Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

už trailer bol dosť zdrvujúci, celý dokument je takmer nepopísateľný, ešte vo mne rezonuje

osamelým ľuďom, na ktorých vyťahujú nátlak a finty hodné personalistov, je skutočne možné poradiť len: nejazdiť. ale to v osamelej starobe nie je zrejme také jednoduché

a to funguje stále, všade okolo, spred 15 - 18 rokov si pamätám zbory dôchodcov, ktoré ráno čakali na ulici, keď som išla do práce ... netušila som vtedy, na čo čakajú, potom mi to ktosi vysvetlil ...

 

patrí k tomu jedna stará, mierne humorná historka, asi 12 - 13 rokov stará ... asi len táto jedna :

v práci som občas v časoch, keď som fajčila, odbehla do kuchynky k oknu, okienko maličké, vyklápacie, zvonku zrkadlové sklá, málokto si všimol, že tam niekto je.

raz sa pod oknom zastavili dve staršie dámy, a hovorili o svojich cestách za dobrodružstvom a nákupom, jedna z nich prehlásila na nákup pravých prikrývok z pravej ovčej vlny, tak pekne írečito záhorácky, ja to tak zopakovať neviem :
" ja to mám hore zabalené na skrini, raz sem to obliekla, a ten múj pod tým smrdel jak dalmátský cap "

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

videli ste už film, ku ktorému je tu vyššie trailer ?

vyvolal vlnu zmien v zákonoch Česka aj Slovenska ... kto dúfal, že o tomto druhu šmejdov už nebudeme počuť, nepozná skutočných šmejdov

 

šmejdi sú späť, v plnej sile, predvádzajú sa a vyhrážajú na hrane zákona, našli tú cestičku, ktorá je ešte schodná - po zmenách zákonov v oboch krajinách sa polepšili, na chvíľu zaliezli, už sú späť :

 

Šmejdi menia taktiku a strašia

 

Ani prísnejší zákon neodradil šmejdov od toho, aby neponúkali ľuďom predražené výrobky a nemámili od nich tisíce eur. Našli si nové spôsoby, ktoré sú na hrane zákona.

Predajné akcie maskujú za prednášky o zdraví, vyšetrenia či poradenstvo. Tie už nik nekontroluje. Ľudí na prednáške najprv vystrašia hrozivými štatistikami o chorobách, a potom im predstavia zázračnú terapiu.

 

Na jednej takejto prednáške sa v Bratislave zúčastnila aj redaktorka denníka Pravda. Jej organizátori pozývali ľudí telefonicky a neskôr aj písomne a sľubovali im vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Niektorí pacienti na túto diagnostiku čakajú aj mesiace, preto sa dali na stretnutie zlákať. Zdravotníci však vedia, že takéto vyšetrenie urobiť mimo nemocnice, prípadne špecializovaného zariadenia, je nemožné.

 

Z avizovanej magnetickej rezonancie sa na mieste nakoniec vykľula prezentácia magnetickej podložky za 3 890 eur, so zľavou za určitých podmienok 1 290 eur. Predajcovia však zmluvy na mieste neuzatvárali. Od zúčastnených si vzali kontakty, prisľúbili, že si môžu účinky podložky vyskúšať zadarmo, musia však prísť do ich centra v Trnave. Tam si môžu podložku aj objednať.

 

Podľa odborníkov ide o ukážkový príklad toho, ako obísť prísnejší zákon o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji, ktorý platí od mája tohto roka. Ten hovorí, že 20 dní pred konaním musí organizátor Slovenskej obchodnej inšpekcii nahlásiť predajnú akciu. Oznámenie by malo obsahovať všetky údaje o spoločnosti a akcii, spolu s cenami tovarov či návrhmi obchodných zmlúv. Je teda pod drobnohľadom a inšpekcia ju môže zakázať. Akciu však nemusí avizovať inšpekcii vtedy, ak svoj tovar spotrebiteľom nepredá do 15 dní od stretnutia.

A takto to bolo aj v prípade bratislavskej prednášky. Oznámenie o jej konaní sa nenachádzalo na stránkach inšpekcie, kde sú zverejnené predajné akcie po celom Slovensku.

....

......

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/323105-smejdi-menia-taktiku-prednasaju-a-strasia/

 

( každý mesiac niekto volá na vyšetrenie magnetickou rezonanciou na všetky telefóny v baráku. a oni sú to šmejdi. späť, s novými silami.  )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie. komu vadia smejdi?  Tim sa da vyhnut. 

 

Ale ako sa vyhnes zdravotnemu poisteniu a zdravotnemu systemu - vcera ste sledovali spravy? Nazov bol preventivne prehliadky nanic?

Zene na preventivke nieco nasli(aj to isto neskoro) - kym prisla na vysetrenie - neskor o polroka na operaciu mala rozsirene metastazy.

Mozno mala smolu v tele - mozno v systeme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes (teda vlastne vcera, uz je zasa po polnoci) to uz dali ako reportaz aj v spravach STV
konkretne smejdov aj s magnetickorezonancnou podlozkou

 

ked sa jedneho postarsieho ucastnika opytali, ze ci by si ju kupil, tak ze "ano, ak by sa presvedcil o jej vlastnostiach"

nevadila mu ano cena 3890,- EURm ze vsak "sa da aj na splatky"... hrozne, za necertifikovanu vec od pochybnej firmy :(

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a po nových zákonoch ďalší nový trik šmejdov, zatiaľ len v Česku od známej šmejďáckej firmy, ktorá prešla na  nové finty :

 

Šmejdi opäť prišli s novým trikom. Českí podvodníci, ktorí na predvádzacích akciách predávajú kuchynský riad, majú nový trik, ako oklamať dôverčivých ľudí. Na prezentáciu výrobkov im oznámia, že získali výhru za niekoľko tisíc korún. Avšak háčik je v tom, že musia zaplatiť darovaciu daň. A tá prevyšuje hodnotu tovaru. Je teda otázne, kedy prídu českí šmejdi aj na Slovensko.

 

Organizátori predvádzacích akcií v Českej republike najnovšie lákajú ľudí na fiktívne vysoké výhry. "Hovorili tomu zlatá výhra v hodnote tovaru 135.000 českých korún (čo je v prepočte 4919,83 eura), pričom ale dotyčný musí okamžite zaplatiť darovaciu daň," popísal českému rozhlasu svoju skúsenosť 87-ročný Vladimír z východných Čiech. 

Leták v schránke ho nalákal na ochutnávku údenín v neďalekom hoteli. To penzistu tak zaujalo, že sa rozhodol ísť na akciu. 

Miesto ochutnávky na neho ale na mieste čakalo prekvapenie. Vyhral vraj kuchynský riad za viac ako stotisíc korún. Všetko malo jedinú podmienku. Musel súhlasiť s okamžitým zaplatením darovacej dane. "Daň bola vypočítaná na 50 tisíc. Všetko prebehlo rýchlo, " povedal pán Vladimír.

Pod nátlakom organizátorov nakoniec súhlasil. Keďže nemal u seba takú veľkú čiastku, odviezli ho šmejdi do najbližšej banky. Peniaze od neho chceli v hotovosti. Faktúru ani žiadny iný doklad o zaplatení dôchodca nedostal. Domov si odviezol tovar za pár tisíc korún.

 

....  prevažná časť obyvateľov o týchto zákonoch nie je informovaná, resp. im nevenuje dostatočnú pozornosť. Hlavne seniori. Práve túto okolnosť perfektne využili českí šmejdi.

"Hodnotu daru stanovia ako prehnane vysokú predajnú cenu, často aj viac ako 100 tisíc českých korún. Spoliehajú sa na to, že seniori nevedia presnú sadzbu dane a úplne ľahko sa z tejto sumy nechajú nahovoriť na odvedenie zrážkovej dane, ktorá predstavuje aj niekoľko desiatok tisíc českých korún," povedal Lambert.

 

Je veľký predpoklad, že tento spôsob svojho nezákonného obohatenia a veľkého podvodu sa budú snažiť preniesť aj na Slovensko.

 

"Našim občanom a hlavne seniorom treba dať vedieť, že na Slovensku nemáme daň z darovania od roku 2004. Súčasný slovenský zákon o Dani z príjmov presne vymenúva druhy príjmov, ktoré nie sú predmetom dane z príjmu - teda aj príjem nadobudnutý darovaním (okrem darov poskytnutých v súvislosti s výkonom závislej činnosti, podnikateľskej činnosti alebo inej samostatnej zárobkovej činnosti). Preto vyberať v hotovosti akúkoľvek daň od obdarovaných je nutné považovať za veľmi zavádzajúce a možno očakávať že sa senior stáva obeťou pokusu o nezákonné obohatenie alebo podvod," dodal Daniel Lambert.

 

http://www.aktuality.sk/clanok/257072/smejdi-maju-novy-trik-darovaciu-dan/?utm_source=cas.sk&utm_medium=zona-article&utm_content=box-aktuality-article&utm_campaign=cross#

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

s darovacou daňou som sa zatiaľ nestretla, ale zato mojej mamke furt niekto vyvoláva, a láka ju na vyšetrenie...mamka sa síce s dámou pekne porozprávala, ale zahlaholila, že ona na nijaké vyšetrenie nepôjde. :smilieee:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

vláda síce podnikla nejaké kroky proti šmejdom, aj proti nebankovkám, chvíľu sa zdalo, že to aspoň trochu pomohlo, hoci každý tušil, že šmejdi sa len tak nevzdajú.

najnovšie aférky sa týkajú nebankoviek - začali používať surové praktiky šmejdov ... a zúfalí ľudia sú nepoučiteľní:

 

Napriek viacerým krokom vlády proti nebankovkám si teda spoločnosti našli spôsob, ako si pravidlá prispôsobiť. Či už ide o povinné nahlasovanie prezentácií v predstihu, alebo o zavedený úrokový strop. Je na zváženie sprísnenie zákonov. Zatiaľ sa ešte čaká, aký efekt bude mať udeľovanie nových licencií nebankovám od NBS, ktoré sa skončí na konci tohto mesiaca.

Napriek štedro nastavenému úrokovému stropu sa niektoré nebankovky snažia zarobiť na ľuďoch viac, ako im dovoľuje zákon. „Z doterajšej praxe sme identifikovali pokusy o obchádzanie úverového stropu prostredníctvom rozloženia odplaty do viacerých spotrebiteľských zmlúv, keď sa napríklad úver vo výške 3-tisíc eur poskytol namiesto jednej v troch samostatných zmluvách a veriteľom tak formálne a na škodu spotrebiteľa vznikol nárok požadovať odplatu 3-krát,“ uviedol Pavol Kubík z ministerstva spravodlivosti. Bežnou praktikou je tiež poskytnutie úveru jedine v prípade podpisu zmluvy na rôzne nepotrebné služby. Vďaka tomu nebankové spoločnosti stále od ľudí inkasujú úžernícke úroky v desiatkach až stovkách percent za rok.

„Treťou, a pomerne závažnou, praktikou je zneužívanie podnikateľského oprávnenia spotrebiteľov, aby sa obišli ochranné spotrebiteľské normy. Formálne sa v zmluve uvedie, že ide o zmluvu na podnikanie a spoločnosť si vyžiada 100-percentnú odplatu,“ pokračoval Kubík. V tomto prípade podľa ministerstva spravodlivosti nie je rozhodujúce formálne označenie zmluvy, ale skutočný účel úveru. Ak klient peniaze nepoužije na podnikanie, ale zasklenie rozbitého okna, nemôže od neho nebanková spoločnosť žiadať napríklad stopercentný úrok. „Aj z uvedených dôvodov odporúčame poškodeným spotrebiteľom nebáť sa dovolať sa ochrany na súde, pretože zákon v takýchto prípadoch stojí na ich strane,“ ubezpečil Kubík.

....

Nebankovky používajú surové praktiky šmejdov

 

šmejdi začali obchodovať po telefónoch a vyvolávať, nebankovky prešli na šmejdácke praktiky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mna len prekvapuje predstava ludi ze staci zmenit zakon a vyriesi sa to.  Ved to co robia smejdi sa vola podvod a je to trestne aj dnes,   ked to bude dva krat trestnejsie tak prestanu ci ako ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

mna len prekvapuje predstava ludi ze staci zmenit zakon a vyriesi sa to. 

 

predstava sa samozrejme nenaplnila, len sa zmenili metódy ...

 

v podstate sa začali šmejdi a šmejďácke firmy ozývať telefonicky, pomerne často a na rovnaké akcie ... volávajú aj mne, vždy ide o niečo zdravotné, s hrncami už zjavne prestali ...

 

na druhej strane chodia po domoch a klopkajú ako jehovisti ... skúšajú si pripraviť pôdu telefonicky, keď to nejde, ponúknu výhru ... na to občas ľudia reagujú.

potom nastáva asi takáto situácia:

 

Asi pred troma týždňami im zavolal starší pán, ktorý im núkal zdravotnú podložku. Vravel, že im dokáže pomôcť s tlakom, bolesťami celého tela aj s ekzémami. Keď ho odmietli, zavolal znovu.

„Dvakrát sme ho odmietli. Počas tretieho telefonátu povedal, že sme niečo vyhrali a chce nám to odovzdať,“ hovorí pani Krnáčová. Manželia s návštevou súhlasili.

Hneď po príchode začal predajca s predvádzacou akciou. Manželom približne hodinu hovoril o účinkoch terapeutickej podložky, ktorá vraj využíva silu prírodného minerálu jadeit.

„Dal nám aj letáčik, kde boli vypísané všetky ochorenia, pri ktorých poduška pomáha. Ten zoznam mal takmer stranu. Boli tam rôzne alergie, bolesti nôh, zubov, chrbta, depresie, jazvy, kŕčové žily, vysoký aj nízky tlak,“ vymenúva pani Krnáčová, čo všetko vraj podložka dokázala liečiť. 

Podložka stála 450 eur, manželia ju odmietli. „Ten pán sa veľmi nahneval. Stále opakoval, že je veľmi kvalitná a za tú cenu stojí.“

Manželia trvali na svojom a ku koncu návštevy sa predajcu opýtali, či im aspoň nedá darček, ktorý vyhrali. Dal im hrejivý golier, údajne z ovčieho rúna. 

 
z kultúrnych domov a zvážania dôchodcov prešli do obývačiek ... a pokračujú ďalej.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov