Skočiť na obsah

Nové bábätko, drobné bábätko


Vilma Flinstonova

Odporúčané príspevky

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

tak toto je náš Šimonko, narodil sa 6.3.2019 o 18:10 a pri svojom príchode na tento svet mal 49 cm a 3,44 kg.

 


Máme radosť a zajtra sa chystáme za nimi na otočku.

post-2441-0-89494100-1552066126.jpg

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vďaka :)

 

Hellé, zdá. Veď len nedávno som sama mala takých drobcov. Včera sme šli aj s Flinstonom na otočku do ZA, mali sme šťastie, lebo malý kvôli Rh-faktoru musel pod lampu, tak nám dali pol hodiny, nech si ho trochu užijeme, keď už sme sa tam ustanovili. malý sa predvádzal, spal ako anjelik, len sem-tam pokrútil tou mrňavou pusinkou. Bol s nami tam aj skorosvat, tak sme sa pekne prestriedali v pestovaní. Skorozať nás doviezol k nim a ešte nás tam enchal s tým, že ide ešte do špitálu, a potom nás odvezie na stanicu. Keď sa vrátil, ešte bolo dosť času, a tak ma poprosil, či by sa mi nechcelo ožehliť nejaké tie mrňavé veci. To som vždy rada robila, a tak som si nabrala kopu tých malinkých košieľok, tričečiek, dupačiek, body, bryndáčikov...a pustila som sa do toho. A presne to ma vtedy napadlo: veď len nedávno som podobné vecičky žehlila pre tie moje dve sojky. A teraz to žehlím pre vnuka. Vravela som, že sú truľovia, keby si skôr spomenuli, mohla som im všetko to miniprádielko požehliť, že keby ešte chceli dakedy požehliť, nech dajú vedieť. Ale aj tak nie som mamka Pôstková. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

tak ešte raz ďakujem :)

teraz nás čaká hektický víkend. V sobotu oslavujeme tatkovu 90-ku a zároveň aj segrine guľatiny, a v nedeľu na otočku do Žiliny, ešte neviem, aké úlohy tam budeme mať, či požehliť, či navariť alebo len zobrať malého povoziť.

Sama som zvedavá. V sobotu sme spolu volali, mladá že čo má robiť, keď malého vetry trápia, malý reval ako pri vraždení nevinniatok, poradila som klasiku: fenyklový čaj. nemali ´fenykel. Tak kmín. Vraj to pomohlo :) Tuším im kúpim a donesiem za pytel fenyklu.

 

Dievčatká rastú utešene. V sobotu sme boli že dávať na ne trochu pozor, bolo krásne počasie, dcéra chcela na burzičke detského ošatenia zobrať nejaké veci po dievčatkách. Bolo to vonku, Ninka sa hrala na ihrisku, a Nelka len pri mame chcela byť. Ale Ninka bola taká istá, tiež taký mamin cecek, a teraz už sa aj pýta k nám, aj bez mamy :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma Flinstonova

Tvojmu tatkovi ku krásnemu životnému jubileu prajem všetko najlepšie. :kvetinka: :drink:

Si šťastná babička :) Ninka, Nelka, Šimonko :zalubeny: Nech Vám rastú v zdraví, láske a rozdávajú veľa radostí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma Flinstonova

Tvojmu tatkovi ku krásnemu životnému jubileu prajem všetko najlepšie. :kvetinka: :drink:

Si šťastná babička :) Ninka, Nelka, Šimonko :zalubeny: Nech Vám rastú v zdraví, láske a rozdávajú veľa radostí.

 srdečná vďaka, taťuldovi to poviem, ked tam pôjdem, ten bude kukať...

A z cesty do ZA nič nebolo, malý dostal zápal DMC, našli mu nejakú baktériu, dcéra nevedela, akú (myslím si, že to mohlo byť Ecoli alebo klebsiela, tie sa pri takých ochoreniach vyskytujú najčastejšie tam, kde ich netreba). Boli v nemocnici, malý na JIS-ke vzhľadom k svojmu veku.  Našťastie mu to neprešlo až na obličky, tak snáď už bude zasa všetko OK. Už sú doma.

 

Mlade zeny aj ich muzi nech su vklude. Chovaju sa normalne. Tie male babatka to vraj vnimaju.

máš pravdu, aj bábätká vycítia, ak sú rodičia nervózni, a potom sa to prenáša aj na ne.

 

Gratulujem

Ďakujem :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

No môj drobec má za 4 dni 4 mesiace (už som išla napísať "máme" :zubiska:, ale tu sa budem krotiť)

Darí sa nám, zdraví sme obaja, to je základ :srdiecko:

 

post-16-0-41667300-1557515939.jpg

 

 

 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

včera sme boli s Flinstonom s Ninkou na balete Snehulienka, ona tomu síce moc nerozumela, ale zas keď som jej vysvetlila, čo sa tam na javisku deje, tak sledovala celkom so záujmom. Ale samozrejme, najviac ju zaujalo, ako "ježibaba" utiekla trpaslíkom na bicykli po oblohe. mení sa nám pred očami. Nie je síce žiadny génius, ale vie napočítať do 50 a pozná dosť písmen. Donedávna mamin cecok, a teraz už dvakrát bola spať u svatky (bola tam aj jej rovnako stará sesternička). A vraj bola úplne v pohode. nedávno sme ju vzali do ZOO, a div sa svete, poslúchla na prvé slovo, ani nebolo potrebné ju presviedčať. Bol to veľmi príjemne strávený čas. 

Len Nelinka  mi robí starosti. je to veľmi pekné dievčatko, ale má už 17 mesiacov, a ešte vôbec nerozpráva, ani jednoduché slová, vie jedine miau, aj to tak, že jej to rozumieme len my, a keď jej niečo hovoríme, zdá sa, že nám ani nerozumie. Ani neukáže na obrázku, na čo sa jej pýtame.  Jej mama už v tom veku skladala jednoduché vety, daj ham, tam havo, Katka hajať a podobne, a len o málo väčšia poznala základné farby, ukázať aj povedať, dokonca celkom zrozumiteľne...pamätám sa, že som jej ukázala čosi hnedé, a že akej je to farby, a nevedela si spomenúť, ale vynašla sa a povedala, že "uzové nie". 

Ale očnému kontaktu sa úplne nevyhýba, a keď s ňou človek chvíľu je, aj sa smeje, aj nám podá napríklad hračku alebo čo má práve v ruke. A to má doma aj staršiu sestru, ktorá sa s ňou rozpráva, mala by po nej opakovať, ako to už u súrodencov býva, ale tu to tak nie je, Neli na Ninku srdečne kašle, ale zato ju vie rukou odstrčiť, keď jej má plné zuby.

Dcére sa aj bojím niečo povedať, lebo ona to bude brať ako kritiku, hoci to tak vôbec nemyslím. ovávam sa, či nemá nejakú možno ľahšiu formu Aspergera alebo čoho.

Čo si o tom myslíte? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma, jednoznacne by to bolo treba podchytit. Kolega tu vedla pri stole ma problemy so synom, zjednodusene povedane "oneskoreny vyvoj" a podchytili to neskoro, hoci ma este len cca 4 roky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na vyšetrenia, nezanedbať, niektoré deti sú pomalšie, ale to sa dá celkom dobre rozoznať... nie v každej rodine chodia deti v 12 mesiacoch, niekde v 9, niekde v 14... to je v norme. nejaký mesiac dva hore dole v ničom nezaváži.
ale tie ostatné príznaky už trvajú dlhšie, a  by bolo skutočne dobre začať s tým čo najskôr pracovať... aj rodičia budú vedieť, na čom sú.... rodičovská slepota je tu na škodu :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

blahoželáme, malá je krásna, taká akurát do dvoch dlaní, zjavne jej bolo dobre, preto sa jej nechcelo na tento svet :)

nech rastie do krásy, lásky, zdravia  a inteligencie, majte z nej veľa radosti, celej rodinke veľa neprespatých nocí a veľa radosti z malej krásky :) :drink: :kvetinka:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ahojte,

od včera sa môžem hrdo hlásiť k titulu otec :)

Teba nepoznam, ale samozrejme ti gratulujem. Bol si pri porode?Tak male deti v nemocnici uz davavaju do kupenskych veci?

 

Mala je krasna.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov