Jump to content

Nové bábätko, drobné bábätko

Vilma Flinstonova

Recommended Posts

kedyže som tu bola naposledy...nám do rodiny pribudol malý Nicolas, ešte vo februári. Tak máme v Žiline dvoch chalanov, a tu v BA dve baby. Malinký rastie a priberá, papkať mu chutí, a je veľmi zlatý. 

V Žilin som bola akurát minulý týždeň. Šimon mal v marci 4 roky a je stále zbláznený do elektrických okruhov, má takú sústavu doma, kde rôzne zapojenie potom pri stlačení spínača spôsobuje rôzne efekty ako rozsvietenie žiarovky, zablikanie nejakégo svetielka alebo zahúkanie klaksóna či dokonca pohyb niečoho, dômyselná hračka pre malých elektrotechnikov. A doma mu patria všetky tlačidlá. On varí kávu na kávovare, on zohrieva jedlo v miktovlnke, on zhasína svetlo v chodbičke, a on dokonca aj splachuje záchod...našťastie ak sa pozabudnem a spravím to ja, už nereve ako keby ho na vidly brali, ale je rád, keď mu túto činnosť prenecháme. Strašne si vymýšľa, fantázia mu pracuje na plné obrátky.  V zmysle, čo by urobil, keby...a tam si môžete dosadiť čokoľvek, čo koho napadne. 

O babách zas nabudúce.

• Like 1
  • Upvote 3

• 3 months later...
  • 8 months later...

Bude to rok, čo som tu nebola.

Odvtedy nám už nepribudlo žiadne vnúča a asi ani nepribudne. Mladšia síce povedala že by sa nebránila ešte mať k chalanom princezničku, ale skorozať tou myšlienkou nie je moc nadšený, hoci za synov by aj dýchal. 

Dievčatá sú pohybovo veľmi zdatné a je radosť sa na ne pozerať. Niekedy sa mi až dych zatajuje, keď vidím tie ich kúsky.

Ninka je výborná na korčuliach, zimných aj kolieskových, obe lozia ako opice, skoro som odpadla, keď som videla kam liezli a vyliezli, keď ich skorozať vzal na akési skaly. 

Ninka je už tretiačka a Neli ide teraz do prvej triedy. Je síce medzi nimi čosi vyše 3 rokov rozdiel, ale Neli nechce za Ninkou v ničom zaostávať a čo robí Ninka, musí aj ona a kam ide Ninka, tam musí aj ona. Skrátka vzor staršej sestry. Ninka ju veselo učí a vymýšľa pre ňu rôzne príklady a úlohy, celkom som si pripomenula, ako som kedysi ja takto vymýšľala úlohy, diktáty a cvičenia pre moju sestru :)

A je z nej malá opatrovateľka. keď sú tu Žilinčania, malého Nicolasa vie zabaviť riadne dlho, venuje sa mu naozaj s radosťou, a malinký celý blahom bez seba, že má toľkú pozornosť. 

A že jablko nepadlo ďaleko do stromu...Nelinka je síce "len" neter prvej aktérky, ale je to v rodine. Kto si ma pamätá ešte z post fóra a čítal moje príspevky, písala som tam o tom, čo sme si kedysi všetko užili s našou mladšou (tou, čo má má 2 chalanov), a jej vrcholným kúskom bol útek zo škôlky a 3 hodiny ju hľadali policajti. Tak nedávno tento kúsok zopakovala Nelinka. Viem si predstaviť, ako asi bolo dcére a ako asi bolo učiteľke, dcéra hovorila, že tá učiteľka naozaj robí pre tie deti všetko, a že vidno, že ich aj má rada, no Neli je nezbeda a dúfam, že ani ju už taká hlúposť nenapadne. Snáď aj prítomnosť policajtov zabrala.  A prečo ušli baby zo škôlky? Tak moja mladšia dcéra a Nelinkina teta  hrala s kamarátkami schovku, a chcela sa veľmi dobre schovať, a Neli vraj nebavila hra, ktorú pani učiteľka vymyslela, a nudila sa. 

Šimi má zvláštnu povahu. na rozdiel od dievčat nie je práve spoločenský a ani vo svojich 5 rokoch sa moc nechce hrať s inými deťmi, keď tak len chvíľku, a ani na škôlku si akosi stále nevie zvyknúť, zato v tých svojich obvodoch a okruhoch je doma, vie presne, čo s čím môže a nemôže zapojiť, kedy by vznikol skrat a podobne. Pýtala som sa ho, čo by chcel byť, až narastie, a on že on pôjde na elektrotechnickú školu, tak je to jasné. Zatiaľ. Dcéra mu keď ju nepočuje, hovorí ten môj malý asociál. 

Nicolas je také malé slniečko, ten zatiaľ je veľmi priateľský chlapček, stačí sa na neho usmiať a už sa aj on škerí od ucha k uchu. Tak len nech mu to ostane.  

• Like 1
  • Upvote 2

• 4 weeks later...

@iskra 

aj vy máte krásnu vnučku, nech vám robí len radosť.

• Like 1

• 1 month later...

Vnučka rýchlo rastie,  milá, inteligentná,  energie má na rozdávanie. Boli sme spolu krásnych 7 dni,  nechýbala  turistika v prírode, kúpali sme sa,  hrali  spoločenské hry, čítala som vnučke rozprávky, proste zažili sme   šťastné, veselé, nezabudnuteľné chvíle. Klárka nám  vytvorila pekné náramky z koráliek a rada nás predstavovala svojim novým kamarátkam, že babička A. a deda J. zo Slovenska. Je to naša iskrička... :kiss:

Som veľmi vďačná, že sme sa  osobne s našimi mladými  stretli, aj s našou vnučkou a  dopriali si spoločnú dovolenku. 

Aspoň jednu fotografiu z milovanej vnučky...  Prírodu má tiež veľmi rada.  

24.JPG

• Like 2
  • Thanks 1

Prosim, premenujte nejako pricetne tuto temu..nazov ma rozculuje..

Trebarz na Vnucata nase milovane, Pokracovanie rodu a pod.:zubiska:

Téma  Nové bábätko, drobné bábätko  je super. Nechala by som  tak,  ako je.  Píšu tu  rodičia ,  starí rodičia.

Keď doplniť., tak napr.  Deti, vnúčatá, naše milované. A ako ten čas rýchlo letí.:smile: