aby si ťa všimli ako pracanta... a ty to máš zaplatené, prosím pekne...
a to je furt samá sťažnosť: robiť cez sviatok, tlačiť kontajner, zbierať papiere.... na to máš. to nie je hanba. to robíš, rob to so cťou.

 

ale nesťažuj sa furt, že chceš byť rušňovodič a ITčkár a prekladateľ.... pri kávičke.

rob to, čo vieš, potiaľto teraz siahaš.... nič preto, aby si siahol ďalej, si ešte nespravil... na kieho anciáša je nám doúčať sa jazyky, je pre  Darkmana učiť sa niečo len tak pre seba, na čo je komu čítať knihy a zbierať vedomosti.... len tak, bez platu....

obávam sa, že toto pochopiť bude pre teba ťažký oriešok.

 

preložené to už máš, Tomáško? ale ja to poznám, či je to google : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je jasné, že nič nerobí pre to, aby bol lepším. Ani v inej práci ani tam, kde je teraz. Stavím sa, že celý deň nadávaš aká je na svete nespravodlivosť, že ty by si tiež chcel kávičkovať a sedieť za PC. Nadávaš koľko zarobíš, že ty by si tiež chcel viac. Tým to však končí.

Každý sme niekde začínali. Na spodných priečkach. Niekto tam zostal, väčšina porástla a vyvíjala sa, učila sa. Tí, čo v kuse len nadávali zostali dolu. Tí, čo pre svoj život reálne chceli čosi urobiť sa posunuli. Ty o posúvaní iba rozprávaš. Ja viem viem, teraz začneš argumentovať, že však ja som šiel na psychotesty, ja som urobil niečo pre to, aby som bol šoférom.... Snáď si si nemyslel, že ty, čo si podvodom dostal vodičák by si zvládol reálne vedenie kamióna. Ty, čo hysterčíš len čo na teba zle pozrie kolega, čo si z teba srandu robia. Ako by si chcel prevziať zodpovednosť za taký obluda?

 

Vidíš, mal si zostať pri smetiaroch. Mohol si prejsť do Bratislavy a tu zarábajú nadpriemerne. Ale ty si vymýšľal Amazon. Teraz, keď si tam opäť blúziš a vymýšľaš niečo iné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:)

 

Informácie o pracovnom mieste
Náplň práce, právomoci a zodpovednosti

 

  • Budete obsluhovať skupinu výrobných strojov a podporných zariadení

  • Budete zodpovedný za výkon operácií súvisiacich s výrobným procesom (napr. zabezpečenie poloproduktu na pracovisko, medzioperačná kontrola, balenie finálneho produktu)

  • Vašou úlohou bude viesť denné produkčné záznamy

  • Budete vykonávať jednoduché opravy

  • Budete pracovať v nepretržitej prevádzke, v 12 hodinových zmenách (ďeň - noc - voľno - voľno)

 
Zamestnanecké výhody, benefity
 

  • Mesačný príjem zložený z 3 častí:

  • Základný plat – od 743,96 € / mesačne (mzda je uvedená v minimálnej výške pre juniorské pozície)

  • Variabilná zložka

  • Príplatky (rizikové, nočné smeny, sviatky...)

  • Dochádzkový bonus

  • 13. plat

  • zázemie stabilnej zahraničnej spoločnosti
    každoročné mzdové prehodnotenie
    13. plat – 1. plat navyše v priebehu aktuálneho roka
     príspevok do III. dôchodkového piliera

  • pravidelný mesačný príspevok na hypotéku alebo na kúpu automobilu

  • dochádzkový bonus vo výške 80 eur/mesačne

  • odmena za nábor v hodnote 700 € za úspešného kandidáta vo výberovom procese

  • príspevok na letný tábor pre deti zamestnancov

  • finančná odmena za odpracované roky od 40 do 500 €

  • poukážky na regeneráciu pracovnej sily v hodnote 90 €/ročne

  • organizácia rôznych športovo – zábavných podujatí pre zamestnancov a ich rodiny na

  • podporu tímového ducha
    možnosť odborného, kariérneho rastu a zabezpečenie tréningových a rozvojových aktivít
    životné poistenie

 

:wacko: :niee:

 

Požiadavky na zamestnanca
Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním
stredoškolské s maturitou
Jazykové znalosti
Anglický jazyk - Úplný začiatočník (A1)
Pozícia je vhodná pre absolventa
Áno
Osobnostné predpoklady a zručnosti
 

  • Máte ukončené stredoškolské vzdelanie s výučným listom alebo maturitou

  • Ste manuálne zručný

  • Ste spoľahlivý, precízny, presný, trpezlivý

  • Máte analytické myslenie, vysoké pracovné nasadenie, zmysel pre tímovú prácu a chuť kvalitne pracovať

  • Váš zdravotný stav je vynikajúci a máte dobrú fyzickú kondíciu

 

Zdroj: Profesia - Pracovná ponuka: Bekaert Sládkovičovo

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a ?  Nie si  manualne zrucny, sam si to viac krat priznal.   Nie si prezicny, ani spolahlivy ani trpezlivy.     nemas analyticke myslenie,  nezvladas vysoke pracovne nasadanie a nemas zmysel pre timovu pracu.

 

Povedzme ze nasadili tak 20%  ale tebe chyba 80 %  toho co chcu.  Mozes tam ist a pri pohovore klamat,  v skusobnej dobe zistis aj ty aj oni   ze toto nevyslo.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuž dobre.... máme sa tam hlásiť? :)

 

toto nie je práca pre teba, ľutujem... a vieš to aj ty, že ? priznaj to, prosím, Tomi, že vieš, že toto nezvládneš a nie je to pre teba.

 

Tomáško.... povedz úprimne.... máš trvalú pracovnú zmluvu, prácu ktorú zvládaš, plat aký si ešte nemal.... amazon ťa chráni pred cigánmi, dopravu máš zadarmo, stravu máš, konečne robota, ktorú s trochou chcenia ide aj rýchlejšie...

 

prečo ťa zadok páli od dobrého bidla? 

prečo?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game... Pretoze on nikdy nebude s nicim spokojny. Vzdy bude len vymyslat. Preto je tam kde je. On sa nesnazi byt co najlepsi v jednom. On chce byt nemozny vo vsetkom.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sa čudujem, že ho vôbec odhovárate /game, tyso/, keď sa raz rozhodne, tak tam pôjde ... samozrejme s predohrou vo forme hysterického výstupu v amazone :D po týždni či dvoch ho vyhodia, a bude vymalováno  :yes_yes: s pôžičkou na krku, a v čase keď otázka nestojí či príde kríza, ale kedy, ho zrejme čaká zaujímavá budúcnosť  :thumbsup: takže Tomi, áno, choď do toho! enjoy ... 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neodhováram.

práve som s tým skončila.  Tomáš si po rokoch prehovárania a pomoci kľudne môže so svojím životom a prácami robiť čo chce.

 

práve som zložila ruky do lona. nech sa trápi niekto iný s jeho srandičkami. rozum naliať tam, kde nie je.... bohužiaľ.

keď je somárovi dobre, ide na ľad tancovať.... tieto prastaré porekadlá vedia o živote viac, než si Tomika myslí.

snažila som sa.

 

:klobuk:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ináč tá pracovná pozícia je pre stredoškoláka výborná. Relatívne dobre zaplatená, kopec bonusov, ja som nikdy nezažil, aby mi firma prispievala do III. piliera, prispievala na hypotéku alebo platila dokonca za to, že chodím načas na smeny :D  Navyše, nevyžadujú tam nejaké extra nároky. Cez pohovor a skúšobnú dobu by neprešiel fakt len retard. Ale to poukazuje na fakt, aký je katastrofálny nedostatok ľudí na robotníckych pozíciách, keď maturantom musia ponúkať takéto benefity.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, ked už sme pri práci a uplatnení sa v nej...myslela som si, že po extempore s posteľami na JIS-ku či kam to tie postele mali ísť, môj najlepší kolega, akého som kedy mala, si prácu neudrží a že aj dobrácka trpezlivá primárka ho po uplynutí zmluvy pošle preč. nestalo sa. Vo štvrtok som ho ráno videla v autobuse, ked som šla na očné. Potom som sa pýtala svatky, a vraj jeho  nadriadená primárka trpezlivosť stratila, a chcela ho poslať preč, ale námestníčka nariadila...a fešák bude obšťastňovať kolegyne aj naďalej. A už sa rozkukal, robí tam presne to, čo robil aj v časoch našej spolupráce a čím mne krv, ju pije aj súčasným kolegyniam. keď mi to svatka líčila, som sa smiala, dobre sa mi smialo, ked tú osobu nemám na krku. nedivím sa, že aj moje zážitky veľa ľudí pobavili, kým mňa išlo poraziť. naozaj som zvedavá, ako dlho to tam vydržia a či ho dajú trocha do laty. ja som bola na neho sama, ale tam je tých báb kopec. Ale veď je to dospelý človek, tak starý alebo možno aj starší ako náš fórumácky Tomáško...ozaj, veď ak ho vyhodia odtamtiaľ, mohol by ísť do Amazonu. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Držím sa témy, nerobím si srandu. Len som poukázal že ponúk práce je dosť. Ľudia sa môžu ísť trebárs pozrieť aj na dve veľtrhy práce v Inchebe a Agrokomplexe čo sa robia minimálne raz do roka. Tam sú rôzne možnosti rekvalifikácie, prezentácie o uplatňovaní sa na trhu práce. Ja som v Amazone a budem tam kým nebudem musieť odísť (ľudovo povedané kým ma nevyhodia).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kuš! :) :D

to si radšej pohráme s číslami ináč :) kto bol najdlhšie a kto kde najkratšie zamestnaný na jednom mieste, deti?  

 

a mám pocit,  že Tomáš nem bude ani v jednej skupine... alebo bude mať súpera... alebo súperov?!  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov