Skočiť na obsah

Vzťahy na pracovisku


Vilma Flinstonova

Odporúčané príspevky

Pozerala som si sekciu venovanú práci, aj sekciu medziľudských vzťahov, ale nenašla som takúto tému.Aké máte u vás v práci vzťahy s kolegami, kolegyňami, nadriadenými, podriadenými...atd?

Ako si predstavujete super kolegu, či kolegu, s akým by ste nechceli byť v jednom tíme, v jednej kancelárii a pod., po pracovnej a po ľudskej stránke?

Ja teraz skúsim rozpitvať niekoľko možností, čo sa týka vzťahu k robote:

 

1) niekto, na koho sa vždy môže človek spoľahnúť, nenápadný, ale spoľahlivý, bez rečí urobí, čo treba či pomôže

2) workholik, ktorému nestačí, že skvele urobil, čo urobiť mal, ale ešte aj doma o polnoci rozmýšľa nad pracovnými problémami, ktoré ani problémami nie sú podľa nikoho okrem neho, poradí, pomôže, ale vyžaduje od kolegov aby boli jemu podobní, nikdy sa nevzdá kým nedosiahne, aby sa veci robili podľa neho, lebo len tak je to správne, nikdy nerobí chyby

3) osoba, ktorá sa svoje nedostatky vo vedomostiach snaží doplniť od kolegov či z kníh, v konečnom dôsledku veci zvláda a nerobí väčšie lapsusy, vcelku spoľahlivá a ak vie, poradí

4) umí, ale vedomosti si necháva pre seba a aby vynikla, nechá kolegov pokojne v štychu

5) nešika bez snahy učiť sa, so snahou zakryť svoje nevedomosti a potom zvaliť zodpovednosť na druhých, lebo on za nič nemôže, to na neho sú všetci zlí

6) nešika so snahou učiť sa, len mu to nejde a všetko pokazí, do všetkého sa hrnie, aby to nakoniec spackal

7) šikovný, ale lajdák, ktorý všetko, čo ho nebaví, odflákne dúfajúc, že to iní dokončia a že sa takejto práci nabudúce vyhne

8) nešika a ešte aj lajdák

a ešte ktovie akí další či kombinácie, týchto...

 

Vzťahy ku kolegom ako k ľuďom, resp. vzťahy s nimi, hádam nemusím pitvať.

Stretli ste sa na pracovisku s niečím zaujímavým? Čo kolektív? Chodíte radi do roboty? je to tam husté, alebo býva aj sranda? Cítite sa uvoľnene, alebo stiesnene, napäto? Aké by ste chceli mať vzťahy vo vašom tíme, s vašimi spolupracovníkmi? S kým by ste nechceli pracovať? Stretávate sa aj mimo pracoviska?

Tému som založila na to, aby sa sem písalo všetko, čo koho napadne ohľadom akýchkoľvek vzťahov v práci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja chodím do roboty rada. Toho, čo mi tam lezie na nervy, je podstatne menej ako toho, čo sa mi tam páči. Aspoň zatiaľ.

Pre mňa je dôležité to, že do práce nechodím s napätím s bolebruchom, že čo ma tam zasa za horory čakajú.

 S niekým si "sadneme" super, s inými som sa nejak nezblížila, ale vychádzame korektne, s nikým nie som na nože a dúfam, že ani nebudem.

Máme tam veľmi veľa mladých ľudí, s väčšinou moc neprichádzame do kontaktu. Zdá sa mi, že mládežníci z vedľajšieho oddelenia, čo robia podobné veci ako my, sú celkom dobrá partia. Vidia sa mi fajn a aj sú šikovní. 

Nás starších je tam pomenej, hovoríme si, že sme na odstrel, ale čo sa týka vzťahov, myslím, že vychádzame celkom v pohode. je tam jedna pani, z ktorej som spočiatku - to som tam ešte len brigádovala - mala desné mindráky, ak sa ma hocikto a ona spýtali na to isté, hocikomu som normálne odpovedala, ale pri nej som si na nič nevedela spomenúť a všetko sa mi vykúrilo z hlavy, ale to už je našťastie preč a teraz máme celkom kamarátsky vzťah, aj v rámci spolupráce, aj ako osoby. Ďalšia výrazná osobnosť je jedna hrozne podarená pani, ktorá je veľmi priateľská, je aj ohromne empatická, a imponuje mi, že je veselá a je s ňou sranda. Dobre sa s ňou aj spolupracuje, aj vychádza ako s osobou. A naša šéfová je pohoďáčka a má ohromný zmysel pre humor, veci vidí s nadhľadom, nerozčuľuje sa pre malichernosti. A tak ako vždy, keď niekto má nejaký pracovný problém, poradí, tak aj opačne, sa pokojne opýta hocikoho z nás, ako by sme my robili to či ono. Pre mňa mať takú šéfku je terno. Vôbec, aj robota ma baví.

Dúfam, že sa už v živote v robote nedožijem perzekúcií a šikany ani sekýrovania. A tiež že toto, čo píšem teraz - že rada chodím do práce - budem môcť napísať aj o rok, 2, 3, 4, 5.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

ja mam pracovisko s kolegom - dosial to bolo v pohode - on je starsi skusenejsi  a niekedy som ustupil niekedy nie. niekedy ma chcel poucovat - priklad aj dnes - aj nie poucovat - je to moja firma ako jeho - moje peniaze ako jeho - moja praca ako jeho - dnes sa nieco opytal ci som bol vcera vo firme - ja ze hej splachol som ze medzi 20-22 a akoho som robil - ze nikoho.  On ze pekne - pekne to este len bude - mne sa robit nechce viac - a viac a tej prace je ja mam mozno tohto roku 5 novych firiem a u mna dost - vsetky dalsie nech si robi on mne je to unta fertig - mam v####  lebo mame aj dalsie ja nepohnem ani prstom. Chce pracovat nech sa zodere. Ide o to z koho -- kokos - ma chce ucit robit mzdy - no iste mam ######. pred pol rokom sme potrebovali noveho zamestnanca - on sa aj pokusal a nieje to jednoduche. Ale moj nazor nebral v uvahu - mam v ####

 

Nie ze mna nemoze v###### - mne bz to aj bolo jedno - ale on ma nemoze ..d - kto tu pracu spravi,  Aj kebz bolo male prace ma nemoze sa zbavit.  Ale naco sa hra? Som alkoholik budem smrdiet budem robit chybz budu ludia odnas utekat ako dobre - ,len dnes to je inak - mame kazdy mesiac noveho klienta a ja uz nikoho noveho robit nebudem , tuto pracu robim len kvoli klientom - a si rozmyslim a na rok ju prestanem(polroka dopredu im to poviem , inak ak by sme prestali obaja - neviem bolo bzto zaujimave. Preco mame novy klientov - z polovice to niesu novz ale odchadzaju od inych uctovnicok - 30-40-50 firiem - dalsich 50 ludi )  -on o 5-7 rokov pojde do dochodku- podla mna sa nato tiez vddd - naco je muto? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Dnes sme mali s kolegom asi po 10 rokoch dalsi krasny rozhovor. Som mu vysvetloval - on to nevie - ze buduci rok SZCO budu ozaj platit presne tolko ako zamestnanci  - z toho isteho prijmu - ze ci  sa ma pyta nieje vyhodnejsie byt SZCO, ze ma pausalne vydavky - 

niekolko krat som mu povedal ze to bude to iste  - uz tu som bol vynervovany ze mu to nevies vysvetlit - kde zije - SZCO - DPH(nema narok na pausalne vydavky co su aj tak v maxime 5040) - som zobral sanon len s pokladnou klienta - kde ######a on si uplatni pausalne vydavky - ked vydavkou ma tuto v sanone 400? 

 

A potom to zacalo - ze treba pracovat viac - brat klientov - som mu hned povedal - ja ziadneho noveho robit nebudem. A mam  dalsieho noveho z rodiny - hnupa DPH ale ten je posledny. Mam v ####. Ze on ked sa snazi prilakat,ci ziskat, ci nikoho neposlat doriti - ze zvysuje aj moje prijmy - som mu povdal nech si ich berie ale na seba - a ze ja vyrobim viac ako on - celkovo to mozno pravda nieje - ale podielovo aky mam ja z toho prijem je - tak som mu povedal ,ze ja vyrobim viac ako on. Ale proste nechajme to na neskor(mal som dnes pred sebou aspon 5 hodin prace)spocitame uvidime. Ja to spocitane vsetko davno mam.  

 

Potom ze vidi ze niekedy ja nespravim za den ani zapis - iste aj to sa stane - som mu povedal - ci ako pracuje on(nikdy inokedy by som mu to nepovedal - len si vybral nevhodnu dobu) zajtra scitam aj celkove zapisy - kolko spravim ja a kolko on. Toto som nepocital - ale som si isty ze aj tu mam nadpriemer.

 

Potom zacal - ze on ma dospele deti ze moze robit aj soboty a nedele - ja ze kludne,ale ja navyse nic robit nebudem a ziadne soboty nedele. Samozrejme posledny vikend sa musi robit - v marci budem v robote v kuse. 

 

 

Potom zacal - ma chcel ako ze ucit pred mesiacom robit mzdy - ja som ich robil pred 10 rokmi - zacal to robit sam - lebo to bolo efektivnejsie a rozumnejsie. A ze preco som sa nepridal - som mu povedal, ze ja jeho robotu robit nebudem. A on ze ako ze jeho robotu? Ze su to nasi klienti - nase prijmy - som sa postavil - a mozes zacat uctovat tuto firmu.

 

Ale po tzch dvoch hodinach to bolo v pohode - mi sme si dali pravidla hned na zaciatku - priklad o rozdelovani penazi a fungujeto - nikdy sme nemali skriepky. Jediny raz - bol kvoli tomu - ze aj ked mam mensi podiel - mam rovnake rohodovace pravo - na tom sme sa aj dohodli. To je len v zakladatelskej listine - co ju ani nepoznam - nam ju ani nieje za potreby. 

 

---------------

Proste on nechape kde a v com zije.

 

Spocitam presne, dnes som spravil poslednu fakturu - kto kolko vyroby - tam dokopy aj kolko kto urobi zapisov - tu kludne mozem ich mat viac ja.  Vypocitam aj znormomujem nasu pracu.

 

Priklad mi vytikal,ze malo zvysujeme cenu - som mu povedal spocitame od roku 2009 co mame novy software - kto kolko zvysil cenu.

 

Ma rozosmial najviac , ze preco sa nechcem naucit robit mzdy - ze co by sa stalo,keby na mesiac vypadol - no nic - ja by som jeho pracu nevedel nahradit - lebo sa to neda - ja zvladam ako tak svoju - mat viac oko 100 percent navyse sa neda.

 

Ale zasmial som sa ked som sa opytal co by robil on - ze robil po nociach? Tak dve dni a potom by exol. Ze nasiel dalsieho  uctovnika a kde - ######a ani pomocnika nevieme najst - a on by este niekoho zaucal ?

 

2009 az 2012 sme vyrobili 100 - 2013 110, tohto roku 140 - narast ceny bol tak 5 percent -rocne 20 percent bol narast firiem - inak aj tu si spravim analyzu - kolko bola presne cena a kolko narast prace - a u koho. Tohto roku sme vyrobili(robili) o 2,5 mesiaca viac ako minuly rok.

 

-----------------------

Ja si toho cloveka vazim - dnes bola len vymena nazorov - mne nevadi - ze o trosku robim viac akoby som mal - ale zas budem robit kolko chcem - vikendy nerobim - bavia ma vylety. Ja mam male deti. Kamarat sa ma pyta preco a aky to ma vyznam ze robime spolu,ked aj tak robime si svoju pracu. Samozrejme toto partnerstvo ma vyznam - a mnohorake vyhody - nevyhodu ani nema. Delis sa o naklady - kratkodobo ta partner zaskoci - trebars ked si na zachode, ides na obed, ci na dovolenku ,ci ochories. Pomozes si v odbornej praci ci inej. CI sa vies len porozpravat - ci aj pohadat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

my na oddelení tiež vieme jeden druhého zastúpiť a nevidím v tom žiadny problém. Raz ja tebe, raz ty mne.

Ale zasa by sa mi ani trocha nepáčilo, keby si niekto robil v robote nejaké svoje súkromné veci na môj úkor, aby som ja potom musela jeho robotu dorábať, to by sa mi naozaj nepáčilo.

Hnevá ma, ak dostanem zlé dáta, to sa pri takom kvante nedá zistiť, na to sa príde až pri pokuse to spracovať. A hnevá ma, ak potom musím dlho čakať, kým ich príslušné oddelenie opraví, ale termín nepustí, mne viac času na spracovanie nikto nedá. Chápem, chybička se vloudí, stane sa, všetci máme čo robiť. Len v poslednom čase sa skoro vždy akurát mne ušli také po-raté dáta.

Tiež sa mi stalo, že mi to v konečných tabuľkách narátalo dvojnásobok v jednom zo sledovaných parametrov, musím sa pozrieť, kde tam je chyba a opraviť to prv ako to použijem pre iný súbor. Vôbec si neviem predstaviť, ako k tomu došlo, predtým mi to šlo v poriadku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Dnes len v kratkosti ma pobavil - nieze len vyrabam prachy ale ze ma aj platit za neho aj dane. 

 

Som mu povedel - ja mam platit za teba dane? Taku drzost som este nevidel a odisiel.

 

Neviem v marci bola kopa roboty a neviem o co mu ide. V marci ma nenastivil s nutimi hlaskami. Asi vedel preco. Ale dnes ,ze mam za neho platit dan - nieje to takto jednouche ani to popisovat to nebudem-ale realne to tak myslel. Sam v tom ma zmatok pritom som mu to vysvetloval uz minuly rok ako to bude - este cakaju zdravotne odvody mozno.

 

Som prisiel nato,ze ma oaval uz minuly rok. Nepriznal prijmy. Mne(danovemu uradu ano - ved tam som si to skontroloval). Sme spolocnici.

 

 

Vazil som si ho - e mu? Neviem o co mu ide. CI na to serie. A mohol sa mat vcelku dobre - aj na dochodku. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a sakra! Keď si niekoho človek váži a príde sprcha, no nič moc.

ako to chceš riešiť? ja teda sa v účtovníctve a daňovníctve nevyznám, na tieto vedy som úplný analfabet, ale že ty predsa nie si povinný za dakoho platiť jeho dane, je jasné aj mne. prečo by si mal? To ti ako vysvetlil?

 

Písala som to už do témy čo sa mi stalo...ja som nedávno v jeden piatok kolegovi ponúkla moju polievku a on sa polievky ani nedotkol a mi zožral polku obeda, čo som mala nachystené k ďalšiemu dňu=pracovnej sobote...teraz je mi to smiešne, ale vtedy ma skoro ohlo.

Aj mne sa raz podarilo zožrať kolegyni jogurt, kupujeme si rovnaké ...budem jej musieť taký istý dokúpiť.

 

Máme takú malú kuchynku, kde je mikrovlnka, minichladnička vždy plná na prasknutie, a skrinky s riadom. Sú tam asi tak 3 alebo 4 príbory a pár lyžičiek, nemám rada, keď si ľudia nechávajú tie príbory v kancloch odkedy sa naobedujú do druhého dňa, potom my ostatní nemáme s čím jesť, toto som si však poriešila tak, že som si z domu doniesla svoje náčinie a to mám u seba v kancli. Ale ouvej, zodvakrát som si ho tam po umytí zabudla, a potom som ho 2 týždne nevidela...a tiež nemám rada, keď nechávajú ľudia po sebe polepený stôl a zakydanú stoličku, ale keďže neviem, kto to tak necháva, nemôžem nikomu nič povedať. Zato plesnivé syry či smrduté penicilínové paštiky bez mrhnutia oka vyšmarím z chladničky do smetiaka. To sú však veci, ktoré naozaj dokážem prekúsnuť, podstatné je, že ma robota baví a že inak tam nie je nikto, čo by mi naozaj pil krv. A dúfam, že ani ja nikomu nepijem krv. :smilieee:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

U mna to je tak, viac o tom pisat nebudem. Su dve veci ze sa stalo ze chcel aby som po nom platil - dane bud uz je stary a tupy - ci drzy - a to iste si mysli o mne.  Som mu povedal,ze taku drzost som este nevidel - skoncil - moj odhad je tupy.

 

To ze ma o######ava o######ava o prijmy - je tiez len obraz tuposti - keby bol chytry by som na to neprisiel.

 

To ze ma -mna napominanal, ze malo pracujem - to je obraz tiez tuposti - je to ######. Profesne nebol - ale zacne- ale ludsky tiez nebol ale dosahuje hranice.

 

---------

 

Len pikoska - viete ako som prisiel ze ma oje? Chcel odniest moje danove priznanie na urad. A nebolo to 31. Hned som vedel - preco. Chcel zistit kolko priznam - ci tiez neoj.. , ale ked si to mysli o mne tak vedzte ze ta druha strana to robi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

Nasiel som temu.

 

Zajtra bude sranda. Mam choru dceru - co bola u lekarky dnes - so zenou,ale vysledky budu zajtra  o desiatej vtedy ma prist danova kontrola. Nie je to moja firma - zabudol som na to - ale mame zamestnanca - co zazil kontrolu pred dvoma tyzdnami.

Teda kolega je mimo, ja idem s dcerou - postara sa mlady.

 

Pred dvoma tyzdnami to bola tiez sranda. Mi vola klient - ze ho prepadli aspon 5ti - ci mozu prist - ci to ma v poriadku - ze OK. O polhodinu u nas boli(polhodina trva k nam cesta) - u nas ma doklady. Ten zamestnanec sa zdekoval do desiatich minut(zdekoval sa lebo bol vtej miestnosti kde kontrola prebieha a bolo mu to trapne byt pri vypocuvani).  Inak boli dvaja colnici a dve danove kontrolorky a boli vpohode(robili si svoju pracu - zbytocnu a nezmyselnu). Trvalo im to dva a pol hodiny - zobrali len doklady  a pisali zapisnicu. Ja vytlacal zostavy ake chceli. 

Zajtra bude sranda.

 

-----------

O tejto kontrole vieme. Ale nevieme co chcu(neviem co starsi kolega pripravil ci nie - lebo nevedel) - moja firma(ja o nej neviem nic - samozrejme kludne by som tam bol a vytlacil z pocitaca co budu chciet) to nieje a musim ist k lekarke. Vo firme ostane len chalan a ani podnikatel tam nepride. Ten to je iny. Ten pred dvoma tyzdnami bol vysraty ako keby mu prisli nato ze vykradol vagon s peniazmi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes to ani taka velka sranda nebola - z pociatku. Rano som sa vybral do roboty ako schadzam po schodoch vidim chlapov co menia vodomeri. A kur.. dalsi problem. Tak som ich hned vytiahol do nasho bytu - dcere som povedal, ze chlapy musia vymenit vodomeri, chlapom povedal , ze tam je dcera a pozera rozpravky ak dokoncia nech zavru dvere, podpisal list o praci a siel..

Potom rutina. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

má sa vrátiť pani z materskej, tá prv ako šla na materskú, ma furt chcela vychovávať, furt ma napomínala...dúfam, že na túto bohumilú činnosť si nájde niekoho mladšieho, už sa cítim aj dosť vychovaná, aj dosť stará na to, aby ma niekto chcel meniť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

snáď si medzitým na to našla svoje dieťa... môže sa vyžiť.
keď nie, tentokrát ju aspoň možno jemne poslať vychovávať niekoho vhodnejšieho.
jo. vzťahy na pracovisku vedia byť uchvacujúce.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... v čiste ženskom heterosexuálnom kolektíve v takej frekventovanej banke za plnej prevádzky bez obednej prestávky s ´neexistujúcimi´ nadčasmi maximálne "rýchlovka obed",

je pravda, že aj ten sa môže v niektorých kolektívoch a pri podivných kolegyniach spriečiť v krku... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

snáď si medzitým na to našla svoje dieťa... môže sa vyžiť.

keď nie, tentokrát ju aspoň možno jemne poslať vychovávať niekoho vhodnejšieho.

jo. vzťahy na pracovisku vedia byť uchvacujúce.

toto už má druhé. Ona je multifunkčná, stíhala aj dieťa - je naozaj šikovné a vychované! - a aj v robote byť od rána do večera. No ve´d uvidíme, dúfam, že aj potom budem môcť napísať, že rada chodím do roboty. A že ešte budem mať do akej roboty chodiť.

Je to u nás teraz nejaké divné, niečo sa deje a neviem, čo. netuším, čo naše vedenie zamýšľa, akú má víziu do blízkej budúcnosti. nemám rada, ked neviem, na čom som. A presne pre túto neistotu nemám rada tento debilný systém, v ktorom človek nie je nijako chránený, kedYkoľvek a pre čokoľvek môže prísť o prácu, zákonník práce sa vždy dá obísť. Buď sa zruší dané miesto (o pol roka sa znova vytvorí alebo sa ešte vtedy len premenuje (ako to bolo v jednom z predošlých zamestnaní) a to je ešte ten lepší prípad, kedy človek aspoň dostane odchodné či odstupné), alebo sa nežiadúcej osobe dáva také kvantum úloh, aby to fyzicky nebolo možné stíhať ani s nadčasmi, a potom šup - porušenie pracovnej disciplíny, kárne opatrenie, a na záver kop do zadku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem, načo to komu je, také zoznamy, čo musíme vyrábať, niekto vonku si myslí, že my urobime ťuk a vypľuje nám to jeho zoznam ešte snáď aj zhudobnený!

:wacko:

Vôbec som si nespomenula na jednu hlúpu databázu, ktorú máme uloženú, tú obhospodaruje kolega, ktorý je na dovolenke - a keby ma pred časom na ňu nebol upozornil, nepoveim ani fň, ale hľadala som tie údaje všade možne, len nie tam, kde nakoniec boli. byť za debila je môj koníček! Už sa "teším" na zajtra, alebo pozajtra. keby som verila na kondiciogramy, určite by som mala teraz tú sinusoidu v kategórii "práca" niekde dolu .

:kladivo:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

som rada, že mám robotu, som rada, že mám robotu, ktorú robím rada, keby som si ju mohla robiť v kľude bez častého prerušovania bez skákania z jedného do druhého a do tretieho......len už sa do práce neteším. Už necítim pohodu a ani radosť. Už aby bolo leto.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

a celý týždeň bol taký, že som len čakala, čo sa zas stane.

 

Stalo sa, našťastie tentokrát pozitívne, dostala som lepšiu stoličku, takú, na ktorej sa sedí. Konečne ma hádam prestane chrbát bolieť.

 

Naša šéfová si všetko dokonale premyslí, na všetko vie stanoviť nejaký plán, všetko vie rýchlo, a  aj dobre, zorganizovať. A na všetko zareaguje, a rýchlo. Aj v tom sa podobá na exšéfa.  Líšia sa v tom, že on nepripúšťal diskusiu, ona áno, ba chce diskutovať. Všetko je zaškatuľkované. A všetko musí byť dokonalé. A rovnaké. Už asi nebudeme môcť podľa svojho popísať, čo sme zistili, bude na to šablóna, aspoň tak som tomu porozumela.

Doslova a dopísmena ma celý týždeň stresovalo, keď som za otca nevedela, kam chce, aby som svoju dielčiu robotu uložila na zdieľaní, teda do akého to chlievika. Najprv som kopu času strávila tým, že som sa snažila porozumieť tomu systému alebo tomu, ako tie škatuľky mám nazvať...

 

v piatok sme hodili malú reč. Celkom v kľude a otvorene, konečne som zo seba dostala aspoň časť toho, čo mi spôsobuje infarkt a zauzlenie čriev (samozrejme, takto som to nemohla povedať, lebo  svoj spôsob komunikácie musím nechať za dverami ústavu, predtým sme si s býv.šéfovou kontrovali, srandičky boli na dennom poriadku aj keď sme padali na hubu...teď však bude jinak, Hurvajs!)

 Uvítala by som, keby to napätie konečne zmizlo, keby som si konečne mohla robiť svoju robotu v pokoji bez vyrušovania a bez pocitu stáleho nebezpečenstva vyhadzovu.

Som unavená. Nekonečne unavená zo všetkého. Vzťahy na pracovisku sú pre mňa dôležité, neviem si povedať, že môžem okašlať x, môžem okašlať aj y, a môžem mať v paži, čo povedal/a Z...nejde to. Som tam - a aj tam chcem byť - X hodín deň čo deň, a človek by sa nemal zle cítiť, ak má podávať slušné výkony...

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

no a keď som si myslela, že už bude lepšie, zasa sprcha.

Odovzdala som pracovný výkaz.

ešte v januári sme dostali od riaditeľky povolenie nadčasov, ktoré si potom môžeme čerpať do 3 mesiacov (donedávna sa to ale dalo presunúť aj na neskôr, lebo v jarných mesiacoch náhradné voľno nepripadalo do úvahy), a ktoré nám môžu vznikať od januára do júna.

lenže zasa je všetko inak. naša šéfová nám zhruba v polke mesiaca povedala, že nemusíme tam ostávať, nech nerobíme viac ako tých 8 hodín, že ona ak bude treba ostať tak nám povie. Lenže roboty je veľa a v riadnom pracovnom čase sa to nestíha.

A nielen mne vždy dlhšie trvalo, než som pridelenú prácu urobila, a tak nejaké 4 hodiny mi tam vznikli. Ani by ma nenapadlo, že by som kvôli tomu mala mať nejaký problém, predošlá vedúca sa tým vôbec nezaoberala, riaditeľka dovolila, tak robte tak, aby sa stihlo spraviť, čo treba. Ako už som napísala, teď však bude jinak, Hurvajs.

No a ako tak sedela nad tým mojím výkazom a študovala ho, tak mi hovorí takým nie moc milým tónom, že to čo majú znamenať tie 4 hodiny nadčasov po tom dátume xy, veď ona ma o ne nepožiadala! Nuž do mňa akoby čert vošiel, tak tiež nie milo som sa jej opýtala, či teraz len tak prídem o 4  hodiny, ktoré som strávila nad ňou pridelenou robotou, a ona že jej mám do mailu napísať, čo som v tie dni robila...tak som zasa pol hodiny zabila tým, že som hľadala súbory, ktoré som robila ja, s tými dátumami, aby som mohla napísať do mailu, čo som také robila, že som presiahla časový limit.

No a to ešte nie je všetko.

Vo februári som tam mala 32 hodín nadčasov, ktoré som ale nemala šancu si vyčerpať do tých 3 mesiacov, a tak som písomne požiadala riaditeľku, tá mi však neodpovedala, hoci januárové presčasy mi povolila čerpať aj po limite a ani nikdy predtým s tým nerobievala cavyky. Naša vedúca ju požiadala hromadne za nás všetkých o povolenie prekročiť tie 3 mesiace, čo jej budiž k dobru, a myslela som, že je to ok.  Ale zachytila som tuším predvčerom, ako sa vedúca baví s kolegyňou odvedľa, že riaditeľka nám nepovolila tie 3 mesiace prekročiť. takže o februárových 32 hodín prídem, a tento mesiac si budem musieť čerpať 31 hodín vzniknutých v marci, lenže naplánovaných som mala len 15 hodín. Ke´d s tým prídem za vedúcou, tak zas bude mať reči že prečo som jej to nepovedala, ked sa pýtala, ako plánujeme náhradné voľná...lenže vtedy som ešte nevedela, že riaditeľka to nepovolila a že si to musíme čerpať do tých 3 mesiacov.  keby som nepočula, čo sa bavia s tou kolegyňou odvedľa, tak by som si žila v sladkej nevedomosti a prišla aj o dalšie hodiny, kopu hodín. Musím sa opýtať kolegu, či o tom vie.

Ale teda s tým, ako ma NEPOŽIADALA o to, aby som bola dhlšie, to ma teda šokovalo. No, už si dám pozor, a aj keď nestihnem urobiť všetko, ani ma nehne tam byť čo i len o 5 minút dlhšie.

A tiež som zachytila, ke´d hovorila čosi, už sa nepamätám, čo to bolo, ale povedala k tomu dovetok AK TU AJ V SPETEMBRI BUDEME V TOMTO ZLOŽENÍ...neviem, čo tým myslela, dúfam, že nie také, že tam budú bezo mňa, už začínam byť paranoidná, dúfam, že si to len namýšľam. Ale tam teraz naozaj platí:

A všetko je zasa inak

Bude ako nebolo

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuž keby som sa tam tak fajn cítila ako pred rokom, tak by som síce bola napálená, ale povedala by som si že aspoň že nie je horšie alebo niečo podobné, vtedy som rada chodila do práce a zas až tak mi nevadilo byť tam dlhšie, nestresovalo ma to. Ale teraz mi to zožralo kopec nervov a ešte mám prísť o voľno za ten čas, tak to ma teda riadne sere.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

tak dúfam, že v práci sa to konečne na našom oddelení už "utriaslo".

nakoniec som rada, že to takto dopadlo s výmenou pozícií, veď mne je jasné, že kolegyňa sa na to lepšie hodí ako ja. Dokonca si už myslím, že nie je zlá vedúca.  len ma srdí, že k výmene postov došlo vtedy po mojej chybe. Bolo by mi omoc milšie, keby sa to udialo nejako inak, hoc aj po nejakej dohode.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

nemám zlých kolegov, v rámci možností je to vydržatelné aj s ich konšpiráciami, ale občas mám fakt pocit, že som sa ocitol na inej planéte ...

 

dnešný rozhovor:

 

Kolega: "V ktorom roku sa zmenil názov Ruska z USSR na CCCP?"

Ja: "Však to je to isté, dve skratky v rôznych jazykoch aj abecedách pre jeden názov"

K: "To mi ani nehovor! Určite to tak nebolo, lebo mám tu dve fotky rovnakej veci, z rôznych rokov, a na jednej je nápis USSR a na druhej CCCP"

J: "JMK, ty dynamo, a také, že jedno bolo určené na export a druhé na domáci trh, také ťa nenapadlo?"

 

ale však čo čakať od človeka, ktorý je presvedčený, že Gender bol rakúsky vedec :thumbsup:

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nemám zlých kolegov, v rámci možností je to vydržatelné aj s ich konšpiráciami, ale občas mám fakt pocit, že som sa ocitol na inej planéte ...

 

dnešný rozhovor:

 

Kolega: "V ktorom roku sa zmenil názov Ruska z USSR na CCCP?"

Ja: "Však to je to isté, dve skratky v rôznych jazykoch aj abecedách pre jeden názov"

K: "To mi ani nehovor! Určite to tak nebolo, lebo mám tu dve fotky rovnakej veci, z rôznych rokov, a na jednej je nápis USSR a na druhej CCCP"

J: "JMK, ty dynamo, a také, že jedno bolo určené na export a druhé na domáci trh, také ťa nenapadlo?"

 

ale však čo čakať od človeka, ktorý je presvedčený, že Gender bol rakúsky vedec :thumbsup:

 

to je zaujímavá dišputa, ako z Roháča :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jáj Vilmuš, za ten rok čo som tam ... mohol by som napísať knihu absurdných rozhovorov a teórií :D

 

Ale, rovnako by som mohol napísať knihu o absurdných manažérskych rozhodnutiach vo firme. lenže, to by asi bolo na súdnu žalobu za poškodenie dobrého mena firmy. zažil som tých absurdít korporátneho prostredia toľko, že poslednú dobu vážne premýšľam nad tým, ako sa mohlo stať, že kapitalizmus ekonomicky zvíťazil nad socializmom - lebo rozdiely medzi fungovaním veľkej nadnárodnej firmy a nejakého socialistického koncernového podniku sú +/- len kozmetické...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov