Skočiť na obsah

Vilma Flinstonova

Odporúčané príspevky

Mali by sme vedieť zvážiť, čo povedať, a či vôbec niečo povedať.

Pravdou môžeme niekedy tak ublížiť, že z toho môže byť trauma na celý život. Aby sme my mali akože čisté svedomie, tak niekomu ublížime a nech si on už s tým naloží ako chce. Hlave že sa nám uľavilo. To má byť dobré?

 

slimak:

to si myslel tak, že si ho tým chcel utešiť, akože nič si z toho nerob, že už s tebou nie je, veď aj tak to bola potvora, pozri, aj ja som s ňou spal...?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V podstate hej a taka aj bola pravda- ja neviem ako to zobral - nejde o vztah ku mne. Proste aby sa minulostou netrapil - ze on robi nieco zle(alebo len on - to je ich vec - ich pruser,samozrejme obaja spravili chyby). Do buducnosti. Ich manzelstvo sa davno predtym rozpadlo - isto nie kvoli mne(isto som nebol prvy).  Chcel som aby poznal pravdu, ze jeho zena mu bola neverna a ja som iste nebol prvy. Ja som mal v tedy asi 20 rokov oni 25. Mal som 20 rokov - bratovi som nechcel ublizit - ale povedat pravdu som mu chcel - inak vtedy ma to netrapilo - povedal som mu to len kvoli tomu aby sa netrapil on.  Rozhodol som sa v minute, ze mu to poviem. To rozhodnutie - ze mu poviem pravdu podla mna isto nebolo zle. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este ako decku mi jeden magor -trener na futbale zacal dookola opakovat, ze som z detskeho domova. Najprv som tomu nerozumel, rovesnici ma neskor chlacholili, ze to vobec nie je pravda /aj ked bola/ no a po nejakom case som nasiel doma v supliku original rodny list. Situacia sa potom mala asi tak, ze ja som to vedel, rodicia to samozrejme vedeli a ako som neskor dozvedel, po case sa dozvedeli aj to, ze som to vedel a vsetci sme za cely cas mlcali ako hroby. Mama mi to povedala az ked som mal 18. To bolo take krasne a mile vzajomne klamanie, ktore mi vlastne zachranilo detstvo a tymto milosrdnym lziam som za toto dodnes vdacny.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Pravdou môžeme niekedy tak ublížiť, že z toho môže byť trauma na celý život. Aby sme my mali akože čisté svedomie, tak niekomu ublížime a nech si on už s tým naloží ako chce. Hlave že sa nám uľavilo. To má byť dobré?

 

 

hmmm. kazdy je zodpovedny za vlastne stastie. zvykneme to hovorit. kazdy clovek si je strojcom vlastneho stastia. tak co, na bolest sa to nevztahuje? 

 

niekomu ublizi to, niekomu ono. niekto tak, niekto onak. nakoniec kazda osoba zodpoveda za dopad svojich slov, ale nie bolest, ktora vznikne druhemu: inymi slovami, bolest druheho nie je mojou, nie je to mojim problemom, a za nu si zodpovedny sam. ja zodpovedam za to, co hovorim. ak niekemu poviem 'pravdu', ktora ho poskodi, aspon dufam, ze som si to predtym dost rozmyslela. ja osobne, hm.

 

viem povedat, kedy povedat pravdu, a kedy si ju nechat pre seba. riadim sa podla svojich slov, ale dokazem povedat, kedy mozem a nemozem, a kedy by som svojimi slovami sposobila nenavratitelnu skodu. ja si to vzdy rozmyslim. moje slova zneju velmi cierno-bielo, pripadne ako z akcneho trileru, ale pravda je taka, ze kazdy clovek je zodpovedny za vlastne stastie, nestastie, pocity. ide len o to najst spravnu harmoniu 'ano' a 'nie'. v tomto pripade: vazim vlastne slova, dbam na city druhych, ale zaroven sa drzim samej seba, a nestracam svoju integritu v prosbach druhych.

 

vzdy ide o to najst harmoniu. iste medzi, zlatu strednu cestu, pri ktorej sa clovek drzi aj ludskosti, aj svojej psychiky. v kratkosti?

 

lzi sa daju. zvyknu pomoct. ako pise skala. dokaze pomoct. treba si spravne vybrat 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ďalšie príbehy, ktoré kreslil život ... takýto je farebný, nie je čiernobiely.

 

a nejde tu o to, či tam šlo o milosrdnú či nemilosrdnú pravdu, ale o povahy a štýl - nakoľko sme ochotní akceptovať a pozerať aj na toho druhého človeka.
či dbám, aby ten druhý nebol ranený, vždy sa snažím pozerať, a premyslieť, čo a ako komu poviem, a nemusím každému povedať všetko na plnú hubu rovno do očí ...

a nie je to pri tom o klamstve, je to pravda, povedaná ináč. alebo nepoviem nič, celkom iste nemusí každý vedieť každé hnutie a každú vec, ktorá môže vyšinúť či ublížiť. možno raz, neklamať, to nie. ale pravda ide povedať kdejakým spôsobom.

 

alebo ako sa hovorí pri uzavretí sobáša - kto má námietky, nech to povie teraz, alebo nech navždy mlčí. má to niečo do seba.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v hentom mas pravdu: zivot nie je idylka. ale zase nebudem niekomu ublizovat naschvdal, chapes.

Nie nechapem. Hovorit pravdu nema nic spolocne s nejakym zamernym ublizovanim. To je prosta realita, ci uz je pekna alebo nie. A ked uz chce byt clovek silou-mocou ohladuplny, tak nech radsej mlci. A tak klamat nebude. Vzdy je na vyber ina moznost.

Ono sa na to treba pozriet aj z tej druhej perspektivy. Chcem ja sam aby mi ludia klamali?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dam este jeden pribeh- to bolo asi ked som ja a zena mali24-25 rokov. Zena chodila denne na vysoku skolu a v lete si isla zarobit do anglicka - vtedy som ju este nevedel uplne zivit tak som ju pustil. Robila tam casnicku a raz sa opila. Vyzliekla pred bosniakom,ale potom sa spamatali- nezasunul do nej(co by som ja asi neurobil, teda bosniak bol na urovni ak povedala nie asi nie). Aj keby to je jedno. Sa mi priznala. Pisali sme si maili a po case ochabli- hned mi bolo jasne asi v co v tom bude(lebo v tedy sme uz riesili svadbu - nie celkom sobas-ale spolocny zivot). Vratila sa povedala - bol som v pidi dve dni - ona mi vlastne kratko nato asi ako sa vratila o tom napisala do meilu. 

 

Nasraty ako tiger(samozrejme som vacsinu tych dni preplakal - bolo mi to luto) - ale vedel som ak sa priznala - nieze jej musim odpustit - so svojej skusenosti som vedel - ze ju to zrejme trapy a to uz neurobi. 

 

A ze sa priznala - viem a som si isty a viem - ze ...nieze uz nebude trapit - ale akoby zhodis jarmo zo seba. Teda nemusi nadalej klamat.

 

----------------------

 

Teda aby som to zhrnul - pravda ma vyznam -niekedy a klamstvo? Ak chcem o sebe povedat pravdu ju poviem - aj ked mi nic zdanlivo neprinesie a mi uskodi - nebodaj druhej strane. Pravda oslobodzuje.

Sa mi paci Rayen. 

 

Klamat? Vo svoj propech? Je podvod. Clovek s moralkou to podla mna nedokaze.

 

--------------

 

inak sa este k tomu vratim preco som fnukal a plakal - nielen nadtym co spravila ale ja co spravim. Nechcel som stratit zenu -ktora podla mna za to stala - a dnes mi realita dava za pravdu. Nielen deti ci spolocny zivot. 

 

Bola aj nebola len to taka zivotna prkotina. To ze sa priznala - moze byt ci nemusi byt prkotina - podla mna nieje- tie dve dni placu a nasratosti su prkotina- ale uvedomenie si co svojim spravanim a ako sa spravame chovame cely zivot to prkotina niesu. Kazdy jeden si to musime uvedomit. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak: no vy ste asi výnimočná dvojica. Ale pokiaľ poznám napríklad Flinstona, a to som s ním už viac ako 30 rokov, nikdy by mi neodpustil neveru, kebyže som mu zahla dakedy v minulosti a teraz by som sa priznala, tak by to celý vzťah naštrbilo, myslím, že by ostal so mnou, ale už by to nebolo ono. A keby som mu nebodaj teraz zahla, tak by to nepredýchal a poslal by ma do prdeli. ja som v tomto trocha chápavejšia, skôr by som sa vedela ponad jedno zakopnutie preniesť. A tak by som sa jednoducho nemohla priznať k ničomu takému, lebo by som tým priznaním všetko, čo sme vybudovali, zničila. *nemyslím tým nejaké majetky.

 

dead: pekný príspevok; je fajn, že si bol také rozumné decko.  Nie každé decko takú informáciu zvládne s takým prehľadom, ale našťastie sú aj rozumné deti, ktoré nezavrhnú ľudí, ktorí ich vychovali po tom, čo sa dozvedia, že si ich "len" osvojili. Moja bývalá kolegyňa má tiež adoptívneho syna, dozvedel sa to podobne ako ty - ale on za ňou prišiel a spýtal sa jej, ako to je, povedala mu pravdu a spýtala sa ho, či by chcel poznať svoju biologickú mamu (neviem, aký pre to použila výraz), chalan povedal, že nie, že jeho mama je ona a bolo. A tak je to dodnes, keď už je samostatný a sám má partnerku a chystá sa založiť si rodinu...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podla mna nie sme vynimocni. Ludia si mozno dnes toleruju aj ovela viac. Podla mna normalnejsie sa je priznat - aj to je nenormalne- ale.. mna seru tie zvasty zatlukat,klamat a oavat. Raz kludne- nemusim mu to vesat na nos- ale ak tak len raz - nie ogagvat v kuse. To priznanie malo podla mna aj vyznam ,,ze z nas ten druhy to klamstvo(podvod) nemusel dalej niest(mna isto aj zenu to trapilo - ja som vtedy kupil byt kym bola v anglicku - samozrejme ze na to prides co je za tym preco sa oslabuje vztah(kontakt),aj ked povodne som si navraval,ci sa nezlakla:-),ale v tedy sme uz mali 24,25 rokov). A clovek sa mohol rozhodnut ako myslel.

 

Podla mna Flinston by sa len zasmial. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jooo, to ho nepoznáš. To je jediná vec, ktorú by nikdy nepredýchal. Skôr by mi odpustil keby som okradla chudorľavú starenku alebo dakoho zabila.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tu chapem slimaka,   pravda oslobodzuje. Toho co klame, ale zaroven tym naklada nieco na toho druheho.  A to nie je fer,   ja dufam ze moja manzelka ma aspon zvysky empatie a nic take mi priznavat nebude.  Nie kazdy je tu na prijmanie spovedi a davanie rozhreseni.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Ano je to divne a mozno dnes by som sa pozeral vasimi ocami aj ked neviem co by som videl...Posledne dva dni som videl dve filmy kde sa stalo ze manzelia boli rozluceni - jeden bol v zajati  a druhy nafronte - zeny si mysleli ci aj boli mlade ci to bolo jedno manzelia boli akoby mrtvy. Ale to viem pochopit. Taky zivot byva. 

 

Ale klamat a podvadzat? A viem ze chcem klamat a podvadzat?  Kludne zene odpustim jeden blby ulet - kludne jej odpustim - ked sa zaluby do niekoho ineho ak si mysli ze som mrtvy - resp. aj ked som zivy  -- ale odpustit len nejake trtkacky? Zaluby? preco a naco? Akz to ma zmysel?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Neviem ci som tento svoj prispevok dat sem ani nie - lebo o klamstvo a pravdu nejde.

 

Ci ide? podla mna nie.

 

Skor ci je internet nebezpecny? Podla mna je. 

 

http://blog.tyzden.sk/peter-skladany/2014/10/14/nadpis-clanku/

 

Neviem ci to poznate.  Chalan(otec troch deti) si povedal nazor - podla mna si dosramotil zivot.  Chalan je blby - ma blby nazor. Keby prisiel aj do nasho mesta - a by poskytoval nejaku sluzbu by som za nim asi nedosiel. Lebo je hlupak. Ja ich nemusim - hlavne tych co si to ani neuvedomuju. On si to neuvedomuje.

 

Nadaval a znevazoval  na Bratislavu a Bratislavcanov - kde ma podnikanie - a kde je na nich odkazany- po prve

podla mna chory nazor(a nepravdivy) - teda prvy defekt.

2. ak ho uz mam si ho necham pre seba a nezavesim ho na internet.

3. ak mi je niekde zle tak tam nezijem --- tu ma aj plno ludi nepochopi - nemyslim na fore - pr. je mi zle na slovensku nedobre sa zije - ale ked mi je velmi zle(nemam tu sancu dosiahnut nieco co by inde slo lahsie a o tom viem) a mam moznost idem inam.

 

Ja som Bratislave zil 5 rokov od 1996 - ked isto bola skaredsia ako je dnes - mam kamarata z ovsista(u nas bol asi trikrat - aj na mojej svadbe)- ma kamaratov aj od nas z hornej dolnej - Revucej - skamaratil sa aj s mojim dalsim kamaratom(od nas). ma ci mal aj "mafianov"(snimi som sa nestretol,ale mal aj inych s ktorymi sme sa stretli - bratislavcanmi).

 

Uz len zaver - neviem co sa deje v Bratislave - preco taka nenavist. Nechapem to - petrzalcan sa nad nas nikdy nevyvysoval - dostal by po zobaku.:-)

 

Stravili sme spolu vela casu. Chapem ze problem sa stal od vtedy - ze je ovela viac CP karov a teda komplikovana premavka - komplikovane ci nemozne zaparkovanie a podla mna najhorsie co citam je nedostupnost skolok(ja by som toto netoreloval mestu, ci statu ze toto nevie zabezpecit - ak toto je najvacsie svinstvo pre Bratislavcanov).

 

Ako zvysene ceny najmu, ci nehnutelnosti a znizena cena prace kvoli lahko predajnym.

 

Este je sranda, ked chodime na vylety s petrzalcanom a prisiel na aute - a videl cigana - hned sa bal o auto ze mu ho ukradnu. A vysvetli mu to ze mu ti cigani ani ini domorodci auto neukradnu. :-) A v podstate mu nic neurobia. Ci nic neurobia.A kebz potreboval pomoc mu mozno ci mozno dost pomozu.

 

-------------

Este dovetok - ja som v Bratislave nechcel zit- nikdy som na to nepomyslel - ale je pravda ze som si pracu nasiel u nas. Ked som ju nemal-som dosiel aj na pohovor do Bratislavi. Nedostal ju. Pre mna je lepsi zivot tu - v Revucej.

 

Ale je pravda ,ze na bratislavu ludia nadavuaju(stretol som aj stym,ale isto je ich mensina - lebo vacsinu to mesto nezaujima) a to nechapem- a mozno najviac ti co tam ani neboli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v tom blogu nejde o to, kto ma pravdu a kto nema (topic: klamstvo a pravda)

chlapec nie ze stupil do osieho hniezda, ale skocil donho rovno po hlave, pretoze zacat debatu o vychodniaroch v Bratislave je zapalka do flame ako vysita... rovnako, ako nikto nerozsudi, ci je lepsi operacny system Windows alebo Linux, ci je lepsi fotak Cano alebo Nikon atd.

je to ako zacat debatu o ciganskej otazke...

ok, nieco ho vyprovokovalo, aby sa k teme vyjadril, nakoniec, ma na to pravo; ale ten blog je vysoko nekvalitny pokus vrcholne neskuseneho pisalka, takze vopred bol odsudeny na to, k comu nakoniec aj doslo... nepochopenie a utoky

:ontopic:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono je skoda ze zrusili diskusiu. Siel som na tenis a nedocital ju. Ale asi 45 prispevok pisal o tom - ze martinka z turca je aka je a neviem aka je - by mala "pohodovy" zivot ako dalsich 100-200 tisic podobnych ludi co na slovensku su. Ale ju si vybrala televizia - a mala sledovanost teda to spenazila - zarobila.

 

 

Chalan - ma sledovanost - neviem ci ho daju aj do tlaceneho Tyzdna. Ak ano tak preto.

 

Sprosty je jeden aj druhy - dalsi ani neviem ci problem - a neviem ako to je - ale v diskusii sa obavali - ze ten jedinec im posramoti meno - vychodnarom. Ja som pocul ako ze vychodnari drzia spolu - A ti blavaci ci bratislavcania ci im sa to nepaci. to som zaregistroval - aj ked ma to nezaujima. Priklad sef z vychodu a dosadi si pod seba vychodnarov.

 

A ten termin vychodniar - je roznavcan - ci revucan vychodniar? Ci stropkovcan, ci popradcan, nebodaj Michalolovcan?

 

Dady a ja sme zo stredneho slovenska(kotlebovho kraja)?  Mame nieco spolocne - isto ano - sme rovnaky isto ano. Ale nie sme rovnaky uplne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov