Skočiť na obsah

Bratislava - Staro - Novy most


cucoriedkaokata

Odporúčané príspevky

V sucasnom stavebnom projekte, ktory sa uz realizuje ako vystavba Staro - Noveho mosta v Bratislave nie je zahrnuta na moste vobec cestna doprava. Z dovodu nedostatku financnych prostriedkov. V minulosti este v roku 2008 bol schvaleny uplne iny projekt Staro-noveho mosta, kde sa pocitalo aj s cestnou dopravou, elektrickova trat tam mala viest len docasne, nasledne sa mala prelozit do tunela, ktory mal viest pod riekou. Tento projekt sa vsak zastavil este v roku 2008, napriek tomu, ze na neho boli vyclenene financie. Peniaze na realiziaciu tohto projektu sa minuli, dnes sa na tento novo urobeny projekt cerpaju peniaze z kohezneho fondu EU, nieco prispeje stat, nieco mesto, no aj tak sa z mostu musela vynechat cestna doprava, pretoze nebol na to uz dostatok financnych prostriedkov. Planuje sa k mostu urobit len taky koridor, ku ktoremu sa potom neskor, ak budu peniaze dostava cestny most. Tunel pod riekou tiez nebude, pretoze ten mal byt postaveny v ramci projektu TEN-T, ktory bol vlastne nahradou metra a mal spojit Bratislavu s okolitymi obcami, Viednou a Parizom. Projekt sa vsak zrusil, nesplnal podmienky EU. (na obrazkoch jeho buduca podoba)

 

-----------------------------------------------------

 

Situacia na cestach v Bratislave je katastrofalna a elektricka cez novo Stary most, ktory je podla mojho nazoru sice impozantne dielo tuto situaciu nevyriesi. Cestny most tam bude velmi chybat. Takze vlastne novy most sa v sucasnosti stavia len pre elektrickovu trat, chodcov a cyklistov. Aky mate na to nazor? Budu v blizkej buducnosti financie na dostavanie cestneho mosta k sucasnemu?

 

post-3861-0-13872200-1420599360.jpg

post-3861-0-06357900-1420599403.jpg

post-3861-0-04607600-1420599535.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 2
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Darkman

    1

  • cucoriedkaokata

    1

  • hoobrlka

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené obrázky

Vylucenie cestnej dopravy je podla mna spravne rozhodnutie. Katastrofalnu situaciu na cestach by tento most nevyriesil, ani keby bol pre dopravu, pretoze by doprave v meste len pritazil (napr. znizenim priepustnosti Safarikovho namestia). Tie auta by sa kopili na moste a privadzat dopravu niekde, odkial sa nevie plynule dostat je zbytocne. Dopravu treba z centra mesta odvadzat, nie privadzat.

 

Nejaky pod-dunajovy tunel mi kvoli strkovemu podloziu a vysokej spodnej vode pride ako hodne draha kravina...v podstate ako cely TEN-T projekt.

Bratislava v prvom rade potrebuje plnohodnotny obchvat a nie henten zazrak, co ide stredom mesta cez 2 mestske mosty...A treba budovat MHD a nie IAD.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

já bych se projektu TEN-T celkem potěšila. Tedy pokud by to bylo i cenově příznivé pro naše peněženky. Co se týče toho obchvatu v BA tak s tím by se tedy něco mělo udělat. pokaždé když tam jedu tak skončím v zácpě nebo hůř. Problém bude ale asi ve financích....?!?  :tease:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov