Skočiť na obsah

Fenomen 432hz


PesimistickyAnjel

Odporúčané príspevky

 ten nazov je mozno trochu silne cafe, tak ale mozno ma k tomu niekto nejake info.

a v skratke, co vieme o tuning music to a = 432hz. tento typ frekvencie (vraj) stimuluje pravu hemisferu mozgu. ako empatiu, citenie, intuiciu etc. niekde sa pise ze je to prirodzena frekvencia nasej planety, cize lieci a harmonizuje nas organizmus. nam prirodzena vibracia. okrem toho ze hudba v tomto ladeni, znie naozaj prijemnejsie a jemnejsie ako terajsia dohodnuta frekvencia 440 hz pre ton a. ktora ma stimulovat lavu hemisferu mozgu (logiku, materializmus etc)
aaa dopracujeme sa az zlatemu (bozskemu)

Frekvencia 432 Hz je spájaná s Fibonacciho postupnosťou, samotné číslo 432 sa v nej síce nenachádza, ale na základe zistení že každá harmonická* frekvencia je deliteľná číslom 3 nám vyjde číslo 144 a to sa vo Fibonacciho postupnosti nachádza.

Ak by sme mali inú čísenlú sústavu, nie desiatkovú ale osmičkovú, šestkovú, štvorkovú alebo dvojkovú, tak je veľmi zaujímavé že pri 432 vždy vychádzajú celé čísla a pri 440 nie:432:8 = 54:3 = 18
432:6 = 72:3 = 24
432:4 = 108:3 = 36
432:2 = 216:3 = 72
440:8 = 55:3 = 18,33
440:6 = 73,33:3 = 24,44
440:4 = 110:3 = 36,66
440:2 = 220:3 = 73,33

Desiatková sústava v tabuľke nie je pretože je základná, a nie je potrebné deliť ju desiatimi. Vychádzajú z toho ešte aj iné zaujímavosti.
432 je deliteľné aj číslami 12, 9 a samozrejme 3

 

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10121359557-port/matematika/771-matematika-hudby/

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

PesimistickýAnjelik,

viac to bude o zákonitostiach čísel, Fibonacciho rad je sám o sebe pekná záležitosť, a dokáže ju obdivovať aj nematematik ... čo by zrejme matematikovi nerobilo problém zdôvodniť, mne rozhodne :)

 

ale pikantné na tejto veci s hudbou a Hz je, že tu inde - konkrétne v Konšpiráciách máme pár príspevkov, kde Hz, konkrétne 440 a jeho príšerná " kakofonická rocková a závadná hudba"  hrá veľkú úlohu ... napr tu a nižšie https://www.freespace.sk/tema/5637-pekelní-lidé-a-jejich-tajná-znamení-pekelní-lidé-v-umění-a-všude/?p=199628 :)

čítajúc to, je to hlboká, priam pekelná konšpirácia ... od toho je Fibonacciho postupnosť a hry s matematikou a číslami oveľa zábavnejšia ... až na to, že skúsme pripustiť, že pretože je v akejkoľvek dostupnej sústave Hz 432 tak krásne harmonické číslo, harmonicky pôsobí aj na nás ... ani to neznie priveľmi konšpiratívne, a celkom to dokážem prijať, bez toho, aby som prepočítavala ...

dokonca tá slávna pekelnícka konšpirácia s Hz 440  takto dostáva skutočne pekelnícky rozmer :)

 

ale vážne : myslím, že na nás, naše fungovanie, mozog, rytmus srdcového tepu a kdečo v nás pôsobí zvonka priveľa vplyvov, vrátane príťažlivosti Mesiaca, a že odpísať nejaké pekné harmonické číslo, pod ktorým na nás pôsobí hudba blahodárne, nejde len tak šmahom ruky.

neviem. netuším, ale sú veci medzi nebom a zemou, milý Horatio  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak v skratke,   tej numerologickej vlozke neverim.  Samotne cislo 432  je zavisle od nasej definicie sekundy a to je skutocne dost nahodna vec,  ktora sa navyse meni, den sa postupne predlzuje.  

A najst suvislost akehokolvek cisla s inymi cislami sa da vzdy,  to je skor priznak sarlatanstva.

Druha vec je ci nejaka frekvencia moze mat takyto vplyv,   tu som si menej isty.  Ale prilis tomu neverim,  symfonia ktora sa sklada z mnohych peknych tonov snad stimuluje konkretne casti mozgu ale presna konkretna frekvencia ?

Ale prosim,  je to vec co sa da testovat a overit,    ak existuju taketo experimenty tak by to bolo zaujimave. ( staci sledovat aktivitu mozgu a  generovat ton ),   ale ak taketo vyskumu nie su k dispozicii, tak si necham svoju skepsu :)

 

 

ale povodna otazka je inde,  ake ladenie pouzit ?

 

nasiel som zaujimavy test :

 

vypocujte a dajte vysledky,    ja som si povodne myslel ze takyto rozdiel nedokazem rozoznat ale napodiv dokazem. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to video je zaujímavé. ide to rozoznať.
pomýlila som sa v poslednom, viacmenej som sa prestala koncentrovať a hrala mi do toho zrazu v pozadí nejaká hudba v tv ako podmaz do čohosi. zbytok sadol bez problémov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tiez mam dost problem uverit, ze zrovna tieto dve frekvencie, z plejady roznych ladeni, ovplyvnuju nase hemisfery. 440Hz nebol vybrany na zakladne interakcie hemisfer, ale na zaklade Britskeho standardu 439Hz, ktory zas bol nepriamo odvodeny od Francuzkeho standardu 435Hz, ktory bol zas kompromisom medzi 450Hz(co bolo privysoko pre spev) a 422Hz (co by zas vadilo posluchacom v tej dobe navyknutych na vyssie ladenie). Preco sa ten standard menil zo 439Hz na 440Hz? Pretoze cela potreba globalneho standardu bola hnana radiom, ktore globalizovalo hudobnu reprodukciu. A prvy krat bol tento ladiaci ton vysielany BBC a z dovodu presnosti bol generovany elektronicky. A tu nastal problem, zdrojom kmitania bol piezoelektricky krystal z frekvenciou 1Ghz a kedze 439 je prvocislo, nebolo mozne dostat tuto frekvenciu upravou daneho signalu (440Hz dosiahli upravou signalu na 1kHz za pomoci delica a nasledne vynasobenim tohto signalu 11 a delenim 25).  Takze, keby to bolo technicky mozne, tak standard ostane podla vsetkeho 439. :)

 

Zdroj: http://www.wam.hr/sadrzaj/us/Cavanagh_440Hz.pdf

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov