Skočiť na obsah

Uplatnenie na trhu práce a voľba vhodnej rekvalifikácie


ramon

Odporúčané príspevky

dobrovolnik v afrike, pobyt u indiandov v amazonke . 

Moznosti je plno,  

BTW   na sluzbz v cudzineckej legii sa da ziskat povolenie od prezidenta, ale je pravda ze fyzicka by tomasovi nestacila

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Včera som sedel s bratom na lavičke a ukázal mi v mobile SMS-ku disp. zostatok 3842€, vlastné zdroje 3842€ booooože ja mu tak zavidíííím prečo mi to robí?

 

Brat má asi plné zuby tvojho vystenávania ako si na tom biedne, ako ti nikde nechcú dať viac ako minimálne mzdu ...

... a pritom, však majú veľké zisky, tak by ti mohli pridať.

Uvedomuješ si, že aby si brat tie peniaze zarobil musí riadne makať, veľa vecí si odriekať a často mu na cestách môže ísť doslova "o krk"?!

Keď vidíš "A", mal by si vidieť a uvedomovať si aj "B". 

 

A keďže sa v každej Tomášovej téme preberá vlastne to isté, tak budem pokračovať...

Uvedomuješ si, že autom, ktoré nemá zimné gumy môžeš spôsobiť vážnu haváriu?

Vykašľať sa na pokutu! Ale uvedomuješ si, že môžeš spôsobiť haváriu, na ktorú môžu doplatiť úplne nevinní ľudia?!

Nemáš peniaze na nové gumy, ale uvedomuješ si, že začiatkom roka bude treba zaplatiť poistku a možno čo nevidieť aj STK?!

"Kamarát" bol rád, že sa zbavil starého črepu, ale ten ostane na krku tebe.

Staré auto je čierna diera peňazí ... kde na to tie potrebné peniaze naberieš?!

 

Ešte malá poznámočka a budeme predsa len v téme :smile2:

Tomáš, chváliš sa, že sa rád rozprávaš s múdrymi ženami, že máš rád sex ... čo tak stať sa profesionálnym gigolom

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak mu povedz, nech ti tú SMS-ku prepošle, aby si aj ty mohol frajeriť.

Ináč fasa nápad prídem do samsungu na brigádu a budem ukazovať kolegom že tolkoto zarábam len teraz máme zimnú odstávku a nechcem byť na pracáku tak som z nudy prišiel k vám pracovať ale veď vidíte aké obraty mám aha... Jaaak by čumeli moreeee!

 

Chce ťa nas*ať nech sa konečne spamätáš.

Ale ako spamätať sa z čoho? Lebo ak sme už pri tom že by som mal ísť aj ja robiť kamionistu axel nebol ďaleko od reality keď niekde spomenul že ja by som už pri Sládkovičove volal dispečérom že hjúúústn hjúúústn máme problém... Teraz sa to axel naozaj stalo. Cestu 75 ktorú som celý život používal ako jedinú trasu smer Sládkovičovo/Senec/Bratislava opravujú a je uzavretá. Ale ja som šiel pre gumy do Senca a keď som musel ísť inou trasou tak som samozrejme zablúdil, v krčmách som sa stále pýtal kadiaľ ďalej... Takže sa pýtam ešte raz: Uplatním sa ako profesionálny vodič? Keď zablúdim aj vo vlastnom okrese? Ale na druhej strane ako to mám vedieť keď napríklad z Galanty do Trenčína som vždy šiel po D1-ke a tadial to poznám. Tak je logické že keby zbombardovali diaľnicu a musel by som ísť cez Čachtice tak jasné že by som skončil dakde na Myjave keď to nepoznám. Keď šoférujem tak nemám čas čumieť do automapy a s navigáciou mám také skúsenosti že raz ma to doviedlo do slepej uličky vo Vajnoroch, druhýraz ma to posielali do pešej zóny v Špisskej Belej, tretíraz mi ukazovalo ako hlavnú cestu vchod do opusteného areálu JRD kde bola zatvorená brána... Ale je to jasné keď zanedbávajú aktualizáciu lebo na Google Earth sme pozerali bratov dom a je tam stále ten orech čo už je 15 rokov vypílený a nejaká Garmin mapa zase ukazuje v centre Galanty sveteľnú križovatku ktorú prerobili na kruhový objazd niekedy po roku 2000... Alebo keď mapa od Tomtom-u ma poslala dole z R1-ky do Hronského Beňadiku pričom dávno stála hotová diaľnica...

 

Vykašľať sa na pokutu! Ale uvedomuješ si, že môžeš spôsobiť haváriu, na ktorú môžu doplatiť úplne nevinní ľudia?!

Nemáš peniaze na nové gumy, ale uvedomuješ si, že začiatkom roka bude treba zaplatiť poistku a možno čo nevidieť aj STK?!

"Kamarát" bol rád, že sa zbavil starého črepu, ale ten ostane na krku tebe.

Staré auto je čierna diera peňazí ... kde na to tie potrebné peniaze naberieš?!

 

Ešte malá poznámočka a budeme predsa len v téme :smile2:

Tomáš, chváliš sa, že sa rád rozprávaš s múdrymi ženami, že máš rád sex ... čo tak stať sa profesionálnym gigolom

To všetko viem preto som sa kvôli tomu zadĺžil. Keď spôsobím havárku tak poisťovna ani nepreplatí nič lebo som na letných gumách... A za druhé nemám na výber lebo na nové auto ja nikdy v živote peniaze mať nebudem, a myslíte si že je šanca že tam nejaký súkromný prepravca dá spoje aj v nedeľu/sviatky pričom v Galante a okolí má SAD stále monopol? Všade v okolí jazdia autobusy Regio, Arriva, Veolia a kadečo podobné čo automaticky vyvolá konkurenčnú rivalitu medzi SAD a tým súkromníkom. Keby som každú nedeľnú sviatočnú smenu volal taxík tak by som za rok minul toľko na taxíky ako na to staré auto... Takže riešenie je jediné! Dať výpoveď a vrátiť sa do fabriky ale o tom sme sa už bavili že z dvoch SBS ma vyhodili, z nemocnice ma vyhodili, v tých firmách nieje až taká fluktuácia tam si ma pamätajú. Fabriky sú iné lebo do Samsungu som sa už vrátil aj 6x a Volkswagenu 3x a nikomu to nevadilo. Dokonca raz k tomu istému vedúcemu ktorý ma osobne vyhodil a nepamätal si ma. V meste je plagát do automobilky (Peugeot Trnava tam som ešte nebol) s nástupným platom 700 brutto plus odmeny a bolo tam číslo zavolal som a že berú neni problém nastúpiť. Ale zase toto je moja prvá robota kde len štekajú ale nehryzú! Takže by som si to mal vážiť lebo v Peugeote to tipujem tak na mesiac že ma strpia. V Nitre už stavajú pre mňa ďalšiu automobilku kde sa budú robiť veľké nábory... Áno príde poistka, príde STK a to sú sumy kde sa budem musieť opäť zadĺžiť a na sporenie môžem zabudnúť. Sakra všetko tá blbá SAD-ka zbabrala lebo ľudia hovorili že za komunistov chodil spoj aj v nedeľu. Vidíš axel zlatý komunizmus vtedy ten spoj chodil aj v nedeľu/sviatky a nemusel by som teraz byť zadĺžený kvôli autu. Zaujímavé že na tom kapitalizme nevidím ani jedno plus ale na komunizme ich vidím niekoľko (myslím tie z praktického života).

 

Na toho gigola už vlastne axel odpovedal...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale ako spamätať sa z čoho? Lebo ak sme už pri tom že by som mal ísť aj ja robiť kamionistu axel nebol ďaleko od reality keď niekde spomenul že ja by som už pri Sládkovičove volal dispečérom že hjúúústn hjúúústn máme problém...

 

Takže riešenie je jediné! Dať výpoveď a vrátiť sa do fabriky ale o tom sme sa už bavili že z dvoch SBS ma vyhodili, z nemocnice ma vyhodili, v tých firmách nieje až taká fluktuácia tam si ma pamätajú.

 

Presne z tohto sa máš spamätať. Ty tu furt básniš o tom koľko chceš zarábať, nadávaš, koľko iní zarobia, fňukáš, že zarobíš málo, ale kvôli čomu? Nebude to kvôli tomu, že si skrátka jedným slovom neschopný?

 

Už ti to tu bolo povedané asi na 150 stranách, ale ty si furt melieš svoje jak v pomocnej škole. Ako ťa niekto môže zamestnať za dobrý plat, keď máš problém pochopiť aj takúto triviálnu vec?

 

Pracovnému trhu nemáš čo ponúknuť, takých ako ty nájdu haldy na úradoch práce, čo sa nikde nemôžu zamestnať, lebo ledva dokončili školu, pracovali na pozíciách s nízkou pridanou hodnotou, ktorú zvládne každý somár s ľavou zadnou.

 

Ako minule, spýtal som sa ťa, či vieš robiť s grafikou, chcel som upraviť nejaký obrázok a ty si tu akurát zamachroval, že ho vieš otočiť o 90°. Idiot.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale však je to pravda. Nikdy som s obrázkom nerobil viac ako otočiť či zväčšiť. Nemám šajnu ako sa to robí. Ty si už chcel niečo ako fotomontáže a to je nad moje schopnosti. To vedia tí machri čo falšujú všeličo. A čo sa tej mzdy a trhu práce týka chápem že je to preto že som na pozíciách čo nemajú pridanú hodnotu ale tam sa bije to že napríklad kvôli dochádzaniu musím vlastniť auto na ktoré mi už plat nestačí... Ja vravím iba to že sociálny systém by mal byť o tom že ten kto chodí do práce aby mal toľko že si zaplatí bývanie, jedno teplé jedlo denne, aby mal na dochádzanie. Tieto platy to nepokryjú a tu nastáva konflikt toho že chcem viac ale nevyprodukujem to... Ale také veci ako dochádzanie do práce, bývanie a jedlo by malo byť samozrejmosťou pre pracujúceho človeka v produktívnom veku. Aký zmysel má chodenie do práce keď nevykryje ani náklady na dochádzku a bývanie? Tak to rovno môžem byť bezdomovcom. Mala by byť motivácia aby ľudia pracovali. Že ak pracuje tak nech toľko zarobí aby mohol dochádzať bývať a najesť sa. Ak nezarobí ani na toto tak nemá zmysel pracovať. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No vidíš, nič nevieš a chceš 800 v čistom. Žiadna firma ti nezaplatí za to, že nič nevieš. Preto minimálna mzda je záchrannou sieťou pre také lemry ako ty. A ak si nepáči, tak seď doma na riti na sociálke.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kurník nemám násilie rád, ale keď pôjdem k rodičom do Salíb, tak sa v Galante budem pozorne obzerať či tam tú lenivú tvár neuvidím a ak hej budem sa veľmi držať volantu, aby som jej neprekrvil tváričky.

Za volant NESADAJ ANI NÁHODOU, som profesionálny vodič a s veľkou obludou musíš mať v hlave všetko pokope, inak si len potencionálny vrah, kde to nie je o tom "či" ale "KEDY?" Zazmätkuješ na križovatke a prehliadneš tú chudinku mamičku s kočíkom čo pôjde na prechod z pravej strany a práve sa naposledy v živote pozrela na svoje zlato....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 Ja vravím iba to že sociálny systém by mal byť o tom že ten kto chodí do práce aby mal toľko že si zaplatí bývanie, jedno teplé jedlo denne, aby mal na dochádzanie. Tieto platy to nepokryjú a tu nastáva konflikt toho že chcem viac ale nevyprodukujem to... Ale také veci ako dochádzanie do práce, bývanie a jedlo by malo byť samozrejmosťou pre pracujúceho človeka v produktívnom veku. Aký zmysel má chodenie do práce keď nevykryje ani náklady na dochádzku a bývanie? 

 

 

ty by si sa hodil za odborara ci do politiky.

 

Inak sa porozpravaj s ludmi v praci, s kolegami. Ti ako ziju - ci oni maju 800 v cistom?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Včera som sedel s bratom na lavičke a ukázal mi v mobile SMS-ku disp. zostatok 3842€, vlastné zdroje 3842€ booooože ja mu tak zavidíííím prečo mi to robí?

 

Aj ja mu asi budem závidieť, ja mám na účte 42€. Ale aj tak, oproti tebe tam mám hotový majetok.

 

A keď tí tú SMS ukazoval, tak dúfam, že sa takto smial

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja vravím iba to že sociálny systém by mal byť o tom že ten kto chodí do práce aby mal toľko že si zaplatí bývanie, jedno teplé jedlo denne, aby mal na dochádzanie.

ty by si sa hodil za odborara ci do politiky.

Inak sa porozpravaj s ludmi v praci, s kolegami. Ti ako ziju - ci oni maju 800 v cistom?

 ta cast Tomasovej sentencie nie je az taka blba... sice by tam malo byt namiesto "chodi do prace" napisane "pracuje", ale to je uz len detail

iste, mohli by sme to rozoberat na suciastky, ze ci to teple jedlo ma byt sackova polievka, alebo rezen, pripadne ci je dostatocne socialne, ak rodina zije v jednej izbe alebo musi mat trojizbak s teplou vodou, televizor a pocitac

Svedsko tu sice nebude, ale mensi bordel by som v tomto state privital aj ja...

 

Aj ja mu asi budem závidieť, ja mám na účte 42€. Ale aj tak, oproti tebe tam mám hotový majetok.

to si na tom este dobre, my sme mali par neocakavanych vydavkov a sme par sto euro v minuse, este ze mame kontokorent

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tolko mam na ucte ked mi nabehne vyplata s odmenami :), ale len chvilu.  

 

A zopakujem, tomas potrebuje dospiet a kedze jeho rodicia nemaju srdce ho vykopnut, tak je to na  nom.  Ist do sveta, hoci aj riad v kuchyni umyvat ale starat sa sam o seba.  Aby chapal ze ked ked cosi zabudne, tak dosledky budu take ze bude spat pod mostom a o hlade.  

A ze vyhovorky mu budu na dve veci. 

 

 

A tomas len tak bokom,    existuje raj pre teba. Miesto kde sa o teba postaraju,  teple jedlo, pravidelny sex, ziadne dochadzanie.    

Staci malickost,  nabehni do banky s maketou pistole a oznam ze chces peniaze.     A tvoje prosby ze chces komunizmus budu vyslysane na sude. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ty by si sa hodil za odborara ci do politiky.

 

Inak sa porozpravaj s ludmi v praci, s kolegami. Ti ako ziju - ci oni maju 800 v cistom?

Ja som ako jeden z mála odvážlivcov hneď vstúpil do odborov keď sa chceli dostať do jednej Kórejskej fabriky. Vyhrážalo sa vedenie výpoveďami, ale ja som bol taký nadšený že som vstúpil, ešte som aj na nástenku vyvesil ich letáky vo fabrike len škoda že mi sused potom vybavil túto prácu kde o odboroch nieje ani chýru. Ale bojovať za práva chudobných by ma bavilo. Keby bola nejaká strana komunistická tak by som ich podporoval ale nie čisto komunistická ale niečo také že chudobným pracujúcim by pomáhali ale proti tým čo ani nechcú chodiť do práce a terorizujú ľudí na ulici by bojovali tvrdo.

 

Kurník nemám násilie rád, ale keď pôjdem k rodičom do Salíb, tak sa v Galante budem pozorne obzerať či tam tú lenivú tvár neuvidím a ak hej budem sa veľmi držať volantu, aby som jej neprekrvil tváričky.

Za volant NESADAJ ANI NÁHODOU, som profesionálny vodič a s veľkou obludou musíš mať v hlave všetko pokope, inak si len potencionálny vrah, kde to nie je o tom "či" ale "KEDY?" Zazmätkuješ na križovatke a prehliadneš tú chudinku mamičku s kočíkom čo pôjde na prechod z pravej strany a práve sa naposledy v živote pozrela na svoje zlato....

Áno je to pravda. Ja ti úprimne poviem že ani po vodičáku všeobecne som nikdy netúžil ja som zvyknutý chodiť autobusmi, vlakmi a na bicykli. Autu sa snažím vyhýbať a jazdím fakt len vtedy keď musím. Keby sa úroveň hromadnej dopravy dostala na švajčiarsku tak ani nechcem auto. Ale tú prácu vodiča som chcel len zo zúfalosti lebo už som zúfalý z toho že nie a nie viac zarobiť. Všelijaké lacné robotyy mi dávajú furt.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no konečne ... všetky tieto Tomášove témy sa zliali do jediného problému, prelína sa to minimálne štyrmi či viacerými témami, al ej to stále o tom istom:

 

Tomášov problém so životom.

 

a ten je kompletne tu: Tomášove problémy ...

 

poprosím všetko okolo Tomáša linkovať a pokračovať s nimi tam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 ta cast Tomasovej sentencie nie je az taka blba... sice by tam malo byt namiesto "chodi do prace" napisane "pracuje", ale to je uz len detail

iste, mohli by sme to rozoberat na suciastky, ze ci to teple jedlo ma byt sackova polievka, alebo rezen, pripadne ci je dostatocne socialne, ak rodina zije v jednej izbe alebo musi mat trojizbak s teplou vodou, televizor a pocitac

Svedsko tu sice nebude, ale mensi bordel by som v tomto state privital aj ja...

 

 

Nieje blba a vpodstate suhlasim. ..ale.

http://plus.sme.sk/c/20064837/slovenske-firmy-zufalo-hladaju-ludi-musia-vypomahat-rakusania.html

 

Tu je problem.  Podla mna v priemysle platia malo. 400-500 -600 je malo. Pre normalne prezitie rodiny by bolo keby mali dvaja rodicia aspon 800.

 

No ale ked v priemysle ludia zarabaju 500.  Moj zamestnanec ma 3,8 cisteho na hodinu - je to len na 4 hodiny(330 mesacne, dotovane statom 256 eurami ,cena prace 511)) - ale mam robotu len na 4-6 hodin. V januari zacinal na dvoch. Ale tu to asi skoncilo. Viac v cistom nedostane, ak bude viac prace - moze si zarobit viac.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A to si ešte veľa povedal... V Galante vo firmách ako Jasplastik či Samsung sú 380 v hrubom nástupné platy, ale samozrejme sú nejaké nadčasy, príplatky za víkendy, ale ajtak z toho 330 čistého nech má nejaké nadčasy 50 furt má len niečo pod 400 takže žiadna sláva. Pritom sa jedná o fabriky kde pracuje cez 3000 ľudí... A to na plný úväzok! Jedná sa o jednoduché práce či už vo výrobe alebo sklade. Sú nejaké menšie drobné firmy ako Brovedami že sú tam platy okolo 800 ale tam je tak do 200 zamestnancov a väčšinov treba aj niečo vedieť. Byť samostatný, všetko okolo NC strojov, sám si pozeráš kvalitu, sám si opravuješ a nastavuješ stroj. Tí najzdatnejší to vydržia. To sme sa ale bavili len o priemysle ale ostatné zamestnania ako ženy v jednote, či chlapci na pumpe, strážnici, sanitári v nemocnici, údržbári vo verejnej správe, technické služby tiež zarobia tak max. do 400.

 

Veľkým kameňom úrazu v priemysle sú tie personálne agentúry kde fabrika dá hrubú 700 na človeka ale agentúra z toho dá človeku 380 hrubého plus gastráče a dovi. Kmeňový má trinásty plat a rôzne benefity, kontraktní agentúra nič... A cez firmu sú obvykle kľúčový operátori, šikovný zamestnanci, kvalitári, vedúci proste významnejšie funkcie, do výroby dávajú len agentúry aby mali podľa potreby že nabehne zakázka tak chcú 500 ľudí na pol roka, potom zrušia kontrakt a nech sa stará ďalej agentúra.

 

Automobilky platia dobre to treba uznať ako nájdu sa nejaké fabriky kde aj platia ale tam sa obvykle jednoduchý človek nedostane alebo sa neuchytí... Maja zarábala v Johnson Controllse 800 na tri zmeny a to ani nebol náš región ktorý je údajne najbohatší... 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

 

Veľkým kameňom úrazu v priemysle sú tie personálne agentúry kde fabrika dá hrubú 700 na človeka ale agentúra z toho dá človeku 380 hrubého plus gastráče a dovi. Kmeňový má trinásty plat a rôzne benefity, kontraktní agentúra nič... dnoduchý človek nedostane alebo sa neuchytí... 

Tak neviem presne ako to je - daj nazov nejakej u vas pracovnej agenturi a mozno nieco zistim cez ich vysledovku.

 

Ale oni za zamestnanca dostanu trebars 700 eur  a potom ten zamestnanec dostane v  cistom tristotridsat ako moj. Ale cena prace je patstodvanast, plus tridsat stravne listky .  A dasie naklady.

 

Ale toto ziaden normalny zamestnavatel nespravi - kazdy chce spokojneho zamestnanca - ci sa snazi spravit co najviac. Ale mas tu zakony - ono tie agentury tu funguju aj kvoli nasim zakonom.. Nikdy by som neplatil agenture - robim vsetkopreto aby naklady na pracu zamestnanca sa rovnali jeho cistej mzde. Nemam - to vlastne aj ked neviem - mat cloveka za jedna osemdesiat ci menej.  To je aj podla mna co tu je OTROCINA.

U mna je to podobne - to je ideal a samozrejme to nejde. Stat zoberie 45 percent cca - niekedy viac.

A to iste je u aj u maleho podnikatela - minuly mesiac som pocital - ze zivnostnikovi sa neoplati platit na cierno. Je to blbost. Preto lebo SZCO ma presne to iste zdanenie a zodvodnenie ako zamestnanec. Ba vyssie - nema uz odpocitatelnu polozku na dan ani na zdravotne odvody.

 

Mam klienta - cigani co pracuju ale oni nechcu mat legalny prijem(proste na legalne peniaze robit nebudu) - nejde to kvoli statu - ten zamestnavatel je nahrany. Kvoli zakonom. Kvoli davkam. 

 

On zaplati na daniach a odvodoch viac - ako keby ich vyplacal legalne. Ja ako zamestnavatel s.r.o.  je to podobne. Aj ked s.r.o. maju zdanenie len tridsattri percent - szco a zamestnanci 40-50 a viac. Som spekuloval kolko moj zamestanec potrebuje zarobit za rok -akolko musim spravit mzdu na ten jeden mesiac aby mal narok na danovy bonus. Navysenie dani a odvodov bolo asi dvesto70  eur - ale keby som to neurobil aj tak by som zaplatil dvestodvadsat. Tak chalan bude mat navyse asi dvestopadesiat  danovy bonus za rok - plus dan co som zaplatil za neho.

 

 

pointa - je ta ze dnes sa z legalnych penazi neoplati nikomu zamestnavat na cierno. U zamestnanca je to zdanenie aj lacnejsie a dost podstatne, pri sume tristo80 - neplati zdravotne odvody a v podstate ani dane. A preto  podla mna tych clankov a ponosov preco 400-500 eur.

 

Vlastne poistna bude tu daj 600 - o co viac bude mat zamestnanec?

 

http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/kalkulator-cistej-mzdy-2015.php?mzda=600&deti=0&nczd=1&polrok=2015-06

 

Čistá mesačná mzda:

Čistá mesačná mzda:

481,10
EUR

  

Mzdové náklady zamestnávateľa na zamestnanca:

Mzdové náklady zamestnávateľa na zamestnanca:  811,20EUR

 

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/kalkulator-cistej-mzdy-2015.php?mzda=600&deti=0&nczd=1&polrok=2015-06#ixzz3t65VIuF4

Zamestnanec ma navyse sto50, ale zamestnavatela to stoji tristoeur. Samozrejme tie agenturi funguju aj kvoli inemu - zakoniku praci-  ..

 

Ja len tak - ste ci sme otroci - tohto statu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov